Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη Ζωή»

Καμπάνια του Λευτέρη Αυγενάκη για τα τροχαία ατυχήματα
«Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη Ζωή»
Τροχαία ατυχήματα, συγκεκριμένες προτάσεις για τεχνικές παρεμβάσεις σε 53 σημεία του οδικού δικτύου του νομού Ηρακλείου και προτάσεις ενίσχυσης της τεχνητής αστυνόμευσης

Με τη νέα του καμπάνια «Αξίζει να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή», ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, αγγίζει το πολύ σημαντικό θέμα των τροχαίων ατυχημάτων. Κεντρικός του στόχος είναι να προσεγγίσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και με τις συγκεκριμένες προτάσεις για τεχνικές παρεμβάσεις και ........

......... προτάσεις τεχνητής αστυνόμευσης σε «53 σημεία παγίδες» που καταθέτει προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών, κ. Δ. Ρέππα, και Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, συμβάλλει στο να βελτιωθούν οι οδικές υποδομές και η οδική ασφάλεια σε επίπεδο νομού Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο αυτό, στην αναλυτική του έρευνα εντόπισε και κατέγραψε με ακρίβεια 53 άκρως επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ηρακλείου, διαπιστώνοντας πού εστιάζεται το πρόβλημα σε κάθε σημείο ξεχωριστά και σε ποιον παράγοντα αποδίδεται κυρίως η επικινδυνότητα ανά περίπτωση.

Ωστόσο, ο Βουλευτής προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω, καθώς για κάθε ένα από τα 53 σημεία προτείνει συγκεκριμένα μέτρα τεχνητής αστυνόμευσης, καθώς και συγκεκριμένες τεχνικές βελτιωτικές παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών που πρέπει να ληφθούν ανά σημείο για την αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων. Οι προτάσεις ως επί το πλείστον είναι χαμηλού οικονομικού κόστους, θα έχουν κατά τον κ. Αυγενάκη όμως εγγυημένη αποτελεσματικότητα, καθώς θα περιορίσουν σημαντικά τους κινδύνους και την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος και θανάτων συμπολιτών μας λόγω ελλειμμάτων και ατελειών στις οδικές υποδομές του νομού.

Αναφορικά με τη νέα του καμπάνια, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «ξεφεύγοντας από τη στείρα, μη παραγωγική αντιπολίτευση, αγγίζουμε την ουσία, καταθέτουμε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για το οδικό δίκτυο του νομού Ηρακλείου. Φεύγουμε από το γενικό και πάμε στο ειδικό. Συμβάλλουμε στο έργο της οργανωμένης Πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας των Υπ. Υποδομών και Προστασίας του Πολίτη και υποστηρίζουμε την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο του νομού μας.

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των προτάσεων της έρευνας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 15 Ιουλίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού και ώρα 19.00.
Στην παρουσίαση της καμπάνιας προσκεκλημένοι είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ Ηρακλείου, του ΒΟΑΚ, του Εθελοντικού Οργανισμού Πρόληψης Τροχαίων, όπως και το Προεδρείο του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης ν. Ηρακλείου.

Από αύριο, τα αποτελέσματα της αναλυτικής έρευνας και οι 53 συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτει ο Βουλευτής θα αναρτηθούν στην προσωπική του ιστοσελίδα www.avgenakis.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :