Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σύντροφοι, ή αλλάζετε ή βουλιάζετε!...!

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες ένα όργιο υποκρισίας και αλαζονικής αντίδρασης από πλευράς των διαδικτυακών υποστηρικτών της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Με αφορμή την ορθή, αν και καθυστερημένη, αποπομπή της πρώην Υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου λόγω των φορολογικών «ατασθαλιών» του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου. Αντί, λοιπόν, οι εν λόγω φιλοπασοκικοί μπλόγκερς και αναλυτές να… χλωμιάσουν -ενθυμούμενοι πως κάπως έτσι άρχισε πριν από 6 περίπου χρόνια να νερώνει το κρασί του νεοκαραμανλικού «σεμνά και ταπεινά» (παραίτηση Τσιτουρίδη)- εξαπολύουν μύδρους κατά της αντιπολίτευσης που στηλίτευσε την υπόθεση της κυρίας Γκερέκου και του συζύγου της.
Όμως, η Ιστορία εκδικείται και μάλιστα πολύ σκληρά. Διότι το ΠΑΣΟΚ και τα παπαγαλάκια του είναι εκείνοι που έκαναν καθημερινό σπορ την... ατέρμονη σκανδαλολογία κατά δικαίων και αδίκων κατά την περίοδο που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. Και δεν μιλάμε για σοβαρές και υπαρκτές υποθέσεις σκανδάλων ή διαφθοράς του νεοκαραμανλισμού, αλλά για κάτι αστείες περιπτώσεις, που όμως οδήγησαν σε αποπομπές υπουργών και έπληξαν καίρια την εικόνα της προηγούμενης κυβέρνησης… Ο Σάββας Τσιτουρίδης (με την μετεγγραφή του γιού του) και ο Αδάμ Ρεγκούζας (με την περίφημη ομιλία στους τελωνιακούς) είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα που αξιοποίησαν οι πράσινοι Γκέμπελς, κάνοντας κυριολεκτικά «την τρίχα τριχιά».
Ας υποθέσουμε, όμως, ότι ορθώς έπραξαν, απαιτώντας από τα μέλη μιας Κυβέρνησης και να είναι και να φαίνονται «άσπιλοι» και «άμεμπτοι». Τώρα γιατί αντιδρούν με τόση απαξίωση προς την κριτική που ασκήθηκε σε μια Υπουργό, ο σύζυγος της οποίας εμφανίζεται από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών ως διακεκριμένος Φοροφυγάς, την ώρα μάλιστα που η Οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και στο χείλος του γκρεμού; Την ώρα που μισθωτοί, συνταξιούχοι και κάθε πολίτης καλούνται να αποδεχθούν, χάριν της σωτηρίας της Πατρίδας, τη δραματική μείωση των εισοδημάτων τους πώς είναι δυνατόν μια τόσο κραυγαλέα πολιτική ανηθικότητα να περάσει απαρατήρητη και να μη δεχθεί τα δίκαια πυρά κάθε υγιώς σκεπτομένου πολίτη;
Σύντροφοι, ο αρχηγός σας και σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας, έλεγε πριν από μερικούς μήνες με στόμφο: «Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε!» Εάν λοιπόν αντιδράτε με τόση μανία σε κάθε εύλογη κριτική που ασκείται στις «αστοχίες» των Υπουργών της σημερινής Κυβέρνησης, αποδεικνύετε δυστυχώς, ότι εσείς, το Βαθύ και αμετανόητο για τα εγκλήματα του χθες ΠΑΣΟΚ, ούτε έχετε αλλάξει ούτε διάθεση αλλαγής έχετε! Κρίμα, γιατί έτσι αμαυρώνεται κάθε ειλικρινή προσπάθεια του αρχηγού σας να πείσει το Λαό και την Ευρώπη, ότι δεν είσθε πλέον το κόμμα της αρπαχτής, του ρουσφετιού και της ρεμούλας, που γνωρίσαμε με τραγικό τρόπο όλοι μας επί 20 ολόκληρα χρόνια.
Καλά θα κάνει, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου, να βάλει το μαχαίρι βαθειά στο κόκκαλο, εάν δεν επιθυμεί να έχει τα… τέλη του προκατόχου του στην πρωθυπουργία: να πετάξει έξω κλωτσηδόν όλα τα λαμόγια, αλλά και όσους παρέχουν ηθική και πολιτική στήριξη και «δικαιολογίες» σε συμπεριφορές που απάδουν σε κάθε δημόσιο λειτουργό, ιδιαίτερα τούτες τις εφιαλτικές μέρες που περνάμε ως χώρα και ως λαός.
Τέρμα τα ψέματα, Σύντροφοι: Ή αλλάζετε -σε σχέση με το κακό παρελθόν σας- ή βουλιάζετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :