Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Süddeutsche Zeitung:""Καλύτερα ας μην πάμε στην Αθήνα" "

10% λιγότερες κρατήσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία

Με τις φετινές προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα ασχολείται η εφημερίδα SZ.

«Καλύτερα ας μην πάμε στην Αθήνα», με αυτό τον τίτλο η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σχολιάζει το πρόβλημα της τουριστικής κίνησης φέτος στην Ελλάδα:
«Όλο και περισσότεροι τουρίστες αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες ξενοδόχοι δηλώνουν αυτό που δεν θέλησε να καταγράψει η διεθνής έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο: το γεγονός ότι καταγράφονται 10% λιγότερες κρατήσεις αυτή την εποχή σε σχέση με πέρσι είναι κάτι παραπάνω από ένα μήνυμα. Πολλά κρεβάτια θα μείνουν άδεια και το Πάσχα, αν και η σεζόν έχει ήδη αρχίσει.
Ο τομέας του τουρισμού περνάει κρίση στην Ελλάδα εδώ και καιρό. Πολλοί τουρίστες προτιμούν να κάνουν διακοπές στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο και όχι στα πεπαλαιωμένα ξενοδοχεία της Ελλάδας, της Ισπανίας ή της Ιταλίας.
Στην Τουρκία και την Αίγυπτο απολαμβάνουν διακοπές πέντε αστέρων που δεν μπορούν πουθενά αλλού να ...

... πληρώσουν. Τώρα εκδικείται την Ελλάδα και η απαράδεκτη κατάσταση των μικρών αεροδρομίων της.
Διεθνής Έκθεση Τουρισμού: η κ. Γκερέκου στο ελληνικό περίπτεροΟι Έλληνες ξενοδόχοι αντιδρούν με μείωση των τιμών κατά 5 ή και 6%.
Εάν δεν επιστρέψει  η πολιτική ηρεμία σε αυτή την όμορφη χώρα με τα 6.000 νησιά, τότε οι Έλληνες θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι, εάν η μείωση των κρατήσεων μείνει στο επίπεδο του 10%.»

Επίσης η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung αναφέρεται στα ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και επισημαίνει: «Παρά τις διαβεβαιώσεις εκπροσώπων όλων των κομμάτων ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και άτομα, το πρόβλημα φαίνεται να πηγάζει από την γενική εκπαίδευση των Ελλήνων στρατιωτών και ασφαλώς και από την στάση μερίδας του ελληνικού λαού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :