Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Σε 8 μήνες φυλάκιση είχε καταδικαστεί το 2000 ο Κ. Μαρκόπουλος!

Όταν ήταν γιατρός και είχε έρθει σε αντιδικία με τον Προϊστάμενό του Νίκο Αναστασίου στο ΙΚΑ Πεντέλης.
Η κόντρα των δύο γιατρών είχε ξεκινήσει όταν τοποθετήθηκε ο Νίκος Αναστασίου , διευθυντής της θωρακοχειρουργικής κλινικής του ΙΚΑ Πεντέλης. Θέση που εποφθαλμιούσε και ο Κ. Μαρκόπουλος και πίστευε ότι του ανήκε δικαιωματικά.
Ο Μαρκόπουλος κατηγόρησε ψευδώς τον Αναστασίου ότι διορίστηκε ρουσφετολογικά και χωρίς να έχει «εκπαιδευτεί στην καρδιά και στο θώρακα». Η διαμάχη έφτασε στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου ο Μαρκόπουλος παραδέχτηκε πως αδίκως κατήγγειλε τον διευθυντή του. Σε πρωτόδική απόφαση (ΥΠΑΡΙΘΜ 56928, της 21ης Ιουνίου 2000 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών) ο Μαρκόπουλος είχε καταδικαστεί (ως ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση περί επαγγελματική ανεπάρκειας του Προϊσταμένου ΙΚΑ Πεντέλης) σε οχτάμηνη φυλάκιση και καταβολή του ποσού των 10.000 δραχμών στο μηνυτή για ηθική βλάβη.
Στις 21-3-2003 ανακαλείται η έγκληση από τον μηνυτή γιατί ο Κ. Μαρκόπουλος παραδέχτηκε πως αδίκως κατήγγειλε τον διευθυντή του και δήλωσε πως δεν είχε πρόθεση να θίξει την προσωπικότητα του κ. Νίκου Αναστασίου.

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Επανέφερε, το βαθύ ΠΑΣΟΚ, στην ενεργό δράση τους αρεστούς αξιωματικούς ενώ είχαν αποστρατευτεί. Και όχι μόνο τους ανακάλεσε, αλλά δρομολόγησε και την προαγωγή τους ώστε να βρεθούν στα υψηλά αξιώματα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με τις μεθοδεύσεις αυτές του χρόνου η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου θα μπορεί να τους θέσει και επικεφαλής στα Γενικά Επιτελεία. Συγκεκριμένα επανέφερε στον Στρατό Ξηράς δύο αξιωματικούς προάγοντάς τους στον βαθμό του ταξίαρχου, στο Πολεμικό Ναυτικό τρεις αξιωματικούς που τους έδωσε τον βαθμό του αρχιπλοίαρχου και έναν άλλο απόστρατο που προήχθη σε πλοίαρχο και στην Πολεμική Αεροπορία προήχθη σε υποπτέραρχο ένας αξιωματικός που πέρυσι είχε κριθεί διατηρητέος. Επίσης και άλλοι τέσσερις αξιωματικοί πήραν προαγωγή για τον βαθμό του ταξίαρχου.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Αμύνης και Γραμματέας της Κ.O. της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις ανακλήσεις αποστράτων και για τις μεθοδευμένες προαγωγές "ημετέρων" αξιωματικών δήλωσε:
«Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στον χώρο των .....

Και ο Κοντοπυράκης είναι έτοιμος να μιλήσει

Ο Μ. Κοντοπυράκης ήταν  γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο φαίνεται ότι η νέα Ρηγίλλης και η πρώην Μαξιμίτες του Καραμανλή, έχουν σκοπό να ρίξουν όλες τις ευθύνες της αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων.
Ο Κοντοπυράκης δηλαδή μόνος του τα σκέφτονταν, μόνος του τα έκανε όλα. Άντε και με τη βοήθεια «λιγάκι» του Αλογοσκούφη, ο οποίος επίσης δεν έδινε πουθενά λόγο.

Κάτι τέτοια ακούει ο Κοντοπυράκης και απειλεί ότι …. θα μιλήσει. Θα πάει να καταθέσει στην εξεταστική και θα τα πει όλα. Στην υπηρεσία του έφταναν, ήδη μαγειρεμένα τα στοιχεία και αυτός «εκτελούσε» τις εντολές των ανωτέρων του.
Εάν κάποιοι που το παίζουν σήμερα άσχετοι και σφυρίζουν αδιάφορα καλό θα ήταν να λάβουν υπόψιν τους ότι πεντέμισι χρόνια στην στατιστική υπηρεσία, ο Κοντοπυράκης, ξέρει και πρόσωπα και πράγματα!

Τι άραγε πιστεύει για τη σημερινή κατάσταση ο Καραμανλής;

Πολλοί Έλληνες απορούν. Τι σκέφτεται άραγε για το σημερινό στραπάτσο ο πρώην καταλληλότερος; Σίγουρα παρέλαβε πολύ δύσκολη κατάσταση το 2004. Δεν υπήρξε όμως καμιά προσπάθεια για επανίδρυση του κράτους, όπως υπόσχονταν. Πάνω σε αυτό το "χρεοκοπημένο" κράτος στηρίχτηκαν οι άνθρωποι του Κώστα, για να διοριστούν, να αρπάξουν και να καταντήσουν την Ελλάδα, χλεύη της Ευρώπης.
Τί άραγε σκέφτεται για όλα αυτά ο Κωστάκης; Είναι άραγε πολύ ευχαριστημένος; Πίνει όλα τα ουζάκια του και τρώει τα μεζεδάκια του απολύτως ικανοποιημένος για το μπάχαλο που άφησε;
Ξέρουμε ότι απαιτεί πλήρη κάλυψη από το νέο αρχηγό. Και την έχει εξασφαλίσει. Ε δεν τον έκαμε αρχηγό, έτσι για πλάκα; Είχε τους λόγους του που στήριξε Αντώνη και ο Αντώνης έχει τους λόγους του που στηρίζει πρώην καταλληλότερο. Οι στενοί συνεργάτες του πρώην, σε προσωπικές συζητήσεις που έχουν με στελέχη του νέου αρχηγού απαιτούν στήριξη της νέο-καραμανλικής κληρονομιάς.
Η εξεταστική για την οικονομία θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουν ακόμα πιο κοντά Κωστάκης και Αντωνάκης. Όχι πως απομακρύνθηκαν και ποτέ!

Το ξέρουμε ότι δε φταίνε οι Έλληνες …

…. και προπάντων οι ελληνικές κυβερνήσεις για την σημερινή κατάσταση. Η αύξηση του ΦΠΑ, οι μειώσεις των συντάξεων και η κατάργηση του 14ου μισθού, είναι μέτρα που τα επιβάλλουν οι κακοί Ευρωπαίοι. Έτσι λένε οι ανά την Ελλάδα θαυμαστές της νεοπασοκικής ηγεμονίας. Εάν οι Έλληνες εθίστηκαν στα δάνεια και τις επιδοτήσεις δε φταίνε οι κυβερνήσεις και οι Έλληνες φταίνε οι κακοί Ευρωπαίοι που μας έδιναν το ζεστό χρήμα και εμείς κατά κάποιο τρόπο έπρεπε να τα ξοδέψουμε. Ας πρόσεχαν! Όσο για τους δημόσιους υπάλληλους είναι σκληρά εργαζόμενοι και δεν αμείβονται κατά την εργασιακή τους απόδοση. Γι’ αυτό τακτοποιούν μόνοι τους τα εργασιακά τους. Μην τους πιάνουνε κορόιδα;
Οι κακοί Ευρωπαίοι φταίνε για όλα. Και οι Αμερικάνοι που μας έδιναν δάνεια μόλις τα ζητούσαμε. Και τώρα το ευχαριστώ είναι να μας υποβαθμίζουν οι οίκοι τους. Αυτοί δεν είναι οίκοι είναι λ…οίκοι και «λευκοί οίκοι»! Τώρα υποχρεούνται να μας ξαναδώσουν δάνεια για να ξελασπώσουμε και στην επόμενη δυσκολία πάλι δάνεια υποχρεούνται να μας ξαναδώσουν. Επειδή είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του χρυσού αιώνα! Δεν έχουν να λάβουν από τους μη έχοντες Έλληνες. Εμείς τους δώσαμε τα φώτα, δεν τους αρκεί; Τι άλλο θέλουν από την άχαρη και σκοτεινή ζωή τους; Όποιος αρνείται βοήθεια στην Ελλάδα είναι φασίστας , ανθέλληνας και νεοναζιστής! Όταν εμείς φτιάχναμε αγάλματα αυτοί έτρωγαν μπανάνες και καρύδες στα παράλια του αρχαίου Δούναβη. Έτσι ακούγεται! Τώρα πως έφταναν οι μπανάνες στην αρχαά Μπιλτσιννγκσλέμπεν, κανένας δεν ξέρει!

