Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Πέντε μουσεία της Αθήνας μάς περιμένουν μέσα στο καλοκαίρι

Επιλέξαμε πέντε μουσεία της Αθήνας, τα οποία μάς περιμένουν μέσα στο καλοκαίρι, για να μας ξεναγήσουν σε κόσμους διαφορετικούς...
1)ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Στη σκιά του Ιερού Βράχου θα παρουσιάζεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2011, η έκθεση με τίτλο «Περικλής Ξανθίππου» -μία ειδική θεματική έκθεση με λίγα αλλά σημαντικά αρχαιολογικά, επιγραφικά, νομισματικά και ιστορικά τεκμήρια που καταδεικνύουν την πολιτική του Περικλή.
Στην έκθεση παρουσιάζονται οι ανατρεπτικές αλλαγές που .......

....... πραγματοποιήθηκαν για την εφαρμογή της πρώτης δημοκρατίας, η επιμελώς στοχευμένη εσωτερική και εξωτερική πολιτική, ο έλεγχος της διαχείρισης των δημοσίων πιστώσεων για τον Παρθενώνα και το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς.

2) ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
«Ερέτρια ματιές σε μια αρχαία πόλη» ονομάζεται η περιοδική έκθεση που φιλοξενεί ώς τις 25 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Περί τα 437 αρχαιολογικά ευρήματα συνθέτουν την εικόνα της σημαντικής αυτής πόλης της Εύβοιας και αφηγούνται την ιστορία της από την ίδρυσή της τον 8ο αιώνα π.Χ. έως και το τέλος της αρχαιότητας και τους πρώτους βυζαντινούς χρόνους οπότε σβήνονται σιγά σιγά τα ίχνη της

3)ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Η μόνιμη έκθεση και οι συλλογές του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου είναι χώροι που πρέπει όλοι να επισκεφθούμε, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Η μόνιμη έκθεση μάς ξεναγεί από τον αρχαίο κόσμο ώς τη νεώτερη εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ενώ οι συλλογές του μουσείου χωρίζονται στις εξής ενότητες: γλυπτών, τοιχογραφίας, εικόνων, μικροτεχνίας, κεραμικών, υφασμάτων, χειρογράφων-εντύπων-χάρτινων αντικειμένων, πινάκων, αντιγράφων, συλλογή Λοβέρδου με αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης και ψηφιδωτών.

4)ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Δύο περιοδικές εκθέσεις γλυπτικής, με έργα των Λουίζ Μπουρζουά και Σάρα Λούκας, φιλοξενεί αυτό το διάστημα, και μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

5)ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Εκθέσεις φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής, design, χαρακτικής και ζωγραφικής φιλοξενεί αυτό το διάστημα το Μουσείου Μπενάκη.

Η έκθεση «Ταξίδι στην Αλεξάνδρεια του Καβάφη. Υδατογραφίες της Anna Boghiguian» θα παρουσιάζεται ώς τις 19 Σεπτεμβρίου, η έκθεση χαρακτικών και σχεδίων της Ζιζής Μακρή λήγει στις 29 Αυγούστου, ενώ στις 25 Ιουλίου ολοκληρώνονται οι εκθέσεις: «Η Πόλη του Ara Güler» (Κτήριο Οδού Πειραιώς)., «Ιωάννης Βικέλας. Αρχιτεκτονικές Αναζητήσεις 1958-2010» (Κτήριο Οδού Πειραιώς), «greek green greet by droog» (Κτήριο Οδού Πειραιώς) και «ILLUSTRATION / LIFO» (Κτήριο Οδού Πειραιώς).

Δεν υπάρχουν σχόλια :