Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ας καταργηθεί ο νόμος που συγχέει δημόσιο χρήμα με προσωπικά δεδομένα

Η δημοσίευση της λίστας της ΕΡΤ, το νέο σκάνδαλο του συστήματος Ρουσόπουλου, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταργηθεί αυτό ο νόμος με τον οποίο απειλείται η ενημέρωση των πολιτών σε θέματα διαχείρισης δημοσίου χρήματος.
Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τους χρυσούς μισθούς δεκάδων δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Τώρα βγάζουν στη γύρα την απειλή νόμου (άρθρο 5 παρ. 2 στοιχ. 2 του ν.2472/1997), ο οποίος αφορά «επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Όπως διάβασα σε γνωστό σαμαρικό blog.
Δεν ξέρουμε να υπάρχει άλλη χώρα του κόσμου, όπου το δημόσιο χρήμα να αφορά «προσωπικό δεδομένο». Πως είναι δυνατόν οι αποδοχές των συμβάσεων με το δημόσιο και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων να χαρακτηρίζονται «προσωπικό δεδομένο». Τέτοια σύγχυση ….. μόνο στο Ellada. Το δικαίωμα των φορολογούμενων πολιτών να ξέρουν που πάνε τα λεφτά των κρατικών ταμείων, το πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Delete στη διαφάνεια και την αξιοπιστία του κράτους. Όλα τωρα στο διαδίκτυο. τίποτα κρυφό. Τίποτα στα μουλωχτά. Τίποτα στο παρασκήνιο.
Με εκτίμηση
Δ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :