Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η Τουρκία υπόσχεται συμφωνία για επανεισδοχή λαθρομεταναστών μόνο αν…

Η Τουρκία είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία επανεισδοχής λαθρομεταναστών που διέρχονται από το έδαφός της προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα συμφωνία για την έναρξη συνομιλιών κατάργησης θεωρήσεων εισόδου για Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες της Ε.Ε. 
Επισημαίνεται ότι η Τουρκία θα επιδιώξει να επωμισθούν από κοινού με την Ε.Ε. το κόστος για την επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες προέλευσης.
Πάντως νέα δημοσκόπηση στην γείτονα καταγράφει πτώση της ...................
............................
δημοτικότητας του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, το κυβερνητικό κόμμα εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 40,9% των προτιμήσεων των Τούρκων πολιτών, ενώ τον περασμένο μήνα το ποσοστό αυτό ήταν 44,8%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) σημείωσε ελαφρά άνοδο, συγκεντρώνοντας το 26% των προτιμήσεων των Τούρκων πολιτών και το ακραίο εθνικιστικό κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) συγκέντρωσε το 14,2% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων.
Μεγάλο πρόβλημα εμφανίζεται να είναι και η μαντίλα! Ενώ το 69.9 % των Τούρκων αντιτίθενται στη χρήση της μουσουλμανικής μαντίλας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , το 65,7% δηλώνει ότι δεν ενοχλείται από την χρήση της στα πανεπιστήμια. (ΠΗΓΗ: Haberturk)

Δεν υπάρχουν σχόλια :