Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Απέδωσαν οι πιέσεις Σταϊκούρα

Του πατέρα εννοείται!
Σήμερα ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα της σκιώδους κυβέρνησης Σαμαρά. Ο πατήρ Σταϊκούρας, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Καραμανλή, που πάλεψε με νύχια και με δόντια για την εκλογή Σαμαρά (με τις ευλογίες του ίδιου του Καραμανλή), πίεζε τον πρόεδρο Αντώνη για την αξιοποίηση του γιού του. Του Χρήστου Σταϊκούρα.
Μάλιστα διαρκώς υπενθύμιζε ότι ο «μικρός» είναι εγκέφαλος στα οικονομικά. Κάνει για δέκα αλογοσκούφηδες! Ακούγεται ότι στα «ανταλλάγματα» μεσολάβησε και ο ίδιος ο Καραμανλής. Τελικά ο πρόεδρος Αντώνης ανέλαβε τον τομέα πολιτικής ευθύνης της οικονομίας και έκαμε τον υιό Σταϊκούρα, σκιώδη υφυπουργό του! Αναπληρωτή! Ο πρόεδρος δίνει μεγάλη σημασία στα οικονομικά και όρισε αντ’ αυτού, τον ….. «υιό»!...! Ο πατήρ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος…. Το παιδί πάει για νέος Αλογοσκούφης!...! Αν δίνει όμως τις ίδιες συμβουλές που έδινε ο πατήρ στον Καραμανλή, τότε ...... κλάφτα.

Όσο περνάει ο καιρός, θυμίζει Έβερτ ο Αντωνάκης

Πολύ κατώτερος των περιστάσεων αναδεικνύεται ο Αντωνάκης. Φαίνεται παντού η αμηχανία και η έλλειψη σχεδιασμού και προτάσεων. Παρά τη συστράτευση μαζί του, αρκετών ντορικών στελεχών, το επιτελείο του Σαμαρά, δεν ξέρει τι να κάμει και τι να τους κάμει.
Αρκετά στελέχη φοβούνται ότι θυμίζει όλο και περισσότερο …..Έβερτ. Ακόμα και η πολιτική κατάσταση, θυμίζει ….. περίοδο Έβερτ. Τότε ο Μιλτιάδης προσπαθούσε να αποσπάσει ψήφους από την ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά. Σήμερα ο Σαμαράς κυνηγά τους ψηφοφόρους του Καρατζαφέρη. Και οι δύο τακτικές θεωρούνται αποτυχημένες. Η πρώτη κατάληξε σε τραγωδία. Η σημερινή κατάσταση επαναλαμβάνεται μάλλον σαν φάρσα. 

«Κίνημα» κατά Ζαγορίτη στη ΝΔ

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει σε πολλούς βουλευτές και πολλά στελέχη της ΝΔ και κυρίως της κεντρικής επιτροπής, η πιθανότητα να παραμείνει ο Ζαγορίτης στη θέση του. Δεν ξέρουν βέβαια τι ακριβώς έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος Αντώνης στο Λευτέρη και τον Μενέλαο Δασκαλάκη, αλλά το κόμμα βράζει. Δε γίνεται να πορεύονται με ανύπαρκτους και αποτυχημένους. Δε γίνεται να παραμένουν στις θέσεις τους άνθρωποι που έκαμαν τεράστια ζημιά, ευθύνονται όσο κανένας άλλος για την μεγάλη ήττα στις εθνικές εκλογές και δεν έχουν την αξιοπρέπεια να παραιτηθούν από τις θέσεις τους. Σε μέλη της κεντρικής επιτροπής έχει πέσει και η ιδέα της συλλογής υπογραφών, κυρίως κατά του Ζαγορίτη.
Ο ίδιος έχει αντιληφθεί το βαρύ κλίμα και παρά τα όσα διαδίδει καλλιεργεί τις σχέσεις του στο μετα-καραμανλικό τοπίο της ΝΔ. Οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι διεκδικεί θέση μεταξύ του σαμαρικού Κώστα Μαρκόπουλου και του «κόκκινου» Πάνου Παναγιωτόπουλου. Γίνεται λόγος και για τριανδρία αν και ο Λευτέρης ούτε βουλευτής κατάφερε να βγει.
Όσο για το Μενέλαο φαίνεται ότι το μέλλον είναι χλωμό. Τα «παιδιά του Λειβαδά» του επιφυλάσσουν θέση με διακοσμητικό ρόλο, όποια και αν είναι αυτή! Πάντως για γενικός διευθυντής …. πολύ δύσκολο, το βλέπω!...! Ήδη ακούγονται ονόματα από το περιβάλλον της ΠΟΛΑΝ, που πρόκειται να τον αντικαταστήσουν ή ισχυρός παράγοντας από τα ορφανά του καραμανλικού μηχανισμού στο Μαξίμου….

Τάχει πάρει ο Μεϊμαράκης με τον Αντωνάκη!

