Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ανίκανος ο Καραμανλής, Ανικανότερος ο Γιωργάκης! - Μπάχαλο η διαδικασία της «απογραφής»

Αυτό που συμβαίνει από 1ης Ιουλίου 2010 με την περίφημη «απογραφή» των «δημοσίων υπαλλήλων» δεν έχει προηγούμενο στην Ψωροκώσταινα της ανοργανωσιάς και του μπάχαλου! Κάθε μέρα… αλλάζουν το σύστημα, κάθε μέρα αφήνουν χιλιάδες υπόχρεους για απογραφή ξεκρέμαστους, και μάλιστα εν μέσω θερινών αδειών και διακοπών… Η παράλογη σπουδή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την «απογραφή» δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογητική βάση. Ούτε κανένα Μνημόνιο την επιβάλει ούτε άλλη συμβατική υποχρέωση της χώρας. Μπορούσε κάλλιστα να γίνει απ’ το Σεπτέμβριο, με όλους τους υπαλλήλους στις θέσεις τους και αφού το σύστημα θα είχε κατάλληλα προετοιμαστεί για να δεχθεί χωρίς προβλήματα τα δεδομένα.
Προσπαθούν να δείξουν ότι κάνουν κάτι και η συνέπεια είναι να ξευτιλίζονται και να ταλαιπωρούν τον κοσμάκη, που ούτως ή άλλως υφίσταται τις δραματικές συνέπειες της κρίσης, με τις περικοπές μισθών και επιδομάτων. Και αν για το τελευταίο υπεύθυνο είναι το «Μνημόνιο», για το φιάσκο της «απογραφής» αποκλειστικά υπόλογοι είναι οι ατζαμήδες της νεοσοσιαλιστικής «Ανοικτής Διακυβέρνησης»!
Χωρίς να επιθυμούμε να δικαιώσουμε τον πρώην Καταλληλότερο, εάν... αυτό είχε συμβεί επί των ημερών του, τα μίντια των Νταβατζήδων θα είχαν φρυάξει, ζητώντας εδώ και τώρα την… παραίτηση όλης της Κυβέρνησης! Σήμερα, οι μόνοι που υποφέρουν είναι οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι και κανείς δεν βρίσκεται να ασκήσει έλεγχο στην «πράσινη» Παιδική Χαρά του Γιωργάκη… Είτε «Νέα» είτε «Ανοικτή» Διακυβέρνηση, η ουσία είναι η ίδια: Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη, με θύματα τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :