Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Παίζει έξυπνα η Ντόρα

Στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε με ευκολία κάθε λάθος του Ευάγγελου Βενιζέλου στις αντίστοιχες εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται όμως ότι το πάθημα της έγινε μάθημα και τα επόμενα βήματα της είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.
Σήμερα, έκανε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Το forum που ανακοίνωσε δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να μετρήσει τις δυνάμεις της, να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις των πολιτών και υποψήφιων ψηφοφόρων της.
Ένα νέο κόμμα δεν χρειάζεται μονάχα ψηφοφόρους αλλά και  ......

....... στελέχη πρόθυμα να αγωνιστούν για αυτό. Η Ντόρα γνωρίζει ότι αν βγει μπροστά μονάχα πρώην στελέχη της Ν.Δ, αργά ή γρήγορα θα αποτύχει. Το forum αυτό θα την βοηθήσει να βρει και νέα στελέχη για να τρέξουν το project της.
Βλέπω τις προσπάθειες της με συμπάθεια κυρίως για έναν λόγο. Το forum αυτό και ο πολιτικός σχηματισμός που ενδεχομένως θα το διαδεχθεί θα είναι η πρώτη συνεπής προσπάθεια εκπροσώπησης της φιλελεύθερης Δεξιάς στην Ελλάδα η οποία για δεκαετίες υπήρξε εγκλωβισμένη στους συντηρητικούς κόλπους της Νέας Δημοκρατίας. Μένει να δούμε τι ακριβώς θα παραχθεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια :