Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Πρόπλασμα κομματικού φορέα από τη Ντ. Μπακογιάννη;

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, επίκειται η ανακοίνωση της ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός απροόπτου, η ανακοίνωση θα έχει γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα. Το όνομα του νέου φορέα ο οποίος θα αποκτήσει υπόσταση μέσω μίας διαδικτυακής πλατφόρμας, θα είναι «Φόρουμ για τη Νέα Ελλάδα». Σε πρώτη φάση θα επιδιώξει την ενεργοποίηση και συσπείρωση ευρέων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων οι οποίες απογοητευμένες από την τρέχουσα πραγματικότητα αναζητούν νέες διεξόδους κοινωνικής και πολιτικής έκφρασης και ενεργητικής παρέμβασης στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Εκτιμάται ότι η ευρύτερη κοινωνική και πολιτική αποδοχή της νέας πρωτοβουλίας, πιθανώς να οδηγήσει, σε μεταγενέστερο στάδιο, στη μετεξέλιξη της σε ........

.......... κομματικό φορέα, εάν φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες και εφόσον διασφαλιστεί η δυνατότητα οργάνωσης και λειτουργίας.
Η ανωτέρω εξέλιξη είναι σημαντική για τις διεθνείς σχέσεις και την άμυνα της χώρας, διότι εφόσον αποδειχθεί στο μέλλον ότι θα έχει απήχηση στο σώμα των Ελλήνων ψηφοφόρων, πιθανότατα θα δυσχεράνει σημαντικά τη συγκρότηση αυτοδύναμων κυβερνήσεων, που με βάση τα πρόσφατα δημοσκοπικά αποτελέσματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και τη γενικότερη απαξίωση των κομμάτων εξουσίας και των πολιτικών προσώπων από τη δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, θα είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο στο μέλλον. Δυστυχώς, σύμφωνα με την ελληνική εμπειρία, η συγκατοίκηση δύο ή περισσοτέρων κομμάτων στην εξουσία είναι τουλάχιστον προβληματική, ενώ κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας είναι ελάχιστες.
Κατά συνέπεια, ο φόβος ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι συγκρούσεις στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο πιθανότατα θα δυσχεράνουν την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν την ασφάλεια και την εικόνα της χώρας στο σύγχρονο ρευστό και ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, δεν είναι απλά θεωρητικό ενδεχόμενο αλλά αρκετά δυνατή εκδοχή.
Το «defence-point» εύχεται όπως οι συγκεκριμένες ανησυχίες να μην επαληθευθούν και η νέα προσπάθεια να συμβάλλει στην αναμόρφωση του πολιτικού τοπίου στη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :