Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Coca-Cola by Andy Warhol

«Το διάσημο έργο του Andy Warhol με τίτλο «Coca-Cola [4] Large Coca-Cola», με το ασπρόμαυρο, γυάλινο μπουκάλι του πιο αγαπημένου, σε όλο τον κόσμο, αναψυκτικού, δημοπρατήθηκε από τον Οίκο Sotheby's της Νέας Υόρκης, στις 9 Νοεμβρίου, αντί του εντυπωσιακού ποσού των 35,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Το «Coca-Cola [4] Large Coca-Cola» είναι το τελευταίο,και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις, από τα τέσσερα έργα που φιλοτέχνησε ο «πατέρας» του κινήματος της pop art, και τα οποία εμπνεύστηκε από το μπουκάλι της Coca-Cola, αναγνωρίζοντας την επιρροή του, ως συμβόλου, στην παγκόσμια pop κουλτούρα. ............

.................To «Coca-Cola [4] LargeCoca-Cola» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μια πρώιμη έκθεση του κινήματος της popart, το 1963, ωστόσο, τα τελευταία 30 σχεδόν χρόνια, δεν είχε κάνει την εμφάνισή του στην καλλιτεχνική αγορά. Το μπουκάλι της Coca-Cola αποτέλεσε το «αστέρι» της δημοπρασίας, καθώς οκτώ πλειοδότες συναγωνίστηκαν για την απόκτησή του, με το τελικό ποσό πώλησης να υπερβαίνει κάθε πρόβλεψη.

Εκπρόσωποι της Coca-Cola εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιτυχία της δημοπρασίας, δηλώνοντας πως το γεγονός ότι ο σπουδαίος καλλιτέχνης δανείστηκε στοιχεία από την εικόνα της Coca-Cola, για τη δημιουργία πολλών έργων του, αποδεικνύει έμπρακτα το πόσο αγαπητή είναι η μάρκα, καθώς και την επιρροή που είχε και εξακολουθεί να έχει στην παγκόσμια κουλτούρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :