Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Καθαρή ήττα

Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της εποχής Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία έχασε μετά από δεκαετίες την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δυο δήμους που διεκδίκησε με τους ιδιαίτερα δημοφιλείς Κακλαμάνη και Γκιουλέκα.

Στην περιφέρεια Αττικής ο Κικίλιας πήρε ένα πολύ καλό ποσοστό αποδεικνύοντας ότι ένα δυνατό στέλεχος της Ν.Δ θα μπορούσε να είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου από την οποία κατάγονται οι Σαμαράς, Λυκουρέντζος, Δήμας και Αβραμόπουλος η Ν.Δ έχασε από ένα πρώην βουλευτή της.

Στην Περιφέρεια Κρήτης η Ν.Δ αναδείχθηκε 3ο κόμμα ενώ στο  ...............

Από τους 325 δημάρχους μόνο οι 9 είναι γυναίκες

ΜΟΛΙΣ εννέα γυναίκες εξελέγησαν δήμαρχοι στο σύνολο των 325 δήμων της χώρας, ποσοστό μικρότερο από το 3% στο σύνολο των δήμων. Αναλυτικότερα, στον Αγιο Δημήτριο Αττικής εκλέγεται η κ. Μαρία Ανδρούτσου, στον Δήμο Βέροιας επανεξελέγη η κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, στον Δήμο Εορδαίας Κοζάνης η κ. Παρασκευή Βρυζίδου, στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας Αττικής η κ. Ιωάννα Κριεκούκη, στον Δήμο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας η κ. Ελένη Λαΐτσου, στον Δήμο Σουλίου Θεσπρωτίας η κ. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, στον Δήμο Φαιστού Ηρακλείου η κ. Μαρία Πετρακογιώργη- Ανυφαντάκη και στον Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας στην Αττική η κ. Ευτυχία Αποστολάκη, και στο Παρανέστη Δράμας επανεξελέγη η κ. Αλίκη Σωτηριάφου

Εδώ Πολυτεχνείο…Ο οδηγός του τανκ που γκρέμισε τη πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του

Η συνέντευξη που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα», ανήμερα της 17ης Νοέμβρη του 2003. 
Με αφορμή την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο οδηγός του τανκ που εισέβαλε στον χώρο που χιλιάδες εξεγερμένοι πολίτες αγωνίζονταν για την πτώση της χούντας, μίλησε για πρώτη φορά στην εφημερίδα. Η συνέντευξη είναι αποκαλυπτική, τόσο για εκείνες τις στιγμές όσο και για την περιόδο της χούντας μέσα από τα μάτια ενός στρατιώτη:
1973-2003. Ο A. Σκευοφύλαξ, ο έφεδρος στρατιώτης του τεθωρακισμένου άρματος που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, σπάει την τριαντάχρονη σιωπή του και ...........

Σάρωσαν στο Διαδίκτυο πριν από τις κάλπες

Η ολοκληρωτική κυριαρχία των κκ. Καμίνη και Μπουτάρη στο Ιnternet έναντι των συντηρητικών αντιπάλων τους προλόγισε τις νίκες τους
Την τιμητική του είχε σε αυτές τις εκλογές το Διαδίκτυο καθώς μέσα από ιστοσελίδες και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης οι πολίτες έδειξαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την προτίμησή τους σε υποψηφίους της αρεσκείας τους, δίνοντας στο Ιnternet ρόλο «ρυθμιστικό». Μάλιστα, καταγράφηκε μεγάλη κινητοποίηση προς τους ανεξάρτητους υποψηφίους, ιδίως τους νέους δημάρχους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης κκ. Γ. Καμίνη και Ι. Μπουτάρη, αλλά και τον κ. Γ. Αμυρά.

Ωστόσο το χαρακτηριστικό γεγονός που καθόρισε σε κάποιο βαθμό και την ....................

Η ολική επαναφορά της πρώτης Κυριακής κατέληξε σε ολική σφαλιάρα, κι έτσι ..

…. ήρθε ο γαλάζιος ουρανός σφοντύλι!
Η χρεοκοπία το αποκλειστικό προνόμιο των πολιτικών της Νέας Δυστυχίας. Βλέποντας και ακούγοντας την ακατάσχετη μπουρδολογία τους στα προχθεσινά τηλεοπτικά τραπέζια των εκλογών, παραλίγο να γκρεμιστώ από χαχανητά βαρέων βαρών. Ο πιο ανεκδιήγητος πρωταθλητισμός αερολογίας, σκηνοθετημένης πολιτικής σχιζοφρένειας και πρωτοφανούς στρουθοκαμηλισμού. Προσέξτε μετατοπίσεις, μετακινήσεις, πιρουέτες και κωλοτούμπες. Α, σου λέει, μεγάλο μάθημα η αποχή. Πήραμε το μήνυμα.
Επειγόντως να βελτιωθούμε, να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι, να ................

