Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ομερτά

Ξεκινώ από τα disclosure για να μην έχουμε παρεξηγήσεις αργότερα. Είμαι μέλος της ΔΗ.ΣΥ. αλλά αυτά που θα γράψω είναι προσωπικές απόψεις και όχι προϊόν κομματικής ένταξης. 
Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη στη βουλή και τις αναφορές της στον Θέμο Αναστασιάδη. Δεν είπε τίποτα καινούριο, είπε αυτό για το οποίο αναρωτιόμαστε όλοι, απλά είχε το θάρρος να το πει στη Βουλή πράγμα που δεν έχει τολμήσει να κάνει κανένα άλλο στέλεχος φοβούμενοι όλοι την δημόσια διαπόμπευση από τις σελίδες του Πρώτου Θέματος (ο Γιώργος Παπανικολάου ακόμα στα δικαστήρια είναι για τα αισχρά ψεύδη με την jaguar). 
Αυτό όμως δεν είναι το θέμα. Το θέμα είναι η απίστευτη ...............
..................
ομερτά για το θέμα των παραδοσιακών ΜΜΕ. Κουβέντα πουθενά. Όλοι δεν είδαν και δεν άκουσαν.

Να δεχτούμε πως στον ΑΝΤ1 για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης το θέμα αποσιωπάτε, στο Mega όμως, στο Alter; Για τα κρατικά δεν συζητώ έχω σταματήσει να ασχολούμαι περιμένω απλά με αγωνία να βγει το καινούριο Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα να σαρώσει στις θεαματικότητες (φήμες λένε πως μπορεί να αγγίξει το 2%) και να βουλώσει τα στόματα στην ανάλγητη κυβέρνηση Καραμανλή που τόλμησε να φιμώσει αυτό το μνημείο αντικειμενικής δημοσιογραφίας. Τα ίδια και χειρότερα στις εφημερίδες. Κανείς δεν είδε και κανείς δεν άκουσε και αν άκουσε το έβαλε σε μία παράγραφο 3 γραμμών κάπου πριν το τέλος για να περάσει στο ντούκου.

Οι μόνοι που το ανέδειξαν θέμα ήταν τα blogs και μέσα από αυτά εμφανίστηκαν μέσω των γνωστών και μη εξαιρετέων πληρωμένων κονδυλοφόρων οι απαντήσεις. “Η Ντόρα χτυπά το Θέμο για να εξυπηρετήσει το Μαρινάκη και τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη…” και τους Νεφελίμ και τους Ελοχιμ προσθέτω εγώ. Δεν θα κάνω το κόπο να εξηγήσω γιατί δεν συμφέρει κανένα επιχειρηματία να απαξιωθεί (…και άλλο) η αξιοπιστία της εφημερίδας που αγοράζει εν μέσω διαπραγμάτευσης. Κυρίως επειδή δεν χρειάζεται να κάνεις μαθήματα επιχειρηματικότητας σε παπαγαλάκια και πληρωμένους κονδυλοφόρους.

Δεν έφταναν όμως τα υπέροχα αυτά επιχειρήματα. Αρχίσανε και οι αποκαλύψεις για την απάντηση του θιγόμενου. Για να απαντήσει με επιχειρήματα στο θέμα φυσικά ούτε κουβέντα. Θα βγάλει λέει ένθετο και θα επιτεθεί με τη γνωστή “αντικειμενικότητα” και “δεοντολογία” που διακρίνει την εφημερίδα του, στη Ντόρα Μπακογιάννη. Καλώς να ορίσει λοιπόν, τα ίδια είχε κάνει και ο πρώην συνέταιρος του πέρσι πριν τις εκλογές ανάδειξης προέδρου της ΝΔ. Που μιας και την θυμήθηκα θαύμασα την προσπάθεια των στελεχών του Γραφείου Τύπου της Συγγρού πλέον (πρώην Ρηγίλλης) να αναδείξουν αργά το απόγευμα τα ποταπά κίνητρα της Ντόρας Μπακογιάννη στην επίθεση κατά του Θέμου Αναστασιάδη. Δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού κυρίως επειδή για μία ακόμα φορά οι μάσκες έπεσαν και βγήκαν τα πραγματικά προσωπεία.

Κατά τα άλλα ψάχνουν να βρουν γιατί είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας όλα τα παραδοσιακά ΜΜΕ…

Δεν υπάρχουν σχόλια :