Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Νόμο για δημοψήφισμα προανήγγειλε ο Παπανδρέου

Νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, απαντώντας από το βήμα της Βουλής στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ ζητούσε δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό της ΝΔ.
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, τα δημοψηφίσματα παραμένουν στον πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα τόνισε πως σήμερα υπάρχει η δυνατότητα –βάσει του Συντάγματος– αλλά δεν υπάρχει ο εκτελεστικός νόμος για τη διεξαγωγή τους, πράγμα που θα .........

....... φέρει το ΠΑΣΟΚ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε προτροπή στους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία αλλαγής της Ελλάδας, που δρομολογεί η κυβέρνηση, αλλά και έκκληση στα κόμματα να συμπεριλάβουν νέους ανθρώπους στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές στους ΟΤΑ.
Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε το «παλιό πελατειακό κράτος, το οποίο αποτελεί παράγοντα καθυστέρησης, παρακμής και εξάρτησης, με τη νοοτροπία που καλλιεργεί, τόσο στις σχέσεις πολίτη-Δημοσίου, όσο και στις σχέσεις που οικοδομεί κατά παράδοση η χώρα με τους «πάτρωνές» της» και επισήμανε για άλλη μία φορά την ανάγκη μιας «επανάστασης» για την αντικατάστασή του, στην οποία πρωτοπόροι θα πρέπει να είναι οι νέοι.
«Θα πετύχουμε την επανάσταση αυτή με τη ζωντανή συμμετοχή των νέων, ώστε να πάψουμε να ζούμε το παράδοξο, η σημερινή γενιά να είναι μορφωμένη με τις περισσότερες παραστάσεις, να έχει ταξιδέψει περισσότερο, (σσ. να διαθέτει) τα περισσότερα προσόντα και δεξιότητες - και όμως να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ζήσει χειρότερα από κάθε προηγούμενη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια :