Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ένα κερί για το Δίστομο...

Μ’ ένα κερί και με μνήμες από το σφαγιασμό των δικών τους από τους Γερμανούς, Διστομήτες συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας.
Οι συγκεντρωθέντες που επέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Πρεσβείας, θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι οι Γερμανοί δεν μπορούν να έχουν μόνο απαιτήσεις από τους Έλληνες, αλλά έχουν και οφειλές, τόσο στο Δίστομο, όσο και στα Καλάβρυτα, αλλά και δεκάδες ακόμη μαρτυρικά χωριά.
«Οι νέοι από το Δίστομο που ανάβουν απόψε ένα κερί, δεν το κάνουν για τα ...............
......................
λεφτά της αποζημίωσης, αλλά για την αναγνώριση ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας. Για να υπάρξει μετά από 67 χρόνια δικαίωση των σφαγιασθέντων», τονίζεται στο ψήφισμά.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την εκπνοή -στις 14 Ιανουαρίου- της προθεσμίας για να κάνει παράσταση το ελληνικό κράτος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου έχει προσφύγει η γερμανική κυβέρνηση για να ακυρώσει απόφαση των ιταλικών δικαστηρίων, με την οποία οι προσφεύγοντες συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου είχαν ουσιαστικά κερδίσει και ήταν εν εξελίξει η κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στο ιταλικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :