Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ας καταργηθεί ο νόμος που συγχέει δημόσιο χρήμα με προσωπικά δεδομένα

Η δημοσίευση της λίστας της ΕΡΤ, το νέο σκάνδαλο του συστήματος Ρουσόπουλου, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταργηθεί αυτό ο νόμος με τον οποίο απειλείται η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα διαχείρισης δημοσίου χρήματος.
Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τους χρυσούς μισθούς δεκάδων δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Τώρα βγάζουν στη γύρα την απειλή νόμου (άρθρο 5 παρ. 2 στοιχ. 2 του ν.2472/1997), ο οποίος αφορά «επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Όπως διάβασα σε γνωστό σαμαρικό blog.
Δεν ξέρουμε να υπάρχει άλλη χώρα του κόσμου, όπου το δημόσιο χρήμα να αφορά «προσωπικό δεδομένο». Πως είναι δυνατόν οι αποδοχές των συμβάσεων με το δημόσιο και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων να χαρακτηρίζονται «προσωπικό δεδομένο». Τέτοια σύγχυση ….. μόνο στο Ellada. Το δικαίωμα των φορολογούμενων πολιτών να ξέρουν που πάνε τα λεφτά των κρατικών ταμείων, το πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Delete στη διαφάνεια και την αξιοπιστία του κράτους. Όλα τωρα στο διαδίκτυο. τίποτα κρυφό. Τίποτα στα μουλωχτά. Τίποτα στο παρασκήνιο.
Με εκτίμηση
Δ.Γ.

Αντώνιο Banderas και Μέλανι Griffith στο Άσπεν


Περνάνε πολύ καλά ο Antonio Banderas και η Melanie Griffith στο Aspen μαζί με την κόρη τους Stella. Σε κεντρικό δρόμο ο Αντώνιο σταματούσε συνεχώς να δώσει ένα φιλάκι στην όμορφη Μέλανι. Η Μέλανι το έχει ανάγκη μια και πρόσφατα εγχειρίστηκε για καρκίνο του δέρματος. Περνά το πιο κρίσιμο στάδιο της ζωής της και έχει πολύ ανάγκη την αγάπη της οικογένειάς της......

Γίνε και εσύ εκατομμυριούχος..

Καθαρίζει το Ζαγορίτη ο Σαμαράς

Σήμερα το πρωί συναντήθηκε ο Σαμαράς με τον Ζαγορίτη.
Αμέσως μετά άρχισαν διαρροές για το μέλλον του Λευτέρη.
Οι μυστικοσύμβουλοι-cleaners διαβεβαίωναν ότι θα τον καθαρίσουν.
Με την πρώτη ευκαιρία.
Ο Λευτέρης τελείωσε.
Ο ρόλος του ήταν μέχρι εδώ.
Βοήθησε το Σαμαρά να επανεκλεγεί για να διατηρηθεί στη θέση του.
Ο Σαμαράς όμως θέλει να καθαρίσει κάποιους από την πρώην Ρηγίλλης,
για να μπορέσει να κρατήσει τους .... αρεστούς από το καραμανλικό μπλοκ..

Συναίνεση Γιωργάκη - Αντωνάκη


Το βλέπει και η "Αυγή".

Εμείς από δω, στο περιοδικό, έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στην "άτυπη συγκυβέρνηση".
Στην "συμμαχία του Aspen".
Στην παρασκηνιακή συμφωνία Γιωργάκη-Αντωνάκη και 
στην μορφή κριτικής που θα δώσει στην αντιπολίτευσή του ο πρόεδρος Σαμαράς.

Ο πιο καταθλιπτικός Προϋπολογισμός


Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός που προβλέπεται ότι θα είναι ο πιο σύντομος σε διάρκεια, στην ιστορία μας.

Προκαλεί κατάθλιψη να ξέρεις ότι είναι ήδη νεκρός. Οι βουλευτές του Πασόκ τον ψήφισαν για τυπικούς λόγους. Έτσι τους ζήτησε ο πρόεδρός τους, έτσι έκαναν.

Μόνο ο "επιτάφιος θρήνος" έλλειπε!...!

Επίθεση Καρατζαφέρη στο "σύστημα Ρουσόπουλου"

Μόνο ο Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην λίστα της ΕΡΤ. Το αίσχος της κρατικής τηλεόρασης.

Ο μόνος πολιτικός που κατήγγειλε το μέγα σκάνδαλο του συστήματος Ρουσόπουλου (των golden boys του σημερινού συστήματος Σαμαρά) στην κρατική ΕΡΤ με τις αμοιβές-μαμούθ σε καιρό κρίσης ήταν και πάλι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Σε ένα ακόμη ζήτημα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στριμώχνει άγρια και σκληρά το Σφουγγαράκη, αφού οι άνθρωποι του Ρουσόπουλου είναι εκείνοι που τον βοήθησαν να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ και αυτοί είναι που ακόμη και σήμερα διατηρούν τις θέσεις-κλειδιά στο μηχανισμό της Ρηγίλλης...

11χρονη Ρωσίδα βγήκε πρώτη στο Youth America Grand Prix 2010


Η Yulia Mikhailova, 11 ετών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο μπαλέτο στο Youth America

«Βομβάρδισαν» το μνημείο στρατιωτικής δόξας στη Γεωργία


Με ελεγχόμενη έκρηξη «έπεσε» το μνημείο-σύμβολο της στρατιωτικής δόξας στη Γεωργία, στο Kutaisi.
Ήταν αφιερωμένο στους νεκρούς Γεωργιανούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και κρίθηκε ότι έπρεπε να γκρεμιστεί.
Κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο άτομα που βρέθηκαν εκτεθειμένα στο ωστικό κύμα που προκλήθηκε.

Ερώτημα


Ποιος αποφάσιζε να παίρνουν τόσα πολλά τα χρυσά συμβόλαια της ΕΡΤ και με ποια κριτήρια; 

Ποιοι υπέγραφαν αυτούς τους μισθούς και πόσα έπαιρναν όσοι υπέγραφαν; 

Ορίστε ερωτήματα και ν’ αφήσουν τις απειλές και τις διώξεις…… με περίεργους νόμους για προσωπικά δεδομένα….

αναγνώστης του περιοδικού

Πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο από πράσινα μπουκάλια




Στη Λευκορωσία, στο χωριό Hrodna (Grodno), σκέφτηκαν να μαζέψουν πάρα πολλά πράσινα μπουκάλια που χρησιμοποιούνται για την εμφιάλωση ντόπιας σαμπάνιας και να τα κάμουν ένα μεγάλο πυραμιδοειδές δέντρο. Χρειάστηκαν ....

Στενό μαρκάρισμα Καρατζαφέρη σε Γιωργάκη-Αντωνάκη και Κωστάκη


Την ώρα που ο «αρχηγός» της ΝΔ «βάζει πλάτες» στο φίλο, συμφοιτητή και συγκάτοικό του στα αμερικάνικα κολέγια Γιωργάκη, για να περάσουν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις του δεύτερου σε βάρος της Ελλάδος (όπως η παροχή ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες!!!), η μόνη φωνή αντίστασης και αντίδρασης στους «αμερικανισμούς» της «άτυπης συγκυβέρνησης» ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης! Δυστυχώς, εκεί κατάντησε η πάλαι ποτέ μεγάλη και υπερήφανη Κεντροδεξιά Παράταξη κάτω από τα φαύλα δεσμά του συστήματος Σαμαρά-Ρουσόπουλου.

Ο Καρατζαφέρης έκανε στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, σκληρό «μαρκάρισμα» στο Σφουγγαράκη, με κύριο στόχο να τον εκθέσει στα μάτια εκείνων που θεωρούν, ότι ο Σαμαράς είναι... «υπερπατριώτης» και με αυτό το γνώμονα τον ήθελαν για αρχηγό στη ΝΔ. Και μάλλον πως τα κατάφερε περίφημα, αφού ο Σφουγγαράκης δεν μπόρεσε να απαντήσει πειστικά και ξεκάθαρα στα συγκεκριμένα ερωτήματα του ....

Σύντροφε Παπανδρέου δεν έχω να πληρώσω τα λαμόγια που μας ξεπαράδιασαν και τα πήραν όλα από τον λαό

Σύντροφε Παπανδρέου
Έχω ένα αυτοκίνητο 1400 cc του 1993. Το αγόρασα τον Γενάρη του 2009 , 1000 ευρώ γιατί αυτές ήταν και οι δυνατότητες μου. Μέχρι τώρα τα χιλ/τρα που έκανα ήταν 2.500. Τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 200 περίπου ευρώ. Σήμερα έρχεται η Κυβέρνηση και μου ζητά να πληρώσω τέλη κυκλοφορίας 350 ευρώ. Και ο λόγος είναι ότι επειδή είναι παλιό το αυτοκίνητο ρυπαίνει (δηλαδή αν πληρώσω παραπάνω τέλη κυκλοφορίας δεν θα ρυπαίνει;).

Αυτή είναι η λογική της φοροεισπρακτικής Κυβερνητικής Δεξιάς και Σοσιαλιστικής "ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ"; Το αυτοκίνητο αυτό πέρασε από ΚΤΕΟ και έχει πιστοποιητικό ότι πληρεί τούς όρους και μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να ρυπαίνει. Βέβαια έχει δίκιο η κυβέρνηση.

Λεβέντη μου Πρωθυπουργέ (με την ψήφο μου σε έβγαλα) ωρυόσουν και φώναζες "που πήγαν τα λεφτά". Τα βρήκες όμως ....

Το σύστημα Σαμαρά στα blogs απειλεί την μπλογκόσφαιρα

Η αποκάλυψη της λίστας της ΕΡΤ, γνωστή και ως λίστα της ντροπής έχει θορυβήσει τα σαμαρικά blogs. Από τη μια αφορά άμεσα τον Ρουσόπουλο ο οποίος ψάχνει εναγωνίως να βρει τρόπο για να τρυπώσει ξανά στη Ρηγίλλης και από την άλλη στη διοίκηση της ΕΡΤ (και άρα εμπλέκονται με τα εξωφρενικά αυτά μισθολόγια), βρίσκονται ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Παναγόπουλος και ο Ζακυνθινός. Εμπλέκονται δηλαδή πολιτικά στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο, αρχιστράτηγοι του Ρουσόπουλου και πρωτοπαλίκαρα του Σαμαρά. Στην υποστήριξη του Σαμαρά εμπλέκεται τώρα και κρατικό χρήμα.
Επειδή η αποκάλυψη ξεκίνησε από blogs, το λόγο έπρεπε να πάρουν τα σαμαρικά ιστολόγια για να στηρίξουν για άλλη μια φορά τα αδικαιολόγητα. Είναι κρίμα γιατί τα blogs δεν έχουν καμιά σχέση και δεν πρέπει να γίνονται υπόλογα για συμπεριφορές και αμαρτίες στις οποίες δεν εμπλέκονται. Γιατί να γίνονται φερέφωνα και να ανακαλύπτουν την πυρίτιδα του … νόμου και των ποινικών διώξεων;
Οι απειλές για ποινικές διώξεις μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Και ασυναίσθητα παραπέμπει στη βαθιά δεξιά. Αυτήν που επιθυμούν να γυρίσει στην Ελλάδα μέσω του Σαμαρά. Προσφέρουν με τις απειλές τους πολύ κακές υπηρεσίες στη ΝΔ. Όταν προσπαθούν να αλλάξουν το γήπεδο μεταφέροντας τον προβληματισμό στους μισθούς των ιδιωτικών καναλιών δείχνουν την ποιότητα των επιχειρημάτων τους αλλά και το κενό των ιδεών τους (όπως «λέει» και ο πρόεδρος Αντώνης!).
Κύριοι ο κόσμος είναι αλήθεια ότι διψά για ενημέρωση και για καλό κουμάντο στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Αν αρνείσθε αυτή τη βασική αξίωση σημαίνει ότι έχετε κακό σκοπό και δεν βοηθάτε στην υπόθεση του εκδημοκρατισμού της χώρας. Είστε και σεις παγιδευμένοι σε υπηρεσίες που δεν προάγουν το διάλογο, τη διαφάνεια και την απονομή δικαιοσύνης, όπου αυτή χρειάζεται. Δεν είναι θέμα «ξεσκίσματος». Αφορά τον ελληνικό λαό που έχει βαρεθεί να στηρίζει τις βίλες των υπουργών και τους παχυλούς μισθούς των βολεμένων.

Καλά Χριστούγεννα στα ..."φτωχαδάκια" της ΕΡΤ.


Καλά Χριστούγεννα στα ..."φτωχαδάκια" της ΕΡΤ. Η λίστα της ντροπής.!

Αυτοί είναι οι μισθοί των "φτωχών" δημοσιογράφων της ΕΡΤ!
Διαβάστε τους και καλά Χριστούγεννα.
Ο Π. Γερουλάνος έπρεπε να ξεκινήσει από εκεί την πρώτη ημέρα που πήγε στο υπουργείο.
Όλα τα μεγάλα ονόματα πόσα παίρνουν και μάλιστα κάποιους θα τους δείτε, δύο και τρεις φορές επειδή παίρνουν τα χρήματα ανά εξάμηνο!
Σας προειδοποιούμε ότι είναι επικίνδυνο για όσους έχουν την καρδιά τους να δούνε την λίστα!
gianniotis.gr: Καλά Χριστούγεννα στα ..."φτωχαδάκια" της ΕΡΤ. Η λίστα της ντροπής.!

Το τραγούδι της ημέρας


Από τον Δαμιανό και τον Κωνσταντίνο

Το σενάριο «Lehman» που κυκλοφορεί για την Ελλάδα στο εξωτερικό…

Τώρα θεωρούν ότι μερικές φορές η χρεοκοπία είναι καλύτερη από τη διάσωση
Η Ελλάδα οφείλει στους πιστωτές της περί τα 361 δις δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του μηνός Ιουνίου που επεξεργάστηκε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών με έδρα τη Βασιλεία.

Ίσως το καλύτερο σενάριο θα ήταν μια χρεοκοπία της Ελλάδας για να ξεκινήσει από την αρχή!!!

Σύμφωνα με μια θεωρία που κυκλοφορεί πολύ τελευταία μπορεί κανείς να συγκρίνει την Ελλάδα με τους Lehman Brothers. Η εγκατάλειψη των Lehman Brothers στην πτώχευση ήταν το χειρότερο πολιτικό σφάλμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, λέει αυτή η θεωρία. Κι αφού οι σχεδιαστές πολιτικής ανά τον κόσμο πήραν το δίδαγμά τους, θα κάνουν τα ....

Ποιος είναι πάλι αυτός ο Πανουζάχος;


Δεν ξέρουμε εάν ο Γκιουλέκας τα έχει βρει με τον τύπο που το παίζει αρχιστράτηγος του Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Ίσως τα έχει βρει γιατί ο κ. Δημήτρης Πανουζάχος προβάλλει τον εαυτό του ως αρχικομματάρχη και αρχιστράτηγο της Μακεδονίας. Από κάπου πιάνεται! Κάποιοι του αποδίδουν τον τίτλο του καθηγητή στην ίντριγκα και του παίκτη στο παρασκήνιο. Ό,τι ακριβώς θέλει ο πρόεδρος Αντώνης, όπως διαδίδεται. Εξάλλου ο ίδιος ο πρόεδρος έχει δώσει εξετάσεις μέχρι στιγμής στις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και έχει πάρει πτυχίο με το κάδρο μαζί. Όσοι εκπαιδευτούν στο παιχνίδι της καμαρίλας και στο παιχνίδι της διάσπασης έχουν μέλλον στην παράταξη. Η ΝΔ επιστρέφει στις ρίζες της και στη Δεξιά που ο λαός «ποτέ δεν ξεχνά»…
Ήρεμα κ. Πανουζάχο!...!

Ξέρετε ποιος είναι ο κλάκα-κλάκα του Σαμαρά;

Το ρυθμό και την ένταση στο χειροκρότημα, όποτε μιλά ο πρόεδρος Αντώνης, έχει αναλάβει ο Γκιουλέκας. Αυτόν κοιτάνε οι «στρατιώτες» και όλοι μαζί χειροκροτάνε. Δίνει το ρυθμό. Ξέρει πότε θα είναι πιο δυνατό και πότε απλά επιδοκιμαστικό. Κοιτά τους συναδέρφους του αν τον ακολουθούν και δυναμώνει την ένταση όποτε χρειάζεται. Σημειώνει όποιον δεν ακολουθεί το ταμ-ταμ της βαθιάς Δεξιάς. Τα χέρια του μουδιάζουν απ’ το πολύ το κλάκα-κλάκα. Καραγκιοζιλίκια για τα …. αυτιά του προέδρου. Το άτομο ζει το δικό του μύθο στη νέα ΝΔ. σκοπός του για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Αργότερα στοχεύει σε υψηλότερες …δόξες και τιμές. το Δημαρχείο είναι ενδιάμεσος σταθμός των σκέψεών του.

«Χριστουγεννιάτικα» γκαζάκια και «αστείες» καραμπόλες

Καραμπόλα δυο περιπολικών και ενός ταξί σήμερα το πρωί στην Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της ΡΕΝΩ.
Τα αστυνομικά καταδίωκαν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, και συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα δυο από τους αστυνομικούς να τραυματισθούν ελαφρά.
Καθημερινό φαινόμενο πια και τα γκαζάκια. Δεν αποτελούν είδηση. Είδηση θα ήταν ....

Το Πασόκ έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες

Αυτή τη φράση συναντάμε τελευταία σε όλες τις εφημερίδες που αναφέρονται στην τεράστια προεκλογική απάτη που Πασόκ και των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ. Ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στο Πασόκ, κάπως έτσι κάνουν την αυτοκριτική τους. Εκ των υστέρων. Αν και τα συγκεκριμένα ΜΜΕ το παίζουν τώρα μωρές παρθένες που επίσης εξαπατήθηκαν από το Γιώργο και τους συμβούλους του. Δεν μπορούν διαφορετικά να δικαιολογήσουν και την απάτη που ξεκίνησε από τη δική τούς πλευρά. Όλοι μαζί βράζουν στο ζουμί τους. Εξαπάτησαν μεθοδικά και οργανωμένα τον ελληνικό λαό για να βρεθούν μπροστά στα κρατικά ταμεία. Ενδιαφέρονταν μόνο για το δημόσιο χρήμα. Μην ξεχνάμε και τις κουτάλες. Το Πασόκ και ο «Γιώργος είναι πονηρός» ποτέ δεν θα τα έβαζαν με τους έχοντες και κατέχοντας, όπως διατείνονταν προεκλογικά. Στο στόχαστρο βρίσκονται για άλλη μια φορά ο φτωχός λαός και οι μικρές επιχειρήσεις. Που αδυνατούν να σηκώσουν και αυτά τα βάρη που επιφύλαξε γι’ αυτούς ο Παπανδρέου με τη Λούκα και τον Παπακωνσταντίνου. Και σα να μην έφτανε η κρατική επίθεση έχουν να αντιμετωπίσουν και την τεράστια ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ. Που πήγαν άραγε τα σκοτεινά ρεπορτάζ που κάθε χρόνο ασχολούνταν με το ακριβότερο τραπέζι των Χριστουγέννων; Τώρα που πραγματικά η τεράστια ακρίβεια μαστίζει την ελληνική κοινωνία ….. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ !...!

Ήταν λάθος η «σιγή» του Μητσοτάκη

Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ θεωρήθηκε πολύ περίεργη η σιωπή του Μητσοτάκη αρχικά και του Μεϊμαράκη αργότερα. Και όμως την επέβαλαν τη «σιωπή» στον Μητσοτάκη. Θεωρήθηκε ότι η παρουσία του θα έκανε επικοινωνιακή ζημιά στη Ντόρα και ο ίδιος αποδέχθηκε τις παραινέσεις για …. «σιγή ασυρμάτου». Σήμερα οι πάντες καταλαβαίνουν ότι ήταν λάθος η «απόσυρση» του πρώην πρωθυπουργού. Το ακροατήριο του Μητσοτάκη είναι τεράστιο. Τον ακούνε και αυτοί που τον πολέμησαν και αυτοί που διαφωνούν με την σκέψη του. Η δεύτερη κατηγορία είναι η πηγή της δύναμής του. Την πολιτική του εξάλλου διαγκωνίζονται αυτή τη στιγμή ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύπειρος. Οι πολιτική του πείρα επηρεάζει μόνο στο προσκήνιο και ποτέ στο παρασκήνιο, όπως αδίκως καταγγέλλουν οι κατ’ επάγγελμαν συνομωτούντες μυστικοσύμβουλοι.

Να ασκηθούν πιέσεις στο Ισραήλ για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας

Να ασκήσουν πιέσεις προς το εβραϊκό κράτος για να επιτευχθεί η άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, η οποία επιφέρει μύρια όσα "δεινά" σε 1,5 εκατ. κατοίκους, ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Ρίτσαρντ Φολκ. Ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι .....

Είναι έτσι;

Ένα από τα άτομα που αναφέρονται στη λίστα της ΕΡΤ, ενώ εμφανίζεται να αμείβεται με πολλές χιλιάδες ευρώ τελικά έπαιρνε 1500 ευρώ δικά του, το μήνα.
Τα υπόλοιπα τα απέδιδε στο «μπάρμπα».
Ποιος ή ποια είναι;

Μόνο μέχρι τον Ιούνιο υπάρχουν λεφτά για συντάξεις



Η «βόμβα» του Ασφαλιστικού έχει ήδη εκραγεί! Τα χρήματα για τις συντάξεις φτάνουν μέχρι τον Ιούνιο και η ανάγκη για περιορισμό της σπατάλης και δομική αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος καθίσταται αναγκαία όσο το δυνατόν νωρίτερα. ..

Το σύστημα Ρουσόπουλου στηρίζει Σαμαρά

Είδαμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, όλο αυτό το σύστημα, που κατέστρεψε τη ΝΔ και την έριξε στα τάρταρα μιας τεράστιας ήττας, στήριξε με τις ευλογίες Καραμανλή-Ρουσόπουλου, τον Σαμαρά με σκοπό να χτίσουν γύρω από το νέο πρόεδρο ένα καραμανλικό φρούριο που έχει μακροπρόθεσμο στόχο την επιστροφή του Καραμανλή στην αρχηγία της ΝΔ.
Το ίδιο ακριβώς σύστημα προτείνει στο νέο πρόεδρο, διαγραφή της Ντόρας για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μείνει ανοιχτός ο ορίζοντας στις μελλοντικές εξελίξεις που αφορούν τον ανιψιό. Αυτόν που είχε κλειστεί στο Μέγαρο Μαξίμου και η δειλία του έφερε σε τόσο μεγάλο χάλι την ελληνική οικονομία. Αυτόν που ήταν έρμαιο του συστήματος που είχε χτίσει γύρω του ο Ρουσόπουλος και αδύναμος να κατανοήσει τα μηνύματα της κοινωνίας. Αυτόν που δέχονταν άκριτα τις διαβεβαιώσεις του Λειβαδά για «όλα» που έβαιναν καλώς! Αυτό το σύστημα έχει καταστρέψει τη ΝΔ. με την προκλητικότητά του, τους παχυλούς μισθούς του, την αλαζονεία του και την ανικανότητά του. Το ίδιο ακριβώς σύστημα έχει επανέλθει στη Ρηγίλλης. Δασκαλάκης, Λειβαδάς, Ζακυνθινός, Χατζηεμμανουήλ, Ανδριανός, Κ. Σταϊκούρας, Ζαγορίτης, Λιβαδάς κ.ά. Έχουν πείσει το Σαμαρά ότι τους χρειάζεται και ότι είναι αναντικατάστατοι. Αμ δε! Έτσι και δεν τα πάει καλά στις επόμενες δημοτικές και εθνικές εκλογές θα του δείξουν τι εστί ….. πολιτικό βερύκοκο. Πρόεδρε Αντώνη, μάλλον σε δουλεύουν.

Υπουργός της συμφοράς ο Αβραμόπουλος


Άλλοι τρεις αστροναύτες θα κάμουν Χρισούγεννα στο διάστημα


Αλλοι τρεις αστροναύτες βρίσκονται πλέον στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), καθώς την Τρίτη προσδέθηκε με επιτυχία στον ISS το ρωσικό σκάφος Soyuz που τους μετέφερε.

Ο αστροναύτης Τι Τζέι Κρίμερ από τις ΗΠΑ, ο Ρώσος κοσμοναύτης Όλεγκ Κότοφ κι ο Ιάπωνας αστροναύτης Σοΐτσι Νογκούτσι συνάντησαν τον Αμερικανό Τζεφ Ουίλιαμς και τον Ρώσο Μαξίμ Σουράεφ. Θα βρίσκονται μαζί τους σε τροχιά στο Σταθμό για έξι μήνες.

Χάος στο Ιράν από επεισόδια αντιπολίτευσης-αστυνομίας

Πολλοί οπαδοί της ιρανικής αντιπολίτευσης τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων στο τζαμί Σεγιέντ του Ισφαχάν ανάμεσα σε συμμετέχοντες σε τελετή στη μνήμη του αγιατολάχ Μονταζερί και αστυνομικούς, οι οποίοι επιχείρησαν να τους διαλύσουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Rahesabz της αντιπολίτευσης.

Όλοι να πληρώσουμε.

Την ίδια συντριβή που έζησε η Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές, την ίδια ακριβώς συντριβή πρέπει να αποδείξει απέναντι στον ελληνικό λαό ότι σήμερα νιώθει. Και αυτό, όχι από καμία μαζοχιστική προδιάθεση, αλλά κυρίως διότι είναι τόσο πληγωμένη η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου της χώρας, ώστε οποία δέσμευση αναλαμβάνεται ως υποσχετική για το μέλλον δεν πείθει πλέον κανέναν.
Οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Σαμαρά να κάνει κατά την άποψή μου δύο σημαντικές αστοχίες κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού. Αφενός κρατά στάση ισορροπιστή απέναντι στον προκάτοχό του, τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, δεν μπορεί να αδειάσει. Κατά δεύτερον, επαναφέρει στη ρητορική του ολοένα και περισσότερο τη συμπαράσταση του στους μικρομεσαίους, προς χάριν των οποίων δεν θα επιτρέψει την επιβολή των όποιων μέτρων που θα θίγουν τα δικαιώματά τους.
Θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις. Η αυτοκριτική που επιβάλλεται να ...

Ποιοι έδιναν τους παχυλούς μισθούς στην ΕΡΤ;

Μάλλον καλύτερα, ποιοί χειρίζονταν με τόσο προκλητικό, σπάταλο και απαράδεκτο τρόπο τα χρήματα του ελληνικού λαού;
Γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση ότι κάποιοι υπέγραφαν για τους παχυλούς αυτούς μισθούς για τους οποίους γίνεται σήμερα λόγος. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά στο προεδρείο της ΕΡΤ θα βρείτε μεγάλα ονόματα της Ρηγίλλης και ανθρώπους του Ρουσόπουλου. Στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την ΕΡΤ αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ υπέγραφαν μισθούς ανήκουστους για τον μέσο Έλληνα πολίτη που μαστίζεται από τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Όπως ακρίβεια, φτώχεια και ανεργία.
Κοιτάξτε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ και θα καταλάβετε αμέσως. Κάνουν μπαμ τα , ονόματα του Παναγόπουλου Χρήστου, Δασκαλάκη Μενέλαου και Ζακυνθινού Διονύσιου. Ανθρώπων που κινούνταν μεταξύ Ρηγίλλης και Μαξίμου και τώρα λαμπρύνουν με το «μέγεθός» τους, το επιτελείο του Σαμαρά.
Εμείς ρωτάμε κάτι πολύ απλό. Πόσα άραγε έπαιρναν για τις υπηρεσίες που «προσέφεραν»; Μπορεί κάποιος να μας πει;
Και μην παραβλέπουμε το γεγονός ότι σήμερα οι ίδιοι κύριοι έχουν βρει καταφύγιο μέσα στη Ρηγίλλης και δίπλα στον Σαμαρά.
Ο πρόεδρος Αντώνης γιατί δε μιλά; Μήπως τον κρατάνε;

Ο "κυρίαρχος" Ρουσόπουλος


Οι προκλητικοί μισθοί της ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα κάποιων συμφωνιών, έτσι δεν είναι; Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος είχε στήσει εντός της κυβερνήσεως ένα αυτονομημένο επικοινωνιακό σύστημα που προσπαθούσε να διατηρεί γέφυρες με το σύστημα Πασόκ και είχε απομονώσει ταυτόχρονα τον Καραμανλή από την πραγματικότητα. Ήταν ίσως η μόνη διέξοδος που άφηνε μέσα στην κυριαρχία του το σύστημα Πασόκ στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Το πόσο αδύναμο ήταν τελικά το σύστημα που είχε φτιάξει ο Ρουσόπουλος στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Ρηγίλλης, στην ΕΡΤ και σε ένα επιμέρους σύνολο δημοσιογράφων φάνηκε με την απομάκρυνση του Ρουσόπουλου από το Μαξίμου. Όταν έσκασε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Οι δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ πήγαν τελικά με τα αφεντικά τους που κήρυξαν προσωπικό πόλεμο και στον Καραμανλή και στον εκλεκτό του Θοδωρή. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ έδειξαν αμέσως τη δύναμή τους και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έριξαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μόνος που κανένας δεν περίμενε τόσο μεγάλη ήττα.