Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Με σύγχρονο πνεύμα η Ντόρα Μπακογιάννη

Η σημερινή ίδρυση του "forum για την Ελλάδα", καθώς και ο τρόπος με τον οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες, αποτελεί μία κίνηση που βρίσκεται κοντά στα πρότυπα της σημερινής νεολαίας, κοντά στον σύγχρονο τρόπο σκέψης και...
αντίληψης της πολιτικής. Ο τρόπος ανακοίνωσης της ίδρυσης του think tank "forum για την Ελλάδα" μέσω του διαδικτύου, σίγουρα είναι μια πρωτότυπη κίνηση. Αλλά και το άνοιγμα σε νέες ιδέες δημιουργικών ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας, από όλο το πολιτικό φάσμα, αποτελεί αναγκαιότητα και απαίτηση της κοινωνίας.

Τα πρώτα 53 μέλη στο «Forum για την Ελλάδα» της Ντόρας Μπακογιάννη

1. Αναστασόπουλος Γιώργος, Στέλεχος επιχειρήσεων, με σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στο Πολυτεχνείο Πατρών, ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο Chadwick των ΗΠΑ, MSc στην Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Μηχανική και Διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Northwestern των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς σχετικούς με την πιστοποίηση. Εργάζεται στον χώρο του ελέγχου ποιότητας και πιστοποίησης.

2. Ανδρουλάκης Γιάννης, Δικηγόρος, με Πτυχίο Νομικών Επιστημών ΑΠΘ και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο. Ασκεί ως .......

Ερευνα για εκδήλωση «μαϊμού» στο Υπουργείο Αθλητισμού το 2006

Eντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, με αφορμή στοιχεία που κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, που αφορούσαν εκδήλωση φέρεται να είχε διοργανώσει το υπουργείο Αθλητισμού το 2006. Η συγκεκριμένη εκδήλωση, ωστόσο, που αφορούσε την απονομή ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στο κέντρο «Αθηνών Αρένα», η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 14 εκατομμύρια ευρώ δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Οι συμβάσεις, ωστόσο, είχαν υπογραφεί από τον τότε αρμόδιο υπουργό Γιώργο Ορφανό με εταιρίες δημοσίων σχέσεων, στις οποίες, βάσει αποφάσεων αγγλικών δικαστηρίων, το ελληνικό δημόσιο πλέον υποχρεούται να καταβάλει 14 εκατομμύρια ευρώ

Για να πετύχεις στη Νέα Νέα Δημοκρατία .....

...... πρέπει να έχεις προϋπηρεσία σε άλλο κόμμα!...!
Είναι γεγονός! Η επιτυχία στη Νέα Δημοκρατία εξαρτάται από την προϋπηρεσία που έχεις σε άλλο κόμμα. Αν δεν έχεις περάσει ποτέ από άλλο κόμμα, το πολύ πολύ να καταλήξεις κάτι σαν τον Μιχαλολιάκο, το Μανώλη και την Παπακώστα. Μπλιάχ!
Μόνο με άλλο κόμμα βρίσκεις την υγειά σου εκεί μέσα. Όσο πιο εχθρικό το κόμμα στη Νέα Δημοκρατία τόσο πιο ψηλά ανεβαίνεις. Βλέπετε ο Αρχηγός ήταν πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, ο νούμερο 2 ήταν πρόεδρος του ΚΕΠ και ο Λυκουρέντζος μεγαλοστέλεχος της ΔΗΑΝΑ. Αυτό θα πει «σύνθεση ιδεών»!...!

Στο ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να ερευνήσουν τα ελλείμματα στην Υγεία

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της Ελλάδας είναι τα τεράστια ελλείμματα που άφησε πίσω του ο Αβραμόπουλος. Πίσω από αυτά τα ελλείμματα κρύβονται τεράστια συμφέροντα και μεγάλες βιομηχανίες φαρμάκου. Γίνονται σκέψεις στο ΠΑΣΟΚ για διερεύνηση και σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για τα ελλείμματα στον χώρο της Υγείας. Ο Δημητράκης ο Αβραμόπουλος σφυρίζει αδιάφορα. Δείχνει να μην ανησυχεί αλλά στην πραγματικότητα ανησυχεί ιδιαίτερα. Γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά του και οι μυστικοσύμβουλοι τον περιμένουν στη γωνία. Εξάλλου αρκετοί από τους κολλητούς του Αρχηγού Αντώνη θα ήθελαν ευχαρίστως να ξεφορτωθούν το «νούμερο 2 Δημήτρη».

Μαθήματα εξωστρέφειας στη Νέα ΝΔ

Αφού τα παπαγαλάκια και τα φίλα προσκείμενα στην Ρηγίλλης ΜΜΕ, απέτυχαν να επιβάλλουν την απόλυτη ηγεμονία του Μεγάλου Ηγέτη Αντώνη, άρχισαν να τα μασάνε και να καταλήγουν στην αναγκαιότητα της σύνθεσης στο εσωτερικό του κόμματος και του νεοκαραμανλισμού στη ν ιδεολογία. Ακούγεται αστείο αλλά οι εθνοπατριώτες του Αντώνης άρχισαν να επικαλούνται το κέντρο και τον Φιλελευθερισμό. Προς το παρόν περιχαρακώνουν και αυτές τις έννοιες στο στενόμυαλο ιδεολογικό τους παρελθόν.
Βέβαια εμείς το γνωρίζαμε ότι στην πραγματικότητα ο Αντώνης εξελέγη Πρόεδρος μόνο με την βοήθεια των μηχανισμών και τις ραδιουργίες της καραμανλικής οικογενειοκρατίας. Γι’ αυτό και ακούγονται σαν ανέκδοτο όλες οι κορώνες του Ηγέτη κατά των βιλαετιών, των δεινόσαυρων και των οικογενειών. Είδαμε την δημοκρατία των μηχανισμών της Ρηγίλλης-Μουρούζη και στην εκλογή δια βοής του Καραμανλικού Λυκουρέντζου. Να μην θυμίσουμε τι έλεγε η Νέα Δημοκρατία όταν ........

Ένα Ενδιαφέρον Πείραμα

Σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη θα προχωρήσει σε ένα ενδιαφέρον πείραμα. Θα ανακοινώσει την ίδρυση ενός Think Tank (ελληνιστί Δεξαμενή Σκέψης) που θα έχει σαν στόχο να είναι μαζικό και να προσφέρει ιδέες και λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία εν μέσω της κρίσης και όχι μόνο. Δεν είναι το πρώτο Think Tank του πλανήτη, ούτε φυσικά και το τελευταίο. Είναι όμως ενδιαφέρον γιατί είναι το πρώτο που στοχεύει να παράξει πολιτική χωρίς τις κλειστές πόρτες που συνήθως έχουν τα Think Tanks και να αξιοποιήσει την δεδομένη προβολή που παράγει η παρουσία της ανεξάρτητου βουλευτή πλέον Ντόρας Μπακογιάννη για την ........

Ο Δήμας ανέλαβε να επιτηρεί τον Δημήτρη Αβρ.

Οι πραγματικοί λόγοι που ο Αρχηγός επέβαλλε στην Αντιπροεδρία της Νέας ΝΔ και τον Δήμα είναι ότι φοβούνται τον ανεξέλεγκτο Δημήτρη. Ναι μεν του έταξαν τη θέση αλλά «όλα να τα περιμένεις από τις γλάστρες»! Γλάστρα φυσικά λένε τον Δημήτρη Νούμερο 2. Ο Δήμας έχει αναλάβει να ελέγχει τον Δημήτρη. Να τον επιτηρεί και να επιβάλλει τη γραμμή των μυστικοσυμβούλων. Ενδέχεται σύντομα να χρειαστεί να μείνει μόνος του Αντιπρόεδρος. Οι εξελίξεις θα δείξουν γιατί το πρώτο του στραβοπάτημα ο Δημήτρης θα το πληρώσει ακριβά.

Τι απέγιναν οι 800.000 ψηφοφόροι;

Γιατί άραγε υπέκυψε τόσο γρήγορα στους απαρχαιωμένους μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας ο Αρχηγός Αντώνης; Αυτός δεν εξελέγη από 800.000 ψηφοφόρους; Τί απέγινε αυτή η αίγλη των 800.000 ψηφοφόρων; Γιατί συνετρίβη στις πρώτες απαιτήσεις του Νεοκαραμανλισμού; Ή μήπως ήταν μαϊμού οι ψηφοφόροι και τους φόρτωναν στον Αντώνη οι σκληροί μηχανισμοί του πρώην; Δεν μπορεί να εξηγηθεί τόσο εύκολα η απίστευτη υποχώρηση των «800.000 ψηφοφόρων» μπροστά στον ολετήρα της Ελλάδας. Αυτόν που κατέστρεψε και έθαψε το μέλλον των Ελλήνων με την δειλία του και τα απίστευτα λάθη του. Είναι πλέον φανερό ότι ο πρώην χτίζει ένα δυναμικό comeback. Ο Αρχηγός Αντώνης αποτελεί παρένθεση και ο πρώην χτίζει τα όνειρά του, πάνω στους αδιέξοδους μυστικοσύμβουλους του Αντώνη που όλα δείχνουν ότι θα εξελιχθούν σε συντρίμμια.Ο πρώην ξέρει ότι ο Αντώνης είναι Αρχηγός 800.000 μαϊμού ψηφοφόρων!...!

«Ενα από τα 7 καθάρματα» ο Καραμανλής .......

...... κατά το γαλλικό «Marianne»
Με τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και με τίτλο «Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας», το γαλλικό περιοδικό «Marianne» ξεκινά αφιέρωμα στα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη υπό τον γενικό τίτλο: «Τα 7 καθάρματα της κρίσης».
Οπως γράφει το περιοδικό, ο Κ. Καραμανλής «ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του βύθισε τη χώρα του σ' ένα τρομακτικό χάος».

«Λιγότερο από πέντε χρόνια τού ήταν αρκετά για να αδειάσει τα κρατικά ταμεία και να ........

Λεωνίδας Κύρκος για την «Δημοκρατική Αριστερά» του Κουβέλη


«Είναι η διόρθωση του λάθους του ΣΥΡΙΖΑ»

Έντονη απογοήτευση για τον Μιχαλολιάκο

Στην Μουρούζη έχουν δυσαρεστηθεί πολύ από την συμπεριφορά αλλά και το ανύπαρκτο έργο στον τομέα που έχει αναλάβει, ο σκληρός λαϊκοδεξιός Μιχαλολιάκος. Φήμες θέλουν να είναι από τα πρώτα θύματα του ανασχηματισμού ή τον φάκελό του να αναλάβει στο εξής ο Αβραμόπουλος. Ως νούμερο 2 που είναι και νούμερο γενικά, πιστεύουν θα τα καταφέρει καλύτερα. Ο Μιχαλολιάκος έχει αποτύχει ακόμη και στον Πειραιά, όπου μέχρι πρόσφατα παρουσίαζε τον εαυτό του ως υποψήφιο δήμαρχο. Εκεί ο Μαντούβαλος έχει καταφέρει να επιβληθεί ως η ιδανική υποψηφιότητα. Κάτι που δεν θέλουν ούτε ν’ ακούνε οι «επιστρεφόμενοι Έλληνες» μυστικοσύμβουλοι, οι οποίοι ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή στους Νεοδημοκράτες του ανεξάρτητου συνδυασμού του «Πειραιάς-Πόλη-Θρύλος»

Από την συνάντηση της Ντόρας με το "Φόρουμ για την Ελλάδα"

Με τα πρώτα πενήντα πρώτα μέλη του «Φόρουμ για την Ελλάδα» συναντήθηκε σήμερα στο Ζάππειο η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ανεξάρτητη βουλευτής υπερασπίζεται την απόφασή της να υπερψηφίσει το μνημόνιο στήριξης, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις και διαλύει την ενότητα της χώρας, ενώ στρέφει τα βέλη της και κατά της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία -όπως λέει- επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας.

Τα μυστικά της υπερ-μακροβιότητας

Είστε γυναίκα, δεν έχετε παιδιά, δεν παρουσιάζετε σημάδια άνοιας, αλλά αντιθέτως διαθέτετε ισχυρή προσωπικότητα, θέληση για ζωή και ανεπτυγμένη αίσθηση του χιούμορ; Συγχαρητήρια, συγκεντρώνετε μερικά από τα χαρακτηριστικά που ίσως σας καθιστούν υποψήφια για μια μακρά ζωή. Και όταν λέμε μακρά, το εννοούμε: θα μπορούσατε να φθάσετε τα 115 και ακόμη παραπέρα... Η επιστήμη βρίσκεται μόλις στην αρχή της μελέτης των υπεραιωνόβιων, ενός φαινομένου που αποδεικνύει πόσο περιορισμένες είναι οι γεροντολογικές μας γνώσεις.«Η εμφάνιση αρκετών καινούργιων υπεραιωνόβιων που ......

Σάλος από πίνακα ζωγραφικής που δείχνει νεκρό τον Νέλσον Μαντέλα

Σάλο έχει προκαλέσει στη Νότιο Αφρική ένας πίνακας που εικονίζει τη νεκροτομή του... Νέλσον Μαντέλα, μολονότι ο ζωγράφος του υποστηρίζει ότι ήθελε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον πρώην πρόεδρο ο οποίος πάντως βρίσκεται ακόμη εν ζωή.Ο πίνακας «Ο νεκρός Μαντέλα» εκτίθεται σε μια γκαλερί του Γιοχάνεσμπουργκ και προκάλεσε τη μήνη του κυβερνώντος κόμματος ANC.«Είναι κακόγουστο, ασεβές και αποτελεί προσβολή για τις αξίες της κοινωνίας μας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος που χαρακτήρισε το έργο «ρατσιστικό».Ο Μαντέλα θα γιορτάσει τα 92α γενέθλιά του στις 18 Ιουλίου. Τους τελευταίους μήνες, λόγω της εύθραυστης υγείας του, εμφανίζεται πολύ σπάνια δημοσίως.

Πέντε μουσεία της Αθήνας μάς περιμένουν μέσα στο καλοκαίρι

Επιλέξαμε πέντε μουσεία της Αθήνας, τα οποία μάς περιμένουν μέσα στο καλοκαίρι, για να μας ξεναγήσουν σε κόσμους διαφορετικούς...
1)ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Στη σκιά του Ιερού Βράχου θα παρουσιάζεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2011, η έκθεση με τίτλο «Περικλής Ξανθίππου» -μία ειδική θεματική έκθεση με λίγα αλλά σημαντικά αρχαιολογικά, επιγραφικά, νομισματικά και ιστορικά τεκμήρια που καταδεικνύουν την πολιτική του Περικλή.
Στην έκθεση παρουσιάζονται οι ανατρεπτικές αλλαγές που .......

Μελάνωμα: ελπίδες με νέες εξατομικευμένες θεραπείες

Το μελάνωμα είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος. Οφείλει το όνομά του στα μελανοκύτταρα (τα εξειδικευμένα στην παραγωγή μελανίνης κύτταρα του δέρματος) καθώς προκύπτει από την κακοήθη εξαλλαγή τους. Αποτελεί μια σύνθετη νόσο με ετερογενείς παθογενετικούς μηχανισμούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την αλληλεπίδραση γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Με άλλα λόγια, για να δημιουργηθεί ένα μελάνωμα θα πρέπει να υπάρχει ένα γενετικό υπόβαθρο που προδιαθέτει για τη νόσο επάνω στο οποίο να ........

