Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Η "Ένωση Κυπρίων Ελλάδας" διαψεύδει το πολιτικό Γραφείο του Αντώνη Σαμαρά

Στο πλευρό της Ντόρας τα μέλη του Δ.Σ. της "Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας"
ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Τα σχόλια που εμπεριέχονται σε ανακοίνωση Τύπου του Πολιτικού Γραφείου του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την απόφαση του 11μελούς Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. (μετά από «καταγγελία» κατά του Προέδρου του σωματείου, για «παραβίαση» του Καταστατικού του σωματείου), ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Το Δ.Σ. αποδέχθηκε τις διευκρινίσεις του Προέδρου, και ο Πρόεδρος δεν αποδοκιμάστηκε όπως ψευδώς αναφέρεται. Αντ’ αυτού εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση με σκοπό να αποσταλεί στον Τύπο, τα ΜΜΕ και τα επιτελεία των υποψηφίων.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Της Ε.Κ.Ε. 25-11-2009
Η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας χαιρετίζει την εμπλοκή στελεχών του παροικιακού κινήματος στην πολιτική ζωή της Ελλάδας είτε της Κύπρου, σε προσωπικό επίπεδο και πιστεύει ότι έτσι εξυπηρετείται καλύτερα η υπόθεση της Κύπρου.
Διευκρινίζεται προς αποφυγή παρεξηγήσεων λόγω ανακοινώσεων που δημοσιεύτηκαν στον τύπο ‘ότι η Ε.Κ.Ε. ως σωματείο δεν εμπλέκεται στις εκλογικές αναμετρήσεις είτε της Ελλάδας είτε της Κύπρου, παίρνοντας το μέρος του ενός ή του άλλου κόμματος, ούτε στις εσωκομματικές διαδικασίες για εκλογή ηγεσίας.
Ταυτόχρονα τονίζει ότι η εμπλοκή των στελεχών του κυπριακού παροικιακού κινήματος στην πολιτική ζωή του τόπου σε προσωπικό επίπεδο, αποτελεί δημοκρατικό τους δικαίωμα. Τα στελέχη είναι ελεύθερα να διατυπώνουν και να εκφράζουν τις προσωπικές τους προτιμήσεις και επιλογές στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτικής ζωής της Ελλάδας ή της Κύπρου.
                                                                         Η παρούσα απόφαση λήφθηκε ομόφωνα.
Λοΐζος Λοΐζος
Γεώργιος Μιχαηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :