Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Θλιβερός ο Ευαγγελάτος …


Δεν έβλεπε κόσμο στη συγκέντρωση της Ντόρας.
Μόνο τα στελέχη έλεγε ότι πήγαν.
Και ο λαός βρίσκονταν στο Ζάππειο.
Καθόλου σχεδόν πλάνα από Κοτζιά.
Με τέτοιες σαχλαμάρες που λέει και κάνει
είναι λογικό που έχει πιάσει πάτο
και δε βλέπεται με τίποτα.
Άσε που είναι πολύ μούχλα
και ο ίδιος και το δελτίο του.
«Γκόθαμ ANT1» αλλά χωρίς τον Batman!
Γι’ αυτό στηρίζει Αντωνάκη!


Κιτρίνισε ....


.... από το κακό του ο Τράγκας

μόλις είδε τη συγκέντρωση 
της Ντόρας.

Δεν περίμενε τέτοιο χαλασμό.

Πίστευε ότι 
όλοι ψηφίζουν Sam.

Πως του ξέφυγαν όλοι αυτοί που πήγαν στην Κοτζιά;

Σαρωτική η εικόνα υπέρ της Ντόρας .....



Πανικό και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο στρατόπεδο Σαμαρά η μαζικότητα της συγκέντρωσης της Ντόρας Μπακογιάννη στην πλατεία Κοτζιά. Οι επιτελείς του πρώην αρχηγού της «Πολιτικής Άνοιξης» συνειδητοποίησαν πριν από λίγη ώρα το μεγάλο λάθος που έκαναν. Κατάλαβαν ότι άλλο είναι να γεμίζεις μια πλατεία, κι' άλλο ένα χώρο ολίγον τετραγωνικών. Μπορεί να μοίραζαν εκατοντάδες σημαίες για να φτιάξουν το κέφι στο δίδυμο των αποτυχημένων αρχηγών της «ΠΟΛ.ΑΝ» και του «ΚΕΠ», όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να κερδίσουν τις εντυπώσεις της πλειοψηφίας του κόσμου. Τα τηλεοπτικά πλάνα είναι σαρωτικά υπέρ της Ντόρας. Πέραν όμως του κόσμου από τη μία φάνηκε η παρέα της περιχαράκωσης, με τον Αβραμόπουλο, την Πιπιλή, τον Σκανδαλάκη και τον Γιουλέκα και από την άλλη η εικόνα της Ν.Δ. Όλα τα στελέχη του κόμματος. Από τον Άρη μέχρι τον Πουπάκη της ΔΑΚΕ. Ότι καλύτερο και σύγχρονο διαθέτει η Ν.Δ. Το Ζάππειο αποτέλεσε την ταφόπλακα για τον Σαμαρά. Τεράστιο λάθος να κλειστεί σε ένα χώρο λίγων τετραγωνικών.
Στην πολιτική όμως το λάθος ισοδυναμεί με έγκλημα πρόεδρε Αντώνη.

Τριτοκοσμική εικόνα η συγκέντρωση του Σαμαρά στο Ζάππειο


Από το Ζάππειο τον χώρο που ο Αβραμόπουλος είχε διαγνώσει το κλείσιμο του βιοιστορικού κύκλου της Ν.Δ., ο Σαμαράς επισημοποίησε την συμφωνία - διαρχίας των δύο πολιτικών.

Η εικόνα παρέπεμπε στο παρελθόν. Στην «Πολιτική Άνοιξη» και το «ΚΕΠ». Η συγκέντρωση του Σαμαρά στο Ζάππειο ήταν απογοητευτική. Ο Μεσσήνιος πολιτικός έδειχνε αγχωμένος και επαναλάμβανε τα όσα επί μέρες λέει για μηχανισμούς και ποτάμια. Από κει και πέρα στο τέλος φώναξε στην εξέδρα τα βαριά ονόματα με τα οποία φιλοδοξεί να διοικήσει την Ν.Δ. Την Φωτεινή Πιπιλή, τον Παναγιώτη Σκανδαλάκη και τον Κώστα Γκιουλέκα.

Βασικές πληροφορίες για τις εκλογές, απ' το Δημήτρη Σιούφα:


1ον: Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωΐ και κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Εάν υπάρξουν εκλογικά τμήματα στα οποία θα συνεχίζεται η προσέλευση ψηφοφόρων, η ψηφοφορία παρατείνεται με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής.

2ον: Μπορούν να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών στις 29 Νοεμβρίου όλοι όσοι είναι μέλη επιβεβαιώνοντας την εγγραφή τους και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές και όλοι όσοι θέλουν να εγγραφούν μέλη της Νέας Δημοκρατίας και ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, παρά μόνο συμπλήρωση της σχετικής αίτησης με την επίδειξη Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και καταβολή της συνδρομής των δύο (2) ευρώ.

3ον: Όσοι επιθυμούν να μετάσχουν στην ψηφοφορία μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, ανεξάρτητα από το Δήμο στον οποίο ψηφίζουν κατά τις εθνικές εκλογές, αλλά και ανεξάρτητα από την περιοχή της Τοπικής Οργάνωσης στην οποία είναι (εάν είναι) εγγεγραμμένοι.

4ον: Εάν χρειαστεί επαναληπτική εκλογή, θα γίνει το Σάββατο στις 5 Δεκεμβρίου τις ίδιες ακριβώς ώρες. Στην εκλογή αυτή μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι θα έχουν πάρει μέρος στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου και μόνο στο εκλογικό τμήμα που είχαν ψηφίσει.

Σε απόγνωση η Ρηγίλλης. "Δίνει" στον Καλαπόδη …. τηλεφωνικές «κομπίνες»!....!

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για την Κυριακή. Πανικός στη Ρηγίλλης. Πανικός στο σύστημα Πασόκ.
Έλα laspoloutro-fimotro, ΕΠΕΙΓΟΝ.
Ρηγίλλης εδώ. Ψηφίζω Σαμ.Τελευταίες εκτιμήσεις. 
Κάναμε δύο μετρήσεις. STOP. Ψηφίζω Sam STOP
Το μήνυμα της νίκης φτάνει από παντού, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω, θα γίνει ωκεανός και θα πνίξει την Κοτζιά.

1η τηλεφωνική κομπίνα:Εάν και εφόσον και όποτε και οσονούπω και ενίοτε και λοιπά και λοιπά, ψηφίσουν 500.000 βγήκε ο δικός μας, με 250.001 ψήφους…… ΝΙΚΗ!

2η τηλεφωνική απάτη: Εάν και εφόσον και όποτε και οσονούπω και ενίοτε και λοιπά και λοιπά, ψηφίσουν 300.000 βγήκε ΝΤΟΡΑ με 150.001 ψήφους και εμείς πάμε σπίτια μας! …… ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ! .... ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ!

Πρόβλεψη: θα ψηφίσουν 400.000 άρα θα βγει ο Σαμαράς κι’ εμείς θα παραμείνουμε στις θέσεις μας με πιο παχυλούς μισθούς. ΝΙΚΗ!
Έλα Καλαπόδη. Διάδωσέ το για να μην πάει άνθρωπος στη συγκέντρωση που ετοιμάζουν στην Κοτζιά!

Τρελαίνεται το…σύστημα Σαμαρά


Το σύστημα Σαμαρά πάντως επιμένει να δημιουργεί προβλήματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Στην Πάτρα, παραιτήθηκε ο προσκείμενος στον Σαμαρά , πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Χρ. Διαμαντόπουλος προφανώς γιατί ήθελε να προκαλέσει ανακατωσούρα, καθώς τα «κουκιά» στην Αχαϊκή πρωτεύουσα δεν ... βγαίνουν υπέρ του «διδύμου». Ο Διαμαντόπουλος αντικαταστάθηκε αμέσως και μάλιστα ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α. Αβραμόπουλος ζήτησε να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα. Ανάλογα προβλήματα αναμένεται ότι θα εμφανιστούν κι άλλα ακόμη και ανήμερα της εκλογικής διαδικασίας, καθώς οι υποστηρικτές του «διδύμου», μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι δεν μπορούν να «ξεφύγουν» ούτε κατά μία μονάδα από τη Ντόρα, έχασαν την ψυχραιμία τους. Ήδη σε ελεγχόμενες από αυτούς εφημερίδες και site, προβάλλονται χιλιογραμμένα ρεπορτάζ κατά της οικογένειας Μητσοτάκη, τα οποία βέβαια καμία απήχηση δεν έχουν στην κοινή γνώμη.

Προετοιμάζουν την συγκέντρωση της ήττας

Το «ποτάμι» του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι χωράει σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα. Αυτό προκύπτει από τις προετοιμασίες που γίνονται στο Ζάππειο για την μεγάλη συγκέντρωση του πρώην προέδρου της «Πολιτικής Άνοιξης». Με βάση τις προετοιμασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, οι επιτελείς του Σαμαρά, προσπαθούν να διαμορφώσουν με τέτοιο τρόπο τον χώρο (βλ. φωτό) για να φαίνεται μαζική η συγκέντρωση. Κάνει ότι μπορούν για τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι γνωρίζοντες από μαζικές συναθροίσεις αναφέρουν ότι με 2000 γεμίζει ο χώρος που έχουν προετοιμάσει. Την ίδια ώρα η Ντόρα θα μιλάει σε original ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά. Η ψηλή θα μιλάει σε πλατεία και όχι σε μια γωνιά του Ζαππείου. Σε λίγη ώρα οι πάντες θα έχουν την δυνατότητα να συγκρίνουν. Να δουν ποιος έχει τον κόσμο και ποιος το «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Το δίδυμο Σαμαρά - Αβραμόπουλου δεν μπορεί να μαζέψει κόσμο. Όταν άρχισαν να το συνειδητοποιούν, έδωσαν εντολή για να «μαζευτεί» ο χώρος.

O Σαμαράς έλειπε από όλες τις μάχες της Ν.Δ.

Μια απίστευτη αλήθεια επισήμανε μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του Mega η Ντόρα Μπακογιάννη. «Εγώ μέχρι την Παρασκευή των εκλογών ήμουν εδώ και έδινα την μάχη για την παράταξη. Την ίδια ώρα που κάποιος άλλος σας ζήτησε να παίξετε την ομιλία του από την συγκέντρωση της Μεσσηνίας». Αυτός ο κάποιος, δεν ήταν άλλος από τον Αντώνη Σαμαρά. Όταν, λοιπόν, η Ν.Δ. και ο Καραμανλής έδιναν την μάχη, ο Σαμαράς για το μόνο που ενδιαφέρονταν ήταν το πώς θα βγει πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής στη Μεσσηνία. Με απλά λόγια κρύφτηκε στα δύσκολα. Απέφυγε να δώσει μάχες για την Ν.Δ
Ας δούμε ένα μικρό δείγμα του αγώνα της Ντόρας κατά την προεκλογική περίοδο:
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το εκπαιδευτικό έργο των Ιδρυμάτων των Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών».


Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώθηκε σήμερα, στην Αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, ημερίδα με θέμα «Το εκπαιδευτικό έργο των Ιδρυμάτων των Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών».
Στην ημερίδα συμμετείχαν: το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος, το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Σημίτης. Εκπρόσωποι των ιδρυμάτων αλλά και άλλων φορέων που πραγματοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα παρουσίασαν το έργο τους και ανέλυσαν το περιεχόμενο, τη δομή και τη λειτουργία των προγραμμάτων τους.

Η Ντόρα στο Πάρτυ Νεολαίας


Εξαφανίζονται και οι σιβηριανές τίγρεις


Μόνο 41 σιβηριανές τίγρεις εντόπισε στην μέχρι στιγμής έρευνα της η WCS (Wildlife Conservation Society).
Αισιοδοξούν πάντως ότι θα βρουν περισσότερες.
Οι τελευταίοι πληθυσμοί της σιβηριανής τίγρης έχουν συρρικνωθεί δραματικά από το 2005(καταμετρήθηκαν 500), κυρίως λόγω της λαθροθηρίας, δείχνει η τελευταία, μερική απόγραφή που πραγματοποίησε η ρωσική κυβέρνηση σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις. 

Η πανέμορφη σιβηριανή τίγρη (Panthera tigris altaica), το πιο μεγαλόσωμο από τα επτά υποείδη τίγρης που απομένουν σήμερα, ζούσε κάποτε σε όλη την Κεντρική και Δυτική Ασία, σήμερα όμως περιορίζεται στην ανατολική Σιβηρία.

Τεράστια σπατάλη τροφίμων στις ΗΠΑ


«Οι αριθμοί προκαλούν σοκ»
σχολιάζουν οι ερευνητές που χρησιμοποίησαν μια πρωτότυπη μέθοδο για να υπολογίσουν ότι το 40% των τροφίμων στην αμερικανική αγορά καταλήγει στα σκουπίδια.
Και το πρόβλημα φαίνεται να επιδεινώνεται.

plosone-org

Ξεσηκωμός στην Ινδία για να μην "ανοίξει" το εργοστάσιο εντομοκτόνων που εξερράγη το 1984



Το κατεστραμμένο χημικό εργοστάσιο στην πόλη Μποπάλ της κεντρικής Ινδίας που θα άνοιγε για το κοινό ως φόρος τιμής στα θύματα της τραγωδίας με τη συμπλήρωση της 25ης επετείου της βιομηχανικής καταστροφής στις 3 Δεκεμβρίου του 1984, θα παραμείνει τελικά κλειστό, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι το εργοστάσιο που παρασκεύαζε εντομοκτόνα στο Μποπάλ, από το οποίο τοξικά αέρια διέρρευσαν τη νύχτα της 3ης προς την 4η Δεκεμβρίου του 1984 σκοτώνοντας επί τόπου χιλιάδες ανθρώπους, θα άνοιγε επί μια εβδομάδα για το κοινό προκειμένου να εξαλειφθούν οι φόβοι για τη βιομηχανική αυτή εγκατάσταση.


Η ιδέα προκάλεσε σάλο στις οργανώσεις επιζώντων της καταστροφής. Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η ελεύθερη πρόσβαση θέτει σε κίνδυνο τους επισκέπτες λόγω της παρουσίας υλικών υψηλά τοξικών μέσα στο παλιό εργοστάσιο του αμερικανικού χημικού ομίλου Union Carbide, που το 1999 εξαγοράστηκε από τον όμιλο Dow Chemical.

Σε λάθος γλώσσα ενημέρωσε ο Προβόπουλος τον Παπανδρέου


''Πριν από τον Καραμανλή είχε ενημερώσει ο Προβόπουλος το ΠαΣοΚ''
Ναι αλλά έκανε το λάθος να του τα πει στα Ελληνικά και δεν τα κατάλαβε
Του είπε 'δεκα τις εκατο' έλλειμα και αυτός κατάλαβε 'the cat is a cat' ...

Η "Ένωση Κυπρίων Ελλάδας" διαψεύδει το πολιτικό Γραφείο του Αντώνη Σαμαρά

Στο πλευρό της Ντόρας τα μέλη του Δ.Σ. της "Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας"
ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Τα σχόλια που εμπεριέχονται σε ανακοίνωση Τύπου του Πολιτικού Γραφείου του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την απόφαση του 11μελούς Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. (μετά από «καταγγελία» κατά του Προέδρου του σωματείου, για «παραβίαση» του Καταστατικού του σωματείου), ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Το Δ.Σ. αποδέχθηκε τις διευκρινίσεις του Προέδρου, και ο Πρόεδρος δεν αποδοκιμάστηκε όπως ψευδώς αναφέρεται. Αντ’ αυτού εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση με σκοπό να αποσταλεί στον Τύπο, τα ΜΜΕ και τα επιτελεία των υποψηφίων.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Της Ε.Κ.Ε. 25-11-2009
Η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας χαιρετίζει την εμπλοκή στελεχών του παροικιακού κινήματος στην πολιτική ζωή της Ελλάδας είτε της Κύπρου, σε προσωπικό επίπεδο και πιστεύει ότι έτσι εξυπηρετείται καλύτερα η υπόθεση της Κύπρου.
Διευκρινίζεται προς αποφυγή παρεξηγήσεων λόγω ανακοινώσεων που δημοσιεύτηκαν στον τύπο ‘ότι η Ε.Κ.Ε. ως σωματείο δεν εμπλέκεται στις εκλογικές αναμετρήσεις είτε της Ελλάδας είτε της Κύπρου, παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου κόμματος, ούτε στις εσωκομματικές διαδικασίες για εκλογή ηγεσίας.
Ταυτόχρονα τονίζει ότι η εμπλοκή των στελεχών του κυπριακού παροικιακού κινήματος στην πολιτική ζωή του τόπου σε προσωπικό επίπεδο, αποτελεί δημοκρατικό τους δικαίωμα. Τα στελέχη είναι ελεύθερα να διατυπώνουν και να εκφράζουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις και επιλογές στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτικής ζωής της Ελλάδας ή της Κύπρου.
                                                                         Η παρούσα απόφαση λήφθηκε ομόφωνα.
Λοΐζος Λοΐζος
Γεώργιος Μιχαηλίδης

Γιατί ο Sam απέρριψε τόσα κανάλια και βγήκε με το πουρνό στον ΑΝΤ1;


Τώρα να βγαίνει στο κατεξοχήν αντι-ντορικό κανάλι και να δίνει συνέντευξη λέει πολλά και αποδεικνύει τις φοβίες του. Δεν είναι τυχαίο. Μυρίζει στημένο σκηνικό και προσυμφωνημένες ερωτήσεις σε κλίμα ελαφρολαϊκό με λίγο hip hop παρεμβάσεις. Κατινίστικα πράγματα. 
Ο Μίνωας «προστατεύει» τον πολυαγαπημένο του υποψήφιο Sam. Μην εκτίθεσαι πολύ θείε! Και ο Μπόμπολας βέβαια δεν πάει πίσω. Δίνει τα ρέστα του, το σύστημα. 
Πρέπει να βγαίνει, ο κανακάρης και να χτυπιέται μόνο σε συγκεντρώσεις οπαδών της ΠΟΛιτικής ΆΝοιξης και λοιπών ακροδεξιών στοιχείων που αίφνης πίνουν νερό στο όνομα του Αντώνη! 
«An - Tonis» που λέει και ο Γιούρης ο μάγος! Ακόμα και μάγους ενεργοποιεί ο Κυριακού για να ψηφίσουν …. «An-Tonis»! Προσέξτε μόνο, γιατί μαγικά δεν περνάνε στις κάλπες. Παραμονεύει …. Μεϊμαράκης! 
Τα χεράκια σου Antonis να τα χτυπάς πάνω σου στις στημένες εξέδρες και μην προκαλείς τόσο πολύ τη νοημοσύνη μας.


Σαν σήμερα η Αλβανία υιοθέτησε ως εθνική την πολεμική σημαία των Βυζαντινών


Σαν σήμερα, το 1912, η Αλβανία παρουσίασε τη νέα σημαία της, τον δικέφαλο αετό σε φόντο κόκκινο.

Πρόκειται για την πολεμική σημαία των Βυζαντινών.

Οι Αλβανοί την διακαιολόγησαν ως εξής:
Το φόντο είναι κόκκινο και συμβολίζει το αίμα που χύθηκε για την ανεξαρτησία της χώρας. Ο δικέφαλος αετός προέρχεται από το θυρεό του εθνικού ήρωα της χώρας, Γεωργίου Σκεντέρμπεη ή Καστριώτη.

Τα δύο κεφάλια αναφέρονται στις δύο θρησκείες (Χριστιανοί Καθολικοί και Ορθόδοξοι) στη χώρα.

Εμείς ντρεπόμαστε για το Βυζάντιο!

ο Θόδωρος Κασσίμης ….. παρεμβαίνει:



«Ακούσαμε την ΠΟΛιτική Άνοιξη, 

ακούσαμε το ΚΕΠ, 

στις 29 θα μιλήσει και η Νέα Δημοκρατία»

Ο Μεϊμαράκης απορεί και με το δίκιο του




«Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ η χώρα χρειάζεται μόλις 23 μέρες για να βγάλει πρωθυπουργό, 

την ίδια ώρα η ΝΔ χρειάζεται δύο μήνες για να εκλέξει αρχηγό»!

Εσύ κάτι μυρίστηκες αλλά δεν μας το λες! 

Έτσι δεν είναι Βαγγέλη;

τώρα .... τώρα ...... Ντόρα !.....!


«Γελοιοποιήθηκε» ο Sam στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1


Dancing fool Pictures, Images and Photos
Αυτό δεν ήταν συνέντευξη. Ήταν πρωινό παρτάκι με ποτάκι και καναπεδάκι. Τι ερωτήσεις ήταν αυτές; Αστείες και αβανταδόρικες. Είδαν χθες τη Ντόρα με τις γυναίκες δημοσιογράφους; Τι κατάλαβαν ότι οι ερωτήσεις ήταν στημένες; Μήπως την στρίμωξαν και αυτή αποδείχτηκε πανέτοιμη να απαντήσει και μάλιστα με τις ατάκες της και την ετοιμολογία που την χαρακτηρίζει; Αν νομίζει ο Μίνωας ότι έκαμε καλό στον αγαπητό του Sam είναι γελασμένος. Κακό του έκαμαν και μάλιστα τον έθαψαν! Ενώ ο ίδιος ο Σαμαράς κατάντησε κουραστικός με τα ίδια και ίδια. Από την αρχή της κούρσας παρέμεινε ο ίδιος, δεν ανανεώθηκε καθόλου και περιχαρακώθηκε σε προκαταλήψεις που δεν ταιριάζουν σε ένα μεγάλο ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα….εξουσίας

Ως εδώ και μη ...παρέκει.!


Μια εξομολόγηση, από βάθους ψυχής ενός πολύ φιλικού Ιστολογίου του gianniotis περιγράφει την πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Blogόσφαιρα και αφορά την "Διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία"!
Η εξομολόγηση ενός αγωνιστού της Δημοκρατίας!
Μας συγκίνησε η ανάρτηση του και την προσυπογράφουμε!
Διαβάστε λοιπόν!:
Δεν γνωρίζω αν μέχρι στιγμής τα καταφέραμε.!
Τουλάχιστον μένουμε με την ικανοποίηση ότι προσπαθήσαμε όσο αυτό ήταν δυνατόν.
Ο λόγος βεβαίως για την τήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ των δύο - κατ' ουσίαν - μονομάχων, όσον αφορά την προεδρική καρέλα στο κόμμα Νέας Δημοκρατίας.
Η απόφασή μας στο να τηρήσουμε ίσες αποστάσεις, υπήρξε απολύτως συνειδητή.
Το ίδιο ακριβώς θα πράξουμε και στην περίπτωση της επαναληπτικής εκλογής.
Και τούτο διότι:
Δεν καιροσκοπούμε, προσδοκώντας "κέρδη" από την επικράτηση του ενός ή της άλλης.

Στο κανάλι του ο Sam. Στον ΑΝΤ1. Χαχαχά και αχουχού…..



Πίστεψαν ότι είναι δεδομένη η εκλογή Σαμ στην αρχηγία της ΝΔ και τον "εξαφάνισαν" για να αφήσουν υποτίθεται τη Ντόρα να «εκτίθεται» στα μάτια του κόσμου και να …. χάνει ψήφους! 
Βέβαια η τακτική Sam είναι συνηθισμένη. Πολλές φορές έχει εξαφανιστεί. Μέχρι και δικό του κόμμα έχει ιδρύσει με στόχο τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Μέχρι και με το Πασόκ έχει συνεργαστεί. 
Αλλά και στον ΑΝΤ1 με στημένες ερωτήσεις, γελάκια και πάσες φιλικές; Κάτι βρωμάει. Παρεμβάσεις άνωθεν και παρασκήνιο. 
Γιατί δηλαδή η Ντόρα είναι πανταχού παρούσα με σκληρές ερωτήσεις και πανέτοιμη να απαντήσει. Ενώ τον SamSam τον κρύβουν και τον απαξιώνουν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι του συστήματος Πασόκ με αστείες και αβανταδόρικες ερωτήσεις απολιτίκ ή προσεκτικά διατυπωμένες, να μην προσβάλλουν το παρελθόν του προσκεκλημένου τους! 
Όταν έχουν βέβαια τη Ντόρα την ταράζουν με ερωτήσεις που προέρχονται αποκλειστικά από το επιτελείο Σαμαρά. Αλλά έτσι είναι. Καλό της κάνουν και αποδεικνύεται περίτρανα η στήριξη που παρέχει το σύστημα Πασόκ στον αγαπητό τους Sam!....!

ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Η υποψήφια Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 19.00 σε ανοικτή συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στην Πλατεία Κοτζιά.

Τριμερής συνάντηση στις Πρέσπες

Ατυπη τριμερής συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας-Αλβανίας-ΠΓΔΜ, πραγματοποιείται σήμερα στις Πρέσπες, με πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας για την προστασία και την βιώσιμη ανάπτυξη της Περιοχής του Πάρκου Πρεσπών (Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα μεγάλη σημασία την οποία αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στα θέματα του περιβάλλοντος και έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή και δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση δέκα ετών από την έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος των τότε Πρωθυπουργών των τριών χωρών (2 Φεβρουαρίου 2000, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων), με το οποίο διακήρυξαν τη δέσμευσή τους να συνεργασθούν για την προστασία του οικοσυστήματος των Πρεσπών.

Η Αθήνα επιδιώκει τη δημιουργία ενός πλαισίου με την εμπλοκή κοινοτικών προγραμμάτων και τεχνογνωσίας, ώστε η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ και η Αλβανία να μπορούν να συνεργάζονται για να αντιμετωπίζουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας.

Ο καιρός σήμερα... Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 17 - 18 στη Δυτική Ελλάδα, από 4 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 19 - 20 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί - νοτιοδυτικοί μέτριοι, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα νοτιοδυτικά σε ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ ενισχυμένο δυτικό ρεύμα στα επίπεδα των 6 -7 μπ. αναμένεται να επικρατήσει στον Κορινθιακό.

Λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, με τάσεις ενίσχυσης από το απόγευμα σε μέτριους και τοπικά στο Σαρωνικό ισχυρούς.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές κυρίως ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Σαν σήμερα... 27 Νοεμβρίου

1582: Ο θεατρικός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ παντρεύεται την ηθοποιό Αν Χάθαγουεϊ.

1895: Ο επιχειρηματίας Άλφρεντ Νόμπελ ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση επιστημονικών βραβείων, που θα φέρουν το επώνυμό του.

1912: Η Αλβανία παρουσιάζει τη νέα σημαία της, τον δικέφαλο αετό σε φόντο κόκκινο. Πρόκειται για την πολεμική σημαία των Βυζαντινών.

1914: Καταστρεπτικός σεισμός στη Λευκάδα με 16 νεκρούς. Ακολούθησε τσουνάμι.

1965: Η Γαλλία εκτοξεύει τον πρώτο δορυφόρο της και γίνεται η τρίτη διαστημική χώρα, μετά τις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ.

1967: Οι Beatles κυκλοφορούν το άλμπουμ τους «Magical Mystery Tour».

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Πατριώτης είναι αυτός που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον του έθνους του. Παρά την φαντασίωση την οποία ζει, είναι συνεπής στην επιλογή του αυτή.

Ταγματασφαλίτης Εθνικιστής είναι αυτός που συνεργάζεται με τον κατακτητή του έθνους, ενώ με την απελευθέρωση του έθνους του μετατρέπεται σε ''εθνικόφρονα'' ο οποίος κατηγορεί ως ''προδότες'' αυτούς που απελευθέρωσαν το έθνος.

Ο Ταγματασφαλίτης εθνικιστής δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας απατεώνας οπορτουνιστής, για τον οποίο ο εθνικισμός είναι ένα προσωπείο πίσω από το οποίο κρύβεται ο δοσιλογισμός.

Αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί πατριώτες πολιτικοί της ΝΔ δεν επέλεξαν την φαινομενικά πιο εθνικιστική ιδεολογική επιλογή. Ενώ αντίθετα η φαινομενικά πιο εθνικιστική ιδεολογική επιλογή βρήκε πάρα πολλούς θεωρητικά ''αντεθνικούς'' και ''αριστερούς'' συνεργάτες.

Ντόρα: Ο πρώτος πρέπει να μπορεί να συνθέτει και να ενώνει

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

H Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου την Εύβοια και την Φθιώτιδα. Στις 11.30 θα βρίσκεται στην Χαλκίδα όπου θα επισκεφτεί το εκλογικό κέντρο των πολιτικών της φίλων, τη ΝΟΔΕ Εύβοιας και θα κάνει βόλτα στην αγορά της πόλης.

Στις 18:00 θα βρίσκεται στη Λαμία, όπου θα επισκεφτεί τον Νομάρχη Αθανάσιο Χειμάρα και τον Δήμαρχο Γιώργο Κοτρωνιά, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση Νεοδημοκρατών στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Ξεκάθαρες απαντήσεις σε σκληρά ερωτήματα από τη Ντόρα

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Τεν Τεν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ


Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ με ήρωα τον δαιμόνιο ρεπόρτερ Τεν Τεν, ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της, ωστόσο, χρειάζονται ακόμα δύο χρόνια, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα ειδικά εφέ.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας, Πήτερ Τζάκσον, «η ταινία υπάρχει σε μια πολύ πρόχειρη μορφή».

Η ταινία γυρίστηκε σε 3D και οι κινήσεις του ηθοποιού Τζέιμι Μπελ χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για την κίνηση του Τεν Τεν.

Ο διάσημος ρεπόρτερ «γεννήθηκε» το 1929, όταν δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το κόμικ στην εφημερίδα Le Petit Vingteme του Βελγίου.

Δημιουργός του υπήρξε ο Ζορζ Ρεμί, ο οποίος εργάστηκε με το ψευδώνυμο Herge.

Οι περιπέτειες του Τεν Τεν και της πολυπληθούς παρέας του διαβάζονται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες.

Εξάμηνη αναβολή αποπληρωμής χρεών ζητά το Ντουμπάι


Περίοδο χάριτος 6 μηνών ζητά από τους πιστωτές της η κρατική επενδυτική εταιρεία του Ντουμπάι, ζητώντας καθυστέρηση για την αποπληρωμή των δανείων της, που συνολικά ανέρχονται στα 59 δισ. δολάρια.

Η Dubai World, η οποία έχει στηρίξει την ταχύτατη ανάπτυξη του εμιράτου, έχει διορίσει την παγκόσμια εταιρεία λογιστικών Deloitte για να βοηθήσει στην αναδιάρθρωση της χρηματοοικονομικής της δομής.

Η εταιρεία έχει πληγεί σοβαρά από την παγκόσμια πιστωτική κρίση και την οικονομική ύφεση. Οι οφειλές της για τον επόμενο μήνα ανέρχονται στα 3,5 δισ. δολάρια.

Η δυσμενής κατάσταση έχει πλήξει και το ίδιο το εμιράτο, καθώς μετά από 6 χρόνια ταχείας ανάπτυξης, η οικονομία έχει περιέλθει σε πτωτική τροχιά από το δεύτερο εξάμηνο του 2008, οδηγώντας σε σημαντική πτώση τις αξίες των ακινήτων. "Καθημερινή"