Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Εκθέτουν απεριόριστα τη Ρηγίλλης τα sms του Χατζή


Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία μετά τη χθεσινή μαζική αποστολή μηνυμάτων  από τον υποψήφιο για την ΟΝΝΕΔ, Κώστα Χατζή. Ο «πατερούλης» του  Κώστα Χατζή και υπεύθυνος  του Γραφείου Τύπου της Ρηγίλλης, Γιώργος Μουρούτης, εν αγνοία του Προέδρου, Αντώνη Σαμαρά και παραβαίνοντας όλες τις αυστηρές και ρητές εντολές που έχει δώσει για αυστηρή ουδετερότητα στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, μπήκε με το δικό του προσωπικό κωδικό στο κεντρικό σύστημα της Νέας Δημοκρατίας (ούτε καν ο διευθυντής της ΝΔ, Μενέλαος Δασκαλάκης, δεν ήξερε κάτι)  και πήρε τα ονόματα όσων ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου και είναι έως 32 ετών για να τα δώσει στον φίλο του Κώστα Χατζή.
Στη συνέχεια φυσικά ο Χατζής χωρίς ούτε καν να σκεφτεί  ότι μπορεί να εκθέσει τον Πρόεδρο, προχώρησε σε διπλή αποστολή μηνυμάτων, περίπου 600.000, με κόστος το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις δε μπορούν να ...

“My Big Fat Greek Debt”


General Election - Conservative Campaign
Το χρέος της Ελλάδας «εμπνέει» την προεκλογική εκστρατεία των Συντηρητικών στην Αγγλία. Ήδη στις γιγαντοαφίσες φιγουράρουν μηνύματα για το τεράστιο έλλειμμα της Αγγλίας. Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσουν αφίσες με το σλόγκαν «My Big Fat Greek Debt».
Μάλιστα στην προεκλογική αφίσα θα χρησιμοποιείται η αφίσα της ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά» με τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών να έχουν αντικατασταθεί από τον Γκόρντον Μπράουν και τον Υπουργό Οικονομικών Α. Ντάρλινγκ.

Μέχρι τις Βρυξέλλες έφτασε η χάρη του κόκκινου Πάνου!

Στο πρόσφατο ταξίδι του Αντώνη στις Βρυξέλλες έμειναν εμβρόντητοι οι δημοσιογράφοι που συνόδευαν τον αρχηγό, όταν εκλήθησαν να πληρώσουν το internet στην αρμόδια υπηρεσία.

Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους όταν ο κατακόκκινος Πάνος αρνούνταν να υποκύψει στις πιέσεις των δημοσιογράφων και να πληρώσει η ΝΔ το internet.

Μεσολάβησε τότε ο υπεράνω Αβράμ και ζήτησε να περάσει το κόστος του internet στον δικό του λογαριασμό.
Πολύ μεγάλη καρδιά ο Δημήτρης ή μπάχαλο η ΝΔ;
Μάλλον το δεύτερο!

"Αρχηγέ! Τον Καραμανλή πρόσεχε"

Όλο και περισσότερα στελέχη της Νέας Ρηγίλλης συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο ότι ο μεγάλος κίνδυνος για τον Αρχηγό(το Α κεφαλαίο) δεν είναι η Ντόρα αλλά ο Καραμανλής. Ο οποίος δεν έχει ξεχάσει τα μεγαλεία της εξουσίας και βλέπει ότι τα στελέχη του Αντώνη προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαρνηθούν το πρόσφατο παρελθόν της παράταξης. Δεν βρίσκουν κανένα λόγο να απολογούνται «για πράγματα που δεν έκαμαν» … Αυτοί στην Πολιτική Άνοιξη έχουν θητεύσει και τους φτάνουν οι μπελάδες του δικού τους πολιτικού παρελθόντος.
Οι πολύ στενοί μυστικοσύμβουλοι, συμβουλεύουν πάντως τον αρχηγό, να προσέχει τον Καραμανλή! Ειδικά εάν ακολουθήσουν απανωτές εκλογικές ήττες, οι αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό του κόμματος, θα είναι ολέθριες. Το «σχίσμα» ήδη ελλοχεύει. Ο Καραμανλής θα είναι ο μόνος που θα μπορεί να εμφανιστεί εγγυητής της ενότητας και μιας νέας κυβερνητικής προοπτικής της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα και αν η ΝΔ έχει διασπαστεί, ακόμα και τότε "θα μπορούσε να την ενώσει".
Ο Καραμανλής άλλο που δε θέλει να επιστρέψει ως σωτήρας. Κανένας από τους δικούς του, δεν μπορεί να φανταστεί τον πρώην, κάτι σαν υπουργό του αρχηγού Αντώνη!...!

Κρίση και διαφθορά στην αρχαιότητα

Η μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας αποτελεί εύλογη αφορμή για να ασχολούμαστε τελευταία, πολύ περισσότερο, με τα κακώς κείμενα της δημόσιας ζωής του τόπου. Σε αυτό συντελεί ασφαλώς και η απόφαση της Βουλής να προχωρήσει στη συγκρότηση πολλών εξεταστικών επιτροπών που θα διερευνήσουν τα «σκάνδαλα» τα οποία ταλανίζουν τον δημόσιο βίο της χώρας. Είναι κοινός τόπος ότι η κρατική μηχανή εδώ και καιρό είναι διαβρωμένη. Ωστόσο η διαπίστωση αυτή, όσο δεν είχε άμεση επίπτωση... στο πορτοφόλι και στην καλοπέρασή μας, δεν μας άγγιζε ιδιαίτερα. Αρκούμασταν απλώς να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα ή έστω να τα στηλιτεύουμε σε ακαδημαϊκού χαρακτήρα συζητήσεις.

Ηταν προφανές ότι ορισμένοι αξιωματούχοι του τόπου οδηγούσαν το σκάφος της πολιτείας... σε ...

Μούμιες 4.000 ετών βρέθηκαν στην Κίνα

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 200 σορούς σε άριστη κατάσταση
Το μοναδικό νεκροταφείο ανήκει σε έναν άγνωστο έως τώρα πολιτισμό, είναι γεμάτο με φαλλικά σύμβολα, ενώ τα χαρακτηριστικά των νεκρών είναι ευρωπαϊκά με καστανά μαλλιά και μεγάλες μύτες.
Οι τάφοι είναι βάρκες αναποδογυρισμένες  και θαμμένες στην άμμο. 
Από κάθε βάρκα  «ξεφυτρώνει» ένας στύλος ύψους  τεσσάρων μέτρων- στο 
σχήμα του αιδοίου  στους ανδρικούς τάφους και του φαλλού  στους 
γυναικείους  Στη μέση της ερήμου, βόρεια του Θιβέτ, Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μοναδικό νεκροταφείο που ανήκει σε έναν άγνωστο έως τώρα πολιτισμό. Οι σοροί των νεκρών, που πέθαναν πριν από 4.000 χρόνια, έχουν συντηρηθεί σε άριστη κατάσταση χάρη στον ξηρό αέρα.
Το νεκροταφείο βρίσκεται στη βορειοδυτική κινεζική επαρχία Ζινγιάνγκ, όμως τα χαρακτηριστικά των νεκρών είναι ευρωπαϊκά με καστανά μαλλιά και μεγάλες μύτες. Οι 200 μούμιες είναι θαμμένες σε βάρκες, οι οποίες βρίσκονται αναποδογυρισμένες και θαμμένες στην άμμο. Αντί για δάσος από ταφόπλακες, το νεκροταφείο είναι γεμάτο με φαλλικά σύμβολα, που υποδηλώνουν τη σημασία που έδινε ο πολιτισμός στην αναπαραγωγή και τη γονιμότητα.

Ο εξαφανισμένος πολιτισμός δεν έχει όνομα ακόμα, καθώς παραμένουν άγνωστες η προέλευση και η ταυτότητά του. Όμως, χάρη στις έρευνες των αρχαιολόγων προκύπτουν νέα στοιχεία για την καταγωγή τους, τον τρόπο ζωής και τη γλώσσα που μιλούσαν.

Κοντά σε ποτάμι. Οι τάφοι βρίσκονται σε μία από τις πιο αφιλόξενες περιοχές της Ανατολικής Ασίας, σε μία έρημο ανάμεσα σε μεγάλες οροσειρές, δίπλα σε ένα ...

«Κάντε τα παιδιά σας ευτυχισμένα»

Οι σκληρές τιμωρίες ανήκουν ως μάλλον στο παρελθόν. Μήπως όμως οι γονείς το παρακάνουν; Μήπως φτάνουν να ανατρέφουν μικρούς τυράννους, ανικανοποίητα πλάσματα γεμάτα απαιτήσεις και τελικά δυστυχή;
Ειδικοί ψυχαναλυτές δίνουν τις συμβουλές τους στους ανήσυχους γονείς
Κάποτε η αυστηρή πειθαρχία ήταν ο χρυσός κανόνας της ανατροφής των παιδιών. Σήμερα, τους έχουν αναγνωριστεί δικαιώματα, απολαμβάνουν προνόμια, έχουν φωνή και άποψη. Το κυνήγι της ευτυχίας τους, ωστόσο, παραμένει για τους γονείς μια δύσκολη υπόθεση.
Πώς να κάνουν οι γονείς ευτυχισμένα τα παιδιά τους; Έως και λίγες δεκαετίες πριν, ένα τέτοιο ερώτημα ήταν αδιανόητο. Από κανενός ειδικού το μυαλό δεν περνούσε η ιδέα ότι θα μπορούσε να γράψει ένα βιβλίο με απήχηση γι΄ αυτό το θέμα και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σήμερα ένας διεθνής οργανισμός όπως ο ΟΟΣΑ θα συνέτασσε μια συγκριτική μελέτη στις χώρες-μέλη του με θέμα «η ευημερία των παιδιών». Δεν πρόκειται ακριβώς για έλλειψη φαντασίας: για πολλά χρόνια, ο χρυσός κανόνας της εκπαίδευσης έλεγε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι υπάκουα όντα, πειθαρχημένα με τους κώδικες και την ιεραρχία της κοινωνίας. Η μόνιμη συμβουλή προς τους γονείς ήταν να διδάσκουν στα βλαστάρια τους την αρετή της αυτοπειθαρχίας, χωρίς να δίνουν κανένα βάρος στην ιδιοσυγκρασία τους, όπως ...

Μιλάει συνεχώς ο Γιώργος και ακατάπαυστα ...


Για όλα και τα πάντα. Αυτούς τους λίγους μήνες που βρίσκεται στην εξουσία ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου έχει απευθυνθεί ευθέως στον λαό περισσότερες φορές από όσες όλοι μαζί οι πρωθυπουργοί της τελευταίας δεκαπενταετίας.
... με συνεντεύξεις, δηλώσεις, ομιλίες, διαγγέλματα -έχει κάνει το διάγγελμα ψωμοτύρι- για να πει κάθε φορά τι;
Πράγματα αντιφατικά, παράδοξα, οξύμωρα· συχνά για να πει ψέματα, ενίοτε μωρολογίες και σχεδόν πάντα ανακολουθίες. Ιδού πώς:
Οταν έλεγε ότι «υπάρχουν τα λεφτά» έλεγε ψέμματα (με δύο μι).
Οταν το 2009 ανέβαζε το έλλειμμα για να δείξει ότι θα το κατεβάσει το 2010, διέπραττε αλχημεία που άνοιγε τον λάκκο της χώρας κι απελευθέρωνε απ' τον ασκό του Αιόλου την κερδοσκοπία -καθ' όλα νόμιμη στον καπιταλισμό, αλλά που δεν χρειάζεται να πηγαίνει κανείς να τρίβεται στην γκλίτσα της.
Όταν έλεγε ότι η χώρα κινδυνεύει «να απολέσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας», έλεγε κάτι που ουδείς Πρωθυπουργός δηλώνει δημοσίως, ακόμα κι αν συνέβαινε, που δεν συνέβαινε, αλλά κι αν συνέβαινε, θα έπρεπε να κάνει ό,τι μπορεί για να μη συμβαίνει
κι όχι να εκπαιδεύει τον λαό στην ήττα. Η Ελλάδα έχει προσχωρήσει στην Ένωση κι έχει παραχωρήσει εξουσίες σε αυτήν (όπως η έκδοση νομίσματος) με συνθήκες κι όχι σαν χώρα ηττημένη, σαν ανδράποδο ή σαν είλωτας.
  Όταν έλεγε ότι η χώρα «είναι στην εντατική» ή ότι ...

Οργή στη ΝΔ, για τα απανωτά ταξιδάκια του Καραμανλή!

Μεγάλη οργή έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τα απανωτά και πολυήμερα ταξιδάκια αναψυχής του πρώην πρωθυπουργού.
Ούτε καν το έργο του, δεν δέχεται να υπερασπιστεί και αυτό έχει πληγώσει όσους τον υπερασπίζονταν όλα αυτά τα χρόνια. Κανένας δεν έχει πιστέψει ότι αποσύρθηκε οριστικά από την πολιτική, αντιθέτως οι πάντες θεωρούν βέβαιη την επιστροφή του.
Ο τρόπος όμως που συμπεριφέρεται μέχρι στιγμής είναι υπερβολικά προκλητικός και μάλιστα σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υποφέρει και η οικονομία της Ελλάδας … γκρεμίζεται!
Πολλά στελέχη της ΝΔ είναι πολύ εκνευρισμένα και με ορισμένους συμβούλους του Καραμανλή. Σε αυτούς επιρρίπτουν τις ευθύνες, της προκλητικής στάσης του πρώην. Τα στελέχη αυτά υποτίθεται έχουν ...

Τα 10 βασικά λάθη που μας οδηγούν στα οικονομικά αδιέξοδα.

Κατά τον ... Αυτιά! Λέει και κάτι σωστό πότε πότε!
«…1. Δανειζόμαστε χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
2. Ψωνίζουμε χωρίς πρώτα να έχουμε κάνει έρευνα αγοράς.
3. Καταναλώνουμε ποσά που υπερβαίνουν το μηνιαίο εισόδημά μας.
4. Βγάζουμε πιστωτικές κάρτες χωρίς να τις χρειαζόμαστε.
5. Αγοράζουμε προϊόντα προσφορών, τα οποία δεν μας είναι απαραίτητα, νομίζοντας ότι έτσι κερδίζουμε χρήματα. Στην πραγματικότητα, όμως, σπαταλάμε άσκοπα τα χρήματά μας, αφού μας είναι άχρηστα.
6. Οι περισσότεροι Ελληνες δεν γνωρίζουν ακόμη την πραγματική αξία του ευρώ.
7. Εχουμε μισθούς Βαλκανίων και τιμές Ευρώπης, κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας.
8. Αγοράζουμε υπηρεσίες που είναι περιττές. Για παράδειγμα, όταν κάποιος πηγαίνει για κούρεμα, συνήθως λούζεται στο κομμωτήριο. Αν όμως λουστεί στο σπίτι του, θα γλιτώσει 10 ευρώ.
9. Κινούμαστε σε άκρατο καταναλωτισμό και δεν κάνουμε οικονομία.
10. Δεν έχουμε συναίσθηση της οικονομικής κρίσης…».

Ο ιπτάμενος George “κινδυνεύει”!

Το διαβάσαμε και αυτό! Πολύ κουφό!
Το επιτελείο του πρω Γιώργου ανησυχεί ιδιαίτερα για τα πολλά ταξίδια του δικού τους αρχηγού. Γιατί όμως ανησυχεί; Προσέξτε. Γιατί λέει περνά από πολλές ακτίνες στα αεροδρόμια ο Γιώργος και κινδυνεύει έτσι η υγεία του. Άσε τις λοιμώξεις που καραδοκούν μέσα στα αεροπλάνα και στα αεροδρόμια! Και είναι και λιγάκι ευαίσθητο το παιδί.
Με τόσες πολλές ακτινοβολίες που δέχεται στα αεροδρόμια σε λίγο θα “ακτινοβολεί”. Φωτοστέφανο θα βγάλει. Πράσινο φως θα βγαίνει από το κουστούμι του!
Και μετά ποιός τους πιάνει τους φανατικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Άγιο θα θέλουν να τον βγάλουν!

Ποιός γυρνά τη μπετονιέρα; Ποιός μαστιγώνει το δελφίνι;

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την τακτική που ακολουθούν οι φωστήρες των Social Media που συμβουλεύουν ή έχουν αναλάβει για λογαριασμό των 2 εκ των 3 υποψηφίων της ΟΝΝΕΔ την υπόθεση διαδικτυακή προβολή. Η λογική είναι αρκετά απλή βομβαρδίζουμε καθημερινά μέσω e-mail τα blogs με λιβελογραφήματα μέσα από διάφορα e-mail με ψευδώνυμα. Μέσα από αυτά κατά κανόνα επιτίθενται στους άλλους διεκδικητές της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ. Η όλη αυτή κατάσταση είναι γελοία για πολλούς λόγους.  Θα προσπαθήσω να αναλύσω δύο εξ’ αυτών.
Ο ένας είναι πολιτικός και έχει να κάνει με το αίσθημα της αρνητικής έναντι θετικής ψήφου. Η αίσθηση που αποκομίζω είναι πως οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους αδυνατούν να βρουν θετικά πράγματα να πουν ή να γράψουν για τον υποψήφιο που υποστηρίζουν, οπότε προχωρούν στην αποδόμηση της εικόνας των αντιπάλων. Δεν είναι τυχαίο πως ...

Που βρέθηκαν η λίστα και τα λεφτά κε Χατζή;

Με έκπληξη μάθαμε για το μεγάλο σούσουρο έγινε στην ΟΝΝΕΔ καθώς πριν από λίγη ώρα ο Κώστας Χατζής έκανε διπλή αποστολή 600.000 (2 * 300.000) μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου για ευχές χρησιμοποιώντας τις λίστες του κόμματος που δημιουργήθηκαν από τις εκλογές τις 29ης Νοεμβρίου.
Ο γνωστός «πατερούλης» του Κώστα Χατζή και θεσμικός παράγοντας της Ρηγίλλης ήταν ο εμπνευστής αυτού του σχεδίου και αυτός που σύμφωνα με πληροφορίες του παρέδωσε και τη λίστα με τα ονόματα και τα κινητά των νέων έως 32 ετών, αφού την έχει στη διάθεσή του.
O υποψήφιος είναι σε πολύ μεγάλο πανικό αφού έχει πλέον αντιληφθεί ότι ...

«Εφυγε» ο Τζαννής Τζαννετάκης

Απεβίωσε χτες το απόγευμα στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», σε ηλικία 83 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός Τζαννής Τζαννετάκης. Ο εκλιπών διετέλεσε πρωθυπουργός στην κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ και του ΣΥΝ από τις 7 Ιουλίου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 1989. Υπηρέτησε και στα υπουργεία Δημοσίων Εργων, Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Τουρισμού, Πολιτισμού, ενώ διετέλεσε και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Απρίλιο του 1990 μέχρι τον Οκτώβριο του 1993. Εκλέχτηκε βουλευτής Α' Αθηνών με τη ΝΔ στις εκλογές των ετών 1977, 1981, 1985, 1989, 1993 και Β' Αθηνών το 1996, το 2000 και το 2004.
Διετέλεσε κυβερνήτης της κανονιοφόρου «ΛΑΣΚΟΣ» και των ...

To ΔΝΤ είναι έτοιμο να "βοηθήσει" την Ελλάδα

Ο αναπληρωτή επικεφαλής εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, Rice δήλωσε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα αν και δεν έχει ζητηθεί βοήθεια.

Ο κ. Gerry Rice, ωστόσο, δεν διευκρίνισε ποιος θα είναι ο ρόλος του ΔΝΤ σ’ έναν ενδεχόμενο μηχανισμό παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο μόνο για διαβουλεύσεις με τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές Aρχές.

H Shakira στο Salzburg

SALZBURG, AUSTRIA - MARCH 27: Singer Shakira performs during the 188th 'Wetten dass ...?' show at Messezentrum Salzburg on March 27, 2010 in Salzburg, Austria. (Photo by Miguel Villagran/Getty Images)
Η Shakira στο 188ο 'Wetten dass ...?' show, στο Messezentrum του Salzburg
Content © 2010 Getty Images All rights reserved.