Παίζει έξυπνα η Ντόρα

Στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε με ευκολία κάθε λάθος του Ευάγγελου Βενιζέλου στις αντίστοιχες εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται όμως ότι το πάθημα της έγινε μάθημα και τα επόμενα βήματα της είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.
Σήμερα, έκανε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Το forum που ανακοίνωσε δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να μετρήσει τις δυνάμεις της, να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις των πολιτών και υποψήφιων ψηφοφόρων της.
Ένα νέο κόμμα δεν χρειάζεται μονάχα ψηφοφόρους αλλά και  ......

Χιλιάδες κλικ για το διαδικτυακό μήνυμα της Ντόρας. Για 15 λεπτά ήταν σχεδόν αδύνατη η είσοδος!...!

Τα πρώτα λεπτά της διαδικτυακής ανακοίνωσης του Φόρουμ της Ντόρας η επίσημη ιστοσελίδα της Ντόρας κατέρρευσε από την ταυτόχρονη είσοδο χιλιάδων πολιτών. Ειδικά το άνοιγμα του video δεν επέτρεπε σε χιλιάδες άλλους πολίτες να εισέλθουν.
Γι’ αυτό και η σελίδα έμεινε ανενεργή για παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά τουλάχιστον για τις χαμηλές συνδέσεις. Φυσικά οι μεγάλες συνδέσεις δεν είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Το Forum για την Ελλάδα έτοιμο να δεχθεί τις εγγραφές νέων μελών!

Στην ιστοσελίδα του Forum για την Ελλάδα υποβάλλονται ήδη αιτήσεις για εγγραφές μελών που θα έχουν δικαίωμα εισόδου, συμμετοχής και παρέμβασης στο διάλογο και τις λοιπές δραστηριότητες.
Εγγραφείτε τώρα!

Το πρώτο βήμα της Ντόρας

Με think tank ξεκινά τελικά η Ντόρα. Με παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Κατά πολλούς, πρόπλασμα του αναμενόμενου κόμματος. Το όποιο κόμμα προκύψει θα είναι αποτέλεσμα των ζυμώσεων στο εσωτερικό του φόρουμ. Κυρίως στο ιδεολογικό πεδίο, χώρο που πάσχουν τα φθαρμένα και διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας. Συνήθως ένα ινστιτούτο έπεται της δημιουργίας κόμματος. Η Ντόρα και σε αυτό πρωτοτυπεί. Θέλοντας ίσως να δείξει το κενό ιδεολογίας και αξιών που υπάρχει στην κοινωνία. Τελικά η κίνηση του Φόρουμ είναι πολύ έξυπνη και δίνει την ευκαιρία στη Ντόρα να δει από κοντά τη δυναμική των ιδεών που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο και αναλόγως να κινηθεί πάνω στις ανάγκες της σύγχρονης πολιτικής πρακτικής, περιορισμένης φυσικά στην ελληνική πραγματικότητα.
Είναι γεγονός ότι η κοινωνία ζητά κάτι καινούριο να προκύψει στην πολιτική ζωή του τόπου. Τα κόμματα που μας έφεραν εδώ έχουν κουράσει και απογοητεύσει τον κόσμο ενώ οι οπαδοί τους είναι δέσμιοι στους βρώμικους μηχανισμούς τους, λόγω του πελατειακού συστήματος που έχει στηθεί εις βάρος των Ελλήνων και του μέλλοντος της χώρας. Αυτό το σύστημα πρέπει να καταρρεύσει και κανένας δεν εγγυάται την διατήρηση του δικομματισμού έτσι όπως τον γνωρίσαμε την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Η Ντόρα πρέπει να είναι έτοιμη. Η καλύτερη κίνηση θα ήταν να γνωρίζει από κοντά τις ιδεολογικές και πολιτικές συγκρούσεις στην βάση της κοινωνίας, ενώ ο καλύτερος δίαυλος επικοινωνίας αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν η δημιουργία ενός κόμματος αλλά ενός φόρουμ διαλόγου. Όπου ελεύθερα, χωρίς περιχαρακώσεις και αγκυλώσεις θα ενισχυθεί ο διάλογος και η σύνθεση που απαιτείται για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και την παρακμή που την βύθισαν οι νοσηρές παλαιοκομματικές πρακτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η Ντόρα ανακοινώνει το Φόρουμ για την Ελλάδα (video)

