Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Το σύστημα Σαμαρά στα blogs απειλεί την μπλογκόσφαιρα

Η αποκάλυψη της λίστας της ΕΡΤ, γνωστή και ως λίστα της ντροπής έχει θορυβήσει τα σαμαρικά blogs. Από τη μια αφορά άμεσα τον Ρουσόπουλο ο οποίος ψάχνει εναγωνίως να βρει τρόπο για να τρυπώσει ξανά στη Ρηγίλλης και από την άλλη στη διοίκηση της ΕΡΤ (και άρα εμπλέκονται με τα εξωφρενικά αυτά μισθολόγια), βρίσκονται ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Παναγόπουλος και ο Ζακυνθινός. Εμπλέκονται δηλαδή πολιτικά στο τεράστιο αυτό σκάνδαλο, αρχιστράτηγοι του Ρουσόπουλου και πρωτοπαλίκαρα του Σαμαρά. Στην υποστήριξη του Σαμαρά εμπλέκεται τώρα και κρατικό χρήμα.
Επειδή η αποκάλυψη ξεκίνησε από blogs, το λόγο έπρεπε να πάρουν τα σαμαρικά ιστολόγια για να στηρίξουν για άλλη μια φορά τα αδικαιολόγητα. Είναι κρίμα γιατί τα blogs δεν έχουν καμιά σχέση και δεν πρέπει να γίνονται υπόλογα για συμπεριφορές και αμαρτίες στις οποίες δεν εμπλέκονται. Γιατί να γίνονται φερέφωνα και να ανακαλύπτουν την πυρίτιδα του … νόμου και των ποινικών διώξεων;
Οι απειλές για ποινικές διώξεις μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω. Και ασυναίσθητα παραπέμπει στη βαθιά δεξιά. Αυτήν που επιθυμούν να γυρίσει στην Ελλάδα μέσω του Σαμαρά. Προσφέρουν με τις απειλές τους πολύ κακές υπηρεσίες στη ΝΔ. Όταν προσπαθούν να αλλάξουν το γήπεδο μεταφέροντας τον προβληματισμό στους μισθούς των ιδιωτικών καναλιών δείχνουν την ποιότητα των επιχειρημάτων τους αλλά και το κενό των ιδεών τους (όπως «λέει» και ο πρόεδρος Αντώνης!).
Κύριοι ο κόσμος είναι αλήθεια ότι διψά για ενημέρωση και για καλό κουμάντο στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Αν αρνείσθε αυτή τη βασική αξίωση σημαίνει ότι έχετε κακό σκοπό και δεν βοηθάτε στην υπόθεση του εκδημοκρατισμού της χώρας. Είστε και σεις παγιδευμένοι σε υπηρεσίες που δεν προάγουν το διάλογο, τη διαφάνεια και την απονομή δικαιοσύνης, όπου αυτή χρειάζεται. Δεν είναι θέμα «ξεσκίσματος». Αφορά τον ελληνικό λαό που έχει βαρεθεί να στηρίζει τις βίλες των υπουργών και τους παχυλούς μισθούς των βολεμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :