Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Στις 6:30 έρχεται το "Άγιο Φως"

Στις 18:30 αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το κυβερνητικό αεροσκάφος, που μεταφέρει από το Ιεροσόλυμα το «Άγιο Φως».
Το "Άγιο Φως" θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους, ενώ θα συνοδεύετα από τον αρχιμανδρίτη Μιχαήλ, εκ μέρους της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου και τον μητροπολίτη Βέροιας και Ναούσης Παντελεήμονα, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου.

Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ με πτήσεις της Olympic Air, της Aegean, με αεροσκάφη C-130 και στρατιωτικά ελικόπτερα θα ....

.... φθάσει σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Με ειδική πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους θα μεταφερθεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Στις δύο το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο ναό της Αναστάσεως η τελετή αφής. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ' εξήλθε με το Αγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, κρατώντας δυο δέσμες των 33 κεριών.
Παρούσα στην τελετή ήταν η ελληνική αποστολή υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη. Η ελληνική αντιπροσωπεία και ο Πατριάρχης, μετά την τελετή της αφής μετέβησαν στην αίθουσα του πατριαρχικού θρόνου, όπου ο υφυπουργός άναψε τη λυγνία με το αναστάσιμο Φως για να μεταφερθεί στην Αθήνα.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Hi there, I log on to your new stuff daily. Your humoristic style is awesome,
keep up the good work!

Also visit my web-site; NaturaCleanse Diets