Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Στάχτες και πούπουλα! 21 χιλιάδες ευρώ ξόδευε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Υπουργείο Παιδείας … για σταχτοδοχεία!

Μετά τα 83 κινητά που πλήρωνε το δημόσιο για την αυτού εξοχότης Ευριπίδη Στυλιανίδη, πλήρωσε και 21.335 ευρώ για σταχτοδοχεία! Η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και την βγάζει στην δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης της «Καθημερινής».
Πιο συγκεκριμένα στο Υπουργείο Παιδείας, ένα τιμολόγιο με ημερομηνία 02/07/2008, έχει εκδοθεί για 17 τασάκια Faberge (αυτά ήξερε ο άνθρωπος από το σπίτι του, αυτά διάλεξε), καθώς και για ακόμη δύο ή τρία μπιχλιμπίδια, όπως και «μοτίφ σταυρό - μάτι Κ18»«γούρι διακοσμητικό με χρυσά Κ14 στοιχεία». Το συνολικό ποσό, μαζί με τον ΦΠΑ, είναι 6.405,028 ευρώ. Το δεύτερο τιμολόγιο, με ημερομηνία 31/07/ 08, έχει εκδοθεί για 22 τασάκια Faberge (τι άλλο;) και για δυο μικροπράγματα, ένα και ένα «πιάτο επάργυρο»«ασημένιο πιάτο μπολ». Σύνολον, 14.930,004 ευρώ, πάντα με τον ΦΠΑ. Δόθηκαν, δηλαδή, 21.335 ευρώ για 39 τασάκια Faberge συν τα προαναφερθέντα ψιλολοΐδια.
Το ενδιαφέρον είναι ότι, στο πρώτο τιμολόγιο, με τα 17 Faberge, το τεμάχιον έχει χρεωθεί προς 302 ευρώ, ενώ στο δεύτερο προς μόλις 268 ευρώ. Αυτό είναι σημαντικό, διότι, τουλάχιστον, το Δημόσιο κέρδισε μια έκπτωση των 34 ευρώ για το κάθε Faberge!

Κοινωφελείς σκοποί, σαρανταδιάρια και φιλανθρωπίες από τον εκλεκτό κύριο Χατζηεμμανουήλ!

Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε εναγωνίως να μην αφήσει άνεργο τον «εκλεκτό» νέο και very golden boy, Χρήστο Χατζηεμμανουήλ. Θα είχε τους λόγους της μια και ο κύριος μοίραζε πολύ χρήμα με διαφημίσεις του ΟΠΑΠ και σε κολλητούς. Ήταν πάντα "φιλάνθρωπος", ο εκλεκτός νέος. Στην διοίκηση του ΟΠΑΠ εθίστηκε στις «αγαθοεργίες» γι’ αυτό και αργότερα δήλωνε ότι «θα μοίραζε οικιοθελώς το 42% του υψηλού μισθού του σε φιλανθρωπικούς και άλλους κοινωφελείς σκοπούς»! Πόσα άραγε σαρανταδιάρια μοίρασε στους φτωχούς; Ξέρει κανείς; Γνωρίζουμε πάντως ότι μοίραζε πολύ κρατικό χρήμα σε διαφημιστικά πακέτα, ακόμα και στο γνωστό αντινιούζ, το οποίο και ανέλαβε εργολαβικά και «αγωνιστικά» την καθύβριση, σε ημερήσια βάση, της υποψηφιότητας, της Ντόρας Μπακογιάννη. Στο ίδιο όμως blog, παράλληλα αρθρογραφούσε και ο κύριος Χατζηεμμανουήλ! Απιστεύτου; Κάνετε λάθος. Ο εκλεκτός και "φιλάνθρωπος" νέος, Χατζηεμμανουήλ, υπήρξε αρθρογράφος του αντινιούζ! Κολλητός του Καραμανλή και παράλληλα (εντελώς συμπτωματικά!) κολλητός του μηχανισμού της Ρηγίλλης που χρησιμοποιούσε το αντινιούζ (του πράκτωρΧ Ζήση ) για να βάλλει συνεχώς κατά της Ντόρας με ανήκουστες ύβρεις! Το βασικό πάντως ερώτημα που αφορά τον κύριο είναι κατά πόσο είναι «ηθικό και νόμιμο», ο κύριος αυτός, από τη μια μεριά να γράφει στο αντινιούζ και από την άλλη να του δίνει διαφημίσεις! Πολύ σκοτάδι καλύπτει την υπόθεση και η υπόθεση αφορά κρατικό χρήμα. Άρα μας αφορά όλους!
Το σκοτάδι που απλώθηκε γύρω από τις διαφημίσεις του ΟΠΑΠ, αφορά άμεσα την εκλογή του Ηγέτη Αντώνη στην προεδρία της ΝΔ. Το ζεστό χρήμα δεν το έπαιρνε όποιος κι’ όποιος; Απαιτούνταν «αγωνιστικά» διαπιστευτήρια! Όσο και αν ο ολετήρας Καραμανλής το έπαιζε ουδέτερος και αδιάφορος για το αποτέλεσμα! Φαίνεται ότι και εδώ ο μηχανισμός της Ρηγίλλης αλλά και του Μαξίμου, πρωτοστάτησε! Γι’ αυτό και το "παιδί" δεν έπρεπε με τίποτα να μείνει άνεργο! Η προσφορά του στην "πατρίδα", έπρεπε να τιμηθεί δεόντως. Έτσι εξηγείται το χοντρό παιχνίδι για τον διορισμό του «εκλεκτού νέου» στο ΔΝΤ! Αυτό που τώρα επιβάλλει τους κανόνες του στην Ελλάδα για να σωθούμε από την καταστροφική πολιτική του Καραμανλή! Κάτι μας λέει ότι ο Καταστροφέας Καραμανλής θεωρούσε απολύτως δεδομένη την προσφυγή μας στο ΔΝΤ! Το ΠΑΣΟΚ την μυρίστηκε την κομπίνα και καλά έκανε και δεν αναγνώρισε τον διορισμό. Φαντάζεστε τον Χατζηεμμανουήλ να είναι ρουφιάνος του μηχανισμού της Ρηγίλλης στο εσωτερικό του ΔΝΤ; Χάος που παραπέμπει κατευθείαν στους μηχανισμούς της Νέας Ρηγίλλης! Τί να κάνει άραγε τώρα, αυτό το παλικάρι;

Χάος και στην επικοινωνιακή πολιτική της Νέας ΝΔ. Μπέρδεψαν τα μπούτια τους και στις αξιολογήσεις!

Τελικά κανένας δεν εξαιρείται από το συμβούλιο αξιολόγησης; Αυτό το νέο εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουν οι μυστικοσύμβουλοι για να εκδιώξουν τους μη αρεστούς. Για να επιβληθεί δηλαδή ο πολυπόθητος αρχηγισμός των κολλητών! Το "δίκαιο" της αυλής που παραμυθιάζει τον Ηγέτη! Κόλακες και αυλοκόλακες! Όλοι θα περνάνε από την κρησάρα του αρχηγού, σύμφωνα με ανακοινώσεις on camera, του ίδιου του Αρχηγού. Κάποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε με τον «καημένο» τον Καραμανλή που τον περιμένουν κάτι εξεταστικές και τον κυνηγάνε κάτι σκάνδαλα αδιευκρίνιστα και σκεπασμένα από τη ομίχλη της πιθανής παραγραφής!
Στο μεν ALTER, ο Χατζηνίκ με στόμφο διαβεβαίωνε τους τηλεθεατές του, ότι ακόμα και ο Καραμανλής θα περάσει από αξιολόγηση, στο δε MEGA η Σπυράκη διαβεβαίωνε τους δικούς της τηλεθεατές, ότι θα περάσουν όλοι, πλην Καραμανλή! Εμφανής η σύγχυση στα δύο επικοινωνιακά στρατόπεδα της Νέας Ρηγίλλης. Στο μεν ALTER, προφανώς η «ενημέρωση» έφτανε από τον κόκκινο Πάνο, ενώ στο MEGA, από το κανάλι του ίδιου του Ηγέτη! Τους Μουρούτηδες!
Άντε βγάλε άκρη με την πολυφωνία, τις αμφισβητήσεις και τα υβρίδια εκεί μέσα. Την σκίζουν τη γάτα οι θεωρίες του χάους!

Όπως έστρωσαν κοιμούνται τώρα στο ΠΑΣΟΚ…

Η υπόθεση της παραιτηθείσας πρώην Υφυπουργού κ. Άντζελας Γκερέκου φέρνει ξανά στο προσκήνιο την περίφημη συζήτηση περί «νομίμου και ηθικού» που ταλάνισε το δημόσιο βίο τον τελευταίο δραματικό χρόνο της Κυβέρνησης Καραμανλή. Κανείς δεν αμφισβητεί, ότι η ατομική ευθύνη για το όποιο αδίκημα φοροδιαφυγής ή φοροαποφυγής του Τόλη Βοσκόπουλου -σε μια εποχή μάλιστα που δεν ήταν σύζυγος της Άντζελας- βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο. Ο νεοφασιστικός «μπαμπούλας» της «οικογενειακής ευθύνης» έχει πλήξει άδικα πολλές προσωπικότητες της πολιτικής τα τελευταία χρόνια. Ποιος ξεχνάει, για παράδειγμα, το… μέγα «έγκλημα» της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ότι δηλαδή είναι… «κόρη του Μητσοτάκη, που έκανε την αποστασία το 1965»;!;! Όσοι τότε επικαλούμασταν την λογική, την ηθική, την ανθρωπιά, δεχόμασταν τη χλεύη των διαφόρων «αντιμητσοτακικών», κατά πρώτον μέσα στο «Βαθύ ΠΑΣΟΚ» και κατά δεύτερον στους νοσηρούς εγκεφάλους του σαμαρισμού… Τώρα η φασιστική χιονοστιβάδα θα παρασύρει πολλούς ακόμη… Ας αντιδράσουμε.

Δήλωση-Βόμβα του "κωλοτούμπα" Αβραμόπουλου αυτήν την ώρα στο Χατζηνικολάου!

Συμβαίνει τώρα!!!
Η παρεούλα της "Νέας ΝΔ" παραπαίει σε επικίνδυνα πελάγη ανυποληψίας και αυτογελοιοποίησης! Πριν από λίγα λεπτά στο κεντρικό δελτίο του Alter ο "υπαρχηγός" του Αρχηγαντώνη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναγκάστηκε να αποδεχθεί πλήρως τα ορθά επιχειρήματα της Ντόρας Μπακογιάννη για την υπερψήφιση "επί της αρχής" του σχεδίου σωτηρίας της Ελλάδας και να αποκαλύψει ότι και ίδιος ήταν υπέρ του "ΝΑΙ"!!! Αλλά... κατάπιε τη γλώσσα του και υπέταξε τη "συνείδησή" του (ποια...;) στην "κομματική γραμμή" που έβαλε ο Αρχηγός, χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευθεί με τα επίσημα όργανα του κόμματος!!! Δηλαδή: Η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος, Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος (σύμφωνα με το ρεπορτάζ) ήταν υπέρ της γραμμής που κράτησε η Ντόρα, αλλά ο Σαμαράς -φασιστικά και αλαζονικά- επέλεξε τον δρόμο που θα του έδινε την αφορμή να διαγράψει τη Ντόρα! Ε ρε γλέντια που έχουμε να δούμε στο σκορποχώρι της "Νέας Ρηγίλλης"...

Αδιαφορεί ο Αυτοκράτωρ Αρχηγός Αντώνης για το κόμμα της Ντόρας. Σάμπως θα τον ρωτήσει!

Οι διώξεις που ετοιμάζουν οι υπασπιστές κα οι μυστικοσύμβουλοι του Ηγέτη είναι η μια πλευρά της μανιοκατάθλιψη που τους χαρακτηρίζει. Η άλλη είναι ο αρχηγικός χαρακτήρας που θέλουν να επιβάλλουν στο Κόμμα τους. Η μετατροπή της ΝΔ σε ΠΟΛΑΝ. Ο στόχος δεν είναι να φύγουν τα βαρίδια όπως λένε, αλλά να απομακρυνθούν βίαια όλοι όσοι δεν ομολογούν πίστη και αφοσίωση στα στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης. Όσο για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν κατακόρυφη πτώση Σαμαρά και την κοινή γνώμη να απορρίπτει τις βασικές επιλογές των κολλητών του Αντώνη. Των Λαζαριδομουρούτηδων! Στην στόχευσή τους δεν βρίσκονται όσοι πραγματικά έβλαψαν την παράταξη μια και οι περισσότεροι εξ’ αυτών βρίσκονται στο στρατόπεδο της Νέας Ρηγίλλης.
Χρειάζεται μεγάλη δόση αλαζονείας και εθελοτυφλίας, για να λές ότι καθαρίζεις ένα κόμμα και η βρώμα κάθεται δίπλα σου με κύριο εκπρόσωπο της λαίλαπας τον πρώην πρωθυπουργό. Άντε μάζεψε την κάθετη πτώση με τον Καραμανλή δίπλα σου. Δεν γίνεται; Πάραυτα, οι κολλητοί υπόσχονται στον Αντώνη, ανατροπές από τον Σεπτέμβρη και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης από το Συνέδριο και μετά. Οπότε και θα έχουν επικρατήσει πλήρως στο κόμμα τα «άφθαρτα» στελέχη της Άνοιξης και θα μπορούν να μιλάνε για ένα καινούριο κόμμα πλέον. Δεν θα χρειάζεται καν το κόμμα της Ντόρας μια και το νέο κόμμα θα είναι το δικό τους. Εξού και η αλαζονεία του Προέδρου στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην Real, του κολλητούλη από την περίοδο των Ρέιντζερς, Χατζηνίκ. Ο Αρχηγός Αντώνης «ενοχοποιεί» όσους δεν υποκύπτουν στις πιέσεις των έμπιστων αυλοκολάκων της αυλής του και αδιαφορεί για την πιθανότητα δημιουργίας νέου κόμματος. Σάμπως μας ενδιαφέρει η άποψή του! Αυτόν θα ρωτήσει η Ντόρα για να κάμει κόμμα! Θα πάρει την άδεια του Λαζαρίδη και του Μουρούτη!

Η Taylor Swift ανακηρύχθηκε καλλιτέχνιδα της χρονιάς από τη NARM!

Taylor Swift Accepts The Artist Of The Year Award At NARM!Taylor Swift Accepts The Artist Of The Year Award At NARM!Taylor Swift Accepts The Artist Of The Year Award At NARM!

Η τραγουδίστρια της country μουσικής, Taylor Swift, ανακηρύχθηκε καλλιτέχνιδα της χρονιάς από την μη κερδοσκοπική οργάνωση NARM (National Association of Recording Merchandisers). Η απονομή του βραβείου έγινε στο Hilton του Chicago.
Fame Pictures, Inc - Content © 2010 famepictures All rights reserved.

Αντώνης: Ο δικός τους ἀνθρωπος!

Πριν από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο η φωτογραφία στα αριστερά. Πολλοί Γραμματείς και Φαρισαίοι είχαν ενοχληθεί. Απλά γιατί αποτύπωνε με ακαταμάχητη αμεσότητα την αλήθεια! Όσοι απόρησαν -και εξακολουθούν να απορούν- πώς ο Εφιάλτης εξασφάλισε την πλειοψηφία όσων ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου 2009, έχουν πλέον ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη την απάντησή τους: Το "κλειδί" βρίσκεται όχι στην πλειοψηφία αλλά στο ποιοι ψήφισαν. Ποιοι...;
Στο Screenshot στα δεξιά (κλικ για μεγέθυνση) από το "πράσινο" μπλογκ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ο Αρχηγαντώνης "φιλοξενείται" μετ' επαίνων στον φυσικό του χώρο: του λαϊκισμού και του αντιμητσοτακισμού που εξέθρεψε και συντηρεί το "Βαθύ ΠΑΣΟΚ"! Το ΠΑΣΟΚ των σκανδάλων, της ρεμούλας και της μίζας.
Να τον χαίρεστε "το δικό σας άνθρωπο", πρασινολαμόγια!

Ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων

Η σημερινή κατάσταση της χώρας θυμίζει σαφέστατα τις ημέρες που κατέρρεε η δικτατορία το 1974, έχοντας πυροδοτήσει την τραγωδία της Κύπρου και αφήνοντας πίσω της ένα χαίνον πολιτικό κενό. Πρώτο ζητούμενο, τότε, η λαϊκή ομοψυχία για την αντιμετώπιση της εθνικής κρίσεως. Επιτεύχθηκε, με το «μονοδρομικό» δίλημμα «Καραμανλής ή τα τανκς», που διακήρυξε ο Μίκης Θεοδωράκης. Πειθαναγκαστικά, έστω, όπως εξακολουθεί να διατείνεται η Αριστερά. Αποτελεσματικά, όμως, αφού με τη .....

Κοινός θεσιθήρας ο Παναγιώτης Νίκας.

Ο λόγος για τον Δήμαρχο Καλαμάτας, στενό «φίλο» μέχρι πρότινος της Ντόρας Μπακογιάννη. Η λάμψη της καρέκλας τον θάμπωσε . Την περίοδο των προηγούμενων δημοτικών εκλογών η Ντόρα τον στήριξε με όλες της τις δυνάμεις. Τώρα γλύφει τον Σαμαρά για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Έπεσε στον κατάλληλο άνθρωπο. Έναν Αρχηγό που τον περιβάλλουν ανάλογου ύφους και χαμηλής αισθητικής, παρατρεχάμενοι. Κύλισε ο τέντζερης κα βρήκε το καπάκι. Αυτές οι συμπεριφορές ταιριάζουν στην παρέα του Ηγέτη Αντώνη και τέτοιους ανθρώπους χρειάζονται για να στελεχώσουν  τη Νέα Ρηγίλλης. Να ξέρουν από προδοσίες και γλείψιμο. Να είναι ελεγχόμενοι διαφορετικά δεν θα μπορεί να αποδώσει το σύστημα της Νεοδεξιάς! Οι Δημοτικές εκλογές είναι κοντά οπότε προσφέρεται η εποχή για προδοσίες. Εξάλλου η αυλή του Αρχηγού Αντώνη είναι γεμάτη αυλοκόλακες που παραμυθιάζουν και τον ίδιο τον Ηγέτη αλλά και τους παρατρεχάμενους. Ένας περισσότερος αυλοκόλακας δεν βλάπτει! Εξάλλου και οι Μεσσίες, το θέλουν το γλείψιμό τους!...!

Κρίση και εθνικές ψευδαισθήσεις

Η ΚΡΙΣΗ έχει εγκλωβίσει τη δημόσια συζήτηση στο θέμα του ΔΝΤ, της ευρωζώνης, των δημοσιονομικών. Ομως η υπέρβασή της απαιτεί μια γιγαντιαία προσπάθεια που ξεπερνά τις οικονομικές σχέσεις και,επίσης,συμπλέκεται με
τη δυναμική των παγκόσμιων σχέσεων. Μέσα σε έξι σημεία θα αναφερθώ στα ρίσκα που διαγράφονται, στις σημαντικές αλλαγές που κρίνουν σήμερα τη διεθνή ανάπτυξη και στο τι σημαίνει σήμερα μάχη για υπέρβαση της κρίσης.
Σημείο 1: Θεωρώ ότι σήμερα δεν ζούμε παρά κάποια αρχική φάση μιας μακρύτερης περιόδου παγκόσμιας κρίσης, με πολλές ακόμα απρόβλεπτες και πρωτόγνωρες εξελίξεις. Π.χ., σε μία μόνο διετία το δημόσιο χρέος σε ΕΕ και ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 20% του ΑΕΠ, σηματοδοτώντας μια ......

Γ. ΖΑΝΙΑΣ Ο έλληνας τερματοφύλακας απέναντι στο ΔΝΤ

Ποιος είναι ο άνθρωπος που διευθύνει τις διαπραγματεύσεις με τους ξένους ελεγκτές
Ο κ. Γ. Ζανιάς ανέλαβε το βαρύ φορτίο των συνομιλιών της χώρας μας με την τρόικα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το πόστο του
επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) της κυβέρνησης έχει εμπλακεί σε έναν «υπερμαραθώνιο» διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων με κοινοτικούς αξιωματούχους. Με μια βαλίτσα στο χέρι ταξιδεύει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τις περισσότερες φορές για να προετοιμάσει το έδαφος πριν από την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ή του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Τα αεροπορικά μίλια που έχει διανύσει το ....

Τόσo το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. τα τελευταία 30 χρόνια επέδειξαν εγκληματική ανικανότητα.

Η οικονομική κρίση εξελίσσεται πλέον σαφώς σε κρίση του πολιτικού συστήματος. Ο νόμος, με τους όρους που επέβαλαν οι δανειστές της χώρας, ψηφίσθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, αλλά η ασυμβατότητα των διατάξεών του με το αίσθημα της πλειοψηφίας παραμένει τεράστια.
Οργή και αίσθηση αδικίας θα λειτουργήσουν υπονομευτικά σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής των ψηφισθέντων μέτρων, που η αποτελεσματικότητά τους αμφισβητείται ζωηρώς και .....

Μόνη σωτηρία η επιτυχία

Αφού δεν πήραμε μόνοι μας μέτρα για τη σωτηρία της οικονομίας, αναγκαζόμαστε να τα εφαρμόσουμε υπό την κηδεμονία της διεθνούς κοινότητας και με τη βοήθεια βλοσυρών εταίρων – με όλες τις εντάσεις που αυτό προκαλεί εντός Ελλάδος αλλά και στις διεθνείς σχέσεις μας. Διαβάζοντας το κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη, αισθάνθηκα ότι .....

«Στο Παρίσι ένιωσα τι σημαίνει να είσαι Ελληνας»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ «Στο Παρίσι ένιωσα τι σημαίνει να είσαι Ελληνας»
Ο συγγραφέας του μυθικού πλέον «Πεθαίνω σα χώρα» αποθεώνεται στη Γαλλία την ίδια στιγμή που το έργο του αποσιωπάται στην Ελλάδα. Η περίπτωσή του επιβεβαιώνει το «ουδείς προφήτης στον τόπο του»
Επτακόσιοι μαθητές λυκείου συγκεντρώθηκαν σε ένα αμφιθέατρο για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το τραγικό στοιχείο, έχοντας ως επίκεντρο τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου . Πού συνέβη αυτό; Οχι βέβαια στη χώρα μας, αλλά στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Με επίσημο προσκεκλημένο τον έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη , αφιέρωμα στο έργο του οποίου πραγματοποιείται καθ΄ όλη τη σεζόν 2009-2010 στο θέατρο Οdeon.

«Ξέρετε τι θα πει να βλέπεις 16χρονα και 17χρονα παιδιά επί τέσσερις ώρες να συζητούν, να αναρωτιούνται ή και να παίζουν αποσπάσματα της τραγωδίας για να .....

Ενα βήμα από την άβυσσο.

Δεν νομίζω ότι έχω νιώσει ποτέ τόση ανησυχία, αγωνία και θυμό γύρω μου. Είναι σαν ξαφνικά ο κόσμος να ξύπνησε από έναν λήθαργο ευδαιμονίας και αδιαφορίας, αλλά με πολύ απότομο και άγριο τρόπο. Οι πολίτες αυτής της χώρας είχαν κάνει τους λογαριασμούς τους, ήξεραν πόσα έπαιρναν, πόσα χρωστούσαν και πόσα χρειάζονταν για να ζήσουν. Είχαν κάνει επίσης τα προγράμματά τους για το πότε και πόση σύνταξη θα πάρουν, τις αξίες και τα εισοδήματα των ακινήτων τους. Δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν πως είναι πολίτες ενός κράτους που οδηγείτο με μεγάλη ταχύτητα στη χρεοκοπία. Σοκαρίστηκαν όταν άκουσαν τον Κώστα Καραμανλή να .......

Οne stop shops (υπηρεσίας μιας στάσης) για την ίδρυση επιχειρήσεων

Τη θέσπιση υπηρεσίας μιας στάσης (one stop shops) για την ίδρυση των Ο.Ε., Ε.Ε., ΕΠΕ και Α.Ε., προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
 




Η εφαρμογή του νομοσχεδίου πρόκειται να μειώσει κατά 70% το κόστος ίδρυσης των εταιρειών, να περιορίσει σε ένα από 16 τα «βήματα» για τη σύστασή τους, όπως και να βελτιώσει την κατάταξη της χώρας μας στο δείκτη «starting a business», από την 140ή θέση το 2009 στη 43η.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, για την ίδρυση των Ο.Ε. και Ε.Ε., ως υπηρεσίες μιας στάσης θεσπίζονται τα Επιμελητήρια (Υπηρεσίες ΓΕΜΗ) και τα «πιστοποιημένα» ΚΕΠ (περίπου 50), με πρόβλεψη ώστε στο μέλλον να μπορούν να ιδρύουν και ΕΠΕ καθώς και Α.Ε., έχοντας τη δυνατότητα εντός των Υπηρεσιών αυτών να απασχολείται συμβολαιογράφος.
Για τις ΕΠΕ και τις Α.Ε. και εν γένει για τις εμπορικές εταιρείες, ως υπηρεσία μιας στάσης ορίζεται ο συμβολαιογράφος.
Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου εισάγεται ρητά ο χρονικός περιορισμός των τριών μηνών από τη ....

Νέο χτύπημα από το "Ζορό": Ζητά αναβολή του Συνεδρίου της ΝΝΔούλας!

Να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και το συνέδριο ζητά ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
Στην επιστολή του ο Νομάρχης προτείνει την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών αλλά και του επικείμενου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ «λόγω των υφισταμένων κοινωνικών προβλημάτων που έχουν απομακρύνει τελείως το ενδιαφέρον του κόσμου από τις εσωκομματικές διαδικασίες, οι οποίες βεβαίως είναι εξαιρετικά σημαντικές όχι μόνο για την παράταξή μας αλλά και για την ποιότητα της Δημοκρατίας στον τόπο».
Στην επιστολή του αναφέρει και «ότι το κλίμα στην κοινωνία δεν είναι καλό, εξαιτίας των οικονομικών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση. Υπάρχει μια αντίδραση έναντι των κομμάτων, επί δικαίων και αδίκων, η οποία εν πολλοίς είναι δικαιολογημένη και αποτυπώνεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις».
Ο κ. Ψωμιάδης προσθέτει ότι γνωρίζει πολύ καλά την...

"Αιμορραγεί" ακατάσχετα η "Νέα ΝΔ" ... Η βαρύτητα των αποχωρήσεων

Μπορεί κάποιοι που διαβάζουν ότι αποχώρησε ο δείνα ή η τάδε από τη "Νέα ΝΔ" του Αρχηγαντώνη, να σκέφτονται "και ποιος είναι αυτός; σιγά τα ωά..." Στη μικροκομματική μας αντίληψη βαρύτητα προσλαμβάνουν μόνο οι τυχόν κινήσεις των βουλευτών. Και όμως! Ο ιστός και η οργανωτική δομή ενός μεγάλου κόμματος -μάλλον κάθε κόμματος- στηρίζονται κυριότατα στα μεσαία και περιφερειακά στελέχη του. Αυτά που δίνουν σταθερά και με εμπειρία ετών ή και δεκαετιών τις καθημερινές μάχες στο στίβο της πολιτικής. Αυτά που στην ουσία υποβοηθούν και την εκλογή και ανάδειξη των όποιων βουλευτών... Σε τελική ανάλυση, είναι προτιμότερο για ένα κόμμα να του φύγουν βουλευτές παρά ανώτερα και μεσαία στελέχη σαν αυτά που προδιαγράψαμε. Η "νέα ΝΔ" έχει τεράστιο πρόβλημα συνοχής και συσπείρωσης. Μόλις οι μισοί από τους ψηφοφόρους της 4ης Οκτωβρίου 2009 σκέφτονται να την ξαναψηφίσουν! Μιλάμε για καίριο και ιστορικό πλήγμα, μη αναστρέψιμο. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που εμφανίζει αυτήν την πρωτόγνωρη "αιμορραγία" σε στελεχιακό δυναμικό σε ολόκληρη τη χώρα. Και αναμένεται συνέχεια...

Εγκαταλείπουν τη "Νέα ΝΔ" και τα στελέχη του ακριτικού Έβρου!

Αίτηση διαγραφής υπέβαλλε στην ΝΟΔΕ Έβρου, η πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ και πολιτευτής της ΝΔ, Αιμιλία Κασιμάτη. Πληροφορίες του ΘΡΑΚΗΝΕΤ αναφέρουν ότι την παραίτηση της κ. Κασιμάτη θα ακολουθήσουν άλλα 4 μέλη της νομαρχιακής επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Κασιμάτη συνδέεται στενά με την Ντόρα Μπακογιάννη η οποία έχει διαγραφεί πρόσφατα απο το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού μηχανισμού. Τις επόμενες ώρες αναμένεται επίσημη δήλωση απο την κ. Κασιμάτη.

Τον ψάχνει όλη η Ελλάδα!!!

Διπλός Διχασμός για τους Νεοδημοκράτες!...!

Ο κόσμος της ΝΔ έχει "αγριευτεί" με την άρνηση του Σαμαρά να πει "ναι" στη συμφωνία για τη δανειοδότηση της χώρας. Ιδιαίτερα η μεσαία τάξη και ο επιχειρηματικός κόσμος. Τα γκάλοπ το επιβεβαιώνουν. Μόνο το 52% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχει πειστεί ότι ο Σαμαράς έπραξε σωστά καταψηφίζοντας τη συμφωνία με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ενωση (γκάλοπ της MARC για το ΕΘΝΟΣ). Αντίθετα, το 43% πιστεύει ότι έκανε λάθος. Μιλάμε για κανονικό διχασμό. Και αν σκεφτούμε ότι το 52% εκφράζεται θετικά, όχι πριν αλλά μετά την ψηφοφορία, μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα τμήμα λέει το "ναι" απλώς για να...

Συντροφικές αβρότητες...

Δημήτρης Παρχαρίδης: "Γιατί έφυγα από τη Ν.Δ."

Ο κ. Δημήτρης Παρχαρίδης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την αποχώρησή του από το κόμμα, ταράζοντας τα νερά. Ο κ. Παρχαρίδης παραχώρησε συνέντευξη στο "Κεντρί της Μακεδονίας" και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε τη Νέα Δημοκρατία.

Στην Κική Τσιλιγγερίδου

  • Κ. Παρχαρίδη, ποιος είναι ο λόγος της αποχώρησής σας από τη Νέα Δημοκρατία;
Αγωνίστηκα σκληρά και καθαρά, έντιμα και σεμνά με γνώμονα το καλό της παράταξης για 25 ολόκληρα χρόνια.
Είχα την τιμή να υπηρετήσω την παράταξη μου, από όλες και μόνο τις αιρετές θέσεις στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ όσο και στη Νέα Δημοκρατία.
Ωστόσο η οποιαδήποτε πίστη και αν υπήρχε από πλευράς μου, πως τα παθήματα έγιναν μαθήματα σε αυτήν την πολύπαθη παράταξη, έχει πλέον εξανεμιστεί.
Όλα τα προηγούμενα χρόνια -με μικρές μόνο αποκλίσεις- η παράταξη μέσω των αρχηγών της, κινούταν με ιδεολογία που αποσκοπούσε στην...

Σύντροφοι, ή αλλάζετε ή βουλιάζετε!...!

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες ένα όργιο υποκρισίας και αλαζονικής αντίδρασης από πλευράς των διαδικτυακών υποστηρικτών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή την ορθή, αν και καθυστερημένη, αποπομπή της πρώην Υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου λόγω των φορολογικών «ατασθαλιών» του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου. Αντί, λοιπόν, οι εν λόγω φιλοπασοκικοί μπλόγκερς και αναλυτές να… χλωμιάσουν -ενθυμούμενοι πως κάπως έτσι άρχισε πριν από 6 περίπου χρόνια να νερώνει το κρασί του νεοκαραμανλικού «σεμνά και ταπεινά» (παραίτηση Τσιτουρίδη)- εξαπολύουν μύδρους κατά της αντιπολίτευσης που στηλίτευσε την υπόθεση της κυρίας Γκερέκου και του συζύγου της.
Όμως, η Ιστορία εκδικείται και μάλιστα πολύ σκληρά. Διότι το ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια του είναι εκείνοι που έκαναν καθημερινό σπορ την...