Σε βαριά... κατάθλιψη η "Πράβντα της Νεοδεξιάς"...

Μεγάλη... στεναχώρια τραβά ο "Ε.Τ." -ή, επί το ορθότερον, η Πράβντα της Νεοδεξιάς- επειδή η Ντόρα δεν προχωρά σήμερα στην ίδρυση νέου Κόμματος, αλλά στη σύσταση του Φόρουμ για την Ελλάδα! Η πρωτοσέλιδη καταχώρηση του νεορηγιλλικού "Ε.Τ." τα λέει όλα... Ενώ επιχειρεί να "υποβαθμίσει" το γεγονός, με τις ψευδαισθήσεις, ότι δήθεν η Ντόρα "μέτρησε τα κουκιά και δεν της βγήκαν", η λανθάνουσα γλώσσα της πίκρας αποκαλύπτει τα πραγματικά τους φοβικά και πανικόβλητα συναισθήματα!

Συγκάτοικοι στην... αντιπολίτευση...

Ο κ. Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυριζόταν πως «λεφτά υπάρχουν» και απέρριπτε οιαδήποτε πρόταση για την επιβολή αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων. Το ίδιο πράττει τώρα και ο κ. Σαμαράς. Είναι, άλλωστε, ενδιαφέρον ότι τα επιχειρήματα των δύο είναι τα ίδια, πως δηλαδή υπάρχει τεράστια ακίνητη περιουσία του κράτους και ότι γενικά βρίσκονται κάπου κρυμμένα αμύθητα ποσά που περιμένουν το κράτος να τα εντοπίσει. Αυτή η στάση των πολιτικών ηγετών, όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση, είναι καταστροφική για τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο τόπος χρειάζεται πολιτικούς που να υιοθετούν γενναίες και εφικτές λύσεις, όχι ηγέτες που αρνούνται την πραγματικότητα.

Οι μεταμορφώσεις του μεγάλου μίμου...

Γράφει ο ΑΝΤΙΜΟΝΙΟΣ

Ό, τι χειρότερο και πιό υποτιμητικό για τον πολιτισμό τον τελευταίο καιρό είναι (πρώτον) ότι ένα οχταπόδι προβλέπει τα αποτελέσματα των αγώνων του Μουντιάλ και (δεύτερον) ότι οι ανεγκέφαλοι με τις βουβουζέλες κατακλύζουν τις εξέδρες δημιουργόντας συνεχές βόμβο αποβλάκωσης του νου...
Μα τρίτο και χειρότερο -για τους Έλληνες- είναι ότι ένας διασκεδαστής ταλαντούχος ευφραδής ηθοποιός χρησιμοποίησε τα πλοκάμια του και τις βουβουζέλες του για να πνίξει και να κουφάνει την αλήθεια, αποκρύπτοντας τα λερωμένα κι΄άπλυτα των αφεντάδων του και του εαυτού του...
Και για να πούμε τη σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα (ξεχωρίζοντας δηλαδή τα άπλυτα σώβρακα απο τις συκιές...) διευκρινίζουμε για το νοήμον κοινό:
Όπως ακριβώς αυτός ο κουμανταδόρος της ΦΙΦΑ, ο Μπλάτερ, που τσέπωσε έκατομμύρια χορηγιών και διαφημίσεων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μίζες απο τις κατασκευές μιάς σκάρτης μπάλας, εκκωφαντικών καραμουζών και αθλητικών ειδών έτσι και ο δικός μας κανακάρης του γυαλιού επωφελήθηκε με την...

Κάτι μεγάλο γεννιέται με οδηγό την Κοινωνία των Πολιτών

Ως γλυκιά προσμονή γεμάτη ελπίδα, αισιοδοξία και όραμα μπορεί να χαρακτηριστεί το κυρίαρχο συναίσθημα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που έχουν σήμερα στραμμένη την προσοχή τους στη νέα ιστορική πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Βουλευτού, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Στις 12:00 το μεσημέρι, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, αναμένεται να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για το πανεθνικό προσκλητήριο Θετικού Πολιτικού Ακτιβισμού στα πλαίσια μιας «δεξαμενής» ελεύθερης και φιλελεύθερης σκέψης και προβληματισμού (Think Tank) με αντικείμενο την Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει. Την Ελλάδα της Δημιουργίας, της Αισιοδοξίας, της Ανάπτυξης, της Αλληλεγγύης. Την Ελλάδα που δεν γονατίζει μπροστά στα μεγάλα προβλήματα, αλλά αναλαμβάνει με ανδρείο φρόνημα τις ευθύνες για τα λάθη του χθες και υπόσχεται, ότι θα αγωνιστεί για να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά στο μέλλον. Υπόσχεται στον εαυτό της, στα παιδιά της, στις υφιστάμενες και επερχόμενες γενιές. Τις γενιές που πρέπει να αγωνιστούν για να ξεφύγουμε οριστικά από την Εθνική Ντροπή για το οικονομικό ναυάγιο της Πατρίδας μας. Τις γενιές που πρέπει να απορρίψουν με βδελυγμία το λαϊκισμό, την πατριδοκαπηλία, τις «εύκολες λύσεις» που μας έφεραν ως εδώ.

Κωστάκης ο... Ταχυδακτυλουργός (video)


Το γαλλικό περιοδικό MARIANNE αυτής της εβδομάδας εγκαινιάζει αφιέρωμα για τα αίτια και τους υπεύθυνους της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη, υπό τον τίτλο «Τα 7 καθάρματα της κρίσης». Η πρώτη περίπτωση που εξετάζεται είναι αυτή του πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Κώστας Καραμανλής, ο δημιουργός της ελληνικής τραγωδίας».
Το δισέλιδο δημοσίευμα σκιαγραφεί το προφίλ και την καριέρα του Κώστα Καραμανλή, «του ανθρώπου», όπως σχολιάζεται, «που ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, από το 2004 έως το 2009, με την ανικανότητα και τα ψέματά του, βύθισε τη χώρα του σε ένα τρομακτικό χάος»...

Η Πολιτική Παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη

Δείτε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι την πολιτική παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στην ιστοσελίδα της dorabak.gr και στο κανάλι της στο youtube.

Ολλανδία - Ισπανία:0 - 1

Spain's Sergio Ramos and Netherlands' Joris Mathijsen jump for the ball during their 2010 World Cup final soccer match at Soccer City stadium in Johannesburg July 11, 2010. REUTERS/Carlos Barria (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)Netherlands' Arjen Robben reacts during extra time in their 2010 World Cup final soccer match against Spain at Soccer City stadium in Johannesburg July 11, 2010. REUTERS/Marcos Brindicci (SOUTH AFRICA - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)July 11, 2010 - Barcelona, Catalu  a, Espa  a - BARCELONA, 11/07/2010.- Spanish National soccer team supporters, cheer up their team at Plaza de Espa  a in Barcelona, northeastern Spain, 11 July 2010, while they watch the South Africa 2010 World Cup final match between Spain and the Netherlands.

Πρωταθλήτρια κόσμου η Ισπανία

Spain fans sing as they wait to watch a public screening of the soccer World Cup final against Netherlands at the Plaza de Castilla in Pamplona July 11, 2010. REUTERS/Vincent West (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER WORLD CUP)