Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η Μάνια Τεγοπούλου ξέθαψε το σκάνδαλο Κοσκωτά!...!

Πολλά ζόρια πρέπει να τραβά και η Μάνια Τεγοπούλου. Γιατί παίζει κόλπα ζόρικα, της παλιάς διαπλοκής. Δεν εξηγείται διαφορετικά γιατί ξέθαψε ξαφνικά το σκάνδαλο Κοσκωτά στο οποίο προσπαθεί να εμπλέξει και το σημερινό πρωθυπουργό και μεθαύριο δεν ξέρουμε ποιόν άλλον. Ερώτησε λοιπόν η Μάνια:
“Κάτι μου θυμίζει” το οποίο είναι το εξής: ”Κύριε πρωθυπουργέ , θυμάστε την υποτιθέμενη μή συμμετοχή σας στο σκάνδαλο Κοσκωτά;”
Γιατί κοπέλα μου δεν μας λες τι σου θυμίζει μονό πετάς μια κοτσάνα και την κάνεις με ................

Απορία! Πού βρίσκονται αυτοί οι μονίμως συμμετέχοντες στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ;

Με μια προσεκτική ματιά θα διαπιστώσετε και εσείς ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις πορείες του ΠΑΜΕ είναι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Σα να πρόκειται για επαγγελματίες διαδηλωτές! 
Δεν ξέρω εάν η κάμερα απλώς λατρεύει κάποια πρόσωπα που έχουν ίσως φωτογένεια. Αυτά οι σκηνοθέτες των δελτίων τα ξέρουν. Μου προκαλούν πάντως εντύπωση τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Λες και είναι κατ' επάγγελμα συνδικαλιστές, όπως ακούγεται. Αυτή θα είναι η ειδικότητά τους. Να απεργούν και να πορεύονται στους ...............

ΚΟΥΒΑ: Οδοιπορικό στη χώρα της "Θλιμμένης Επανάστασης"

Η Κούβα με την πολιτιστική, φυλετική και κοινωνική πολυσυλλεκτικότητά της, δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα. Χιλιάδες εικόνες  συνθέτουν τελικά ένα μοναδικό  παζλ  χρωμάτων,  ιστορίας, ακουσμάτων και γεύσεων.  Η  χώρα της επανάστασης, του Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα που διατηρεί ανεξίτηλα τα σημάδια των αποικιακών χρόνων .
Η Βικτωρία Μαζεμένου  στο οδοιπορικό της, συναντά και ανακαλύπτει την ιδιαίτερη κουλτούρα της Κούβας,  αλλά ..............

Πονηρός ο Βλάχος Σαμαράς και τα αντωνάκια του!

Είναι γνωστή η μέθοδος που λειτουργεί ο Σαμαράς και η παρέα του. Στην αρχή επιτίθενται στους πάντες, λένε όχι σε όλα και αρνούνται οτιδήποτε θετικό μπορεί να προκύψει από μια πρωτοβουλία που δεν έχει προταθεί από τους ίδιους! Μηταράκηδες και Χρύσανθους. 
Όταν δουν ότι η πρωτοβουλία αυτή αρχίζει να έχει απήχηση στο λαό, τότε επιμένουν ότι είναι δική τους η ιδέα, αυτοί το πρότειναν πρώτοι και το ΠΑΣΟΚ ή κάποιος άλλος τους έκλεψε την ιδέα. Αυτό κάνουν μέχρι στιγμής. 
Στην πρόταση για συλλογή 1 εκατομμυρίου υπογραφών για το Ευρωομόλογο, τώρα επιμένουν ότι είναι ...............

Χιλιάδες αιτήσεις Ελλήνων για να δουλέψουν στο εξωτερικό

Δωδεκάμισι χιλιάδες βιογραφικά έχουν αποσταλεί στο δίκτυο EURES τα τελευταία δυο χρόνια από Έλληνες που επιθυμούν να εργασθούν σε χώρες της Ευρώπης, ενώ έχουν ανακοινωθεί από εργοδότες 15.000 θέσεις εργασίας. Το EURES πρόκειται για ένα δίκτυο κινητικότητας των εργαζομένων στην ΕΕ και οι αιτήσεις δεν αφορούν μόνο ανέργους, αλλά και Έλληνες εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδικότητας που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς. Διαβάσετε αναλυτικά

Η Πρόεδρος της Συμμαχίας για το Ερζερούμ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε κίνηση ή προσπάθεια που συντελεί στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, είναι κατ' αρχήν θετική. Η επίσκεψη όμως του κ. Παπανδρέου στο Ερζερούμ, με τις μακρές-δίωρες και πλέον-κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, άνευ πρακτικών, είναι φυσικό να εγείρουν ερωτηματικά στους πολίτες και δημιουργούν κλίμα μυστικής διπλωματίας το οποίο υπονομεύει την όποια ειλικρινή προσπάθεια προσέγγισης.
Πέραν της επιστροφής ενός ακινήτου του Πατριαρχείου που η ίδια η τουρκική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι .................

Η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε διαβατήρια σε 42. 846 Τουρκοκύπριους

Από το 2004 μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2009 εκδόθηκαν σε Τουρκοκύπριους, 42.846 διαβατήρια και 60.108 δελτία ταυτότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα, Γενί Ντουζέν. Για το 2010, ο υπουργός Εσωτερικών, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο αριθμό, αρκέστηκε να πει μόνο ότι τα έγγραφα που εκδόθηκαν ήταν αρκετά.

"Πρώτη η ελληνόκτητη ναυτιλία"

"Ο ελληνόκτητος στόλος θα συνεχίσει να είναι πρώτος για πολλά χρόνια", τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Μεσογειακών Φορτηγών Πλοίων Ν. Βαρβατές.
Στη δεύτερη θέση είναι η Ιαπωνία που το 2009 είχε ξεπεράσει την Ελλάδα, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Κίνα που ξεπέρασε την Γερμανία, η οποία βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της "Review of Maritime Transport 2010" της Unctad ο υπό ..............

Είναι αλήθεια ότι έχουν εξαργυρώσει τον «μπακογιαννισμό» τους η Έλσα και ο Γιαννόπουλος;

Ακούγεται ότι έχουν εξασφαλισμένες τις θεσούλες τους στον υπό σκιάν ανασχηματισμό του Σαμαρά. 
Με την απειλή της προσχώρησης στη Συμμαχία πήραν τις θεσούλες τους. Μόνο που είναι να σκάσουν οι Φαήλοι. 
Κυρίως με την Έλσα που την έχουν για φτύσιμο στα ιστολόγια της Σαμαρικής Ακροδεξιάς. 
Στα σχόλια φυσικά, όπως πάντα. Μόνο που οι σχολιαστές είναι «επαγγελματίες»! 
Καλά οργανωμένες ομάδες που ...................

Σε Κέντρα Υποδοχής μεταναστών θα μετατραπούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα

Σε Κέντρα Υποδοχής των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών θα μετατραπούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα, σύμφωνα με τροπολογία του υπ. Προστασίας του Πολίτη.
Οι χώροι των στρατοπέδων αυτών και οι εγκαταστάσεις παραχωρούνται κατά χρήση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά παρέκκλιση υφιστάμενων διατάξεων πολεοδομικού σχεδιασμού κάθε επιπέδου και επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται και ως χώροι κράτησης.

Ο Κώστας Κιλτίδης για το διατροφικό σκάνδαλο

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης για τις εξελίξεις με το νέο διατροφικό σκάνδαλο στη Γερμανία έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το νέο διατροφικό σκάνδαλο στη Γερμανία λόγω κατανάλωσης μολυσμένων με διοξίνες ζωοτροφές, έχει πάρει σημαντικές διαστάσεις και επηρεάζει στην ελληνική κατανάλωση.
Αν και υπάρχει μια εβδομάδα το Alert σήμα της Ε.Ε. στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΦΕΤ δεν είναι ακόμη σαφής ποια είναι η κατάσταση στην εγχώρια αγορά.
Υπάρχουν βασικά ερωτήματα που ακόμη δεν είναι ξεκάθαρη η απάντηση, στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να ...................

Στο σφυρί το σπίτι του Κωστή Παλαμά

Σε πλειστηριασμό βγαίνει η κατοικία όπου έζησε τα τελευταία οκτώ χρόνια της ζωής του και άφησε την τελευταία του πνοή ο Κωστής Παλαμάς.

Η ΕΕ απέτυχε στην οικονομική πολιτική

Έτσι πιστεύει ο Τρισέ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. "Μολονότι η οικονομική μαζί με τη νομισματική πολιτική αποτελούν καθοριστικής σημασίας πυλώνες της ΕΕ, τα κράτη-μέλη χαλάρωσαν και παραβίασαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης", τόνισε ο Ζ. Κ. Τρισέ. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι δεν βλέπει τον κίνδυνο πληθωρισμού.

Ως πότε θα είμαστε τυφλοί;

Προχθές, ένα κοριτσάκι 7 ετών σκοτώθηκε στο Μενίδι καθώς παρασύρθηκε από αστυνομικό της ομάδας Δέλτα. Τον θάνατο του κοριτσιού ακολούθησαν συγκρούσεις των ΜΑΤ με δεκάδες Ρομά, στη φυλή των οποίων άνηκε το αδικοχαμένο κορίτσι. Η είδηση μεταφέρθηκε από κάθε είδους ΜΜΕ.
Ας κάνουμε μερικές υποθέσεις.
Αν το κοριτσάκι δεν είχε παρασυρθεί από αστυνομικό, οι Ρομά δεν θα αντιδρούσαν, κανείς δεν θα συζητούσε σήμερα για την κακή εκπαίδευση της ομάδας Δέλτα.
Αν το κοριτσάκι δεν ήταν Ρομά, δεν θα είχαν σημειωθεί επεισόδια με τα ΜΑΤ αλλά τα ΜΜΕ θα είχαν .....................

Επιτέλους. Ο Σαμαράς βρήκε τον Αντι-Μητσοτάκη του!

Και το όνομα αυτού Βολουδάκης. Εξασφάλισε βέβαια και αυτός θέση στους νέους τομεάρχες με το σκεπτικό ότι αναβαθμίζεται σε Αντι-Μητσοτάκης. 
Ο ίδιος ο Βολουδάκης υποστηρίζει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να τα βάλει με τον ίδιο το Μητσοτάκη και αυτό το πείσμα το έχουν δει με πολύ θετικό μάτι οι κάθε λογής σκληροπυρηνικοί ακροδεξιοί της Νέας ΝΔ. 
Οι άνθρωποι του Βολουδάκη στα Χανιά έχουν ήδη, με ζήλο, ξεκινήσει "αγώνα" κατά του «Μητσοτακέϊκου»! Έχουν πάρει ζεστά το ρόλο τους που είναι όπως λένε η ................

Είναι τεμπέληδες οι διορισμένοι αλλά και οι διοριστές είναι διαφθορείς συνειδήσεων. Μαζί διορίζονταν!

Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον κ. Πάγκαλο ότι κάποιοι βουλευτές και υπουργοί διόρισαν όλον αυτό τον κόσμο για να κάθεται στο δημόσιο. Γι’ αυτό μπήκαν για να κάθονται και να τα παίρνουν. 
Οι μισοί Έλληνες να δουλεύουν και να πληρώνουν τους άλλους μισούς για να κάθονται. 
Κάποιοι πολιτικοί όμως ευθύνονται για την εδραίωση αυτής της πολιτικής, κενής παραγωγικής νοοτροπίας και εισπρακτικής σε ψήφους επίσης ...................

Η νέα ποιητική συλλογή του Γιώργου Κωτούλα

"Μεταξύ ακάθαρτου και γάργαρου"

Στην έκδοση της δεύτερης ποιητικής του συλλογής προχώρησε ο Γιώργος Αντ. Κωτούλας, παρουσιάζοντας στις 120 σελίδες της φτασμένα δείγματα της ευαισθησίας και της αέναης δημιουργικότητάς του με την ανθρώπινη "γάργαρη" ματιά…
Μεταφέρουμε λίγες γραμμές από την εισαγωγή του νέου βιβλίου που προλόγισε ο ................

"Από την Ελλάδα, το 80% των παράνομων μεταναστών της Ε.Ε".

Με τους ακρίτες του Έβρου γιόρτασε τα Άγια Θεοφάνεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Το πρωί παρέστη στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων στον ποταμό Άρδα, χοροστατούντος του μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο Μαρασίων. Εκεί τον περίμενε η «Κυρία των Μαρασίων», Βασιλική Λαμπούδη που έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά της στους ακρίτες και στους στρατιώτες.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε, με δήλωσή του, στην παράνομη μετανάστευση, η οποία είναι «ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» και έστειλε σαφές μήνυμα τόσο στην .................

Καβγάς στο παρασκήνιο της Ακροδεξιάς ΝΔ για τα σύμβολα του κόμματος!

Είναι να τους μπει κάτι στο μάτι. Δεν τους βγαίνει με τίποτα από το μυαλό. Τώρα τελευταία μας πληροφορούν ότι πέφτουν «σοβαρές» εισηγήσεις στα ανώτερα κλιμάκια των Σαμαρικών για αλλαγή του γνωστού συμβόλου της ΝΔ. Τα θέλουν όλα δικά τους. Ή κάνουν ανταλλαγές! Βάζεις ντιντήδες, βγάζεις πυρσούς!
Το σύμβολο με τον πυρσό πιστεύουν ότι θυμίζει Καραμανλή και Μητσοτάκη. Αλλά και τον Καραμανλή τον Μικρό με τις «φαιδρές» κεντροδεξιές ακροβασίες του. Το σύμβολο πρέπει να παραπέμπει στην προ-Καραμανλική Δεξιά, όταν η «παράταξη» ήταν ένα .................

Ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας κ. Εγκεμέν Μπαγίς για το τείχος στον Έβρο

«H απόφαση για την κατασκευή τείχους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο δεν στρέφεται κατά των Τούρκων πολιτών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας κ. Εγκεμέν Μπαγίς, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την Ε.Ε. .
Ο κ. Μπαγίς δήλωσε ότι οι παράνομοι μετανάστες που παλαιότερα εισέρχονταν στην Ε.Ε. μέσω .................

Επίθεση Θέμου στον Μητσοτάκη επειδή έκαμε δηλώσεις ....

Είναι φανερό ότι έχει ξεφύγει τελείως ο καημένος ο Θέμος. ‘έχει ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν ξέρει πώς να δικαιολογήσει το μαύρο χρήμα που κουβαλούσε σε όλη την Ευρώπη και δεν ξέρει ποιος του φταίει. Την πέφτει εκεί που ξέρει. Στον Μητσοτάκη και τη Ντόρα, για να τάχει καλά και με τις ακροδεξιές παρέες της Ρηγίλλης. Είναι η τελευταία του ελπίδα η ακροδεξιά ΝΔ του Σαμαρά. Δεν εξηγείται διαφορετικά να κάνει δηλώσεις ένας πρώην πρωθυπουργός, που κανονικά θα έπρεπε να επιδιώκουμε τις συμβουλές του και να βγαίνει ο ..................

Ένα κερί για το Δίστομο...

Μ’ ένα κερί και με μνήμες από το σφαγιασμό των δικών τους από τους Γερμανούς, Διστομήτες συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας.
Οι συγκεντρωθέντες που επέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Πρεσβείας, θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι οι Γερμανοί δεν μπορούν να έχουν μόνο απαιτήσεις από τους Έλληνες, αλλά έχουν και οφειλές, τόσο στο Δίστομο, όσο και στα Καλάβρυτα, αλλά και δεκάδες ακόμη μαρτυρικά χωριά.
«Οι νέοι από το Δίστομο που ανάβουν απόψε ένα κερί, δεν το κάνουν για τα ...............

Και στη χώρα μας έλεγχοι σε τρόφιμα για διοξίνη

Εντολή για ελέγχους σε προϊόντα που έχουν εισαχθεί στη χώρα μας, μετά το διατροφικό σκάνδαλο στη Γερμανία, έδωσε το υπουργείο Υγείας στον ΕΦΕΤ.

Με πιστωτική κάρτα ή επιταγή οι αγορές αξίας άνω των 1.500 ευρώ


Μόνο μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής επιταγής διενεργούνται από την 1η Ιανουαρίου 2011 οι αγορές αξίας από 1.500 ευρώ και άνω. Υποχρεωτικά μέσω των τραπεζών γίνονται και συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών και επιχειρήσεων που υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο φορολογικό νόμο (Ν. 3842/2010) που ενεργοποιήθηκε από την ............