Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο Αντώνης παρέχει υποστήριξη στο φίλο Γιώργο και ο Γιώργος μιντιακή ομπρέλα.

Πόλεμος διμέτωπος κατά Καραμανλή και ταυτόχρονα κατά της Ντόρας δεν συμφέρει καθόλου τη σαμαρική Ρηγίλλης.
Όπως είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση οι μυστικοσύμβουλοι έχουν ξεκινήσει να υποσκάπτουν και να αποστασιοποιούνται από το καραμανλικό παρελθόν.
Οι ακραίοι προτείνουν διαγραφές διαφωνούντων αλλά οι μετριοπαθείς θεωρούν ότι δεν πρέπει να κάψουν ενόψει εξεταστικών το χαρτί της «κάθαρσης»!
Οι δεύτεροι πιστεύουν ότι η εσωστρέφεια βολεύει μακροπρόθεσμα και την απόλυτη σαμαρική επικράτηση.
Η πιθανότητα εκλογικής νίκης ή ισοπαλίας στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι αδύνατη. Η ύπαρξη εσωκομματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να αποτελέσει αντίβαρο στην παταγώδη αποτυχία της εκλογικής ανάκαμψης του κόμματος.
Και όταν λέμε ανάκαμψη εννοούμε ήττα με δύο έως πέντε μονάδες. Κάτι χειρότερο θα αποτελούσε αποτυχία των στελεχών του Σαμαρά και η αποτυχία είναι η πλέον ισχυρότερη πιθανότητα.
Για να επιτευχθεί βέβαια το καλύτερο σενάριο για την πλήρη επικράτηση του προέδρου Αντώνη στη ΝΔ έπειτα από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση χρειάζεται τη βοήθεια του .....

Μεταξύ Siemens και Βατοπεδίου ο Σαμαράς. Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται για τα σκάνδαλα και αφορούν την κορυφή της προηγούμενης κυβέρνησης δημιουργούν τεράστια προβλήματα και επιπλοκές στη σαμαρική Ρηγίλλης. Οι μυστικοσύμβουλοι θα ήθελαν να μη γίνεται καμία συσχέτιση μεταξύ των πρώην και νυν διαχειριστών του νεοκλασικού αλλά δεν τα κατάφεραν να ξεφύγουν. Είτε η παρέμβαση συνεργατών του Καραμανλή, είτε η παρέμβαση Παπούλια αντέστρεψαν τους όρους. Τα παιδιά της Άνοιξης οδεύουν κατευθείαν στο στόμα του Χάρου των εξεταστικών. Οι αποκαλύψεις που έρχονται και θα ταρακουνήσουν το πολιτικό σύστημα πρόκειται να χώσουν ακόμα πιο βαθιά στη διαχείριση των σκανδάλων το σαμαρικό επιτελείο. Κάτι που ανατρέπει τους έως τώρα σχεδιασμούς τους, προκαλεί σύρραξη μεταξύ καραμανλικών και σαμαρικών στελεχών και μεταβάλλει άρδην τις ειλημμένες αποφάσεις που ήθελαν τη νέα ΝΔ να τελειώνει με τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα αφήνοντας …. "την έρευνα να φτάσει σε βάθος" και να βγουν "όλα στο φως"!
Υπάρχει και το ενδεχόμενο των «εύθραυστων ισορροπιών». Ναι μεν αλλά. Και με τους .....

Ο Καρατζαφέρης έριξε «μπηχτή» στο Σαμαρά για το 1993…


Συμβαίνει τώρα...


Εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποκάλεσε πριν από λίγο στη Βουλή τον Αντώνη Σαμαρά «δάκτυλο» των Αμερικάνων! Αναφερόμενος στην επεμβατική πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, σε Ελλάδα και Τουρκία, εξέφρασε φόβους για «κίνηση» των Αμερικανών με στόχο τον Ερντογάν, που τελευταία δραστηριοποιείται «αυτόνομα» ή και κόντρα στα αμερικάνικα συμφέροντα… Στο σημείο αυτό θεώρησε σκόπιμο να αναφερθεί, χάριν παραδείγματος, στη γνωστή δήλωση του Αμερικανού ΥΠΕΞ Κρίστοφερ το 1993, όταν… «πρόβλεψε» τις πρόωρες εκλογές του Οκτώβρη που έγιναν μετά την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη από βουλευτές του Σαμαρά! Το παράδειγμα ήταν οπωσδήποτε γλαφυρό και φρόντισε να υπενθυμίσει σε κάποιους ποιοι εξυπηρέτησαν τα σχέδια των Αμερικάνων την περίοδο εκείνη, όταν η βαλκανική πολιτική Μητσοτάκη δεν ήταν «του γούστου τους» 
Ο πρόεδρος Αντώνης δεν ήταν δυστυχώς στην...

Το «βρώμικο» διαπλεκόμενο παιχνίδι του Σαμαρά και η αυτοκτονική συμπεριφορά Καραμανλή…



Μέσα σε όλα τα άλλα που ακούει εδώ και χρόνια ο Κώστας Καραμανλής από το σύστημα ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες μέρες απόκτησε και ένα ολοκαίνουριο… «κοσμητικό» επίθετο: «Ακάλυπτος»!!! 
Μην πάει ο νους σας σε τίποτα… επιταγές ή στη γνωστή παλιά δημοφιλή σειρά με τον Αντώνη Καφετζόπουλο… 
Εδώ δεν μιλάμε ούτε για τραγωδία ούτε για κωμωδία, αλλά για συνδυασμό και τον δύο: ιλαροτραγωδία… 
Στην οποία, βέβαια, συμβάλλει με την ανεξήγητη στάση του και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός
Κατά κάποιον τρόπο… «τα θέλει και τα παθαίνει», όπως λέει κι ο λαός. 
Γιατί επιμένει να...

«Η επιστολή της ντροπής», αδικεί κατά ένα μέρος τον αποστολέα της, Μανώλη Αγγέλακα, νέο οργανωτικό γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

[ Ο Ιωάννης Μοίρας παρεμβαίνει και δίνει την δική του διάσταση στο θέμα των διώξεων στο εσωτερικό της ΝΔ που μόνο το "περιοδικό" ανέδειξε.
[ /εδώ / και εδώ / ]

Αγαπητό periothiko

Νομίζω πως η ανάρτησή σου στις 29/1/2010 με τίτλο «Η επιστολή της ντροπής», αδικεί κατά ένα μέρος τον αποστολέα της, Μανώλη Αγγέλακα, νέο οργανωτικό γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.
Μπορεί ο κ. Αγγέλακας να καθαίρεσε ασκαρδαμυκτί όλους τους τομεάρχες της γραμματείας του, αλλά σκέφτηκε να τους ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες τους, να τους ζητήσει να μοιραστούν μαζί του τις εμπειρίες τους και να τους βεβαιώσει ότι παραμένουν στο αξιοποιήσιμο δυναμικό στελεχών του κόμματος.
Στην περίπτωση τη δική μου και όλων των γραμματέων και αναπληρωτών γραμματέων που απομακρυνθήκαμε, δεν ίσχυσε τίποτα από τα .....

Είτε το θέλει είτε όχι, θα πιει το ποτήρι του νεοκαραμανλισμού μέχρι την τελευταία σταγόνα…

Είναι η δεύτερη «κάρτα» που τρώει στην πολιτική του ιστορία από τον Ανώτατο Άρχοντα της χώρας… Η πρώτη, από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, ήταν «κόκκινη»… Μετά την αλαζονική συμπεριφορά και τις επικίνδυνες εθνικιστικές ακρότητες του 1992 τού απαγορεύτηκε αυστηρά να ξαναπεράσει τα σκαλιά της Προεδρίας της Δημοκρατίας! Μπορεί να το έπαιξε «καραμανλικός», για να καπηλευτεί το «DNA» των νεοδημοκρατών -ειδικός άλλωστε στις «καπηλείες» ο Αντώνης…- όμως πρόκειται για «γιαλαντζί» καραμανλικό…
Η «κίτρινη κάρτα» ήλθε αντιπροχθές από τον...

Παπαγάλος χορευταράς

Η μολυσμένη λίμνη των κύκνων

«Από τη μια βλέπεις έναν τοξικό βούρκο, από την άλλη έναν αξιόλογο υγροβιότοπο στον ίδιο χώρο! Όσο οξύμωρο ή απίστευτο κι αν ακούγεται, φαλαρίδες, χουλιαρόπαπιες, σφυριχτάρια, γκισάρια, κιρκίρια, γλάροι, κύκνοι κι άλλα σπάνια πουλιά έχουν βρει καταφύγιο στη Λίμνη Κουμουνδούρου, μόλις μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας...».

Το κοντράστ εκπλήσσει ακόμα και τους κατοίκους της περιοχής. Στα όρια των Δήμων Χαϊδαρίου κι Ασπροπύργου, στην πλέον επιβαρημένη, ....

Βρήκε ο κάκτος τη γενιά του ....





Και είπεν ο κάκτος: .... "Αχ! πόνεσα"

Καλύτερα ξυπόλητοι...


Σύμωνα με το περιοδικό Nature, οι δρομείς που τρέχουν ξυπόλητοι διατρέχουν λιγότερους κινδύνους τραυματισμού από αυτούς που τρέχουν με αθλητικά παπούτσια.
΄΄barefoot runners who fore-foot strike generate smaller collision forces than shod rear-foot strikers΄΄

Ο λόγος είναι ότι το τρέξιμο με παπούτσια επιβαρύνει τις φτέρνες, σε αντίθεση με το τρέξιμο με γυμνά πόδια, όπου η επαφή στο έδαφος γίνεται με το μπροστινό τμημα του ποδιού, σύμφωνα με την  εξελικτική προσαρμογή του ανθρώπινου είδους.

Νέα μόδα στην Κολομβία. Γεμιστά μπισκότα με μια δόση κοκαΐνης .....

Κατασχέθηκαν μπισκότα γεμιστά με... κοκαΐνη στην Κολομβία


Τα μπισκότα επρόκειτο να μεταφερθούν στη Βαρκελώνη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Κολομβίας.




Σύμφωνα με την Κολομβιανή αστυνομία «Η γέμιση είχε αφαιρεθεί και είχε αντικατασταθεί με κοκαΐνη»

Έχουν ένα παντοδύναμο όπλο......

«Μαύρη λίστα» με γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και συμβολαιογράφους που στη φορολογική τους δήλωση εμφανίζουν είτε ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα είτε πολύ υψηλές δαπάνες, προκειμένου να μειώσουν τα καθαρά τους κέρδη, έχει ετοιμάσει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΕΕ), το πρώην ΣΔΟΕ.

Βρήκαν πάλι τα σαίνια του Υπουργείου Οικονομικών αυτούς που φοροδιαφεύγουν.Τους επιστήμονες και τους τεχνικράτες.

Φυσικά ούτε λόγος για τις μεγάλες εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα.....Εύκολο είναι να βάλεις χέρι εκεί;

Εμείς απλά να πληροφορήσουμε τα σαίνια,ότι μπορεί οι ...

Θέλουν να τον δουν μπροστάρη στις ...«εθνικές» κινητοποιήσεις τους, τον Σαμαρά, αλλά τζίφος!

Έχουν γούστο κάποιοι σχολιογράφοι του διαδικτύου που καλούν τον κο. Αντώνη Σαμαρά να ενστερνιστεί, ή έστω να σεβαστεί, τις πεποιθήσεις και τις προτεραιότητές τους και να στείλει, τη μία φορά επίσημο κομματικό εκπρόσωπο στις επετειακές εκδηλώσεις στου Μακρυγιάννη και την άλλη να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία που θα αποτίει φόρο τιμής στα τρία παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσαν στα Ίμια. Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια, εάν φαντάστηκαν έστω και για ένα δευτερόλεπτο ότι η εκστρατεία του κου. Σαμαρά είχε πραγματικό ιδεολογικό υπόβαθρο, πόσο μάλλον, εκείνο που εκπροσωπεί τις απόψεις και τις ανησυχίες της λεγόμενης Ριζοσπαστικής Δεξιάς. Με την πάροδο του χρόνου θα ....

Οδός Καβάφη στην Αλεξάνδρεια προς τιμή του μεγάλου ποιητή


Στις 10 Φεβρουαρίου μετονομάζεται σε οδό Καβάφη, ο δρόμος του σπιτιού όπου έζησε ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής.
Η Αλεξάνδρεια, η πόλη που ενέπνευσε τον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον τιμά και πάλι. Έτσι, στις 10 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα η μετονομασία του δρόμου μπροστά από το σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, από οδό Σαρμ Ελ Σέιχ, σε οδό Κ. Καβάφη.
Τα εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιηθούν από κοινού από τον δήμαρχο...

Είδε "ΑΒΑΤΑΡ" o Γιώργος στο Νταβός...

Τί έκανε ο πρωθυπουργός Πέμπτη και Παρασκευή στο Νταβός; Εδινε μάχες για τα εθνικά συμφέροντα! Τί ιδαίτερο έκανε την Πέμπτη το βράδι; Φόρεσε...

Αχαριστία…


Τις μέρες που προηγήθηκαν της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, μία μεγάλη μάζα ανθρώπων που δήλωναν οπαδοί του Κώστα Καραμανλή έδιναν μεγάλη μάχη υπέρ του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο αποκαλούσαν εκπρόσωπο και συνεχιστή του Καραμανλισμού.
Οι μέρες πέρασαν, ο Αντώνης Σαμαράς εξελέγη πρόεδρος και οι προθέσεις πλέον είναι εμφανείς. Το μόνο πράγμα που δεν είναι ο Αντώνης Σαμαράς είναι...

O Μιχαλολιάκος αποκεφάλισε τους ανθρώπους του Βαγγέλα


Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στην Ρηγίλλης. Την Παρασκευή ο Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε την αποπομπή όσων είχαν τοποθετηθεί στην γραμματεία Αυτοδιοίκησης από τον Μεϊμαράκη. Ήδη, εκτός νεοκλασικού βρίσκονται οι στενοί άνθρωποι του Βαγγέλα, Κυριάκος Λινάκης, Γιάννης Μούρτογλου, Βαγγέλης Μπαραμπάκος και Κώστας Ναούμης. Η συγκεκριμένη κίνηση μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται. Ο Σαμαράς δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος του Μεϊμαράκη σε θέση στην Ρηγίλλης. Η εντολή μάλιστα είναι συγκεκριμένη: «Καθαρίστε τους πριν από το Συνέδριο».

parapolitika

«Έγινα ιστορικός για να αλλάξω τον κόσμο»

Την προηγούμενη Πέμπτη πέθανε ένας από τους μεγαλύτερους ιστορικούς της εποχής μας. Ο Χάουαρντ Ζιν. «Ο ιστορικός που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο» και  κήρυκας της πολιτικής ανυπακοής. Στις ιδέες του, φυσικά, δεν είχε καμία θέση η βία:«Το κόστος της βίας είναι διπλό, τόσο για τον θύτη όσο και για το θύμα».
Ο ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΖΙΝ είχε επισκεφθεί κάποιες φορές την Ελλάδα και σε κάθε του επίσκεψη τον υποδεχόταν ένα φανατικό κοινό θαυμαστών. Τον Ιούλιο του 2009 παρακολούθησε συγκινημένος την παράσταση «Ο Μαρξ στο Σόχο» από το δικό του θεατρικό έργο σε μια κατάμεστη αίθουσα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.
Πιθανότατα δεν είδε τον κόσμο όπως τον ονειρευόταν. Αλλά μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή στα 87 του χρόνια, είχε το προνόμιο να ζήσει απόλυτα συνεπής με τις ιδέες του.
Αν και ιδεολογικά μαχητικός, ο Ζιν περιγράφεται ως ένας προσηνής άνθρωπος και γοητευτικός ομιλητής. Οι σταρ Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ δεν ήταν μόνο ....

Ο Πρετεντέρης από σήμερα στην τελευταία σελίδα των "ΝΕΩΝ"

Λαθρεμπόριο παιδιών διεξάγεται στην Αϊτή μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου

Όπως καταγγέλλει το Αϊτινό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευημερίας (IBES), αρμόδιο για τις υιοθεσίες παιδιών στη χώρα.

Η Ζαν-Μπερνάρ Πιέρ, διευθύντρια του οργανισμού, δήλωσε:
«Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι πολλά παιδιά εγκατέλειψαν τη χώρα, όμως καμιά άδεια αναχώρησης δεν εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ευημερίας».
Η Πιέρ παραδέχθηκε πάντως ότι εκατοντάδες παιδιά, των οποίων οι υιοθεσίες τους είχαν οριστικοποιηθεί ή επρόκειτο να οριστικοποιηθούν, πήραν άδειες για να φύγουν νόμιμα.
«Όλα είναι αποδιοργανωμένα μετά τη 12η Ιανουαρίου και ....

Θατσερική δίαιτα με 28 αβγά την εβδομάδα ..

 

Δίαιτα πρωτεΐνης με αβγά ακολούθησε η Μάγκι κατά την προεκλογική εκστρατεία του 1979. Όχι όμως με ένα ή δύο αλλά 28 ολόκληρα αβγά! Η συγκεκριμένη δίαιτα παρουσιάζεται και ως πρόταση διατροφής της κλινικής Mayo. Με την προειδοποίηση ότι δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες προτάσεις διατροφής για περισσότερο από δύο εβδομάδες. 

Η σιδηρά κυρία, 84 ετών σήμερα, ήθελε να χάσει 9 κιλά σε δύο εβδομάδες, ώστε να είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Ακολούθησε λοιπόν δίαιτα που περιελάμβανε πολλά αβγά. Για παράδειγμα, το πρωινό, περιείχε γκρέιπφρουτ, ένα ή δύο αβγά και καφέ ή τσάι. Δύο αβγά σερβίρονταν σε κάθε γεύμα της ενώ το ουίσκι επιτρεπόταν μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες είχε κρέας στο γεύμα της.

Τανκς και τρακτέρ καταλύουν το ίδιο τη δημοκρατία

Στην ελλαδική «δημοκρατία», εν έτει 2010, δύο πολιτικά κόμματα λογαριάζουν τον εαυτό τους υπεράνω του Νόμου. Κατ’ εξακολούθησιν στην πράξη. Αλλά και με συνεχείς δημόσιες διακηρύξεις. Η προκλητικότερη ήταν στην τηλεοπτική συνέντευξη των κομματικών αρχηγών, πριν από τις εκλογές του 2007, όταν δηλώθηκε απερίφραστα: «Ας ψηφίζει όσους νόμους θέλει το Κοινοβούλιο, εμείς κατεβαίνουμε στους δρόμους και καταργούμε τους νόμους»!
Δεν υπήρξε τότε αντίδραση άλλου κομματικού αρχηγού ούτε αυτεπάγγελτη παρέμβαση των υπεύθυνων για την προστασία του Συντάγματος λειτουργών της Δικαιοσύνης. Στο Ελλαδιστάν τα δύο υπεράνω του Νόμου κόμματα μπορούν να ....