Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Επανέφερε, το βαθύ ΠΑΣΟΚ, στην ενεργό δράση τους αρεστούς αξιωματικούς ενώ είχαν αποστρατευτεί. Και όχι μόνο τους ανακάλεσε, αλλά δρομολόγησε και την προαγωγή τους ώστε να βρεθούν στα υψηλά αξιώματα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με τις μεθοδεύσεις αυτές του χρόνου η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου θα μπορεί να τους θέσει και επικεφαλής στα Γενικά Επιτελεία. Συγκεκριμένα επανέφερε στον Στρατό Ξηράς δύο αξιωματικούς προάγοντάς τους στον βαθμό του ταξίαρχου, στο Πολεμικό Ναυτικό τρεις αξιωματικούς που τους έδωσε τον βαθμό του αρχιπλοίαρχου και έναν άλλο απόστρατο που προήχθη σε πλοίαρχο και στην Πολεμική Αεροπορία προήχθη σε υποπτέραρχο ένας αξιωματικός που πέρυσι είχε κριθεί διατηρητέος. Επίσης και άλλοι τέσσερις αξιωματικοί πήραν προαγωγή για τον βαθμό του ταξίαρχου.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Αμύνης και Γραμματέας της Κ.O. της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις ανακλήσεις αποστράτων και για τις μεθοδευμένες προαγωγές "ημετέρων" αξιωματικών δήλωσε:
«Το κομματικό φάντασμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε δριμύτερο στον χώρο των .....

.....Ενόπλων Δυνάμεων. Με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης επανήλθαν στην ενέργεια ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν αποστρατευτεί και κατά σύμπτωση (!) είχαν υπηρετήσει στο παρελθόν ως υπασπιστές υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Η παλαιολιθική τακτική της επαναφοράς αποστράτων, που παραπέμπει στην περίοδο του πασοκικού κομματικού οργίου του 1993, συνιστά βάναυση παρέμβαση στην ιεραρχία, καλλιεργεί αισθήματα αδικίας στις τάξεις των στελεχών και πλήττει ευθέως κάθε έννοια αξιοκρατίας».

/ Αδέσμευτος Τύπος /

Δεν υπάρχουν σχόλια :