Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ραούλ Κάστρο κατήγγειλε τον ...... κρατισμό της Κούβας!...!...!


June 10, 2010 - Havana, Cuba - epa02195818 Two Cuban boys play with a soccer ball in a street of Havana, Cuba, on 10 June 2010, few hours before the official inauguration of the FIFA World Cup South Africa 2010. The Cubans have forgotten their national sport, the baseball, for a while, to follow their favourite teams in the World Cup, of soccer, a non traditional game which has even caught the attention of former president Fidel Castro.Ο Πρόεδρος Ραούλ Κάστρο κατήγγειλε το Σάββατο στο Κοινοβούλιο την υπερβολικά κυριαρχούμενη από το κράτος οικονομία της Κούβας και επεσήμανε ότι οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις , όπως η κατάργηση περίπου 500.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο, αποτελούν τη μοναδική επιλογή για την επίλυση των χρόνιων οικονομικών προβλημάτων.
Η ομιλία του έγινε ενώπιον 610 βουλευτών κατά τη λήξη της εξάμηνης συνεδρίασης της Εθνοσυνέλευσης. Οι μεταρρυθμίσεις για ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αναμένονται να ....................

........................
εγκριθούν στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος που θα λάβει χώρα το Μάρτιο.
Ο Ραούλ Κάστρο επεσήμανε ότι «οι ιδέες του Φίντελ Κάστρο είναι παρούσες σε όλα τα κοινωνικά και οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν».
Ο υπουργός Οικονομικών και Σχεδιασμού της Κούβας Μαρίνο Μουρίγιο, δήλωσε ότι «η δημοσιονομική απειθαρχία και η χαμηλή παραγωγικότητα πλήττουν την κουβανική οικονομία, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από τη σοβαρή έλλειψη ρευστότητας, δεδομένου ότι δεν δύναται να αποπληρώσει τις εισαγωγές διατροφικών προϊόντων από το εξωτερικό που είναι αναγκαίες για τον εφοδιασμό του πληθυσμού».
Σύμφωνα με τον Ραούλ Κάστρο «οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν τη δυνατότητα περισσότερης απασχόλησης, θα ωθήσουν τον ανταγωνισμό και θα φιλελευθεροποιήσουν τη σοβιετικού τύπου οικονομία της Κούβας». Η διεύρυνση του ιδιωτικού τομέα και ο περιορισμός του ρόλου του κράτους έχουν ως στόχο τη διατήρηση του σοσιαλιστικού συστήματος που επιβλήθηκε μετά από την επανάσταση του 1959.

Δεν υπάρχουν σχόλια :