Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Το C4I ωχριά ως μέγεθος έργου μπροστά στις προμήθειες των νοσοκομείων

Πάρτι δισεκατομμυρίων των πιράνχας των νοσοκομείων διαπιστώνουν για πολλοστή φορά οι ελεγκτικές αρχές, στην προκειμένη περίπτωση το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας σύμφωνα με τα 164 φύλλα ελέγχου ισάριθμων συμβάσεων (επί συνόλου πλέον των πεντακοσίων) που απέστειλαν στην εξεταστική που διερευνά το σκάνδαλο Siemens. Και η διαπίστωση είναι μία: Το C4I ωχριά ως μέγεθος έργου μπροστά στις προμήθειες των νοσοκομείων, όπου η Siemens προκύπτει ως προνομιακός και σχεδόν αποκλειστικός συνομιλητής του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο αδυνατεί να διαπραγματευτεί και κυριολεκτικά άγεται και φέρεται όπως επιθυμεί η γερμανική εταιρεία.

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, διαπιστώνονται: απευθείας αναθέσεις, καμία πρόνοια για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά, καμία διαπραγμάτευση και εν τέλει παγίδευση σε ........

........ υψηλότατες τιμές για τη συνέχιση του έργου των νοσοκομείων. Οπως ενδεικτικά ανέφερε ως εξωφρενικό ο πνευμονολόγος - εντατικολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στον Πανεπιστημίου Αθηνών, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Λεων. Γρηγοράκος, μόνον για αντικατάσταση λυχνιών των αξονικών τομογράφων του Θριασίου Νοσοκομείου για την πενταετία 2004 - 2009 δόθηκαν 511.991 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :