Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

«Η εκλογή του Προέδρου από τη βάση δεν δικαιολογεί την επιστροφή στο αρχηγικό κόμμα του παρελθόντος».

Η Ντόρα Μπακογιάννη επετέθη στη κυβέρνηση και ειδικότερα στον Γ. Παπανδρέου που έχει την εικόνα «ενός πρωθυπουργού υπερκινητικού και υπουργών σε αφασία» … «με τους ερασιτεχνισμούς και την αναβλητικότητα τους, πρωθυπουργός και υπουργοί, επιδεινώνουν το πρόβλημα της χώρας». … Είναι σωστό η ΝΔ να στηρίζει την κυβέρνηση, όταν πράττει σωστά, και να είναι απέναντι της όταν κινείται σε λάθος κατεύθυνση και θα κάνουν λάθος στο ΠΑΣΟΚ αν ερμηνεύσουν ως «λευκή επιταγή» τη θέση ευθύνης της ΝΔ.
Η Ντόρα αναφέρθηκε στις αιτίες της εκλογικής ήττας της ΝΔ και είπε πως άλλα περίμενε από την κυβέρνηση της ΝΔ η κοινωνία και άλλα εισέπραξε. Υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται «αυτομαστίγωμα» στη ΝΔ :«όλοι έχουν ευθύνη», δεν εξαιρεί ούτε τον εαυτό της, όμως δεν πρέπει να ...

Ας αποφασίσουν στη Νέα Ρηγίλλης! ΠΟΛΑΝ ή ΝΔ?

Νομίζουν ότι κάνουν καλό στη Νέα Δημοκρατία με τα συνθήματα της Πολιτικής Άνοιξης; Τι θα πει «Ελλάς- Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς»; Αυτό ήταν σύνθημα που χρησιμοποιούσαν κάτι ψωνισμένα παλικάρια την περίοδο της ΠΟΛΑΝ. Ακόμα και αν θέλουν να γλύψουν τον αρχηγό οι νεολαίοι του Κώστα Χατζή, υπενθυμίζουν αρνητικά φορτισμένες εποχές στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας! Μετά, πώς κάνουν λόγο για αποφυγή της εσωστρέφειας, όταν αυτά ακριβώς τα συνθήματα εντείνουν την εσωστρέφεια. Εκτός και αν η Νέα Νέα Δημοκρατία είναι ένα καθαρά αρχηγικό κόμμα, όπου ο αρχηγός και η παρέα του αποφασίζουν για το μέλλον ενός «σύγχρονου» κόμματος, το οποίο δεν μπορεί βέβαια πλέον να αποκαλείται σύγχρονο ….
Ας αποφασίσουν εκεί στη Ρηγίλλης. Θέλουν να κάμουν τη Νέας Δημοκρατία …. Πολιτική Άνοιξη; Έχουν καταλάβει ότι η ΝΔ δεν παίζει με ακρότητες; Έχουν καταλάβει ότι η ΝΔ είναι ένα μεγάλο φιλελεύθερο και πολυτασικό κόμμα;

Πότε «εξαφανίστηκε» ο Αντώνης;

Και όμως είχαμε και τέτοιο επεισόδιο.
Την παραμονή της συζήτησης για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης θα επενέβαινε εκτάκτως ο Αντώνης Σαμαράς.
Το κέντρο είχε δεινοπαθήσει εκείνη την ημέρα από διαδηλώσεις ….
Ειδοποιήθηκαν όλοι οι βουλευτές να είναι παρόντες. «Να είστε εκεί. Θα εκτιμηθεί η παρουσία σας. Θέλουμε δυνατό χειροκρότημα»!

Οι βουλευτές έτρεξαν σχεδόν όλοι για να μη χάσουν το κοινοβουλευτικό happening, και να συμπαρασταθούν στον αρχηγό!
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ειδοποιήθηκαν οι βουλευτές ότι δεν πρόκειται να έρθει ο αρχηγός γιατί «δεν έπρεπε να εμπλακεί η εικόνα του με διαδηλώσεις και το αρνητικό κλίμα των ημερών»!...!

Μάχη για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Επί τη ευκαιρία του Προσυνέδριου στη Θεσσαλονίκη άναψαν τα σενάρια για τους υποψήφιους που πρόκειται να πάρουν το χρίσμα για το Δήμο και την Περιφέρεια στη Θεσσαλονίκη.
Φαίνεται ότι η Νέα Ρηγίλλης δεν μπορεί να αρνηθεί το χρίσμα για την Περιφέρεια στον Ψωμιάδη. Η μάχη γίνεται στο Δήμο! Όπου βρίσκονται αντιμέτωποι αυτή την περίοδο, ο Γκιουλέκας εναντίον Καλαφάτη. Σας ενημερώνουμε ότι οι Καραμανλικοί της Θεσσαλονίκης ούτε που θέλουν να ακούσουν το όνομα του Γκιουλέκα. Τον θεωρούν … προδότη!...! Γιατί υπέσκαπτε την κυβέρνηση Καραμανλή! Ο αρχηγός Αντώνης όμως, φαίνεται ότι θα ήθελε πολύ να δει το δικό του Γκιουλέκα να είναι υποψήφιος.
Κατά κάποιο τρόπο τα στελέχη της Νέας Άνοιξης θέλουν να ξεφορτωθούν τον Γκιουλέκα γιατί του έχουν βάλει βαθμό κάτω από τη βάση στον τομέα του Προγράμματος που έχει αναλάβει. Θέλουν κάποιον δικό τους να αναλάβει το σημαντικό πόστο του Προγράμματος όπου ο Γκιουλέκας δεν έχει τίποτα προσφέρει μέχρι στιγμής!...!

Τι λέει ο αρχηγός Αντώνης, στους πρώην βουλευτές της ΝΔ;


Μόλις δει πρώην βουλευτή της ΝΔ ο αρχηγός, του ζητά «συνεργασία». 
Αν μπορούν μάλιστα να στέλνουν «γραπτώς» τις προτάσεις τους. 
Το τονίζει το «γραπτώς»! 
Τους σκέφτεται ο αρχηγός. 
Μην κουράζονται και κατεβαίνουν  στη Ρηγίλλης. 
Αν τις στέλνουν «γραπτώς» θα τις πετάει αμέσως στον κάλαθο των αχρήστων.
Γλυτώνουν και την αναμονή στον προθάλαμο του αρχηγού …

ΛΑΟΣ – ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Τι γίνεται τέλος πάντων στην ελληνική πολιτική σκηνή, άνθρωπος δεν ξέρει! Το ΠΑΣΟΚ πάει δεξιά, η ΝΔ πάει δεξιότερα και το ΛΑΟΣ κεντρικότερα. Μύλος! Χρειάζονται γερά νεύρα για να κάτσεις κάτω και να κατανοήσεις τα τεκταινόμενα.
Το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη προσφέρει στήριξη στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Οι σοσιαλιστές μας ούτε στο όνειρό τους δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μπορούσε να τους στηρίξει κάποτε η καθαρή δεξιά.
Εντάξει να τους στηρίξει η ΝΔ που φλερτάρει με το κέντρο. Αλλά το ΛΑΟΣ, δεν το περίμεναν.
Κάποιον έχει βάλει στο μάτι ο Καρατζαφέρης γι’ αυτό και συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ο Καρατζαφέρης να ξέρετε παίζει πάντα πολυεπίπεδο παιχνίδι. Η κατάσταση είναι δύσκολη, άρα η στήριξη αυτή τη στιγμή ενδέχεται να εκτιμηθεί θετικά στο μέλλον. Πολλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ συμφωνούν με τις ακραίες θέσεις στο μεταναστευτικό και θέλει να προηγείται του αρχηγού Αντώνη, σε προτάσεις με κοινωνικό περιεχόμενο. Εάν η κατάσταση αλλάξει τίποτα το ευκολότερο να βγει και να καταγγείλει την διστακτικότητα ή την απειρία της κυβέρνησης. Στην Ελλάδα ζούμε! Εξάλλου τα γκάλοπ δείχνουν άνοδο του ΛΑΟΣ και πτώση της ΝΔ.
Οπότε επιτρέπονται οι ριψοκίνδυνες κινήσεις!...!

Κουΐζ Μανταλένα!

Ποιόν πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας, στη Βόρεια Ελλάδα .. φωνάζουν κολακευτικά 

... Μανταλένα;

Στη φωτό η Μανταλένα-Αλίκη, η κόρη του καπετάν – Κοσμά, προσπαθεί να φωνάξει πιο δυνατά από τον Λάμπη - Παπαμιχαήλ, το γιό του Γεωργάρα, για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στο δικό της καΐκι και να τους πάει στο απέναντι νησί …

Ελληνική πατέντα TAXI

Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα!

Τι γιατρός και δικηγόρος. Ταξιτζής κυρά μου. Βγάζεις του κόσμου τα λεφτά και πληρώνεις από 800 έως 1200 ευρώ στην εφορία. Μη μιλήσουμε για τις διπλές και τριπλές ταρίφες!
Πήραν άδειες TAXI οι περισσότεροι επί χούντας με 10 χιλιάδες δραχμές και σήμερα την πουλάνε έναντι του αμελητέου ποσού των 230.000 ευρώ!
Την άδεια την πήραν από το κράτος και με αυτήν εκβιάζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Απαιτούν να παραμείνει κλειστό το επάγγελμά τους, δηλαδή μόνο για την πάρτη τους
και φυσικά αυτά …
συμβαίνουν ΜΟΝΟ στην Ελλάδα!

Ψάχνει για το κατάλληλο timing ο Καραμανλής!

Πολύ μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στο πολιτικό γραφείο του Κ. Καραμανλή. Κόσμος πάει κι’ έρχεται για προσωπικές συζητήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό.
Μελετά εάν είναι σωστό το timing για την επιστροφή του. Αρχικά τον ενδιαφέρει το εσωκομματικό πεδίο και στη συνέχεια η υπεράσπιση της κυβερνητικής του θητείας.

Σε στενή επαφή με τον πρώην βρίσκονται όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησής του και πλήθος στελεχών που αισθάνονται παραγκωνισμένα από τα στελέχη της Νέας Άνοιξης. Στις επαφές του ο Καραμανλής δεν παύει να παραλείπει τη δυσφορία του για τις επιθέσεις που δέχεται η οικονομική πολιτική του, όντως άδικη τις περισσότερες φορές. Πνέει μένεα πάντως για τα στελέχη της ΝΔ που ...

Επένδυση ζωής ο ύπνος ...

Η παθολογία του ύπνου περιλαμβάνει περισσότερες από 80 παθήσεις που, πολλές φορές, παραμένουν αδιάγνωστες. Κάποτε ο ύπνος εθεωρείτο χαμένος χρόνος ή «μικρός θάνατος». Σήμερα, αξιολογείται ως επένδυση ζωής, καθώς η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Μελέτες έδειξαν ότι πειραματόζωα, που αναγκάστηκαν να μείνουν άυπνα επί 20 ημέρες, κατέληξαν.
Η ανάγκη του οργανισμού για ύπνο, η οποία εκφράζεται με την υπνηλία, είναι αντίστοιχη της δίψας, ή της αίσθησης της πείνας, όταν λείπει η τροφή, ή το νερό.

«Η παθολογία του ύπνου περιλαμβάνει περισσότερες από 80 παθήσεις που, πολλές φορές, παραμένουν αδιάγνωστες. Αυτό συμβαίνει γιατί, ενίοτε, τα όρια του φυσιολογικού και του ...

Το Top 10 των πιο χαμηλών πτήσεων (Low Pass Flybys Video)

Ο Bob Dylan στην Μαλακάσα

Κάπου στη μακρινή Ναγκόγια της Ιαπωνίας απόψε κάποιοι θα βλέπουν τον Μπομπ Ντίλαν να τραγουδάει. Κάποιοι άλλοι θα βλέπουν τον Μπομπ Ντίλαν στη σκηνή εδώ. Αρκεί να περιμένουν έως το Σάββατο 29 Μαΐου και να έχουν πάει μέχρι τη Μαλακάσα, στο Τerra Vibe. Εκεί θα είναι ο Μπομπ. 

Η ημερομηνία προστέθηκε και φιγουράρει με κάθε ...

Τέλειο δίπλωμα μπλούζας σε μισό λεπτό!

Τα καλοδιπλωμένα t-shirt στα καταστήματα είναι κάτι που αρέσει σε όλους,ενα κολπάκι στο παρακάτω βίντεο,θα σε κάνει να διπλώνεις σε μισό λεπτό τις μπλούζες σου και να μοιάζουν σαν αυτές των καταστημάτων! Εnjoy!

