Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Δυο λόγια για την σαμαρική καραμέλα «ανάπτυξης»!

Είναι λογικό όλοι οι άνθρωποι να θέλουν ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή η ανάπτυξη είναι ζητούμενο σε όλες τις χώρες του πλανήτη και δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα στην "νομπελίστικη" σκέψη του Σαμαρά, όπως ο ίδιος νομίζει και του λένε οι Σοφοί του Σύμβουλοι. 
Αυτή η ανάπτυξη τελευταία έχει γίνει μόνιμη καραμέλα στους λόγους του Σαμαρά, όπως και σήμερα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό. 
Δεν το κουνά ρούπι εάν δεν του εξασφαλίσουν ότι όλοι φροντίζουν για την ανάπτυξη της οικονομίας. 
Σάμπως η ανάπτυξη είναι ένα κουμπάκι που το πατάς και .................... 

Ο τοίχος της ημέρας!

Απολυταρχικός ο νέος νόμος περί Τύπου στην Ουγγαρία

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn άσκησε οξεία κριτική κατά του αμφιλεγόμενου νέου νόμου της Ουγγαρίας περί Τύπου που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της χώρας και ο οποίος θυμίζει απολυταρχικά καθεστώτα.
Σύμφωνα με το νέο νόμο που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2011, όταν η Ουγγαρία θα αναλάβει την εξάμηνη Προεδρία της Ε.Ε., η νεοσυσταθείσα Κρατική Αρχή Μέσων Ενημέρωσης "ΝΜΗΗ" θα εποπτεύει εκτός από τη ...............

Η Ντόρα, φρουρός της εθνικής ιδεολογίας

Όλη αυτή η φασαρία με αφορμή την ομιλία της Ντόρας στην Κωνσταντινούπολη είναι χαρακτηριστική της υπερβολής στην οποία τείνουμε. 
Η προσωρινή πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατηγορείται από εύθικτους υπερπατριώτες, επειδή έχοντας την ευκαιρία να απευθύνει ομιλία σε κοινό Τούρκων υψηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου, αντί να τους αρχίσει στα χαστούκια και γενικώς να .....................

See Something, Say Something:κατηγορήθηκε άδικα στο Facebook ως Serial Killer

Άνω κάτω έκανε άγνωστος την αστυνομία της PHILADELPHIA όταν άφησε σχόλιο στη σελίδα κάποιου που τον αναγνώρισε και κατηγόρησε ως τον καταζητούμενο "Kensington Strangler". 
Η αστυνομία πολύ γρήγορα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την προστασία του άτυχου άνδρα. 
Πολύ γρήγορα μετά τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου μηνύματος στον Τοίχο που διατηρούσε στη ................

Συνάντηση Άνθιμου-Μπουτάρη

Στη δημιουργία ενός δικτύου στήριξης των ατόμων, που έχουν ανάγκη, συμφώνησαν ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο μητροπολίτης Άνθιμος, στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Μητρόπολης.

Ο μητροπολίτης απηύθυνε πρόσκληση στον Γ. Μπουτάρη, ο οποίος την αποδέχθηκε και τον επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τις ..................

To Bloomberg μηνύει την ΕΚΤ για τα ελληνικά swaps

Στη Δικαιοσύνη κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προσέφυγε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ζητώντας να αποκαλυφθούν τα στοιχεία σχετικά με τα ελληνικά swaps, με τα οποία η Ελλάδα κατηγορείται ότι «έκρυβε» την πραγματικότητα για τα δημοσιονομικά της μεγέθη.

Δημοσιογράφοι του Bloomberg είχαν ζητήσει στις αρχές Νοεμβρίου από την ΕΚΤ να δημοσιοποιήσει εκθέσεις στελεχών της σχετικά με το ..................... 

Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Κονταρό

Πολύ καλύτερα και ευδιάθετος είναι ο Μανόλης Κονταρός. 
Μέσα στην ατυχία του φυσικά μια και είναι πολυτραυματίας και η περίπτωσή του χρήζει ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας και προσοχής. 
Ακόμη και οι γιατροί εκπλήσσονται πάντως με το κουράγιο, το φυσικό χιούμορ και τη θέληση του Μανόλη αλλά και τη θεαματική του βελτίωση. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες επισκέφθηκε τον Κονταρό, στον Ευαγγελισμό, ο Μητσοτάκης. Ενώ χθες το πρωί είχε παρουσιάσει πυρετό σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Λέτε να βοήθησε η επίσκεψη του Μητσοτάκη;
Ο Μανόλης χάρηκε που είδε τον Πρόεδρο αλλά και ο Πρόεδρος ενδιαφέρθηκε να μάθει από τους γιατρούς την συνολική πορεία της κατάστασής του.

Η Megan Fox ...... ‘Transforms’ στη νέα διαφήμιση του Αrmani

Ομερτά

Ξεκινώ από τα disclosure για να μην έχουμε παρεξηγήσεις αργότερα. Είμαι μέλος της ΔΗ.ΣΥ. αλλά αυτά που θα γράψω είναι προσωπικές απόψεις και όχι προϊόν κομματικής ένταξης. 
Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στη βουλή και τις αναφορές της στον Θέμο Αναστασιάδη. Δεν είπε τίποτα καινούριο, είπε αυτό για το οποίο αναρωτιόμαστε όλοι, απλά είχε το θάρρος να το πει στη Βουλή πράγμα που δεν έχει τολμήσει να κάνει κανένα άλλο στέλεχος φοβούμενοι όλοι την δημόσια διαπόμπευση από τις σελίδες του Πρώτου Θέματος (ο Γιώργος Παπανικολάου ακόμα στα δικαστήρια είναι για τα αισχρά ψεύδη με την jaguar). 
Αυτό όμως δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι η απίστευτη ...............