Η καταστροφή της οικονομίας σπρώχνει ακόμα πιο δεξιά τον αρχηγό Αντώνη

Η οικονομία έχει καταλήξει σε μεγάλη παγίδα για τη νέα Ρηγίλλης. Το "νέο ξεκίνημα" του Σαμαρά με το καλημέρα στηρίζει την οικονομική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού. Τις αποτυχίες και τα ελλείμματα. Δεν μπορεί να κάμει διαφορετικά.

Υπάρχουν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις προς τους μηχανισμούς της Ρηγίλλης. Σε αυτούς τους μηχανισμούς που χαρακτηρίζονται ως βαθιά δεξιά και νεοκαραμανλική φρουρά. Ο Αντώνης έχει πέσει στο λάκκο που έσκαψαν οι αποτυχίες των καραμανλικών του κόμματος. Δεν μπορεί ό9μως να βγει και να τα βάλει με τον έναν Καραμανλή!

Οπότε έμειναν στον πρόεδρο οι εθνικιστικές κορώνες και η πατριδοκαπηλία. Ζήτω το έθνος και έξω οι Τούρκοι. Πεδίον δόξης λαμπρό για τους πρώην «αγωνιστές» της Πολιτικής Άνοιξης. Εθνικιστικές κορώνες που δεν στέκουν ούτε για πλάκα στην περίπτωση που θα έκανε κυβέρνηση η νέα ΝΔ.

Σαν το γεφύρι της Άρτας κατάντησε η επιστροφή του Λαλιώτη

Επιστρέφει ή δεν επιστρέφει. Τη μια αναλαμβάνει κυβερνητικό ρόλο, την επομένη κάθεται στο ίδρυμα και την μεθεπομένη πιάνει δουλειά στο κόμμα. Θρίλερ έχει καταντήσει η νεκρανάσταση του Κώστα! Όλη μέρα χτιζότανε το βράδυ γκρεμιζότανε. Τον έχουν στα μετόπισθεν γιατί είναι λέει το βαρύ πυροβολικό του κινήματος και δεν πρέπει να τον κάψουν χωρίς λόγο. Η επιστροφή του πρέπει να κάμει μπαμ, που να τους αφήσει όλους άναυδους. Να μη μπορούν να βγάλουν άχνα για αρκετούς μήνες. Και μόλις πάνε να μιλήσουν να τους λένε «Λαλιώτης» και να τρέχουν έντρομοι να κρύβονται! Αυτός δεν είναι ηγέτης είναι μπαμπούλας της Αριστεράς!
Δεν είναι τυχαία η σημερινή μας αναφορά στο πρόσωπο του «μπαμπούλα». Οι συνδικαλιστές στους οποίους αναφερθήκαμε και χθες απαιτούν την ενεργοποίησή του γιατί τώρα, που η κοινωνία τραβάει σοσιαλιστικά ζόρια, ζητάνε κατήχηση, καθοδήγηση και φωτισμένη ηγεσία. Για να ξέρουν τι θα πουν στο λαό που υποφέρει. Να του λένε «το είπε ο Λαλιώτης» και να ξεχνά την πείνα του αμέσως, αυτός και τα παιδιά του. Μέχρι και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητάνε την επιστράτευσή του. Ή τώρα ή ποτέ. Τώρα χρειάζεται ο τόπος και το κόμμα τον Κώστα! Να βγει να καθοδηγήσει τα συνδικάτα και την ελληνική κοινωνία που υποφέρει κάτω από «το ζυγό της δεξιάς». Κάτι θα βρει να πει για τη Mayo. Σίγουρα φέρει τεράστιες ευθύνες ο Μητσοτάκης και η κόρη του. Δεν μπορεί το κόμμα να μην επιστρατεύει τον πλέον κατάλληλο για την περίσταση.
Το ερώτημα είναι αν ο ίδιος θέλει να βγει και να ξελασπώσει τους συντρόφους του έτσι που τα έκαμαν. Και η κατάσταση δε σώζεται με τίποτα. τα έκαμαν χάλια και οι μάγοι μας τελείωσαν προ πολλού μια και τα δανεικά στα οποία στηρίζονταν μέχρι στιγμής η σοσιαλιστική λογική, το έκαμαν το θαύμα τους. Μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού.

Τι ακριβώς σκέφτονταν ο Chris Rock;

…… όταν αγκάλιασε την Gabby (Gabourey Sidibe);
Συνέβη στα 41α ετήσια βραβεία NAACP στο Shrine Auditorium του Λος Άτζελες. Gabby για το καλό σου, χάσε λίγα κιλά ….

Τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία στις ΗΠΑ για τον πρώτο Μπάτμαν

Σε τιμή-ρεκόρ πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Ντάλας τεύχος περιοδικού κόμιξ που παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Μπάτμαν. Η τιμή του τεύχους, με ημερομηνία τον Μάιο του 1939, ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δολάρια.
Σύμφωνα με το BBC, το σπάνιο περιοδικό Detective, με αριθμό τεύχους 27, πωλήθηκε σε ανώνυμο αγοραστή.

Λίγες ημέρες νωρίτερα το πρώτο τεύχος του Σούπερμαν, από το 1938, είχε πωληθεί σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη για ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η Rihanna, 15 ετών, τεαγουδά το "Hero" της Mariah Carey

Από μικρή το είχε το ταλέντο!

Ο μαγικός (και παράνομος) κόσμος του download

Πρακτικός οδηγός για να μείνετε μακριά από μπλεξίματα 
ΟΙΚΙΑΚΗ ψυχαγωγία δίχως όρια και κόστος, αλλά και κίνδυνος για μελλοντικά προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Στον αχανή κόσμο του Διαδικτύου όλα προσφέρονται δωρεάν αλλά και όλα... στο τέλος πληρώνονται. «Κατέβασμα» ταινιών από το Ιnternet,torrents,streaming video, ραδιόφωνο στο Διαδίκτυο, mega upload... Σας
φαίνονται κινέζικα ή μήπως ανήκουν στο καθημερινό σας λεξιλόγιο; Είτε χρησιμοποιείτε φανατικά το Διαδίκτυο για μουσική και ταινίεςείτε μόλις τώρα αρχίζετε να εξερευνείτε τον μαγικό οπτικοακουστικό online κόσμο, ένα είναι το σίγουρο:αν δεν είστε αρκετά προσεκτικοί κινδυνεύετε να καταλήξετε στην καλύτερη περίπτωση με έναν ιό στον υπολογιστή σας και στη χειρότερη με προβλήματα με τη Δικαιοσύνη.
«Το κατέβασμα αρχείων από το Ιnternet δεν είναι φυσικά καθεαυτό παράνομο, αλλά εξαρτάται από το αν το περιεχόμενο των αρχείων υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα καθώς και από την άδεια χρήσης που διέπει το αρχείο» εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνος Στυλιανού, δικηγόρος, μετεκπαιδευθείς στο Πανεπιστήμιο Ηarvard πάνω στο ....

Καταρρίπτονται 7 μεγάλοι «ιατρικοί μύθοι»

Το διάβασμα στο ημίφως δεν καταστρέφει τα μάτια σας, δεν είναι απαραίτητα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα για να είστε υγιής και το ξύρισμα των ποδιών δεν κάνει τις τρίχες να μεγαλώνουν γρηγορότερα.