Βόλτα στην αρχαία Αθήνα ...

1,7 εκατ. επισκέπτες έχουν περάσει μέχρι σήμερα το κατώφλι του Νέου Μουσείου Ακρόπολης
Είναι η μεγαλύτερη σωζόμενη αρχαία γειτονιά της Αθήνας. Επί 13 αιώνες (από τον 5ο αι. π.Χ. έως τον 8ο αι. μ.Χ.) στους δρόμους, τα σπίτια, τα λουτρά και τα εργαστήριά της χτυπούσε η καρδιά της πόλης. Και τώρα η ανασκαφή που βρίσκεται κάτω από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης ετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες, που μέχρι τώρα αρκούνται να την κοιτάζουν από ψηλά, κάτω από το γυάλινο δάπεδο.
Και με τη λειτουργία του επιτόπιου μουσείου θα ολοκληρωθεί το εκθεσιακό πρόγραμμα του μουσείου. «Πρόκειται για ένα τεράστιο έκθεμα που επιτρέπει στο μουσείο να συνδυάζει μαζί με τις υψηλές στιγμές της Αθήνας και στιγμές της καθημερινότητας, όπως αποδεικνύεται από χιλιάδες ευρήματα», λέει ο πρόεδρος του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής . 

Περί Αλογοσκούφη και άλλων τινών...

Στην αρχαία Ρώμη εάν ο αυτοκράτορας δεν συγκατένευε στην εξόντωση όσων υπήρχαν στην αρένα με τα θηρία, το πλήθος ούρλιαζε- ήθελε αίμα. Το βλέπουμε να συμβαίνει και στις μέρες μας. Όποιος πέφτει στη μιντιακή αρένα πρέπει να κατασπαραχθεί μέχρι το τέλος. Χωρίς δικαίωμα λόγου και χωρίς κανόνες. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Αλογοσκούφης, που δέχεται τον λίθο του αναθέματος, ως υπουργός Οικονομίας των κυβερνήσεων της ΝΔ. Κανείς δεν θέλει να ρωτήσει: μήπως λιθοβολούμε λάθος άνθρωπο, για λάθος λόγους;

Ο Αλογοσκούφης υπήρξε διαπρεπής οικονομολόγος και ευπρεπής πολιτικός. Ως υπουργός μπορεί να κριθεί από τον συνολικό απολογισμό της παρουσίας του. Η αποκλειστική σύνδεσή του με την οικονομία που παρέδωσε η ΝΔ θέλει ψύχραιμη συζήτηση.
Το 2004 ανέλαβε να...

Ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη


Φίλες και φίλοι
Συναγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη, από τη Βόρεια Ελλάδα.
Δεν σας κρύβω  ότι προβληματίστηκα πάρα πολύ αν έπρεπε να έρθω σ΄ αυτό το προσυνέδριο  και να καταθέσω τις απόψεις μου. Ο κύκλος της εσωστρέφειας που εντάθηκε την τελευταία εβδομάδα μέσα στη Νέα Δημοκρατία δημιουργεί ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για οποιοδήποτε  στέλεχος θέλει με καθαρή τη συνείδηση του να συμβάλλει σ’ ένα καλύτερο αύριο, πρωτίστως για τη χώρα και βεβαίως για την παράταξη.
Βρίσκομαι όμως εδώ  και αναλαμβάνωντας τον κίνδυνο μικρόνοες και επιφανειακοί αναλυτές να διαστρεβλώσουν για μια άλλη φορά και τις προθέσεις και τα λόγια μου, πέντε λεπτά αφού σας μιλήσω.
Κυρίες και κύριοι
Η συνάντηση μας, εδώ στη Θεσσαλονίκη, μέσα στο πλαίσιο της προσυνεδριακής διαδικασίας γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Αλλά γίνεται και σε μια κρίσιμη στιγμή για την παράταξή μας. Θέλω λοιπόν να μιλήσω σήμερα και για τα δύο αυτά θέματα.
Συναγωνιστές μου της Νέας Δημοκρατίας,
Η χώρα μας καλείται να δώσει και να κερδίσει μια δύσκολη  μάχη σε ...