Φοβήθηκε τους κοινωνικούς εταίρους ο Α. Σαμαράς

Ο κ. Α. Σαμαράς, πριν από την παρουσίαση του προϋπολογισμού δεν κάλεσε σε συνεδρίαση τους «κοινωνικούς εταίρους» για να ακούσει τις απόψεις τους. Για πρώτη φορά συνέβη αυτό, ενώ πάντα ο κ. Κ. Καραμανλής, και στην αντιπολίτευση, και ως πρωθυπουργός, τους καλούσε και διεξαγόταν διάλογος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να γνωρίζει το σφυγμό της αγοράς. Ο κ. Α. Σαμαράς, με τις....

Δεκέμβριος 1913. Η "Ένωση" της Κρήτης με την Ελλάδα.

Κατά την επανάσταση του 1821-1830 οι Κρήτες αγωνίστηκαν σκληρά, όπως και οι λοιποί Έλληνες, εν τούτοις είδαν με πόνο απερίγραπτο να μην συμπεριλαμβάνονται στα όρια του ελεύθερου κράτους, όπως αυτά καθορίστηκαν από το πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830.
Και αυτό γιατί έτσι θέλησε η ευρωπαϊκή διπλωματία και κυρίως η Αγγλία. Η αγγλική εξωτερική πολιτική δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή δεν ήταν εύκολο γι’ αυτήν, ή ακόμη χειρότερο, αδύνατο, να χρησιμοποιεί ο στόλος της το λιμάνι της Σούδας. Ο στόχος αυτός συνδυαζόταν με το έτερο δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ως .....................

Πανικός στην Ρηγίλλης

Δεν τους βγαίνουν τα ρουσφέτια και οι "διορισμοί"!
Φεύγουν κι άλλοι βουλευτές δυσαρεστημένοι. Περιμένουν τον περιβόητο ανασχηματισμό γιατί αρκετοί υποτίθεται ότι εξασφάλισαν «διορισμό»! Βουλευτές που δεν έχουν καμιά μοίρα υπό την σκιά του Χρύσανθου και του Φαήλου. Ούτε καν τους υπολογίζει το Δίκτυο Σαμαρά. 
Σα να μην έφταναν όλα τα άλλα, οι βουλευτές μαθαίνουν ότι  ..................... 

Το 2010 σε 60 δεύτερα

Έκλεισε τα δέκα η Wikipedia

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Wikipedia δεν έχει σταματήσει να μεγαλώνει. Σήμερα, περιλαμβάνει 17 εκατομμύρια άρθρα, προσελκύει κάθε μήνα 400 εκατομμύρια χρήστες και είναι η πέμπτη δημοφιλέστερη ιστοσελίδα, στον κόσμο.
Ο ιδρυτής της, Τζιμι Ουέιλς ,γεννήθηκε πριν από 44 χρόνια στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.
Στα φοιτητικά του χρόνια δούλευε σε ένα παντοπωλείο, όπου .............. 

Όλο και πιο κοντά στον Αντρέα ο …. Σαμαράς!

Ενώ στο ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπουν τον Αντρέα και τη δεκαετία του 80, το Δίκτυο της Ρηγίλλης τον προσεγγίζει ακόμη περισσότερο. Ενώ ο Παπανδρέου προσπαθεί να κόψει τις ρίζες με τις νοοτροπίες που καλλιέργησε ο πατέρας του, ο Σαμαράς κάνει τα πάντα για να μη τις ξεχάσουμε ποτέ.
Θυμίζει όλο και περισσότερο τις συμπεριφορές αλλά και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» εκείνης της εποχής που μας έσπρωξε στο μεταπολιτευτικό κατήφορο και την αντίληψη του βολέματος! Τώρα την προσεγγίζουν και στη συνθηματολογία. «Το μέλλον ανήκει στους Έλληνες » βροντοφώναξαν ο (δελφίνος) Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο κομοδινί Πάνος, κατά την παρουσίαση του ......................

Και η Fitch μας προειδοποιεί για υποβάθμιση

Υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση ανακοίνωσε ότι θέτει την αξιολόγηση BBB- της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, μετά τις σχετικές προειδοποιήσεις από Moody's και S&P.

Η σχετική αξιολόγηση του οίκου που θα ολοκληρωθεί τον .............

Η Κίνα ανησυχεί για την ευρωπαϊκή κρίση

Ο υπουργός Εμπορίου της Κίνας Τσεν Ντεμίνγκ εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει τις κρίσεις δημοσιονομικού χρέους, στο περιθώριο των οικονομικού περιεχομένου συζητήσεων ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Ανησυχούμε πολύ για το αν η ευρωπαϊκή κρίση χρέους είναι ελέγξιμη", δήλωσε ο Τσεν Ντεμίνγκ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των σινο-ευρωπαϊκών συνομιλιών με θέμα το ......................