Αυτές είναι ορισμένες βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση των ανθρώπων θεωρίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και επτά «ιατρικοί μύθοι» η αλήθεια των οποίων δημοσιεύονται σήμερα στη χριστουγεννιάτικη έκδοση της «Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης».

Δυο αμερικανοί ερευνητές πήραν επτά διαδεδομένες θεωρίες και έψαξαν σε ιατρικά και ιστορικά αρχεία για να βρουν αποδείξεις που τις τεκμηριώνουν. Παρά τις συχνότατες αναφορές τους στα δημοφιλή και ευρείας κυκλοφορίας έντυπα η ανάγκη της ....

Στην Αθήνα του 2010

Τη φωτογραφία που βλέπετε την τράβηξα χθες το βράδυ στο Κολωνάκι, στη γωνία που σχηματίζουν οι Πινδάρου και Σκουφά.

Είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της εξαιρετικά κακόγουστης κι επιπόλαιης ανάπτυξης της Αθήνας τα τελευταία χρόνια.

Αυτό το έκτρωμα κάποιοι το ονομάζουν "πεζοδρόμιο"! Επειδή έχω δει πάντως πεζοδρόμια και σε άλλες πρωτεύουσες, νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός είναι μάλλον ιδιαίτερα επιεικής!

Αυτό το πράγμα δεν είναι πεζοδρόμιο. Είναι μια μικρή αποτύπωση της ανικανότητας όλων όσων ανέλαβαν τη διοίκηση της Αθήνας τις 2 τελευταίες δεκαετίες.

Και φυσικά δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη γωνία αλλά κάτι ανάλογο μπορείτε να συναντήσετε σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας.

Τέλος, αξίζει να παρατηρήσουμε και κάτι ακόμα και φυσικά αναφέρομαι στα ....

Σφάζονται στα Μανιάτικα



Νέα δεδομένα δημιουργεί στη μάχη για τον Δήμο Πειραιά η χθεσινή αθώωση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Π. Μαντούβαλου, ο οποίος κατηγορούνταν για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα. Ο κ. Μαντούβαλος, όπως λέει ο ίδιος, θα αρχίσει να κινείται ως υποψήφιος δήμαρχος, αν και απέναντί του βρίσκεται ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς της ΝΔ και γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Β. Μιχαλολιάκος που επίσης ενδιαφέρεται για τον δήμο.
Ο παρασκηνιακός καβγάς έχει αρχίσει εδώ και πολλές εβδομάδες. Μάλιστα ο κ. Μαντούβαλος στο προσυνέδριο της ΝΔ στο ΣΕΦ την περασμένη Κυριακή κινούνταν με ....

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλει να κάνει ο Αντώνης»

Εντονα προβληματισμένη εμφανίζεται η πρώην υπουργός από τις κινήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Το πολιτικό της γραφείο στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έχει έντονη κίνηση καθημερινά. Στον προθάλαμο περιμένουν να τη συναντήσουν πολιτικοί της φίλοι. Αρκετά ευδιάθετη, πλήρως αποφορτισμένη από την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου, τους υποδέχεται με ένα ζεστό χαμόγελο. Ο χρόνος σιγά σιγά σβήνει την πικρία της εκλογικής ήττας και η ίδια έχει πλήρως κατανοήσει τους λόγους της νίκης του κ. Αντ. Σαμαρά. Ηρεμη και με το αγαπημένο της κομπολόι στο χέρι, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη συζητεί για «όλους και για όλα» και μιλάει για ανασύνταξη δυνάμεων. «Ολα καλά και θα πάνε καλύτερα» απαντάει σε όσους τη ρωτούν πώς αισθάνεται. Η συζήτηση με τη βασική διεκδικήτρια της προεδρίας της ΝΔ αναπόφευκτα από τα πρώτα κιόλας λεπτά πηγαίνει στον κ. Σαμαρά. Οι δυο τους δεν επικοινωνούν. Το χάσμα που τους χωρίζει είναι μεγάλο. Η ίδια παραδέχεται, όπως είναι αυτονόητο, ότι ο κ. Σαμαράς έχει διαφορετική φιλοσοφία και άλλη αντίληψη για το πώς πρέπει να μετεξελιχθεί η ΝΔ. Η κυρία Μπακογιάννη πιστεύει ότι ....

Διαδικτυακός διάλογος αλά Παπαρόπουλος

Ο Μίλτος Παπαρόπουλος περπατούσε νευρικά στο διάδρομο έξω από το γραφείο του Πρόεδρου. Η Πολυξένη η γραμματέας του προέδρου τον παρατηρούσε καθώς πήγαινε πέρα δώθε. Είχε αρχίσει να της προκαλεί και της ίδιας εκνευρισμό. Άσε που δεν της έκανε κομπλιμέντο σήμερα. Από τότε που προσέλαβε αυτό το τσουλάκι την Αννούλα δεν ασχολείται κανένας με τις υπόλοιπες. Το έχει συζητήσει και με τις άλλες γραμματείς, άσε που φοβάται πως θα την δει και ο Πρόεδρος και θα ζητήσει και αυτός μία. Δεν είναι τώρα καιρός για αλλαγές και μπορεί να έχει πατήσει εδώ και 4-5 χρόνια τα πρώτα άντα την γοητεία της όμως την έχει.

Ξαφνικά χτύπησε η εσωτερική γραμμή του Προέδρου. “Πολυξένη πες στον Μίλτο να περάσει” ακούστηκε από την ...

"Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός"

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" συμμετέχει για 11η χρονιά στις Γιορτές Εξόδου 2010 με την έκθεση "Αλάτι - Ο λευκός θησαυρός" 13/3/2010 - 16/5/2010

Πρόκειται για μια έκθεση που παρουσιάζει με τον καλύτερο και εντυπωσιακότερο εικαστικό τρόπο ένα από τα βασικής ζωτικής σημασίας στοιχεία του πλανήτη μας. Το αλάτι στον κόσμο, στην Ελλάδα, στο Μεσολόγγι. Οι τρόποι παραγωγής του, η συμβολή του στην διατήρηση της ζωής του πλανήτη, η επίδρασή του στην παγκόσμια ιστορία, στην θρησκεία, στην οικονομία, στην τέχνη, στο περιβάλλον και στον πoλιτισμό.

/ Περισσότερα στο Acarnania Blog /

Μέχρι ποιό σημείο φτάνει άραγε η "υποταγή μας";



Τί ακριβώς θα κάνουμε; 

Τι ακριβώς εννούν ότι θα μας ζητήσουν να κάνουμε; 

Και πόσο πάει το σκύψιμο;

Η γαλάζια νεολαία ερωτά ...

1. Πως γίνεται η ΝΔ να παραμένει ακόμα όμηρος των ίδιων πολιτικών γραφείων που συντέλεσαν τα μέγιστα στην πολιτική της καθίζηση;


2. Γιατί στελέχη προχωρημένης για την ΟΝΝΕΔ ηλικίας και ουσιαστικά ανεπάγγελτα (επαγγελματίες πολιτικοί) διαμορφώνουν ακόμα το πλαίσιο εξελίξεων;

3. Αν και νόμιμο να διεκδικεί κανείς την εκλογή του σε οποιαδήποτε θέση, είναι ηθικό αυτό να γίνεται όταν εις βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση;

/ By makelio / UDemand /

Κατάθεση Μπαριτάκη - «βόμβα» για τις υποκλοπές

Βόμβα που σχετίζεται με τις τηλεφωνικές υποκλοπές φέρεται να έριξε χθες, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens, ο πρώην γενικός διευθυντής συντήρησης δικτύων του ΟΤΕ Ν. Μπαριτάκης. Oπως αποκάλυψε ο μάρτυρας το 2005 επί προεδρίας Π. Βουρλούμη οι προμηθευτές, με απόφαση του ΟΤΕ, απέκτησαν πρόσβαση στο δίκτυο του Οργανισμού μέσω απομακρυσμένων σημείων πρόσβασης (να μπορεί κάποιος να εισέλθει στο δίκτυο από οποιοδήποτε σημείο μέσω π.χ. ενός υπολογιστή). Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το 2002 επί Ε. Αντωνακόπουλου είχε γίνει ....

«Σαλαμοποίηση» της διαφοράς με τα Σκόπια. Μόνο το όνομα στο τραπέζι, λέει τώρα ο Νίμιτς

Ο κ. Νίμιτς επανέλαβε, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα με τον Γ. Παπανδρέου και τον αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, τη δήλωση στην οποία είχε προβεί μετά τη συνάντησή του με τον Ν. Γκρούεφσκι, σύμφωνα με την οποία η κυρίως διαφορά είναι το όνομα και όλα τα άλλα θέματα που προστέθηκαν στη διάρκεια των συνομιλιών είναι δευτερεύοντα. Ο διεθνής μεσολαβητής παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, αλλά υπάρχει βάση να δουλέψουμε, αν και όπως είπε δεν έχει πάρει ακόμη αποφάσεις για τη συνέχιση της διαδικασίας και το ποτέ θα καλέσει τους διαπραγματευτές των δύο χωρών.
Η λογική της «σαλαμοποίησης» της διαφοράς, να υιοθετηθεί τώρα νέο όνομα (το Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας) με ασαφές το εύρος χρήσης, ώστε να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και να αρχίσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και όλα τα άλλα ζητήματα να παραπέμπονται σε μελλοντικές διαπραγματεύσεις (όπου πλέον η Ελλάδα δεν θα διαθέτει άλλα διαπραγματευτικά όπλα άσκησης πίεσης προς τα Σκόπια) δεν οδηγεί εκ των πραγμάτων σε πλήρη και οριστική λύση.

Τουλάχιστον 300 νεκροί από τον σεισμό στη Χιλή

Προκλήθηκε πανικός για τσουνάμι στον Ειρηνικό.
Συναγερμός μέχρι τη Ρωσία.

Τουλάχιστον 300 νεκροί και εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές της Χιλής είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σεισμού των 8,8 Ρίχτερ, που εκδηλώθηκε 320 χλμ νοτιοδυτικά του Σαντιάγο το πρωί του Σαββάτου.

Πανικός από το φόβο του τσουνάμι στον Ειρηνικό, σε μια περιοχή που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του πλανήτη. Το τσουνάμι έπληξε την πόλη Ταλκαχουάνο της Χιλής αργά το Σάββατο προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο λιμάνι της πόλης. Στις ακτές της Χαβάη και τη Νέας Ζηλανδίας έφτασε το παλιρροϊκό κύμα.

Τηλεδιάσκεψη Ομπάμα- Μέρκελ- Μπράουν για πυρηνικά και .... ελληνική κρίση!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συζήτησε την κρίση του χρέους της Ελλάδας στη διάρκεια ασφαλούς τηλεδιάσκεψης με το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Aνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί και θα δράσει κατάλληλα προκειμένου να διασφαλίσει μία αποτελεσματική αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.
Οι τρεις ηγέτες συζήτησαν “τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, την κατάσταση στο Αφγανιστάν, την τρομοκρατία, τρέχοντα ζητήματα οικονομίας και εμπορίου, αλλά και την παγκόσμια διάσκεψη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής με πυρηνικά όπλα” που θα φιλοξενήσει ο Αμερικανός πρόεδρος στην Ουάσιγκτον τον Απρίλιο.

Πρόβλεψη κινδύνου για την Ελλάδα στον Προϋπολογισμό της Γερμανίας!

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές αναφέρει ότι η πρόβλεψη κινδύνου αφορά την περίπτωση κατά την οποία η Γερμανία θα συμμετείχε σε ένα σχέδιο διάσωσης.
Οι προϋπολογισμοί συνήθως περιλαμβάνουν κάλυψη έναντι κινδύνων που μπορεί να καταλήξουν ή όχι σε πραγματικές απώλειες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πρόβλεψη κινδύνου στον προϋπολογισμό του 2010 θα είναι μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, η οποία θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο την προσεχή εβδομάδα. Η εφημερίδα τονίζει ότι παραμένει άγνωστο εάν θα οριστεί συγκεκριμένο ποσό στον προϋπολογισμό.
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.