Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Η «αντίσταση στην Ευρώπη» υπονομεύει τη θέση μας και τα στρατηγικά οφέλη της χώρας μας από την συμμετοχή της στην ΕΕ.

Οι Έλληνες ως συνήθως δε φταίνε σε τίποτα. Είμαστε ο ομφαλός της Γης και όλοι οι άλλοι μας χρωστάνε. Για τα λάθη μας; Πάλι αυτοί φταίνε. Που ενώ μας «χρωστάνε», ζητάνε και τα ρέστα. Όσο για τα δάνεια και τις επιδοτήσεις, πάλι αυτοί φταίνε μια και έκαναν τα στραβά μάτια, όταν τα έδιναν και με τον τρόπο που τα έδιναν.
Είναι πολύ εύκολος ο αντιευρωπαϊσμός και ο λαϊκισμός που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό, τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό και την οξύτητα. Σε αυτό συμφωνούν ακροδεξιές, λαϊκοδεξιές, λαϊκοαριστερές και ακροαριστερές δυνάμεις. Δυνάμεις συνηθισμένες σε ρεσιτάλ λαϊκισμών και εύκολων αφορισμών. «Οι εχθροί του ελληνικού λαού μας διασύρουν, επειδή μας μισούν ή θέλουν την εξαθλίωσή μας». Είχαμε φτάσει στο σημείο να παίρνουμε ένα ματσάκι μαϊντανό … ένα ευρώ και να μας λένε στον πάγκο της λαϊκής ότι είναι τζάμπα. Ένα ματσάκι που έκανε 10 δραχμές. Ξεφτιλίσαμε ένα από τα πιο ισχυρά νομίσματα του πλανήτη με την συνήθη κουτοπόνηρη διάθεση που μας διακρίνει έναντι των «κουτόφραγκων» και σπαταλήσαμε τα πακέτα τους με απίστευτες απάτες.
Πάντως για όλα φταίνε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι που δεν κατανοούν την εξυπνάδα μας και δεν σέβονται την ιστορία μας. Πάνω απ’ όλα, ελληνική κρίση δεν υπάρχει. Είναι ευρωπαϊκή και αυτοί που μας λάσπωσαν οφείλουν να μας ξελασπώσουν. Όχι απλά το οφείλουν. Υποχρεούνται! Διαφορετικά υπάρχει και «άλλος δρόμος». Εκτός Ευρώπης. «Στη δραχμούλα μας»! που την υποτιμούσαμε όποτε θέλαμε και το χαιρόμασταν! Όχι θα κάτσουμε να σκάσουμε μέσα στα στενά ευρωπαϊκά πλαίσια.

Τα μηνύματα δεν λαμβάνονται από τη Νέα Ρηγίλλης. Αδιαφορούν. Το κόμμα «είναι» δικό τους!

Σας λέγαμε και χθες για την απογοήτευση και τον εκνευρισμό πολλών στελεχών σχετικά με τη στάση των μυστικοσυμβούλων του αρχηγού Αντώνη. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που τα ψέλνουν ευθαρσώς. Χωρίς να υπολογίζουν την εκδικητικότητα που διακρίνει όλους τους στενούς συνεργάτες του προέδρου!
Προειδοποιητικά μηνύματα για το τι λέγεται και ακούγεται στο παρασκήνιο έστειλαν και ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης.
Αφορμές για την πολύ ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο background της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν πολλές. Από τις πολύ κακές δημοσκοπήσεις μέχρι την απίστευτη αλαζονεία στα ανώτερα κλιμάκια των συμβούλων.
Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση του Ν. Κακλαμάνη για «το καμπανάκι που πρέπει να ηχήσει από τώρα στη Ρηγίλλης». Δεν είναι τυχαίες οι παρεμβάσεις σε όλες σχεδόν τις προσυνεδριακές διαδικασίες που καταλήγουν σε ανταλλαγές ύβρεων και πισώπλατα μαχαιρώματα. Οι απεσταλμένοι της Ρηγίλλης αρνούνται να συζητήσουν με υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη και όπως είναι φυσικό γίνεται μπάχαλο!
Είναι κοινή διαπίστωση ότι “δεν θα καθορίσουν την πολιτική της παράταξης αυτοί που κρατούν «λιβανιστήρια»”. Και οι σύμβουλοι που συμπεριφέρονται με αυτόν τον ρεβανσιστικό τρόπο, είναι σίγουρο ότι δεν έχουν κανένα μέλλον στο κόμμα. «Δεν θα έχουν πολύ τύχη».

Ο κατακόκκινος Πάνος επικοινωνεί καθόλου;

Έχουν ξεφύγει από κάθε άποψη οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της Ρηγίλλης. η μία φατρία ανταγωνίζεται σε αλαζονεία και εκδικητικότητα την άλλη.
Όσο για τον κατακόκκινο Πάνο ας προσέξει λίγο την υπεροψία του και την περιφρόνηση που επιδεικνύει προς τους άλλους. Είπαμε να είναι κάποιος περήφανος αλλά και τόση ξυπασιά πια πάει πολλή. Η πολιτική επικοινωνία περιέχει και την διαστρέβλωση και το ψέμα αλλά αι η έλλειψη αυτοκριτικής, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το πολύ πρόσφατο παρελθόν, δυστυχώς παραμορφώνει ακόμα και τον τρόπο που ο κατακόκκινος Πάνος ασκεί την κριτική του. Γελά ο κόσμος με την πλήρη έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής στάσης μια και η άρνηση των ευθυνών, ο απόλυτος καταγγελτικός τόνος και ο στόμφος οδηγούν σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα.

«Εξαφανίστηκε» ο φάκελος του Βατοπεδίου από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο φάκελος για τη μονή Βατοπεδίου εξαφανίστηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, καθώς η αρμόδια διευθύντρια, κ. Μαντέλη, τον πήρε μαζί της όταν βγήκε σε σύνταξη. Η κ. Μαντέλη είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Κανελλόπουλος, είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ζητήθηκε να σταλούν τα έγγραφα για την υπόθεση στην εξεταστική επιτροπή.

Ανέφερε επίσης ότι οι ποινικές ευθύνες είναι σαφείς για την αφαίρεση του φακέλου από το υπουργείο.

Όχι άλλη Τζούλια! Please!

Έλεος πια με αυτή τη Τζούλια! 
Δεν αντέχουμε άλλο. 
Το θέμα έχει εξαντληθεί. 
Έχουμε πάρα πολύ μορφωθεί 
πάνω στην επιστήμη 
των καυτών αποκαλύψεων. 
Φτάνει πια!

Ο Σαμαράς μας κοροϊδεύει. Δεν θα μπορεί να καταργήσει το νόμο για τους μετανάστες.

Παλικάρι της φακής ο Αντωνάκης και με το μεταναστευτικό.
Στην εύκολη αντιπολιτευτική επιλογή του «όχι σε όλα» καταλήγει ο αρχηγός Αντώνης. Φωνάζει για να γλείφει τα αυτιά των ακροδεξιών πέριξ της Νέας Δημοκρατίας και της Σκοτεινής Πλευράς του εθνικιστικού χώρου. Αυτή την πλευρά προσπαθεί να γοητεύσει και να αναστήσει στην Ελλάδα. Τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Γι’ αυτό επικαλούνται την κατάργηση του νέου νόμου για τους μετανάστες, εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.
Του απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης:«Είναι μια εξαγγελία άνευ αξίας και σημασίας. Δεν θα είναι εύκολο να ακυρώσεις μια διαδικασία πολιτογράφησης που θα έχει ξεκινήσει, για να επιστρέψεις σε ένα καθεστώς ημιπαράνομων και αδιαφανών νομιμοποιήσεων.
Ο Σαμαράς πυροδοτεί μέσα στην Ελλάδα την ξενοφοβία και τον ρατσισμό για εύκολους εντυπωσιασμούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Μόνο που το βαλς με την ακροδεξιά δεν πρόκειται να έχει ποτέ θετικά αποτελέσματα για τη Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ πρέπει να επιμείνει στο δρόμο της ηπιότητας, του διαλόγου και της λογικής. Οι ακροβασίες οδηγούν σε απώλεια της απαραίτητης για κόμμα εξουσίας, σοβαρότητας και καταλήγουν σε μπούμερανγκ για τους εκφραστές τους μια και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πέραν κάποιων εξάρσεων, κινείται στο χώρο του κέντρου και των τάσεων που καταλήγουν σε αυτό.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να κινείται στα ημίμετρα των συνεχών νομιμοποιήσεων. Μέτρα έπρεπε να αρχίσουν να λαμβάνονται από το 1990 όταν η Ελλάδα ξεκίνησε με το Σαμαρά να μετατρέπεται σε ξέφραγο αμπέλι. Αργήσαμε λόγω της σχετικής πατριδοκαπηλίας και των φοβικών επιχειρημάτων, που συνήθως επενδύουν ρατσιστές και άτομα που πάσχουν από σύνδρομα καταδίωξης και υπερδοσολογίες συνομωσιολογίας!

Το google earth δεν είναι πλάκα πια !...!

Mind-boggling (φανταστικό ταξίδι)

5 tips για να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου.

Φέτος κάνε νέο ξεκίνημα με 5 κανόνες που θα βελτιώσουν την υγεία σου και θα παρατείνουν τη ζωή σου. 
 
1. Την επόμενη φορά που θα σε ρωτήσουν αν θα πάρεις σούπα ή σαλάτα, παράγγειλε τη δεύτερη + 2 χρόνια 
Ιταλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση ποσότητας ωμών λαχανικών που αντιστοιχεί σε μία κούπα ημερησίως μπορεί να προσθέσει δύο χρόνια στο προσδόκιμο της ζωής σου. Γιατί να προτιμήσεις ωμά και όχι μαγειρεμένα λαχανικά; Διότι το μαγείρεμα εξατμίζει έως και το 30% των αντιοξειδωτικών που περιέχουν τα λαχανικά. Καλό είναι να φτιάχνεις κάθε μέρα ένα σάντουιτς, που θα περιέχει πράσινες και κόκκινες πιπεριές, μπρόκολα και καρότα (αυτή η σύνθεση λαχανικών είναι σωστή). Βάλε στο χαρτοφύλακά σου αυτό το ...
 

Στιγμιότυπα από την Ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια

H Ελληνική Οικονομία του Mr ''Λεφτά Υπάρχουν''...

Αυτή η προπαγάνδα δεν παλεύεται ...

Σκεφτείτε τι θα γινόταν με κυβέρνηση ΝΔ στις παρακάτω περιπτωσεις:
-Μειώσεις μισθών ταυτόχρονα με αυξησεις στο ΦΠΑ και κόψιμο σε δώρα κι επιδόματα
-Προπηλακισμός του Παναγόπουλου και επίθεση με χημικά στον Μ.Γλέζο

-Να καίγεται η μισή Αθήνα και να κλείνει το κέντρο επί ώρες
-Να μας βρίζει και να μας γελάει όλη η Ευρώπη για την οικονομική μας κατάσταση
-Να αναγνωρίζεται από το Ευρωπαικό Δικαστήριο νομοθετικό όργανο του Ψευδοκράτους ως νόμιμο
-Να επιχαίρει ο Ελληνας πρωθυπουργός για την εισβολή στο Ιράκ και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν παρόντος του Πλανητάρχη...
-Να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας με ...

Γιώργος: "Όταν μιλάω στον πληθυντικό, δεν εννοώ …εμένα!"

"...Θα στριμωχθούμε, θα πονέσουμε, θα ματώσουμε, αλλά σε τρία χρόνια θα έχουμε εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε πετύχει την παραγωγική ανασυγκρότηση, το διοικητικό εκσυγχρονισμό και την πολιτική ανόρθωσή της. Σε τρία χρόνια, ίσως και νωρίτερα, η Ελλάδα θα 'ναι μια άλλη χώρα. Μια χώρα αξιόπιστη, με κύρος και με ελπιδοφόρο το μέλλον για τους πολίτες της..." δήλωσε πριν φύγει για την Αμερική ο Γ. Α. Παπανδρέου.
Κάθε Έλληνας, οτιδήποτε κι αν ψηφίζει, του εύχεται τέτοιον ηράκλειο άθλο και μάλιστα σε ορίζοντα τριετίας, επειδή αυτό θα ήταν πολύ όμορφο για να μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Και είναι απίθανο, επειδή η κυβέρνηση του Γ.Α. Παπανδρέου έχει δώσει δείγμα γραφής επί ένα πεντάμηνο, χρόνο ικανό να επιτρέπει παρατηρήσεις και προβλέψεις.
Ξεκίνησε υποθηκεύοντας την αξιοπιστία της Ελλάδας με την παρουσίαση στις Βρυξέλλες ενός...

Πολύ μεγάλες οι διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία προς το ΛΑΟΣ

Δεν μπορούν να το χωνέψουν οι Λαζαριδομουρούτηδες!
Η ανοιξιάτική «παρέα του 20%» στη Νέα Δημοκρατία είναι αντιμέτωπη με την σκληρή «πραγματικότητα» των δημοσκοπήσεων. Πέραν των γνωστών δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώνεται διαρκώς από κυλιόμενες, μέσω της εταιρείας με την οποία συνεργάζεται.
Τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Δεν το περίμεναν. Σοκ στη Νέα Άνοιξη. Παρά τη δεξιά στροφή της ΝΔ, το ΛΑΟΣ διαρκώς ενισχύεται. Δεν μπορούν να εξηγήσουν την πτώση της ΝΔ και την άνοδο του Καρατζαφέρη. Νόμιζαν ότι θα συνέβαινε το αντίθετο και μάλιστα με κάποιον αυτοματισμό. Μόλις θα αναλάμβανε την παράταξη ο αρχηγός Αντώνης, αμέσως θα άρχιζε η συρρίκνωση του ΛΑΟΣ και η ενίσχυση της ΝΔ. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Ξέρετε ποιές είναι οι δικαιολογίες που ξεφουρνίζουν στον αρχηγό μέσω των "δορυφορικών" blogs; Ότι η Ντόρα στέλνει τους ψηφοφόρους στο κόμμα του Καρατζαφέρη. Τα στελέχη της βρίσκονται ήδη στον Λαϊκορθόδοξο Συναγερμό! Γι’ αυτό χάνει η ΝΔ.
Δεν βλέπουν τα χάλια τους και τα ρίχνουν στους άλλους που δεν τους φταίνε σε τίποτα! Αλλά τι να περιμένει κανείς από συμβούλους που δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την αυτοκριτική και την ειλικρίνεια. Μια ζωή σκαρφίζονταν παίγνια και έριχναν τις τεράστιες συνέπειες των λαθών τους στους «άλλους»! Τόσο ανεύθυνοι ήταν και είναι!

«Πάγωσε» η χώρα από την γενική απεργία

Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν, την Πέμπτη, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Οι απεργοί από όλους τους κλάδους και εργασιακούς χώρους, καθώς και φοιτητές, διαμαρτυρήθηκαν δυναμικά ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία, τα οποία χαρακτήρισαν κοινωνικά άδικα.
Σύμφωνα με την ΓΣΕΕ, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία άγγιξε το 90%.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έγινε στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ομονοίας.
Τα κυρίαρχα συνθήματα των διαδηλωτών ήταν: «Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές», «κανείς και τίποτα δεν θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους», «φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»
Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ υποστήριξε ότι...

Γιος στρατηγού και ανηψιός πρώην βουλευτή της ΝΔ...


...ήταν ο 35χρονος αντιεξουσιαστής που σκοτώθηκε στη Δάφνη 
Από τον Θανάση Λεπίδη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Γιος στρατηγού, στο Υγειονομικό, (του Γεώργιου Φούντα) ήταν ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας που σκοτώθηκε στην ένοπλη συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην περιοχή τη Δάφνης. Επίσης, ο θείος του (αδελφός της μητέρας του) ήταν ο πρώην βουλευτής της ΝΔ (στις εκλογές του 1996) στην Αιτωλοακαρνανία και υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου, γιατρός Γιώργος Αλεξόπουλος.
Ο 35χρονος, που είχε σπουδάσει βιολογία, είχε συλληφθεί μαζί με άλλα 500 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου το 1995 στο Πολυτεχνείο, ύστερα από κατάληψη του ιδρύματος. Ήδη η Αστυνομία ερευνά την πιθανή σχέση με την εγχώρια τρομοκρατία με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε.

Τη Γενοκτονία των Ποντίων αναγνώρισε η Σουηδία

Εκνευρισμός στην Αγκυρα
Το σουηδικό Κοινοβούλιο ψήφισε την Πέμπτη υπέρ τις αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Αρμενίων και άλλων μη μουσουλμανικών μειονοτήτων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η απόφαση ελήφθη με 131 ψήφους υπέρ έναντι 130 κατά και 88 αποχές. Την πρόταση είχαν καταθέσει βουλευτές από διάφορα κόμματα του σουηδικού Κοινοβουλίου.

Η απόφαση εκτός από τους Πόντιους και τους Αρμενίους αφορά επίσης στη γενοκτονία το 1915 των Ασσύριων, των Σύριων και των Χαλδάιων.

Μετά την απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου επίσκεψη στη Σουηδία του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ...