Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αμέσως μετά τις γιορτές ανοίγουν τα κλειστά!

Το σχέδιο νόμου για τα "κλειστά" επαγγέλματα θα κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές και το "άνοιγμα" των επαγγελμάτων θα γίνει σε δύο φάσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε βάθος εξαμήνου.

Ολική έκλειψη Σελήνης στην Αμερική

The near total lunar eclipse is shown in these three combo photos on the arrival of the winter solstice, Tuesday, December 21, 2010 in Washington, DC. From beginning to end, the eclipse lasted about three hours and twenty-eight minutes. UPI/Bill Ingalls/NASA Photo via Newscom


The Washington Monument is seen as the full moon is shadowed by the Earth during a total lunar eclipse on the arrival of the winter solstice, Tuesday, December 21, 2010 in Washington, DC. From beginning to end, the eclipse lasted about three hours and twenty-eight minutes. UPI/Bill Ingalls/NASA Photo via NewscomΟλική έκλειψη Σελήνης την πρώτη μέρα του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Είχε διάρκεια τριών ωρών και είκοσι οχτώ λεπτών. Οι φωτογραφίες από την Ουάσιγκτον. Στην φωτό αριστερά διακρίνεται το Μνημείο Ουάσιγκτον.


Λαϊκισμός και ελληνοτουρκικές σχέσεις

Η Τουρκία το 2011 προβλέπεται να έχει Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ύψους 760 εκατ. δολαρίων, 2,5 φορές μεγαλύτερο από το ελληνικό, πληθυσμό 74 εκατ. και ρυθμό ανάπτυξης 3,6%. 
Δεδομένου ότι το κατά κεφαλήν εισόδημά της παραμένει κάτω από το μισό του ελληνικού, μπορεί να προσβλέπει σε τουλάχιστον μία εικοσαετία ταχύτερης ανάπτυξης από την Ελλάδα, ενώ το δημόσιο χρέος της είναι πολύ  .................

Όλα τα γκολ του Μιραλάς με τον Ολυμπιακό

Προσοχή στα παιχνίδια. Δεν είναι και τόσο αθώα!

«Επικίνδυνα χημικά σε εισαγόμενα παιχνίδια». «Στην Αμερική το ένα τρίτο των πιο δημοφιλών παιχνιδιών περιέχουν τοξικές ουσίες». 
Διαβάζοντας τέτοιες ειδήσεις, οι γονείς ανησυχούν, ιδιαίτερα όταν πλησιάζουν Χριστούγεννα και ετοιμάζονται για τα δώρα της χρονιάς. 
Σε κοινή έκκλησή τους 14 ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες, ακόμα και Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές, καλούν την Κομισιόν να λάβει μέτρα για τον εντοπισμό και την .....................

Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

LONDON, UNITED KINGDOM - DECEMBER 20: Passengers queue in St Pancras train station for Eurostar services to mainland Europe on December 20, 2010 in London, England. Severe weather has caused major disruption at the United Kingdom's biggest airport for a third day.  (Photo by Oli Scarff/Getty Images)Χιλιάδες επιβάτες "εγκλωβισμένοι".
Χαοτική παραμένει η κατάσταση σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Στις 5 το πρωί το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης διέκοψε τη λειτουργία του, λόγω των νέων έντονων χιονοπτώσεων.
"Στοπ" σε απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών καταρχήν μέχρι τις 9 το πρωί, τοπική ώρα, επέβαλε η διοίκηση του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης. "Προς το παρόν δεν κινείται τίποτα, η εντονότατη αυτή χιονόπτωση δεν είχε προβλεφθεί", δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Γιούργκεν Χάρερ. "Ως εκ τούτου αναμένονται και ................

Ιλιάδα στο Ίδρυμα Ωνάση της Νέας Υόρκης από μαθητές στο Χάρλεμ

Ομάδα μαθητών από το Χάρλεμ παρουσίασε πριν από μερικές μέρες την Ιλιάδα στο Ίδρυμα Ωνάση της Νέας Υόρκης. 
Ο Πήτερ Μέινεκ είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από αυτή την προσπάθεια. O Μέινεκ είναι σκηνοθέτης και καθηγητής του Κλασικών Σπουδών του πανεπιστημίου Νιου Γιορκ πιστεύει ότι η Ιλιάδα του Ομήρου είναι κατεξοχήν σύγχρονο έργο. 
«H Ιλιάδα είναι μια ιστορία για τον πόλεμο και τις επιπτώσεις του πολέμου» τονίζει ο ....................

Μειώθηκαν τα ποσοστά εγκληματικότητας στις ΗΠΑ!

Νέα έκθεση του FBI αναφέρει ότι υποχώρησε φέτος το ποσοστό βίαιων εγκλημάτων στις ΗΠΑ σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Η έκθεση που αναφέρεται στα ποσοστά εγκληματικότητας την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2010, δείχνει ότι τα ....................

Σχετικά με τον Αναστασιάδη ερωτάται ο κ. Παπακωνσταντίνου και ζητείται να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα ......

1. Αν και από ποιους έγινε έλεγχος για τα 5,2 εκατομμύρια Ευρώ αγνώστου προελεύσεως που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του κ.Θ.Αναστασιάδη;
2. Αν διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της φορολογικής νομοθεσίας από τους ελέγχους αυτούς και αν προέκυψαν οφειλές προς το δημόσιο;
3. Αν ζητήθηκε η συνδρομή από άλλες χώρες όπως της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Κύπρου και τι  ................

Τηλεσκόπιο "Παγάκι"

Στο Νότιο Πόλο ολοκληρώθηκε η κατασκευή του IceCube («Παγάκι»), ενός ασυνήθιστου τηλεσκοπίου με συνολικό όγκο ενός κυβικού χιλιομέτρου, το οποίο θα βοηθήσει τους επιστήμονες στην αναζήτηση των νετρίνων-σωματιδίων που διαπερνούν τη Γη χωρίς να αλληλεπιδρούν με την ύλη.

Το IceCube, του οποίου η κατασκευή άρχισε το 2005, αποτελείται από 86 καλώδια που κατεβαίνουν κατακόρυφα στον πάγο, μέχρι το βάθος των 2.450 μέτρων. Από κάθε καλώδιο κρέμονται 60 ανιχνευτές σε ............... 

Η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Αναστασιάδη στον Άρη Πορτοσάλτε (ΣΚΑΪ 100,3)

"Σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση έχει παταγωδώς αποτύχει να πιάσει την φοροδιαφυγή δηλαδή να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους συμβολικά δεν μπορεί ένας άνθρωπος επώνυμος και διαμορφωτής της κοινής γνώμης όπως ο κ. Αναστασιάδης να περιφέρεται με 5,5 εκατομμύρια στο εξωτερικό και επί δύο χρόνια τώρα κανείς να μην έχει μάθει τι ακριβώς είναι το πρόστιμο ή η τιμωρία την οποία του επέβαλε το ελληνικό κράτος.
Επειδή λοιπόν δεν υπάρχουνε πλέον άνθρωποι οι οποίοι να αμφιβάλλουν ότι όλοι ..................

Ετοιμάζεται για… εκλογές και η Δημοκρατική Συμμαχία

Η Δημοκρατική Συμμαχία ανακοίνωσε σήμερα τα στελέχη και τις αρμοδιότητες των τομεαρχών της. Οι τομείς χωρίζονται ανά περιφέρεια, Αττικής και ειδικών τομέων. Όλα δείχνουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ετοιμάζεται και εκείνη για εκλογές.

Η λίστα των τομεαρχών:

Συντονιστής τομέα οργάνωσης: Αντωνόπουλος Παναγιώτης
Συντονιστής περιφερειακής οργάνωσης: Κούβελος Θανάσης

Περιφέρειες: ................

Οι νέες τιμές της ΔΕΗ

Από την 1η Ιανουαρίου, τίθενται σε ισχύ τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ. Θα γίνουν αυξήσεις μέχρι 13,7 % και μειώσεις μέχρι 13,8 % για τα νοικοκυριά (ανάλογα με το κλιμάκιο της κατανάλωσης), ενώ θα υπάρξουν σημαντικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για την οικιακή κατανάλωση η μέση μεταβολή των τιμών ανά τετράμηνο διαμορφώνεται ως εξής:

Το έγραψε ο τοίχος!

Επικοινωνιακό μπάχαλο στην Ρηγίλλης

Πόσα ακριβώς επικοινωνιακά κέντρα υπάρχουν στη Ρηγίλλης; Ο Λαζαρίδης είναι σφόδρα ενοχλημένος με τις παρεμβάσεις Παναγιωτόπουλου που θεωρείται τελειωμένος! Και αν ο Λαζαρίδης με τον Μουρούτη δεν θέλουν κόκκινο Πάνο, τότε μαύρη είναι η νύχτα του στα βουνά του αναμενόμενου "ανασχηματισμού". Ποιός όμως θα ελέγξει αυτό το χάος; Κάποιος που θα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Δικτύου Σαμαρά. Κάποιος δικός τους!
Ειδικά για τη θέση του .............

Ο Ραούλ Κάστρο κατήγγειλε τον ...... κρατισμό της Κούβας!...!...!


June 10, 2010 - Havana, Cuba - epa02195818 Two Cuban boys play with a soccer ball in a street of Havana, Cuba, on 10 June 2010, few hours before the official inauguration of the FIFA World Cup South Africa 2010. The Cubans have forgotten their national sport, the baseball, for a while, to follow their favourite teams in the World Cup, of soccer, a non traditional game which has even caught the attention of former president Fidel Castro.Ο Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο κατήγγειλε το Σάββατο στο Κοινοβούλιο την υπερβολικά κυριαρχούμενη από το κράτος οικονομία της Κούβας και επεσήμανε ότι οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις , όπως η κατάργηση περίπου 500.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο, αποτελούν τη μοναδική επιλογή για την επίλυση των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων.
Η ομιλία του έγινε ενώπιον 610 βουλευτών κατά τη λήξη της εξάμηνης συνεδρίασης της Εθνοσυνέλευσης. Οι μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αναμένονται να ....................

Έκρηξη σε αγωγό πετρελαίου στο Μεξικό

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 13 παιδιά, ενώ στους 52 ανέρχονται οι τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε προχθες το πρωί σε αγωγό πετρελαίου της κρατικής εταιρίας Pemex, στο Τεξμελουκάν, στο κεντρικό Μεξικό. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από μία ομάδα εγκληματιών της περιοχής που άνοιξαν μία τρύπα στον αγωγό για να κλέψουν πετρέλαιο με σκοπό να το πουλήσουν.
Ο απολογισμός «είναι προσωρινός, μπορεί να ......................

Η Τουρκία υπόσχεται συμφωνία για επανεισδοχή λαθρομεταναστών μόνο αν…

Η Τουρκία είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής λαθρομεταναστών που διέρχονται από το έδαφός της προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα συμφωνία για την έναρξη συνομιλιών κατάργησης θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες της Ε.Ε. 
Επισημαίνεται ότι η Τουρκία θα επιδιώξει να επωμισθούν από κοινού με την Ε.Ε. το κόστος για την επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες προέλευσης.
Πάντως νέα δημοσκόπηση στην γείτονα καταγράφει πτώση της ...................

Ο Στυλιανίδης ονειρεύεται αρχηγίες!

Είναι να σου μπει στο μυαλό. Μόνο που στην περίπτωση Στυλιανίδη το έβαλε άλλος. Ο Μολυβιάτης που ψάχνεται για την μετά Σαμαρά εποχή και πως θα ανοίξει ο δρόμος για την ευκολότερη επιστροφή του Καραμανλή Β’. Γι’ αυτόν κόπτεται ο Πέτρος. 
Με την τοποθέτηση στην αρχηγία όσο το δυνατόν περισσότερο .................

Κύπρος και Ισραήλ συμφώνησαν για τα όρια της ΑΟΖ

Η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ των δύο χωρών. 
Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στη Λευκωσία από τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάρκο Κυπριανού, και τον Ισραηλινό υπουργό Εθνικών Υποδομών Ουζί Λαντάου, παρουσία του Κύπριου υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη. 
Τη διαπραγμάτευση είχε αναλάβει ο .....................

Φάτε μάτια ψάρια

Πλήθος κόσμου κατεβαίνει κάθε μέρα στην αγορά αλλά και στα κέντρα των επαρχιακών πόλεων. Στριφογυρίζουν γύρω από τις βιτρίνες. 
Ο κόσμος όμως ζορίζεται. Δεν ψωνίζει. Γιατί δεν έχει λεφτά. Πολλοί προβλέπουν ότι αμέσως μετά  ........

Μεγάλη ταλαιπωρία από την απεργία στα Μέσα Μεταφοράς

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών. 
Σήμερα, Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα κινητοποιήσεων περιλαμβάνει στάση εργασίας, 12 με 4 μμ για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, και 11 πμ με 4 μμ για τον ηλεκτρικό, το μετρό και τον Προαστιακό.
Πάντως, μετά και τις εισηγήσεις του .......... 

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Έργα και Ημέρες μιας ηγεσίας που τείνει να εξελιχθεί σε ισόβια!...!

Μιας ηγεσίας, με την ανοχή πολλών, που φροντίζει να το μετατρέψει σε μαγαζάκι, διαφθοράς και διαπλοκής
Με την ίδρυση του Ωνασείου, από το 1992, προβλέφτηκε από την πολιτεία η ανάθεση σε αυτό των συγκεκριμένων μεταμοσχεύσεων. Οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας είναι γνωστό πως βρίσκονται σε πολύ κακό σημείο με πρωταγωνιστή τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων. Η ευθύνη ανετέθη στον...

Τρία πουλάκια, η κρίση και ο Σαμαράς

Τις τελευταίες μέρες ο Σαμαράς το φιλοσοφεί πολύ. 
Για να μη νομίζετε ότι καίει κάρβουνο! 
Εξάγει καινοφανή συμπεράσματα αντίθετα από τα μέχρι τώρα ζαμανφού και ελαφρολαϊκά ποιητικά του αριστουργήματα. 
Κυρίως διότι δικαιώνεται σε καθημερινή βάση και πάμε κατά διαόλου. 
Άρα εάν αλλάξει τροπάριο είναι επιβεβαιωμένο ότι και πάλι θα δικαιωθεί. Οπότε και θα σωθεί ο τόπος και όλες οι χώρες που κινδυνεύουν με κατάρρευση και περιμένουν εναγωνίως τις σοφές παραινέσεις του.
Πρωί πρωί λοιπόν συνέθεσε σε νέα version τα .............