Δείτε την κατάσταση μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ....

Αφού κατάφεραν και προσκάλεσαν όλους του κερδοσκόπους και αφού τους γύρισε μπούμερανγκ ο δήθεν "εκβιασμός" των Γερμανών ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα και θα φτηνύνει το €, τώρα μας πλασάρουν την λύση τοτ ΔΝΤ σαν τη μοναδική. 

Δείτε λοιπόν τι κοστούμι μας ετοιμάζει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ :
Από την αρχή της κρίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χορήγησε δάνεια σε 20 χώρες οι οποίες αντιμετώπιζαν μικρά η μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα. 
Για τα χρήματα που δάνεισε επέβαλε...

Μπερδεύτηκαν οι Άνθιμοι !...!


Φυσικό να μπερδευτούν οι δημοσιογράφοι με τους δυο Μητροπολίτες με το όνομα Άνθιμος.

Ο πρώτος πρώην Αλεξανδρουπόλεως και νυν Θεσσαλονίκης κι ο δεύτερος νυν Αλεξανδρουπόλεως που είναι ένας εκ των δύο που χαρίζει τον μισθό του.

Και δεν μπερδεύτηκαν μόνο οι δημοσιογράφοι της τοπικής εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ βάζοντας τη φωτογραφία του Άνθιμου Θεσσαλονίκης αλλά και μεγάλα ειδησεογραφικά portals καθώς και τα περισσότερα blogs.


/ / pyrgos-news / /

Αμφιβολίες για το αν θα εφαρμοστεί τώρα ο ''Καλλικράτης''

Παρ' ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ολοένα και περισσότερο, τίποτα νεώτερο δεν υπάρχει για το Σχέδιο ''Καλλικράτης''.Και όσο η όλη διαδικασία καθυστερεί, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην αλλάξει τίποτα (σ' αυτή τη φάση τουλάχιστον) και οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου να γίνουν με το υπάρχον καθεστώς.
Επίσημα βέβαια η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή του Σχεδίου.Και λογικά δεν είναι δυνατό να κάνει πίσω, τα προβλήματα όμως που υπάρχουν είναι μεγάλα.Οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκριναν ότι δεν υπάρχει το αναγκαίο Σχέδιο για την διοικητική μεταρρύθμιση και δεν συμφωνούν στο να διατεθούν από το ΕΣΠΑ τα απαιτούμενα κονδύλια, όπως είχε προγραμματίσει η Κυβέρνηση.Και πραγματικά μοιάζει σχήμα οξύμωρο, το να ψαλιδίζεις απο τη μία το 13ο και το 14ο μισθό και να διαθέτεις από την άλλη τέτοιο ποσό, για κάτι που ακόμα βρίσκεται στη θεωρία...
Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε διαβεβαιώσει ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα είχε δοθεί στην ΚΕΔΚΕ, το χωροταξιακό τμήμα του Σχεδίου, για να ακολουθήσει η δημόσια διαβούλευση, έτσι ώστε μέσα στο Μάιο να ...

Τι θα γινόταν αν ξαφνικά γυρίζαμε στη δραχμή?

Τι θα συνέβαινε όμως αν πράγματι η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ και επέστρεφε στη δραχμή; 

Το αδιανόητο αυτό σενάριο, που δεν προβλέπεται καν από τις συνθήκες, θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα καταστροφικό, αν όχι για τη χώρα, σίγουρα για τους Έλληνες.
Κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθούσε μια περίοδος καλπάζοντος πληθωρισμού, ενώ η αξία των καταθέσεών μας θα διαγραφόταν μονοκοντυλιά. Κάτι τέτοιο συνέβη για παράδειγμα στη Ρωσία στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν τα νοικοκυριά είδαν ξαφνικά την αξία των αποταμιεύσεών τους να μηδενίζεται.
Πέραν τούτου, οι νοσταλγοί της δραχμής πρέπει να σκεφτούν το εξής: Τι θα συμβεί με τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που είναι σε ευρώ; Με τη δραχμή υποτιμημένη, η εξυπηρέτησή τους θα ήταν πρακτικά αδύνατη, οδηγώντας σε μπαράζ πτωχεύσεων ακόμη και τις ισχυρότερες τράπεζες.

/ / Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα "Πράγματα" / /