Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Καλή Ανάσταση!

Στις 6:30 έρχεται το "Άγιο Φως"

Στις 18:30 αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μεταφέρει από το Ιεροσόλυμα το «Άγιο Φως».
Το "Άγιο Φως" θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ θα συνοδεύετα από τον αρχιμανδρίτη Μιχαήλ, εκ μέρους της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου και τον μητροπολίτη Βέροιας και Ναούσης Παντελεήμονα, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ με πτήσεις της Olympic Air, της Aegean, με αεροσκάφη C-130 και στρατιωτικά ελικόπτερα θα ....

Η τελετή του Αγίου Φωτός

H καλύτερη φάρσα

Πολύ Τζούλια και λίγη έμπνευση είχαν οι φετινές Πρωταπριλιάτικες φάρσες των εφημερίδων και έτσι το βραβείο πάει χωρίς καμία αμφιβολία στο πρωτοσέλιδο "χτύπημα" του Έθνους.

Η εφημερίδα φιλοξένησε "δήλωση" του Κώστα Καραμανλή σύμφωνα με την οποία θα ακολουθούσε την οικογενειακή παράδοση και θα παρέμενε εξόριστος στην Ιταλία.

Στην εποχή του Ίντερνετ που χιλιάδες πολίτες διαβάζουν απλά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, το αστείο πέτυχε καθώς πολλοί μας ζητούσατε χθες να σχολιάσουμε το...θράσος του πρώην πρωθυπουργού!

Μπράβο στην εφημερίδα. Το γέλιο είναι πάντα απαραίτητο...

/ / parapolitiki / /

Ο μυστηριώδης κ. Ισκαντάρ Σάφα στον Σκαραμαγκά

Ο επενδυτής - συνομιλητής της ελληνικής κυβέρνησης για την πώληση των ναυπηγείων ελέγχει την Αμπου Ντάμπι Μαρ
Ο Ισκαντάρ Σάφα γίνεται σήμερα, 3 Απριλίου, 55 ετών, πραγματικά νέος για τις… πολλές ζωές που έχει ζήσει. Γεννήθηκε στο Γκαντίρ του βορείου Λιβάνου σε μία χριστιανική μαρωνίτικη οικογένεια. O πατέρας του ήταν υπάλληλος της γαλλικής διοίκησης στον Λίβανο, ενώ ο ίδιος ως μεγαλύτερος γιος σπούδασε στην Αμερική και τη Γαλλία και δραστηριοποιήθηκε στις επιχειρήσεις με τον κατά τρία χρόνια νεότερο αδελφό του Ακράμ, στην εταιρεία Triakorp.
Ο Ισκαντάρ Σάφα είναι ο συνομιλητής της ελληνικής κυβέρνησης για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς ελέγχει, μέσω της εταιρείας του PRIVINVEST, το 30% της Αμπου Ντάμπι Μαρ, δηλαδή του υποψήφιου επενδυτή στο ναυπηγείο. Παράλληλα, δεν είναι άγνωστος και στις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες…
Το 2001 εξεδόθη εναντίον του ...

Πως φτιάχνει το πρόγραμμα ο Γκιουλέκας!

Στου διαδρόμους της Βουλής «συνελήφθη», πριν λίγες μέρες, ο Γκιουλέκας, γραμματέας προγράμματος της ΝΔ, να παρακαλά τους υπεύθυνους τομεάρχες, να του δώσουν σημειώματα με τις θέσεις τους για τον τομέα που έχουν αναλάβει. «Έστω και ένα μικρό σημείωμα» …
Βγήκε την επομένη με ανακοίνωση που περιέγραφε τις «συναντήσεις» του με οχτώ τομεάρχες με τους οποίους «συζήτησε» λέει, τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος.
Κάπως έτσι «φτιάχνει» πρόγραμμα ο Γκιουλέκας. Στους διαδρόμους, βιαστικά και στο πόδι. Ταχυπρόγραμμα, όπως λέμε ταχυφαγείο!
Ή πρόγραμμα «μια ξεπέτα στο διάδρομο»!...!
Ρεζιλίκια.

Γιατί απέτυχαν τα ιδιαίτερα μαθήματα που έγιναν στην Ιπποκράτους

από τον καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόναλντ Χάιφετζ ;
ΗΜεγάλη Δευτέρα ήταν η ημέρα της... κρίσεως. Φόνοι, ληστείες, δολοφονική έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, τα spreads καθηλωμένα στα ύψη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να προειδοποιεί ότι θα μας βοηθήσει αλλά με τους δικούς του όρους. Αυτή την ημέρα έτυχε να βρίσκεται στην Αθήνα ο κ. Ρόναλντ Χάιφετζ, λέκτορας της έδρας «Βασιλιάς Χουσεΐν μπιν Ταλάτ» (της Ιορδανίας) της Σχολής Τζον Κένεντι του Χάρβαρντ, προσκεκλημένος του κ. Γ. Παπανδρέου για να παραδώσει στα στελέχη του ΠαΣοΚ ένα μάθημα περί διαχείρισης κρίσεων. Η συγκυρία ήταν ιδανική για ένα «φροντιστήριο» με θέμα «Η ηγεσία σε (μόνιμη) κρίση».

Παρ΄ όλα αυτά ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου πρόσθεσε μία επιπλέον κρίση. Μόνο πέντε υπουργοί ( Χ. Παμπούκης, Π. Γερουλάνος, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τίνα Μπιρμπίλη ) κάθησαν στα «θρανία» της Ιπποκράτους, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, και οι περισσότεροι έφυγαν στο διάλειμμα. Το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιμένει ότι είχαν ...

Τα 10 πιο γνωστά πρόσωπα που ενσάρκωσαν το Χριστό!!!

Ο ρόλος του Ιησού ενσαρκώθηκε από πολλούς ηθοποιούς. Ποιοι από αυτούς χαράχθηκαν στη μνήμη μας;
Οι πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες που θυμόμαστε από τους τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς ρόλους του Θεανθρώπου. Κάποιες από αυτές συνοδεύτηκαν με εξαιρετικά σχόλια ενώ κάποιες όχι. Όλες όμως έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας. Ας τις θυμηθούμε.
Ο Jeffrey Hunter ενσάρκωσε τον Ιησού, στο Kings of Kings το 1961. Ακολούθησε το 1964 ο Enrique Irazoqui στο The Gospel According to St Matthew. Το 1965, ο Max Von Sydow πήρε τη σκυτάλη στο The Greatest Story Ever Told. Το 1971 ο Oliver Reed πρωταγωνιστεί στο The Devils ενώ το 1973 ο Ted Neeley πρωταγωνιστεί στην υπερπαραγωγή Jesus Christ Superstar. Ταινία σταθμός ήταν το Jesus of Nazaret του 1977 με τον Robert Powell. To 1979 o Kenneth Colley πρωτσγωνίστησε στο Life of Brian των Monty Python ενώ το 1989 ο Lothaire Bluteau πρωταγωνίστησε στο Jesus of Montreal του 1989 και τέλος το πιο πρόσφατο τηλεοπτικό θείο δράμα ήταν το 2004 με τον Jim Caviezel στο The Passion in the Christ.
Πηγή

Süddeutsche Zeitung:""Καλύτερα ας μην πάμε στην Αθήνα" "

10% λιγότερες κρατήσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία

Με τις φετινές προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα ασχολείται η εφημερίδα SZ.

«Καλύτερα ας μην πάμε στην Αθήνα», με αυτό τον τίτλο η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σχολιάζει το πρόβλημα της τουριστικής κίνησης φέτος στην Ελλάδα:
«Όλο και περισσότεροι τουρίστες αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες ξενοδόχοι δηλώνουν αυτό που δεν θέλησε να καταγράψει η διεθνής έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο: το γεγονός ότι καταγράφονται 10% λιγότερες κρατήσεις αυτή την εποχή σε σχέση με πέρσι είναι κάτι παραπάνω από ένα μήνυμα. Πολλά κρεβάτια θα μείνουν άδεια και το Πάσχα, αν και η σεζόν έχει ήδη αρχίσει.
Ο τομέας του τουρισμού περνάει κρίση στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Πολλοί τουρίστες προτιμούν να κάνουν διακοπές στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο και όχι στα πεπαλαιωμένα ξενοδοχεία της Ελλάδας, της Ισπανίας ή της Ιταλίας.
Στην Τουρκία και την Αίγυπτο απολαμβάνουν διακοπές πέντε αστέρων που δεν μπορούν πουθενά αλλού να ...