Η παραλαβή-παράδοση του πολιτικού σχεδιασμού, από την Φεβρωνία στους Χαρακόπουλο και Γκιουλέκα είχε πολλές παρενέργειες και πολλά επεισόδια.
Στη λογική της εκκαθάρισης που επικράτησε εξεδιώχθησαν από τις θέσεις του και οι στενοί φίλοι του Μεϊμαράκη, Χατζής και Μοίρας. Πήρε πόδι βέβαια και ο Πάνος Σταθόπουλος, άνθρωπος του Σουφλιά αλλά ο Σουφλιάς … έφυγε νωρίς!
Το πρόβλημα μεταξύ Αντωνάκη – Μεϊμαράκη υφίσταται από τη στιγμή που στην μεταξύ τους συνάντηση ο Βαγγέλας έθεσε το ζήτημα προστασίας των δικών του ανθρώπων, κυρίως αυτών που βρίσκονται σε σημαντικά πόστα στον κομματικό μηχανισμό. Έγινε δε ειδική μνεία για τον επί χρόνια συνεργάτη του, Γιάννη Χατζή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκατάνευσε αλλά στην πορεία πάτησαν πόδι οι νέοι επικεφαλείς του σχεδιασμού-προγράμματος και η σκληρή τους άποψη υπερίσχυσε. Οι άνθρωποι του Μεϊμαράκη πήραν πόδι και οι νέοι σχεδιαστές πανηγυρίζουν για το γκολ που έφαγε ο Βαγγέλας ….

93χρονη έπεσε από τον 4ο και έζησε!


Και ο θεούλης  Ζαχόπουλος από τον 4ο νομίζω πως έπεσε, όμως εδώ μιλάμε για μία 93χρονη Κινέζα η οποία βάλθηκε να τρελάνει τους κατοίκους στην Xi’an, επαρχία της Shaanxi. Όπως είπε η κυρία Pan, απλά κοιτούσε έξω από το παράθυρο, όταν γλίστρησε και έπεσε έξω!

Στην διαδρομή προς την κορυφή, ή καλύτερα στην διαδρομή προς το ισόγειο, χτύπησε τρεις τέντες στον τρίτο και δεύτερο όροφο, και ένα ηλεκτρικό καλώδιο που ανέκοψε την πτώση της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μια σπασμένη λεκάνη και είναι σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Αν ξεπεράσει και το νοσοκομείο, ούτε γάτα ούτε ζημιά! (Φανταστείτε να μένατε στον πρώτο και να βλέπατε τη σκηνή… Τρομακτικό!)

Μην το δοκιμάσετε σπίτι σας!!

93χρονη έπεσε από τον 4ο και έζησε! | .:FoiTitaKoS.gR

Νάσαι καλό παιδί ....... άριστος βουλευτής


Χιλιάδες αστερίες ξεβράστηκαν σε ακτή


Ένα παράξενο και ανεξήγητο γεγονός έλαβε χώρα στην ακτή Holkham του Norfolk της Μ. Βρετανίας, όπου πάνω από 10.000 αστερίες ξεβράστηκαν στην παραλία.

Όπως δήλωσαν οι ειδικοί το φαινόμενο αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Το άσχημο βέβαια όλου αυτού του συμβάντος ήταν πως κανένας αστερίας δεν επέζησε και το χρυσαφί της άμμου μετατράπηκε σε ένα απέραντο πορτοκαλο-κόκκινο νεκροταφείο αστερίων, το οποίο εκτεινόταν σε μήκος 400 μέτρων.

Χιλιάδες αστερίες ξεβράστηκαν σε ακτή | Otherside.gr

Αστείες φωτογραφίες







Η ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται στο Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης!

Η ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται στο Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης! Την Ελλάδα ως θεμέλιο του δυτικού Πολιτισμού και τον Αριστοτέλη ως πατέρα και πρόδρομο της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και επιστήμης αλλά και ως παιδαγωγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εξήρε στην ομιλία της η υφυπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας, Άγκνες Βαντάι, εγκαινιάζοντας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Βουδαπέστης, τη Σχολή Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.Στη Σχολή αυτή, της οποίας οι αίθουσες διδασκαλίας φέρουν το όνομα «Αριστοτέλης», θα φοιτούν από τον Ιανουάριο Ούγγροι αξιωματικοί, που μετά από διετείς σπουδές εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, θα μπορούν να μετεκπαιδευτούν στις αντίστοιχες στρατιωτικές σχολές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διμερούς ελληνοουγγρικής στρατιωτικής συνεργασίας.

Σαν σήμερα... 13 Δεκεμβρίου


1803: Το Ολοκαύτωμα στο Κούγκι. Ο ιερομόναχος Σαμουήλ, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθεί αυτός και πέντε Σουλιώτες από τους Τουρκαλβανούς του Αλή, βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται όλοι μαζί.

1903: Ο Ιταλός μετανάστης Ίταλο Μαρτσιόνι παρουσιάζει το πρώτο...

Ισχυρή Αντιπολίτευση...

Ας δούμε τι έχει κάνει ο Σαμαράς (αντιπολιτευτικά) μέχρι σήμερα.

1) Η Ευρώπη καθημερινά επικρίνει την κυβερνητική απραξία στα θέματα της οικονομίας. Τσιμουδιά ο Αντωνάκης.
2) Η Αθήνα καίγεται, ο Υπουργός προσαγάγει με ποσόστωση. Τσιμουδιά ο Αντωνάκης.
3) Ο Γιώργος πειραματίζεται στα εθνικά θέματα ασκώντας "διπλωματία των Πρεσπών". Τσιμουδιά ο Αντωνάκης.
4) Το opengov έχει αφήσει την χώρα...

Καλοκαίρι το Συνέδριο της Ν.Δ.

..

ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