Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Μήνυση κατά του συγκροτήματος Κουρή από την ΕΣΗΕΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσφεύγει η ΕΣΗΕΑ εναντίον του συγκροτήματος Κουρή, καθώς όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, ο Γιώργος Κουρής, μεταξύ άλλων, δεν κατέβαλε τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου στην «Αυριανή», ενώ στον «Φίλαθλο», εφημερίδα του ίδιου επιχειρηματία, οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές 3 έως και 14 μηνών. 
Η Ένωση προχωρά επίσης στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στον ....................
........................
εισαγγελέα και, παράλληλα, αποφάσισε απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα συγκεκριμενοποιηθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα, η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι στην «Αυριανή», εκτός από τους μισθούς που δεν έχουν καταβληθεί Νοέμβριο και Δεκέμβριο, για το μήνα Οκτώβριο μόνο 27 από τους 50 εργαζόμενους δημοσιογράφους έλαβαν περίπου το μισό των αποδοχών του μηνός. Ακόμα, το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας δεν έχουν καταβληθεί σε 10 εργαζόμενους, ενώ από το 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί καμία από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.

Όσον αφορά στον «Φίλαθλο», εκτός από τις αποδοχές που οφείλονται, το επίδομα αδείας δεν έχει καταβληθεί σε 12 εργαζόμενους δημοσιογράφους, το δώρο Χριστουγέννων έχει καταβληθεί μειωμένο κατά 20%, ενώ από το 2004 μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί καμία από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που έχουν υπογραφεί μεταξύ ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Γιώργος Κουρής, ο οποίος είναι επίσης μεγαλομέτοχος του Alter, ανακοίνωσε σε σύσκεψη στελεχών ότι θα προχωρήσει σε εξάμηνο σχέδιο εξυγίανσης στον τηλεοπτικό σταθμό, το οποίο προϋποθέτει γενναίες περικοπές στους υψηλόμισθους και όχι μόνο. Σύμφωνα με τον Γ. Κουρή, οι συγκεκριμένες περικοπές, έχουν επιβληθεί ως όρος για την χρηματοδότηση της εταιρείας από τις τράπεζες. Σημειώνεται ότι, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του εννιάμηνου οι δανειακές μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του καναλιού φτάνουν τα 521 εκατομμύρια ευρώ.

Την Τετάρτη η μετοχή του Alter έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό έτους (0,33 ευρώ) και κλείνοντας τελικά στα 0,35 ευρώ. Η εταιρεία Ελεύθερη Τηλεόραση, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή στη διοίκηση του Alter, ωστόσο προηγούμενα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου και μετόχου κατά 25%, Κώστα Γιαννίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :