Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ο Κόσμος το... 2010

 
Σεισμοί, πτώσεις αεροπλάνων, δολοφονίες αλλά και θάνατοι σημάδεψαν την χρονιά που έφυγε. 
 
Δείτε στο Newsit τα σημαντικότερα διεθνή γεγονότα του 2010. ........ NewsIt.gr

Πολιτιστική ανασκόπηση 2010

Το ΔΝΤ είναι εδώ, η κρίση κρατά σταθερά ...ανοιχτή την πόρτα της Ελλάδας κι εκείνη αντιστέκεται, μέσω του ...βαρέως πυροβολικού της, του Πολιτισμού.

Καλές στιγμές για τον ελληνικό κινηματογράφο, ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου και η «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα, το «Αttenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, δύο αρχιτεκτονήματα, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η Ταινιοθήκη, για τα οποία μπορεί ο τόπος να επαίρεται, η ανάδειξη του Μουσείου Ακροπόλεως, ως του καλύτερου παγκοσμίως, η συναυλία στον ευαίσθητο Άγιο Παντελεήμονα με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας -με πρωτοβουλία της ...................... 

Θα περιφράξουν τη χώρα!

«Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής παράνομων μεταναστών. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παράλληλα με τη δράση της Ελληνικής Ακτοφυλακής σχεδιάζει στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών».

Τη δήλωση αυτή έκανε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Μιλώντας για τις διαστάσεις που έχει σήμερα το πρόβλημα της ................

Δημοσιοποίηση παραπόνων σε blog, οδηγεί σε αγωγή

Σε μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση προχώρησε εταιρεία υπολογιστών εναντίον καταναλωτή που δημοσιοποίησε στο blog του τη δυσαρέσκεια του για το service της εταιρείας.
Συγκεκριμένα η εταιρεία Systemgraph άσκησε αγωγή ύψους 200.000€ κατά καταναλωτή για προσβολή φήμης, η οποία...
.................

Οι πιο αστείες ποδοσφαιρικές στιγμές του 2010

Το δεύτερο μέρος ..... εδώ

Ποιό είναι το πιό διεφθαρμένο δυτικό κράτος;

Newsweek: «Το πιο διεφθαρμένο δυτικό κράτος η Ελλάδα»
Ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό Newsweek ασχολείται με τη «συντριβή» όπως αναφέρει της Ελλάδας, μιας χώρας «μοναδικής στη δυσλειτουργικότητα με το πλέον διεφθαρμένο δυτικό κράτος» και αποδίδει εύσημα στον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου για τον στόχο του να «αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα».

Σε ανάλυση του Stefan Theil για τις προοπτικές έκβασης της ευρωπαϊκής οικονομίας, δίνεται έμφαση στην περίπτωση της Ελλάδας. Στο άρθρο επισημαίνεται «η αποτυχία του οικονομικοπολιτικού συστήματος της Ελλάδας» η οποία είναι μια χώρα «μοναδική στη δυσλειτουργικότητα», με το «πλέον σπάταλο και διεφθαρμένο δυτικό κράτος». Υπογραμμίζεται επίσης η «συντριβή» της Ελλάδας από το ....................

Βουλή με οκτώ κόμματα και μη αυτοδύναμη κυβέρνηση ......

...... δείχνει η πρωτοχρονιάτικη δημοσκόπηση του «Βήματος της Κυριακής»

Βουλή με… οκτώ κόμματα, σε περίπτωση που γίνονταν άμεσα εθνικές εκλογές, προκύπτει από την ανάλυση της πρωτοχρονιάτικης δημοσκοπικής έρευνας της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής».
Αυτό προκύπτει από την πραγματική αναγωγή στα κόμματα, των ποσοστών που λαμβάνουν τα  ......................

FT Deutschland: Οι αγορές ετοιμάζονται για αναδιάρθρωση ελληνικού χρέους

«Οι αγορές ετοιμάζονται για αναδιάρθρωση χρέους των Ελλήνων» είναι ο τίτλος άρθρου του Christian Kirchner στην ιστοσελίδα των Financial Times Deutschland, ενώ για υπότιτλο αναφέρει: «Εδώ και εβδομάδες οι αγορές ομολόγων και συναλλάγματος αντιδρούν αξιοσημείωτα καλά στις κακές ειδήσεις. Και καλά κάνουν, γιατί ακόμα και μια όλο και πιθανότερη αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας δεν θα προκαλούσε αυτή τη στιγμή αληθινό ‘σοκ’. Ούτως ή άλλως είναι αναμενόμενη».

Οι εκ φύσεως νευρικοί επενδυτές μπορούν να νιώθουν ανακουφισμένοι που αυτόν τον καιρό είναι σε διακοπές για τα Χριστούγεννα. Γιατί οι ειδήσεις των προηγουμένων ημερών, σε καταστάσεις έντασης, θα έφταναν άνετα, για να ..................

Η ποπ μουσική του 2010 σε ένα video. Don't Stop the Pop.

Κρίση. Ούτε λαχεία πήρε ο κόσμος

Η οικονομική κρίση αποτυπώνεται πλέον και στις πωλήσεις των κρατικών λαχείων οι οποίες φέτος είναι μειωμένες σε ποσοστό 16,89%, συγκρινόμενες με αυτές του έτους 2009. 
Η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται στις πωλήσεις του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου και είναι ..............

Το παραμύθι με τον Αγιο Βασίλη ήταν ωραίο, αλλά τα δώρα τέλειωσαν

Περίεργα Χριστούγεννα τα φετινά. Επηρεασμένη από το γιορτινό όμως συνάμα βαρύ και δύστροπο κλίμα έκανα ένα μυστήριο συνειρμό. Αφορμή, το παραδοσιακό τέτοιες μέρες φλας μπακ στα παιδικά χρόνια.
Οι γονείς μου έκαναν για καιρό επίπονες προσπάθειες να πείσουν εμένα και τα αδέρφια μου ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Όσο μαγευτικό και αν ακουγόταν αυτό στα παιδικά μου αυτιά, από ένα δυσεξήγητο ένστικτο διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου. Μα καλά. 
Πώς προλαβαίνει σε μια νύχτα και γυρνάει όλο τον κόσμο; Πώς γίνεται να πετάνε στον αέρα οι τάρανδοι και το έλκηθρο; Πού χωράνε όλα αυτά τα δώρα; Και πού βρίσκει τόσα λεφτά ο Αη Βασίλης; Ήταν τέτοια η αγωνία τους όμως να με πείσουν, για να ζήσω κι εγώ όπως όλα τα  ......................

Οι περισσότερο αλκοολικές πόλεις της Αμερικής

1. Milwaukee, WI
2. Fargo, ND
3. San Francisco, CA
4. Austin, TX
5. Reno, NV
6. Burlington, VT
7. Omaha, NE
8. Boston, MA
9. Anchorage, AK
10. San Diego, CA


Στην Αυστραλία υποδέχτηκαν την Πρωτοχρονιά

SYDNEY, AUSTRALIA - JANUARY 01: Fireworks light up Sydney Harbour during the midnight fireworks session as Sydney Celebrates New Year's Eve on December 31, 2010 in Sydney, Australia. (Photo by Jeremy Ng/Getty Images)

SYDNEY, AUSTRALIA - DECEMBER 31: Fireworks light up the Sydney Harbour Bridge during the midnight fireworks session as Sydney Celebrates New Year's Eve on December 31, 2010 in Sydney, Australia. (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)

Επανεκκίνηση της κοινωνίας

Η χρονιά που φεύγει μάς αφήνει πιο αδύναμους, ζαρωμένους, τρομαγμένους. Αλλά και πιο πλούσιους. 
Η ανατροπή των στερεότυπων είναι κέρδος, η αφύπνιση είναι πλούτος, η ανανοηματοδότηση κέρδος κι αυτή. Εφόσον ασφαλώς μπορέσουμε να αντιληφθούμε την κρίση ως ρήγμα στο παλαιό σώμα και ως τρόπο νέας συνέχισης, εφόσον αντιληφθούμε το ρήγμα ως ευκαιρία αναγέννησης. 
Και εφόσον νιώσουμε βαθιά μέσα μας την ανάγκη για ανανεωμένη επαναφορά σε ...............

Οι φωτογραφίες του 2010 στο διαδίκτυο

Το digitallife.gr σας παρουσιάζει πού θα βρείτε τις καλύτερες συλλογές φωτογραφιών ειδησεογραφίας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο:
1. Στους Times της Νέας Υόρκης
2. Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press
3. Στο blog της εγκυκλοπαίδειας Britannica
4. Στο website του BBC World
5. Στην διεθνή έκδοση της Γαλλικής εφημερίδας Le Monde
Ας ευχηθούμε όλοι, τα φωτογραφικά άλμπουμ της επόμενης χρονιάς, να είναι γεμάτα με φωτογραφίες που θα μας κάνουν να χαμογελάμε.

Το 2010 σκοτώθηκαν συνολικά 57 δημοσιογράφοι

Η οργάνωση Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (Reporters Without Borders) που υποστηρίζει τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, επισημαίνει ότι το 2011 σκοτώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο συνολικά 57 δημοσιογράφοι. 
Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης, το 2010 συνολικά 11 δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν, ενώ σε σχέση με το 2009, που έχασαν τη ζωή τους 76 δημοσιογράφοι, φέτος, ο αριθμός μειώθηκε κατά 25%. 
Στην ετήσια έκθεση της η οργάνωση επισημαίνει πως  .............

Μήνυση κατά του συγκροτήματος Κουρή από την ΕΣΗΕΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσφεύγει η ΕΣΗΕΑ εναντίον του συγκροτήματος Κουρή, καθώς όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, ο Γιώργος Κουρής, μεταξύ άλλων, δεν κατέβαλε τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στην «Αυριανή», ενώ στον «Φίλαθλο», εφημερίδα του ίδιου επιχειρηματία, οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές 3 έως και 14 μηνών. 
Η Ένωση προχωρά επίσης στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον ....................

Η Ελλάδα ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς του 2011

Η Ελλάδα αναμένεται πως θα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, τουλάχιστον των Αμερικανών τουριστών στο 2011. 
Την πρόβλεψη έκανε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Μπινγκ-Τράβελ η οποία, σε άρθρο της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο παραμονές της Πρωτοχρονιάς, αναφέρει 18 συνολικά μέρη του κόσμου που πιστεύει ότι θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον στην διάρκεια του καινούργιου χρόνου. 
Οι εμπειρογνώμονες που συνέταξαν το σχετικό άρθρο αναφέρουν επίσης και τους  .....................

Μ' έναν ανασχηματισμό ο Σαμαράς ...... ξεχνιέται!

Ο ανασχηματισμός που ετοιμάζει ο Αντ. Σαμαράς δεν δημιούργησε μόνο αναστάτωση στη Ν.Δ. Οι κραδασμοί από το άρθρο του Φ. Κρανιδιώτη περί “ντιντήδων” και “αδερφίστικων κόλπων” δεν προκάλεσαν μόνο την μήνιν κεντροδεξιών στελεχών. 
Έδειξαν ότι στη Ν.Δ. συνεχίζουν να υπάρχουν δύο κόσμοι, διαφορετικοί μεταξύ τους, που διαγκωνίζονται για τη νέα νομή της εσωκομματικής εξουσίας, όπως αυτή θα προκύψει από το “λίφτινγκ” που θα ανακοινώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μες στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Η Ρηγίλλης, προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση, κράτησε αποστάσεις από τον  ..................

Τα 10 καλύτερα gadgets της χρονιάς που πέρασε


Ποια gadgets κέρδισαν τις εντυπώσεις τη χρονιά που μας πέρασε; Το περιοδικό Times έδωσε στη δημοσιότητα τη δική του λίστα με τις κορυφαίες προτάσεις της χρονιάς, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται συσκευές που «έκλεψαν» την καρδιά μας και κάποιες άλλες που αγαπήθηκαν περισσότερο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όπως και να έχει, και οι 10 είναι υπέροχες…
1. Apple iPad

Σου αρέσει, δε σου αρέσει, οφείλεις να παραδεχθείς ότι το iPad άνοιξε μία αγορά. Μετά απ’ αυτό οι ταμπλέτες δεν είναι ίδιες, αφήστε που .....................

Έρευνες για την "τρομοβόμβα" στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες, το πρωί, έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στην οδό Λουίζης Ριανκούρ. 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα ίχνη των βομβιστών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, οι περισσότερες πιθανότητες δίνονται στην εκδοχή να .................

Μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων

Σημαντικές μειώσεις σε 12.242 φαρμακευτικά προϊόντα επέρχονται από την 1η Ιανουαρίου, μετά τη μετάταξή τους από τον συντελεστή ΦΠΑ 11% στον χαμηλό συντελεστή 6,5%. 
Το μέτρο αυτό αναμένεται να συνδράμει σημαντικά και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, για εξοικονόμηση δαπανών, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, το 2011, τόσο από τη μείωση των τιμών όσο και από τις αλλαγές στις διαδικασίες των προμηθειών και τον έλεγχο της συνταγογράφησης.

Αρχιμηνιά κι' αρχιχρονιά!

Τα καταστήματα σήμερα

Ανοικτά θα είναι σήμερα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα εμπορικά καταστήματα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και έως τις 8 το βράδυ τα πολυκαταταστήματα και τα σούπερ μάρκετ. 
Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πρωτοχρονιά, καθώς και στις 2 και τις 3 Ιανουαρίου. Όλα τα μέσα μεταφοράς κυκλοφορούν κανονικά σήμερα. Αύριο θα παραμείνουν ακινητοποιημένα ο ηλεκτρικός και το μετρό, ενώ το Τραμ θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί.

Χρόνια Πολλά!