Τα τελικά συμπεράσματα των εκλογών

1. Ανοχή προς την κυβέρνηση
2. Νίκη Πασόκ σε Περιφέρειες και Δήμους
3. Ο κόσμος αντελήφθη ότι η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο
4. Η κοινωνία δεν δέχεται άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων
5. Η αποχή δεν έχει μονοδιάστατη ερμηνεία. Βρίσκεται «εκτός πλαισίου»
6. Οι συνεργασίες πήγαν πολύ καλύτερα από τις κομματικές υποψηφιότητες
7. Οι συνεργασίες στους Δήμους δείχνουν το δρόμο και στην κεντρική πολιτική σκηνή
8. Το μήνυμα κατά του μνημονίου απέδωσε εκλογικά οφέλη μόνο στην Αριστερά
9. Μια λαϊκίστικη Δεξιά δεν εγκρίνεται από το εκλογικό σώμα
10. Απαιτείται συνεννόηση και συνεργασία για την εξυγίανση κράτους και οικονομίας

Δυσαρέσκεια Ζαγοράκη για Αδαμίδη

Την έντονη δυσαρέσκεια του Θοδωρή Ζαγοράκη προκάλεσε η κίνηση της ΑΕΚ να προχωρήσει σε καταγγελία. ...............

Πασόκ, έχεις και εσύ μήνυμα! Το έλαβες;

Το αντιμνημονιακό μέτωπο ηττήθηκε με πρωτοφανή σε διεθνές επίπεδο ήττα. Μόνο το ΚΚΕ και εν γένει η Αριστερά καρπώθηκε από την αντιμνημονιακή υστερία. Ούτε καν το βαθύ Πασόκ πέτυχε να καρπωθεί από την εσωκομματική αμφισβήτηση του μνημονίου.
Θα ήταν λάθος πάντως να θεωρηθεί ότι κέρδισε το μνημονιακό μέτωπο. Κανένας δεν θέλει το μνημόνιο. Αποτελεί αναγκαίο κακό και ευκαιρία για τακτοποίηση στο χαοτικό και διεφθαρμένο ελληνικό κράτος.
Ο διάλογος για το ποιός φταίει και φτάσαμε έως εδώ έχει κουράσει τον κόσμο. Τώρα χρειάζεται ομοψυχία, συνεννόηση και συνεργασία. Ο κίνδυνος βρίσκεται εντός των πυλών και η απόδοση ευθυνών αποτελεί πολυτέλεια. Πρωτεύει η έξοδος από την κρίση που δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Πάντως η κυβέρνηση πήρε μια ανάσα χωρίς όμως την απόλυτη κυριαρχία των εκλογών του 2009. Η ΝΔ δεν κέρδισε αλλά και το Πασόκ δεν βγήκε πανίσχυρο. Η διαφορά από τις 11 μονάδες έπεσε στις 5 ή 6 …. Διαφορά ασφαλείας και όχι πλήρους επικράτησης. Η «καθαρή τριετία» είναι μεγάλη κουβέντα μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών. Όταν σε ένα χρόνο χάνεις 5 με 6 μονάδες, πόσες θα χάσεις σε δύο χρόνια; Ρητορικό ερώτημα σε πραγματική πλέον βάση προβληματισμού!

Τί καλό έχει η αγάπη; (vid)



Ακόμη βγαίνουν τα τσιράκια του Αντώνη και φωνάζουν ότι .... νίκησαν!


Αυτοϊκανοποιούνται! 

Τί να κάνουμε;

Δικό τους πρόβλημα!

Απίστευτες τσάντες για ψώνια...

Ann Summers kinky μαστίγιο

Οι Beatles επιτέλους μπήκαν στο iTunes


..... εκτός από τον Αντώνη!

Παρακαλώ επαναλάβετε
μετά από μένα με ρυθμό:

Για όλα φταίνε όλοι,
εκτός από τον Αντώνη!

Πάμε ξανά...όλοι μαζί!


/ / Atithasos / /

Οι κλειδαριές της αγάπης

Φαίνεται ότι οι κλειδαριές δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να διαφυλλάξουμε την ασφάλειά μας. Μια νέα συνήθεια εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη καθώς νέα ζευγάρια γράφουν τα ονόματά τους πάνω σε λουκέτα, τα οποία τοποθετούν σε συγκεκριμένα σημεία και στη συνέχεια πετάνε το κλειδί. Η κίνηση αυτή συμβολίζει το δέσιμο των ζευγαριών και έιναι μια ακόμη εκδήλωση της παντοτινής αγάπης που υπόσχονται τα ζευγάρια. Σε μερικές χώρες πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη. Παρακάτω ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων τόπων. ..................

Δεξιά στροφή από τον Σαρκοζί . Τέρμα το φλέρτ με την .... Αριστερά!


Ο γάλλος πρόεδρος έβαλε τέρμα στο φλερτ με την Αριστερά καρατομώντας αριστερούς και κεντρώους υπουργούς.
Την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές του 2012 σήμανε ουσιαστικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του ο Νικολά Σαρκοζί . Με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 35% στις δημοσκοπήσεις ο γάλλος πρόεδρος έκανε τη μεγάλη στροφή προς τα δεξιά ...............

Η δημοφιλέστερη τραγουδίστρια στην Ιαπωνία είναι ένα ολόγραμμα

Και φυσικά όταν λέμε πως είναι εξαιρετικά δημοφιλής το εννοούμε.
Δείτε το σχετικό βίντεο:





"έχει σα στάμπα τη ζωή μου σημαδέψει"

Υιοθεσίες: 3 χρόνια περιμένουν τη Δικαιοσύνη

Ανθρακας ο θησαυρός. Ο λόγος για τον πολυδιαφημισμένο νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης 3719/2008, ο οποίος υποτίθεται ότι θα έβαζε φρένο στις ψυχοφθόρες κι επώδυνες καθυστερήσεις για τα βρέφη και τους υποψήφιους γονείς, που, συνήθως, μετά από μακροχρόνιες ταλαιπωρίες και λαχτάρα ν' αγκαλιάσουν το βιολογικό τους παιδί, καταφεύγουν στη λύση της υιοθεσίας. ..................

Αλληλοεξοντώνονται τα τσιράκια της Νεοδεξιάς μετά τη συντριβή!

Η φτώχεια (και η.. ήττα) φέρνει γκρίνια... Αυτό συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, μετά και το δεύτερο γύρο των καταστροφικών για το Σαμαρά αυτοδιοικητικών εκλογών! Ο ένας τα ρίχνει στον άλλο και όλοι μαζί στο Ζιγδαντώνη που οδηγεί με γεωμετρική πρόοδο σε ιστορική χρεοκοπία την πάλαι ποτέ Μεγάλη Παράταξη!
Μάλιστα έχει θολώσει τόσο το βρώμικο μυαλουδάκι τους που φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για...

Αποκαταστάθηκε και ο Πάχτας!

Στον Αριστοτέλη Χαλκιδικής επικράτησε ο Πάχτας έναντι του επίσημου υποψηφίου του Πασόκ. Με 51,7% παρακαλώ!..! Ο Πάχτας βρέθηκε στο επίκεντρο της σκανδαλολογίας, την προεκλογική περίοδο του 2004. Η χειραγώγηση του σκανδάλου από κίτρινες εκπομπές, ΜΜΕ, οχτάδικα και λοιπές σατυρικές εκπομπές, βοήθησαν στην πλήρη επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του 2004. Στις γκραν γκινιόλ εκπομπές του γνωστού Μάκη (ένας είναι ο Μάκης!), η υπόθεση του Πόρτο Καράς μονοπωλούσε το ενδιαφέρον. Κλήθηκαν να δώσουν τα φώτα τους για την υπόθεση ακόμη και οι γαλατάδες του Πόρτο Καράς ….. Μερικές φορές η ιστορία εκδικείται τις υπερβολές με απρόβλεπτο τρόπο …

Ίσα βρε Σερ-Μαρκεζίνη τουρκοφάγε

Ήρθε από την Αγγλία ως ιππότης και με μεγάλες περγαμηνές. Μας γράφει και βιβλία για να καταλάβουμε τί γίνεται στην Ελλάδα. Ως μέλος φυσικά του Καραδεξιού Συνδικάτου Σαμαρά.
Ούτε λίγο ούτε πολύ τα ρίχνει όλα στη Ντόρα και την κατηγορεί ακόμη και για διώξεις "γνήσιων Ελλήνων" στο στράτευμα. Με βάναυση διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μονόπλευρη (συν υποκειμενική) προσέγγιση των γεγονότων. Οι κακές παρέες βλέπετε κάνουν κακό ακόμη και σε … ιππότες του Ελέους!...!
Ο υποτίθεται μεγάλος και τρανός σύμβουλος της βασίλισσας κατάντησε γραφικός στην προσπάθειά του να ενισχύσει τον φίλο του Αντώνη.
Δηλαδή όταν θα κυβερνήσει ο Αντώνης (φτου κακά και αμήν) μαζί με τον ιππότη του, Μαρκεζίνη θα τους φάνε τους Τούρκους; Έλεος ιππότα μου!

Άσε μας ρε Μανώλη

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» ο Γιάννης Μανώλης άφησε αιχμές για την υποψηφιότητα Δράκου και για την ήττα της ΝΔ στην Πελοπόννησο σημειώνοντας πως: «Εκ των υστέρων δεν μπορώ να σας πω. Με το αποτέλεσμα κρίνεται ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερη επιλογή. Από το αποτέλεσμα να το κρίνετε».
Είδες Μανώλη μου; Ενώ αν άφηναν εσένα να κατέβεις θα κέρδιζες σίγουρα!
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Οι «Ανταποκριτές» στο Γκουαντάναμο

Την Τρίτη 23/11 στις 23.00 στην ΝΕΤ αρχίζει ο νέος κύκλος της εκπομπής «Ανταποκριτές» με μια συγκλονιστική έρευνα από τα άδυτα του Γκουαντάναμο. Ο Μιχάλης Γρυπιώτης παρουσιάζει ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ από τις φυλακές x-ray και τα κελιά των κακοποιήσεων. Τι απαντά το Πεντάγωνο στις κατηγορίες για βασανισμούς και τι λένε οι ίδιοι οι κρατούμενοι; Γιατί προτιμούν να διαβάζουν την Αγκάθα Κρίστι και τον Χάρι Πότερ; ..........

37 χρόνια ..... εξέγερση

Τριάντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών. 
Η εξέγερση των φοιτητών ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου του 1973 και κορυφώθηκε στις 17 Νοεμβρίου, με την εισβολή του άρματος μάχης στο χώρο του ιδρύματος. Ωστόσο, οι αναταραχές είχαν αρχίσει νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, με την κατάληψη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Coca-Cola by Andy Warhol

«Το διάσημο έργο του Andy Warhol με τίτλο «Coca-Cola [4] Large Coca-Cola», με το ασπρόμαυρο, γυάλινο μπουκάλι του πιο αγαπημένου, σε όλο τον κόσμο, αναψυκτικού, δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Sotheby's της Νέας Υόρκης, στις 9 Νοεμβρίου, αντί του εντυπωσιακού ποσού των 35,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Το «Coca-Cola [4] Large Coca-Cola» είναι το τελευταίο,και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις, από τα τέσσερα έργα που φιλοτέχνησε ο «πατέρας» του κινήματος της pop art, και τα οποία εμπνεύστηκε από το μπουκάλι της Coca-Cola, αναγνωρίζοντας την επιρροή του, ως συμβόλου, στην παγκόσμια pop κουλτούρα. ............

«Χαστούκι» για τον Αρχηγαντώνη η πανηγυρική αθώωση Βουλγαράκη και Ρουσόπουλου από τη Βουλή των Ελλήνων!

Πώς μπορεί αυτό το ανδρείκελο να παραμένει αρχηγός της ΝΔ; Μετά από τόσα ηχηρά στραπάτσα και κραυγαλέες αποδοκιμασίες όλων των καίριων επιλογών του επί ένα χρόνο που παριστάνει τον πρόεδρο; Σε όλα έχει αποτύχει! Σε όλα έχει αποδοκιμαστεί! Από το Λαό, από τη Βουλή, από την Ιστορία! Με ποια ηθική και πολιτική νομιμοποίηση θα συνεχίσει τον κατήφορό του στην ανυποληψία και το χάος, συμπαρασύροντας την πάλαι ποτέ Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη;
Άλλη μια αθλιότητα του Ζίγδη της Νεοδεξιάς έλαβε χθες...

Τα ΑμεΑ «επαναστατούν»

Με ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία χαρακτηρίζουν «όνειδος» το μηχανογραφικό δελτίο εισαγωγής τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. ..............

Η μικρή με το γαρύφαλλο

Η μικρή με το γαρύφαλλο στο χέρι έτοιμη να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου κατά την 37η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του 1973.