Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Πρόπλασμα κομματικού φορέα από τη Ντ. Μπακογιάννη;

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, επίκειται η ανακοίνωση της ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός απροόπτου, η ανακοίνωση θα έχει γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Το όνομα του νέου φορέα ο οποίος θα αποκτήσει υπόσταση μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, θα είναι «Φόρουμ για τη Νέα Ελλάδα». Σε πρώτη φάση θα επιδιώξει την ενεργοποίηση και συσπείρωση ευρέων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων οι οποίες απογοητευμένες από την τρέχουσα πραγματικότητα αναζητούν νέες διεξόδους κοινωνικής και πολιτικής έκφρασης και ενεργητικής παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Εκτιμάται ότι η ευρύτερη κοινωνική και πολιτική αποδοχή της νέας πρωτοβουλίας, πιθανώς να οδηγήσει, σε μεταγενέστερο στάδιο, στη μετεξέλιξη της σε ........

Ακόμα πιό κοντά στον Περισσό η Νέα ΝΔ

Ποσοστά Περισσού για τη Ν.Δ.


Καλύτερα να μην πάρει Καρφί του Σαββατοκύριακου ο Αντώνης αύριο. Τον περιμένουν πίκρες...


/ / rigillis.blogspot / /

Ακυρώθηκε η συναυλία της Τζ. Λοπέζ στην κατεχόμενη Κύπρο.

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σ' όλο τον κόσμο που αντέδρασαν μέσω ηλεκτρονικών σελίδων και δυο Αμερικανοί πολιτικοί, συνέβαλαν καθοριστικά για να ακυρωθεί η προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου συναυλία της διεθνούς φήμης τραγουδίστριας και ηθοποιού, Τζένιφερ Λόπεζ, στην κατεχόμενη Κύπρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση ομογενών που εκπροσωπούν την Ενωμένη Συντονιστική Προσπάθεια για Δικαιοσύνη στην Κύπρο, χθες το βράδυ αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Τζένιφερ Λόπεζ η δήλωση της διάσημης τραγουδίστριας σχετικά με την εμφάνισή της στην κατεχόμενη Κύπρο.
Με «ισχυρή γλώσσα», όπως τονίζεται, η κ. Λόπεζ υπογράμμισε ότι «ποτέ εν γνώσει της δεν θα υποστήριζε οποιοδήποτε κράτος, χώρα, ίδρυμα ή καθεστώς που θα είχε σχέση με .......

Τα βασικά οικονομικά «μαγικά» του κ. Σαμαρά. Μαγικό 3.

Πώς να κάνετε επενδύσεις ακινήτων πατώντας ένα κουμπί.
Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ως βασικές λύσεις για τη μείωση του ελλείμματος στην επόμενη διετία προτάσεις για τις οποίες δεν υπάρχει ζήτηση σήμερα (π.χ. αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας) και θα χρειάζονταν τέσσερα με δέκα χρόνια για να αρχίσουν να αποδίδουν σοβαρά έσοδα. 
Του έχει μιλήσει κανείς πόσος καιρός χρειάζεται για να αξιοποιήσει κανείς από το μηδέν και να πουλήσει, όχι ακίνητα δεκάδων δισεκατομμυρίων, αλλά μια απλή πολυκατοικία; 
Άραγε κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την έννοια του χρόνου (η ακόμα χειρότερα), όντως δεν την καταλαβαίνει. 
Από εκεί και πέρα δεν βλέπει ότι η αγορά των ακινήτων σήμερα πέφτει και οι ξένοι δεν επενδύουν λόγω του αυξημένου κινδύνου χρεοκοπίας. Ακόμα και αν μπορούσαμε να πουλήσουμε ποιος θα αγοράσει όταν δεν υπάρχει ζήτηση;

Τα βασικά οικονομικά «μαγικά» του κ. Σαμαρά. Μαγικό 2.

Κι αν έχουμε έλλειμμα εμείς δεν θα το μειώσουμε για να μην έχουμε ύφεση.
Ο κ. Σαμαράς στηρίζει ολόκληρη τη θεωρία της "εναλλακτικής λύσης" , στην μη μείωση του ελλείμματος (μη ψήφιση ασφαλιστικού, μη λήψη των προβλεπόμενων στο μνημόνιο πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων κ.λπ.). 
Το ερώτημα που δεν απαντά είναι ποιός θα μας δανείσει για να μην μειωθεί το έλλειμμα; Γιατί το έλλειμμα υπάρχει μόνο αν έχεις χρήματα να ξοδέψεις. Αν δεν σε δανείζει κανείς δεν έχεις χρήματα να δαπανήσεις (ούτε θέλεις να βγεις από το ΕΥΡΩ και να ξοδεύεις πληθωριστικό δικό σου νόμισμα) και αναγκαστικά παύεις να δημιουργείς έλλειμμα. Αυτό είναι και το πρόβλημά της Ελλάδας σήμερα. 
Από τη στιγμή που οι αγορές δεν δανείζουν το δημόσιο, και ο ιδιωτικός τομέας δεν επενδύει (ούτε οι ξένες τράπεζες τον δανείζουν), καθώς η χώρα εξακολουθεί να έχει σοβαρό κίνδυνο χρεοκοπίας, χρήματα δεν υπάρχουν από πουθενά, εκτός από το μαγικό καπέλο του κ. Σαμαρά. 
Με δεδομένο ότι από τα μαγικά καπέλα το πολύ να βγουν λαγοί και όχι δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ, το ερώτημα που απομένει είναι αν ο κ. Σαμαράς κάνει ότι δεν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα ή μήπως -ακόμα χειρότερο αυτό- δεν έχει όντως αντιληφθεί ποιοι μας δανείζουν σήμερα για να έχουμε ακόμα έλλειμμα (η τρόϊκα) και με ποιους όρους.

Τα βασικά οικονομικά «μαγικά» του κ. Σαμαρά. Μαγικό 1.

Δεν έχουμε το έλλειμμα που όλοι νομίζουμε. 
Κατά τον κ. Σαμαρά το έλλειμμα του 2009 ήταν χαμηλότερο κατά 4% του ΑΕΠ (κάτω από 10%) και το 13,6% αποτελεί προϊόν «δημιουργικής» λογιστικής. 
Η Eurostat όμως διαφωνεί μαζί του, μια που επιφυλάσσεται να αναθεωρήσει το έλλειμμα και το χρέος, όχι όμως προς τα κάτω αλλά προς τα πάνω (άνω του 14%). 
Οι αγορές (που δεν μας δανείζουν) και τα κράτη μέλη της ΕΕ και του ΔΝΤ ποιόν θα πιστέψουν για το ύψος του ελληνικού ελλείμματος; 
Την Eurostat ή τον κ. Σαμαρά;

Δύο πράγματα συμβαίνουν με την οικονομική «ευφυΐα» του Μεγάλου Ηγέτη Αντώνη

Οι οικονομικές «προτάσεις του Σαμαρά θυμίζουν την σοφή ρήση ότι αν δεν έχεις τίποτε σοβαρό να πεις μίλα πολύ, φτιάξε πίνακες και διαγράμματα, βάλε χτυπητούς τίτλους και όλο και κάποιος (από αυτούς που βαρέθηκαν να διαβάσουν), θα βρεθεί για να σου πει ένα καλό λόγο. Για τους πολύ υπομονετικούς όμως που διάβασαν τί λέει, είναι φανερό ότι :
  • είτε προσπαθεί να κοροϊδέψει χοντροκομμένα όσους δεν γνωρίζουν καθόλου οικονομικά, 
  • είτε (ακόμα χειρότερο) πιστεύει αυτά που λέει. 
 Οπότε είναι προφανές ότι δεν καταλαβαίνει ο ίδιος τι συμβαίνει στην οικονομία της χώρας.

Νόμο για δημοψήφισμα προανήγγειλε ο Παπανδρέου

Νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ ζητούσε δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό της ΝΔ.
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, τα δημοψηφίσματα παραμένουν στον πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα τόνισε πως σήμερα υπάρχει η δυνατότητα –βάσει του Συντάγματος– αλλά δεν υπάρχει ο εκτελεστικός νόμος για τη διεξαγωγή τους, πράγμα που θα .........

....... φέρει το ΠΑΣΟΚ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Διαλεξε νικητη ο Paul το χταπόδι : And the champion is .... SPAIN!!!

3 λεπτά χρειάστηκε μόνο για να διαλέξει ο Paul the Octapus το ποιός θα είναι ο παγκοσμιος πρωταθλητης. Διάλεξε την Ισπανία!ήταν πολύ γρήγορο (σε μερικά ματς έκανε 70 λεπτά για να επιλέξει ομάδα!). Αυτό σημαίνει μάλλον ότι οι Ισπανοί θα νικήσουν στο ρελαντί! Στην Γερμανία τρία κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμα τους για έκτακτο δελτίο!
Η επιλογή του 2 χρονών χταποδιού καλύφθηκε ζωντανα από Ευρωπαϊκά τηλεοπτικά κανάλια και δικτυα. Τώρα Paul έφτασε σιγά σιγά η ώρα για τα κάρβουνα και το λαδόξυδο .... πακέτο στη Merkel θα το στείλουν το καημένο!

Τελείως Obama το παίζει ο Αρχηγός Αντώνης

Μέχρι και blackberry πήραν στον Αρχηγό οι συμβουλάτορες. Αν και δεν σκαμπάζει τίποτα από τεχνολογία. 
Έτσι για επίδειξη και προς χάριν των εντυπώσεων. Να βγουν οι φωτογραφίες και να ζητωκραυγάζουν οι ακρονεοδεξιοί bloggers για την ευφυΐα του Ηγέτη! 
O Αντώνης είναι τελείως γεια στην προσπάθειά του να μας πείσει ότι είναι high tech και γκατζετάκιας….. 
Τελικά προκαλεί μόνο γέλιο το στήσιμο και η αγωνία του Ηγέτη για επίδειξη τεχνολογικών γνώσεων!....!

Το κλίμα αλλάζει

Οι πρώτοι πέντε μήνες του 2010 ήταν οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών, το 1880, σύμφωνα με μια έκθεση του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Κλιματολογικών Στοιχείων.

Οι συνδυασμένες θερμοκρασίες της γης και των ωκεανών μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου έδειξαν 0,68 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του εικοστού αιώνα, διευκρινίζει το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο.

Τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, ειδικότερα καταγράφηκαν θερμοκρασίες που δεν ........

157 χρονών γυναίκα εν ζωή

Οι εκτιμήσεις για το μέγεθος και τη σύνθεση του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού της Ινδονησίας παραμένουν, παρά την εθνική απογραφή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, αλλά αυτό που δεν μπορεί να μείνει ασχολιάστο είναι η «ανακάλυψη» μιας γυναίκας… 157 ετών.

Οι υπεύθυνοι της απογραφής δήλωσαν πως πιστεύουν τους ισχυρισμούς της γυναίκας ότι γεννήθηκε το 1853, τη χρονιά που έκανε το .........

Κιβωτός της Ανθρώπινης Γνώσης Σχεδιάζεται στη Σελήνη

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία σχεδιάζει την κατασκευή μιας κιβωτού πληροφοριών στη Σελήνη, για την περίπτωση που το είδος μας αντιμετωπίσει μια σημαντική καταστροφή εδώ, στη Γη. Η κιβωτός θα περιέχει βασικά στοιχεία της ζωής και του πολιτισμού μας και θα ενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με σκοπό να εκπέμπει τις πληροφορίες αυτές προς τη Γη.

Σχετική συζήτηση έγινε στο Στρασβούργο τον προηγούμενο μήνα, όπου οι ........

«Φάρμακο» λίγη σοκολάτα για τις εγκύους

Αυτή είναι μια είδηση που θα λατρέψει κάθε μέλλουσα μητέρα… Οι έγκυοι που τρώνε λίγη σοκολάτα τρεις φορές την εβδομάδα, προστατεύουν τον εαυτό τους και το αγέννητο μωρό τους από μια επικίνδυνη επιπλοκή της κύησης: την προεκλαμψία.

Η προεκλαμψία είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες πρόωρου τοκετού στην Δύση: μόνο στη Βρετανία εκδηλώνεται από 70.000 εγκύους τον χρόνο, κοστίζοντας τη ζωή σε .......

Κατηγορούμενο το Facebook

Το Facebook κατηγορείται ότι παραβίασε τον γερμανικό νόμο καθώς συνέλεξε και ταξινόμησε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e- mail) ανθρώπων οι οποίοι δεν διαθέτουν λογαριασμούς στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γιόχαν Κάσπαρ, ένας επίτροπος προστασίας της ιδιωτικής ζωής ο οποίος μπορεί να διενεργήσει έρευνες και να .....

Αβραμόπουλος και Δήμας ζουν το μεγαλύτερο εφιάλτη της πολιτικής τους καριέρας…

Τα Νούμερα (2 και 3…) της ΝΝΔ -Αβραμόπουλος και Δήμας- φαίνονται να ασφυκτιούν μέσα στο νοσηρό περιβάλλον του Αρχηγαντώνη, περιτριγυρισμένοι από Φαήλους, Καραχάλιους, Χρυσάνθους και τα λοιπά «Νεφελίμ» της Νεοδεξιάς. Με συνεντεύξεις και ανεπίσημες διαρροές δεξιά κι αριστερά πασχίζουν απεγνωσμένα να περάσουν τη «διακριτή» τους αντίληψη για μείζονα ζητήματα, όπως το Μνημόνιο, ο Μηχανισμός Στήριξης της ελληνικής Οικονομίας, το ΔΝΤ, το Ασφαλιστικό, κλπ… Ζητήματα στα οποία οι νεφελώδεις ιδεοληψίες των… σαμαρικών Νεφελίμ έχουν συμπαρασύρει τη ΝΝΔ σε αναχρονιστικές, παλαιοκομματικές και ακραίες λαϊκίστικες θέσεις. Τόσο ο πρώην Κοινοτικός Επίτροπος, Σταύρος Δήμας, όσο και ο παλαίμαχος διπλωμάτης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, γνωρίζουν από πρώτο χέρι την καταφρόνηση που υφίσταται η ΝΝΔ από τους ομοϊδεάτες (;) της του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και συνολικά σε όλα τα έγκυρα διεθνή φόρα, όπου λαμβάνονται οι κρίσιμες και για τη χώρα μας αποφάσεις. Προσπαθούν γι’ αυτό να εμφανίζονται ότι πατούν «σε δυο βάρκες», μήπως και περισώσουν τίποτα από το καταρρακωμένο κύρος τους στη μετασαμαρική εποχή, που έρχεται με καταιγιστικούς ρυθμούς… Όμως, η διπροσωπία και η υποκρισία δεν αποτελούν το καλύτερο πολιτικό διαβατήριο, ειδικά στη νέα εποχή που διαμορφώνεται για το πολιτικό μας σύστημα. Στην καινούρια αυτή εποχή κυρίαρχη θέση θα έχουν η αλήθεια, η ευθύτητα, η ειλικρίνεια.
Οι κύριοι «αντιπρόεδροι» της ΝΝΔ θα πρέπει να αποστασιοποιηθούν εγκαίρως και επισήμως από τον ακρονεοδεξιό κατήφορο, προτού τα πολιτικά τους πτώματα βρεθούν καταπλακωμένα από εκείνα του Σαμαρά και των μυστικοσυμβούλων του…

Ταξιδέψτε με τις αποσκευές σας…στο παλτό σας

Το πακετάρισμα αποσκευών, η ταλαιπωρία, το άγχος αν τελικά θα τα παραλάβετε στο αεροδρόμιο είναι μια δυσάρεστη διαδικασία για όλους. Τώρα όμως, υπάρχει ένα παλτό, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε πάνω σας όλα τα απαραίτητα προκειμένου να ταξιδέψετε ή να διακινηθείτε.

Το παλτό αυτό διαθέτει τσέπες για όλα τα γκάτζετ σας, ενώ διαθέτει και Wi-Fi. Άλλες διαφανή θήκες σας επιτρέπουν να ......

Απάνθρωπη επίθεση στον Ηγέτη του Έθνους!


Κάποιοι (κλικ στην πλαϊνή εικόνα) άσκησαν σκληρή κριτική στο Μεγάλο Ηγέτη-Σωτήρα της Ελλάδος, επειδή λέει μόλις ψήφισε το «όχι» στο ασφαλιστικό άρχισε να… χαριεντίζεται και να χαζογελά με τους παρακαθήμενους βουλευτές του… Θα έπρεπε να ντρέπονται όσοι καταφεύγουν σε τέτοια μικροπρεπή σχόλια! Λίγη… συγκατάβαση, ρε παιδιά! Το… “Lazarid” έχει και παρενέργειες…