Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Από την Ελευθεροτυπία στην ... Απογευματινή.

της Άννας Ζαρίφη
Προχτές ‘έκλεισε’- με τη μέθοδο της υπαγωγής στο άρθρο 99- μια ιστορική εφημερίδα η Απογευματινή. Εκτός από την απώλεια θέσεων που προοιωνίζεται και παρά το ότι κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι η Απογευματινή έθετε την ατζέντα στη δημόσια σφαίρα, πρόκειται για ακόμα μια εξέλιξη που επηρεάζει περαιτέρω το μεταλλασσόμενο τοπίο των ελληνικών ΜΜΕ.
Μεγάλη συζήτηση μπορεί να γίνει για το δημοκρατικό έλλειμμα που δημιουργείται όταν κλείνουν εφημερίδες και άλλα Μέσα, ειδικά όταν

Γελοιοποιείται κάθε μέρα και περισσότερο ο Σαμαράς με τις «προτάσεις» του για την Οικονομία!

«Δέσμευση Σαμαρά για επιδότηση του επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια!!!», προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια του σαμαρισμού στην απέλπιδα προσπάθειά τους να πείσουν το λαό, ότι ο Αρχηγαντώνης «έχει σχέδιο» και μάλιστα «εναλλακτικό, χωρίς το Μνημόνιο» για την έξοδο από την Κρίση. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση της ΝΝΔ και του αρχηγού της, όταν απορρίπτοντας συλλήβδην το μηχανισμό στήριξης της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας, αντιπροτείνουν «ασπιρίνες» και ημίμετρα στον ασθενή που πάσχει από καρκίνο βαριάς μορφής…
Το ζήτημα -και κάποιος να ενημερώσει επειγόντως τον κ. Σαμαρά- δεν είναι τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αλλά η…

Για την επίθεση στον Αλαβάνο

Παραπολιτική
H επίθεση στον Αλαβάνο από τα φασιστάκια του Αγ.Παντελεήμονα δεν με εκπλήσσει. Έχω επισκεφθεί αρκετούς ζωολογικούς κήπους, γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο απρόβλεπτα είναι τα ζώα.
Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι κάποιοι μεταδίδουν την είδηση ως "αντίδραση των πολιτών", "ο κόσμος τα βάζει με τους πολιτικούς" κτλ. Ο καθένας με τον πόνο του...
Το αστείο είναι ότι με αυτά και με αυτά ο Αλαβάνος βρίσκει ακόμα περισσότερες αφορμές για να προσδώσει "επαναστατικό" χαρακτήρα στο ασκέρι των δήθεν που έχει μαζέψει γύρω του.
Αντί επιλόγου, μια καχύποπτη ερώτηση. Θα ασχολούνται και μετά τις εκλογές με τον Αγ.Παντελεήμονα τα ΜΜΕ;

Πλειοδοτούν σε νέες προεκλογικές απάτες και ανευθυνότητα οι Συγκάτοικοι!

Ο Γιώργος… ψυχοπονέθηκε δύο βδομάδες πριν από τις εκλογές τους «χαμηλοσυνταξιούχους» και «υπόσχεται» έκτακτο βοήθημα στο… τέλος του χρόνου! Μέχρι τότε, μπορεί και να παρέμβει η Τρόικα και να «πιέσει» την Κυβέρνηση για τη ματαίωση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, μια που το έλλειμμα ακόμα δεν έχει «κάτσει» σε συγκεκριμένο νούμερο… Αλλά τι σημασία έχει; Για τον άνθρωπο που πέρυσι φώναζε με...

Wikileaks:"Kόλαση για τους άμαχους και παράδεισος για τους βασανιστές το «ελεύθερο» Ιράκ"

Τουλάχιστον 109.000 άνθρωποι, το 63% των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν στο Ιράκ από την αμερικανική εισβολή του 2003 και έως τα τέλη του 2009. Αυτό αναφέρεται στα μυστικά έγγραφα που απέκτησε η ιστοσελίδα WikiLeaks και αποκάλυψε το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα.

Την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγειλε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Την κατάθεση νομοσχεδίου, την ερχόμενη εβδομάδα, για την ίδρυση τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αναφερόμενος στο ταμείο επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη μετεξέλιξη του ΤΕΜΠΜΕ

Ελλάς- Γαλλία Συμμαχία!

Του Πετρου Παπακωνσταντινου
«Η δημογραφική γήρανση καθιστά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού αναπόδραστη, αν θέλουμε να σώσουμε τις συντάξεις σε πνεύμα αλληλεγγύης των γενεών». «Θορυβώδεις μειονότητες μπλοκάρουν τις μεταρρυθμίσεις, κρατούν όμηρο την οικονομία και δυσφημούν τη χώρα στο εξωτερικό». «Οι ταραξίες δεν μπορούν να εμποδίζουν την τεράστια πλειοψηφία να ασκήσει το δικαίωμα στην εργασία».
Ο τόνος ακούγεται οικείος. Αυτή τη φορά, ωστόσο, τα «γαλλικά» εναντίον των απεργών δεν ακούστηκαν από

Η «Μαύρη Τρίτη» του 1929 και η Ελλάδα

Του Λευτερη Τσουλφιδη*
Η 29η Οκτωβρίου του 1929 έμεινε γνωστή ως «Μαύρη Τρίτη», χαρακτηρισμός που προέκυψε από την κατάρρευση του χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη. Στην Ελλάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμενε ανοιχτό, παρά την πτωτική του πορεία, χάρη στη γενικότερη υποστήριξη των τραπεζών. Η κυβέρνηση αισιοδοξούσε, ο Βενιζέλος μάλιστα έδινε την «προσωπική (του) διαβεβαίωση» ότι η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από την κρίση.

Ολα όμως σηματοδοτούσαν αλλαγή φάσης της

Η μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία κυματίζει υπερήφανη!

Καρφωτικό
Στο ακριτικό Κιλκίς και συγκεκριμένα στη Δοιράνη, όπου βρίσκονται και τα σύνορα με τα Σκόπια, υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει υψωθεί ποτέ. Η αλήθεια είναι, ότι όλο αυτό το διάστημα οι Σκοπιανοί το είχαν παρακάνει με τις σημαίες τους, τις οποίες τοποθετούσαν ακριβώς επάνω στις διαχωριστικές γραμμές με ακρίβεια χιλιοστού. Ας εκληφθεί λοιπόν το σημερινό γεγονός, ως μια απάντηση..

Φήμες για Πελεγκρίνι στον ΠΑΟΚ

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι και το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, το… προξενιό προέκυψε κατά τη διάρκεια της παραμονής του «δικεφάλου του βορρά» στην ιβηρική χερσόνησο από τον πρόεδρο της Βιγιαρεάλ, Φερνάντο Ροτς. ..................

Είμαστε χώρα διεφθαρμένη;

Το ελληνικό λεξιλόγιο θεωρείται το πιο πλούσιο στον κόσμο και μια επιπλέον απόδειξη είναι οι πολλές εκφράσεις για το φαινόμενο της διαφθοράς σε όλες τις διαβαθμίσεις του. Από τον απατεώνα στο λαμόγιο, και από τον διεφθαρμένο στον συστηματικό αποδέκτη φακελακίων, η εθνική ομφαλοσκόπηση, συνεπικουρούμενη από την αγχώδη σύνδεση όλων των τωρινών με το κλέος των ένδοξων προγόνων, οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα. 
Είμαστε έθνος απατεωνίσκων, με έθος παγαποντισμού και κουλτούρα δωροδοκούντων και δωροδοκουμένων, σε μια

ΑΡΚΑΣ...Πουλιά

Παγκόσμιος πρωταθλητής στις ασκήσεις εδάφους ο Λευτέρης Κοσμίδης

Eleftherios Kosmidis of Greece reacts after his performance during the men's floor finals at the Artistic Gymnastics World Championships in Rotterdam October 23, 2010. REUTERS/Dylan Martinez (NETHERLANDS - Tags: SPORT GYMNASTICS)

Παγκόσμιος πρωταθλητής στις ασκήσεις εδάφους, στέφθηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης. Ο 19χρονος Ελληνας πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση στο «Αχόι» του Ρότερνταμ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ιάπωνα Κοχέι Ουτσιμούρα και στην τρίτη τον Βρετανό, Ντάνιελ Πέρβις. Ο Κοσμίδης γίνεται ο τρίτος Ελληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τον Βλάση Μάρα (μονόζυγο 2001, 2002) και τον Δημοσθένη Ταμπάκο (κρίκοι 2003).
Eleftherios Kosmidis of Greece performs during the men's floor finals at the Artistic Gymnastics World Championships in Rotterdam October 23, 2010. REUTERS/Dylan Martinez (NETHERLANDS - Tags: SPORT GYMNASTICS)

Cool Ads!!!


Στα 7,5 δισ. οι οφειλές του Δημοσίου

Προς τον ιδιωτικό τομέα
Στα 7,5 δισ. ευρώ ανέρχονταν στο τέλος Αυγούστου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, το υπουργείο Οικονομικών. Από αυτά τα 6,1 δισ. είναι οφειλές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους και τα 5,3 δισ. έχουν ρυθμιστεί. Τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιούνται κάθε μήνα, όπως προβλέπει το Μνημόνιο. Αν και πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαφάνειας, τα στοιχεία είναι ελλιπή.
Πρώτον, γιατί ένα μεγάλο μέρος των φορέων του

Η μεγαλύτερη "παράνομη" έκθεση του κόσμου

Ο Γάλλος καλλιτέχνης JR είναι αντισυμβατικός και διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους διότι εκθέτει τα έργα του σε αυτό που ονομάζει ο ίδιος «η μεγαλύτερη γκαλερί του κόσμου». ................

Η μακρύτερη γάτα του κόσμου!

Το ρεκόρ Guinness διεκδικεί μια...γάτα, καθώς έχει μήκος παραπάνω από ενάμιση μέτρο! ...............

Από την ηλικία των επτά ετών ξεκινά η χρήση του Ίντερνετ

Τα παιδιά στην Ευρώπη αρχίζουν, κατά μέσο όρο, να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σε ηλικία επτά ετών, αλλά μόνο ένα στα τρία παιδιά 9-12 ετών βρίσκει ότι στο Ιντερνετ υπάρχουν αρκετά «καλά πράγματα» για τα παιδιά της ηλικίας του, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ................

Έναντι 13 εκατ. δολλαρίων άλλαξε χέρια η διεύθυνση Sex.com

Λος Αντζελες
Έναντι 13 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε η ηλεκτρονική διεύθυνση Sex.com, μετά την κήρυξη πτώχευσης του προηγούμενου ιδιοκτήτη της. .................

Το δεξιό ΠΑΣΟΚ και η αριστερή Νέα Δημοκρατία

Στη διαχρονική πορεία του δικομματισμού, είδαμε τους δύο βασικούς μονομάχους, αγωνιζόμενους για την επικράτηση και την επιβίωσή τους, να νοθεύουν τακτικά την ιδεολογική τους ταυτότητα.
Οι σοσιαλιστοεκσυγχρονιστές του Σημίτη ξεπέρασαν σε δεξιοφροσύνη τη δεξιά, και οι δεξιοπροοδευτικοί του Καραμανλή ξεπέρασαν σε αριστεροφροσύνη την αριστερά.
Στους ελιγμούς τους αυτούς, η πορεία τους πάντα περνούσε από το...

Πεζοπορία σε λευκό φόντο

Πεζοπορία σε λευκό φόντο δίπλα στη λίμνη Spitzingsee στους πρόποδες των Αλπεων στη νότια Γερμανία.

Επίθεση στον Αλέκο Αλαβάνο από κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα...

Κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα επιτέθηκαν σήμερα στον Αλέκο Αλαβάνο, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να προστατέψουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ έκανε λόγο για "συντεχνία της αστυνομίας με τα φασιστικά στοιχεία", ενώ πρόσθεσε ότι "δεν επιτρέπει κανείς μας να υπάρχει φασιστικό άβατο μέσα στο κέντρο της Αθήνας".
*Το καρφάκι μας: Δεν μας είπε όμως ο κύριος Αλαβάνος, εάν...

Κι όμως ένα ρομπότ είναι μόνο...

Μια ερευνητική ομάδα στο Εθνικό Ινστιτούτο Προηγμένων Βιομηχανικών Επιστημών και Τεχνολογίας στην πόλη Tsukuba, κοντά στο Τόκιο, παρουσίασε το Actroid-F. Το ρομπότ μπορεί να πραγματοποιεί κινήσεις με το κεφάλι. Έχει δέρμα από πυρίτιο το οποίο επιτρέπει να κάνει εκφράσεις, όπως να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα και να κατσουφιάζει. ...............

Ο Ψηλός στο ΣΚΑΪ

Ενδιαφέρουσα τηλεοπτικά (και όχι μόνο) η ερχόμενη εβδομάδα:
Την Δευτέρα στις 9.00 μμ η διακαναλική με το Γιωργάκη.
Την ίδια μέρα στις 11.00 μμ στο ΣΚΑΪ στους Φακέλλους του Αλέξη Παπαχελά ο Ψηλός θα μιλήσει για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.
Την Τετάρτη και πάλι στο ΣΚΑΪ ο Ψηλός μιλάει σε ειδική επετειακή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε για την 28η Οκτωβρίου.

//Οι πληροφορίες από τον Ατίθασο//

Η ανεργία ντύνει τους νέους στο χακί...

Υπερδιπλάσιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου, εκτιμά το υπουργείο Άμυνας
Σε κατάσταση ετοιμότητας έχουν τεθεί οι στρατολογικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά τις εκτιμήσεις που δόθηκαν από τη Στρατολογία ότι στην επερχόμενη κατάταξη νεοσυλλέκτων του Νοεμβρίου αναμένεται να καταταγεί υπερδιπλάσιος αριθμός κληρωτών απ΄ όσους είχαν καταταγεί στην περασμένη ΕΣΣΟ του Αυγούστου! ...............