Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Στα γραφεία της ΠΟΛΑΝ συσκέπτεται ακόμη ο Αντώνης !...!

Και όχι στη Ρηγίλλης. Σύμφωνα με τους έμπιστους συμβούλους του Μεγάλου Προέδρου Αρχηγού Ηγέτη Αντώνη, στην Ρηγίλλης ακούνε και οι τοίχοι και μεταφέρουν τα τεκταινόμενα στον πρώην Πρωθυπουργό! Για πολύ σοβαρές αποφάσεις συσκέπτονται μόνο στα γραφεία της ΠΟΛΑΝ, που βρίσκονται στη Μουρούζη! Εκεί είναι σίγουροι ότι δεν τους ακούνε οι Νεοδημοκράτες. Η ανασφάλεια του Προέδρου και των κολλητών του είναι τόσο μεγάλη που δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Ειδικά για θέματα που αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό και πώς θα τον ξεφορτωθούν, απαγορεύεται να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση στην Ρηγίλλης. Συνεννοούνται και συγκεντρώνονται στη Μουρούζη, όπου απαγορεύεται η είσοδος σε παρείσακτους και είναι απολύτως βέβαιοι  ότι δεν τους βλέπουν και δεν τους ακούνε!

Αύριο, σε 9 επαρχιακές εφημερίδες, άρθρο παρέμβαση της Ντόρας για την οικονομία.

Αύριο Κυριακή, θα υπάρξει στις κάτωθι 9 επαρχιακές εφημερίδες άρθρο της Ντόρας Μπακογιάννη για τις εξελίξεις στην οικονομία και το πλαίσιο των προτάσεων της για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η παρέμβαση μέσα από τον επαρχιακό Τύπο δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ντόρας Μπακογιάννη για τη δύναμη του. Στο άρθρο η ΝΜ κάνει πέντε βασικές προτάσεις, αναφέρεται στις κοινωνικές αντιδράσεις και στην ανάγκη να πετύχει η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης.
Οι εφημερίδες αυτές είναι οι εξής:

Μόνο ο Μαντούβαλος ξεπερνά τον Φασούλα, κάτω στον Πειραιά

Είναι να σκάσει ο Αρχηγός και μαζί του ο Μιχαλολιάκος! Ο Φασούλας στον Πειραιά βρίσκεται στη χειρότερή του. Παρά ταύτα καμιά από τις προτάσεις της ΝΔ δεν φαίνεται να υπερβαίνει την αρνητική συγκυρία για τον Δήμαρχο Πειραιά. Αυτό ανεβάζει τις μετοχές του μια και η ανεπίσημη μέχρι στιγμής υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου μπάζει από παντού. Μόνο ο Μαντούβαλος φαίνεται να υπερβαίνει δημοσκοπικά 5 μονάδες τον Φασούλα. Δεν ανήκει όμως στα στελέχη της Νέας Ρηγίλλης. Γι' αυτό τελευταία σκέφτονται για τον Πειραιά κάποιο μεγάλο όνομα, δημοσιογραφικού κυρίως  χώρου που θα εντυπωσιάσει την Πόλη και θα ξεπεράσει τον Φασούλα!

Χρηματισμός «γαλάζιου» υπουργού προκύπτει από σημείωμα του Μ.Χριστοφοράκου

Χρηματισμός στελέχους της κυβέρνησης Καραμανλή προκύπτει από ιδιόγραφο σημείωμα του Μιχ. Χριστοφοράκου που έχει στα χέρια της η Εξεταστική Επιτροπή.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββάτου, στο σημείωμα ο κ. Χριστοφοράκος δίνει εντολή να δοθεί στο συγκεκριμένο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου «το 50% των συμφωνηθέντων».
Στο σημείωμα δεν αναφέρεται τι ποσό αντιπροσωπεύει το 50% των συμφωνηθέντων, ώστε να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος της μίζας, ούτε για ποιον λόγο καταβλήθηκε.
Η μίζα όμως δόθηκε το 2008 και αυτό, πλην των άλλων, σημαίνει ότι η συγκεκριμένη δωροδοκία δεν υπόκειται σε ......
 

Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση

557 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
«Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα» 
Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ θυμάται παλαιότερα τους- ξένουςφοιτητές της στη Σορβόννη να της στέλνουν... συλλυπητήριο τηλεγράφημα κάθε 29η Μαΐου, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Ελληνόπουλα αν τα ρωτούσες τι έγινε τη μέρα εκείνη δεν ήξεραν ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστράφηκε. Στην Ελλάδα έγινε, λίγο έως πολύ, μόδα να θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα την Αλωση της Πόλης- μερικοί από ......

Δεν βρίσκουν υποψηφίους!

Μικρή συμμετοχή, κάτω από τις προσδοκίες και πολύ πιο κάτω από το επίπεδο των εσωκομματικών εκλογών του Νοεμβρίου, αναμένεται στις αυριανές εκλογές στη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης. Τα οικονομικά μέτρα, η ατμόσφαιρα απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη έχουν «παγώσει» το κλίμα. Ταυτόχρονα υπήρξε μεγάλη απροθυμία μελών και στελεχών να θέσουν υποψηφιότητα. Είναι ενδεικτικό ότι δύο τοπικές οργανώσεις (Αγίου Παύλου και Σαράντα Εκκλησιών) συγχωνεύθηκαν με άλλες, διότι δεν βρέθηκε ούτε ένας υποψήφιος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κομματικά στελέχη έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να πείσουν κάποιους να κατεβούν υποψήφιοι.
Ολα του γάμου δύσκολα για τη «νέα Ν.Δ.» του Αντώνη Σαμαρά.

//Ν.Ρ. - "Ελευθεροτυπία", 29-05-10//

Σκάνδαλα, πολιτικό σύστημα και «αποδιοπομπαίοι τράγοι»

Από Μαντέλη σε Μαντέλη, το πολιτικό σύστημα αγκομαχά μπρος στην επερχόμενη αναγκαστική συνταξιοδότησή του.

Ελπίζει ωστόσο ότι μπορεί να γλιτώσει τον ολοκληρωτικό ξεπεσμό, με μικρές ελεγχόμενες δόσεις «αποκαλύψεων πολιτικής διαφθοράς» και εκφράσεις επιτηδευμένου αποτροπιασμού για τις «κυνικά θρασύτατες ομολογίες» χρηματισμού από πρώην σημαίνοντα στελέχη του.

Το γεγονός και μόνο ότι όλοι εμφανίζονται να «πέφτουν από τα σύννεφα» υποδηλώνει και την υποκρισία τους. Οι εταιρικές «χορηγίες» στα πολιτικά κόμματα, οι σκανδαλώδεις σχέσεις υπουργών με επιχειρηματίες, ο ανέλεγκτος παράνομος πλουτισμός πολιτικών και κρατικών στελεχών ήταν...

Βρήκαμε παπά...

Επίθεση Σαμαρά στον Καραμανλή μέσω… Σημίτη! (video)

Δεν υπήρξε στην ιστορία πιο άθλιος τυχοδιώκτης από τον Αντώνη Σαμαρά! Τον άνθρωπο που χρησιμοποίησε βρώμικα τον Καραμανλή για να καταλάβει την ηγεσία της ΝΔ, και τώρα ετοιμάζεται να τον «αδειάσει» στο σκουπιδόλακο! Δεν ήταν ο Αρχηγαντώνης που οραματιζόταν πριν από 1 μόλις χρόνο την… τρίτη τετραετία του Καραμανλή; Δεν ήταν αυτός που έγλυφε τους «καραμανλικούς» μέχρι να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους για την εκλογή αρχηγού; Και σήμερα τι κάνει; Ό,τι έκανε πάντα, ο Μοιραίος αυτός Εφιάλτης!

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο…

Ζητούν τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία!

Δώδεκα μέλη της πολιτειακής Εργατικής κυβέρνησης της Βικτόριας (υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές) στηρίζουν την περίληψη της ελληνικής
γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών. Με επιστολή τους προς την αντιπρόεδρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας και υπουργό Παιδείας, Τζούλια Γκίλαρντ, οι υπογράφοντες την επιστολή εκφράζουν την πίστη τους, ότι η ελληνική γλώσσα είναι "γλώσσα εθνικής προτεραιότητας" και πρέπει να περιληφθεί στις γλώσσες, που θα διδάσκονται στα κρατικά σχολεία της χώρας.
Τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου υπενθυμίζουν στην υπουργό Παιδείας, ότι...

Ημέρες… «κρίσης» και «πανικού» για τον Ζιγδαντώνη…

Τ’ αυγά και τα καλάθια έχασαν τις τελευταίες μέρες με τα ψυχωτικά «παίγνια» του Αρχηγαντώνη όσοι μάταια επιχειρούν να προσεγγίσουν με τη λογική τα αλλοπρόσαλλα ξεσπάσματά του! Είναι χαρακτηριστικά το ύφος και ο σχολιασμός των δημοσιογράφων του MEGA, όταν πασχίζουν να ανιχνεύσουν ψήγματα ισορροπημένης συμπεριφοράς στον παντελώς ανισόρροπο και παραπαίοντα πολιτικάντη της νέας Πολιτικής Άνοιξης. Ο άνθρωπος τα έχει χάσει τελείως… Κατά εκατοντάδες εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο σκάφος της ΝΝΔ τα σοβαρά στελέχη σ’ όλη τη χώρα, και εκείνος -εν εξάλλω καταστάσει…- θυμήθηκε τον… Παυλίδη (καλά αυτόν δεν τον διέγραψε εδώ και καιρό…;), το Βουλγαράκη και το Ρουσόπουλο! Όμως: 1. Ο κ. Σαμαράς ήταν παρών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ η οποία με την ψήφο της αρνήθηκε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης Παυλίδη πριν από 1 χρόνο. 2. Ο κ. Σαμαράς ήταν μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που ενέκρινε το πόρισμα της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι το οποίο απήλλασσε τον κ. Ρουσόπουλο από κάθε ευθύνη, ποινική ή πολιτική. 3. Ο κ. Σαμαράς ήταν εκείνος που ένιωθε τόσο ικανοποιημένος από τη «διακυβέρνηση Καραμανλή», ώστε πριν από 1 χρόνο προέβλεπε με ενθουσιασμό την… τρίτη συναπτή τετραετία του πρώην πρωθυπουργού! 4. Ο κ. Σαμαράς καλό θα είναι να κατανοήσει, ότι με τα παίγνιά του δεν πείθει και δεν κοροϊδεύει κανένα. Απλώς προκαλεί τη θυμηδία και τον οίκτο όσων πασχίζουν να παρακολουθήσουν τις ψυχωτικές κωλοτούμπες του…

Δείτε παρακάτω το σπαρταριστικό βίντεο και γελάστε -ή και κλάψτε- με το οικτρό κατάντημα του «περίεργου» Αντώνη…

Σαμαράς πυροβολεί «Καραμανλή και Σία»...

Σε τελικό ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών προχωρεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εν όψει του 8ου Συνεδρίου στα τέλη Ιουνίου. Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς «διέγραψε» πολιτικά χθες το μεσημέρι τους πρώην υπουργούς κκ. Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη, κορυφαία στελέχη επί σειρά ετών του «καραμανλικού» συστήματος. Σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τη δυσχερή δημοσκοπική θέση που βρίσκεται η ΝΔ, ο κ. Σαμαράς «τράβηξε το χαρτί» των «βαριδιών» και των «βατοπαιδινών», ανοίγοντας μέτωπο με την «καραμανλική» ομάδα. Σε μια χρονική στιγμή που σε πολλούς νομούς οργανώνεται «ανταρσία» από τους υποστηρικτές της διαγραφείσας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη εν όψει των αυριανών εσωκομματικών εκλογών, δημιουργείται ρήγμα και με την καραμανλική πτέρυγα, κυρίως για τη στοχοποίηση του κ. Ρουσόπουλου.
Η επιλογή να τεθεί στο «κάδρο» ο κ. Ρουσόπουλος, το κεντρικό στέλεχος των τελευταίων κυβερνήσεων της ΝΔ, θεωρείται ευθεία βολή στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, από τον οποίο αποστασιοποιείται πλήρως η Ρηγίλλης. Παράλληλα η απόφαση του κ. Σαμαρά να καλέσει η ΝΔ τον κ. Κ. Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens ενδέχεται να οδηγήσει το ΠαΣοΚ στην...

Η ομάδα πρέπει να πάει σε Γαύρο! Τελεία και παύλα

Ο Κόκκαλης το παίζει και καλά σκληρός! Δεν βλέπει που έχει καταντήσει την ομάδα! Μόνο τα παιχνίδια στις πλάτες του Ολυμπιακού τον νοιάζουν. Έχει μπει στη μέση το ΠΑΣΟΚ εντωμεταξύ και τα έχει κάνει όλα μαντάρα. Ο μόνος καθαρός παίχτης σε αυτό το χοντρό παιχνίδι που γίνεται, είναι ο Μαρινάκης. Αν η ομάδα πάει στα χέρια των Αγγελόπουλων ή παραμείνει στα χέρια του Κόκκαλη, όπως έχει ήδη διατάξει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τότε η ομάδα είναι τελειωμένη από χέρι. Είδαμε τα χάλια των Αγγελόπουλων στο μπάσκετ και τα χάλια του Κόκκαλη στο ποδόσφαιρο. Πετάξτε το ΠΑΣΟΚ έξω από την ομάδα και τελειώνετε προτού σας πάρουν οι οπαδοί με τις πέτρες. Η ομάδα πρέπει να πάει σε Γαύρο! Όλα τα άλλα είναι εμπαιγμός του κόσμου του Θρύλου.

Σκηνικό φαρσοκωμωδίας στη Ν.Δ. Χανίων

Με προβληματισμό και θλίψη παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια του τοπικού εκπροσώπου του Σαμαρά, πολιτευτή Μανούσου Βολουδάκη, να στήσει σκηνικό εκλογών στη Νέα Δημοκρατία Χανίων. Με ψηφοδέλτια της τελευταίας (κυριολεκτικά) στιγμής, της τελευταίας παράτασης για υποβολή υποψηφιοτήτων που δόθηκε από τη Ρηγίλλης, «κτίζει» ψηφοδέλτια-παράσταση με τον «παππού τη γιαγιά και ένα δυο εγγόνια» σηματοδοτώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο στην πράξη πως εννοεί και πως υλοποιεί «το άνοιγμα της Νέα Δημοκρατίας στην κοινωνία και στις δημιουργικές της δυνάμεις» το οποίο εσχάτως κατά κόρον ευαγγελίζεται. Παρά τη φιλότιμη προσπάθειά του πάντως και παρά την επιστράτευση «πλεόντων, οδοιπορούντων, καμνόντων, αιχμαλώτων και λοιπών» μόνο στις 7 από τις 24 τοπικές οργανώσεις που διέθετε η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά κατέστη τελικά δυνατή, η έστω και ελλιπής, στελέχωση ψηφοδελτίων. Οι οπαδοί, τα στελέχη, οι φίλοι της πάλαι ποτέ ισχυρής κεντροδεξιάς φιλελεύθερης παράταξης στο Νομό Χανίων είναι βέβαιον, ότι την Κυριακή θα...

Ποιοί κρύβονται πίσω από τα σενάρια πρόωρων εκλογών;

Η λέσχη παιχνιδιών της Νέας Ρηγίλλης φυσικά.
Αυτοί που διαβεβαιώνουν τον Ηγέτη Αντώνη για εκλογές το Νοέμβριο και σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, βλέπουν
(μάλλον στο φλιτζάνι του καφέ) τον Αντώνη πρωθυπουργό και τον Λαζαρίδη, πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Είναι τόσο πεινασμένοι για εξουσίες και χρήμα, που έχει θολώσει το μάτι τους. Πιστεύουν ότι το Νοέμβριο θα κυβερνούν!
Ουσιαστικά η διατήρηση στην επικαιρότητα της πιθανότητας πρόωρων εκλογών, αποτελεί απειλή για τους υπ’ ατμόν βουλευτές. Που δε βλέπουν την ώρα να το σκάσουν από το τσίρκο της Νέας Ρηγίλλης.
Παράλληλα επιδίδονται και σε «παιχνίδια εκβιασμού» του πρώην πρωθυπουργού, μια και δεν είναι διατεθειμένοι να του παράσχουν καθαρή περεταίρω στήριξη, πέραν κάποιων, αραιά και που, γενικόλογων … ευχών. Για τον Καραμανλή ειδικά προωθούν το σενάριο της «εκούσιας αποχώρησης». Αυτό είναι το ευχαριστώ για την στήριξη που προσέφερε, μέσω της πλήρους παραχώρησης στον Αντώνη, των μηχανισμών της Ρηγίλλης. Δεν παύει βέβαια όλος ο σχεδιασμός να υπάγεται σε ένα γενικό πλαίσιο αποκαραμανλοποίησης του κόμματος, υπό την αιγίδα του παιχνιδιάρη Λαζαρίδη. Στον πρώην υπόσχονται πανηγυρική «επιστροφή» σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο παρασκήνιο κάνουν τα πάντα για να τον εξωθήσουν σε παραίτηση! ...... Ποτέ δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι παιχνιδιάρηδες.