Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Δείτε την κατάσταση μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ....

Αφού κατάφεραν και προσκάλεσαν όλους του κερδοσκόπους και αφού τους γύρισε μπούμερανγκ ο δήθεν "εκβιασμός" των Γερμανών ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα και θα φτηνύνει το €, τώρα μας πλασάρουν την λύση τοτ ΔΝΤ σαν τη μοναδική. 

Δείτε λοιπόν τι κοστούμι μας ετοιμάζει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ :
Από την αρχή της κρίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χορήγησε δάνεια σε 20 χώρες οι οποίες αντιμετώπιζαν μικρά η μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα. 
Για τα χρήματα που δάνεισε επέβαλε...
επώδυνα μέτρα ως αντιστάθμισμα
Η Ουγγαρία που πρώτη εν μέσω κρίσης πήρε δάνειο 12,5 δισ ευρώ υποχρεώθηκε να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους και να κάνει περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η Ισλανδία που πήρε δάνειο μόλις 2,1 δισ ευρώ μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, αύξησε τους φόρους και έκανε περικοπές δημοσίων δαπανών.
Η Ρουμανία έλαβε δάνειο 13 δισ ευρώ αλλά απέλυσε 137 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους προχώρησε σε περικοπές μισθών και επιδομάτων, σε αύξηση των φόρων και μείωση των κοινωνικών δαπανών.
Η Λετονία που πήρε 1,7 δισ ευρώ αύξησε το ΦΠΑ από το 5% στο 21% και μείωσε τους μισθούς κατά 20%.
Η Τουρκία που έλαβε και το μεγαλύτερο δάνειο των 20,4 δισ ευρώ μείωσε τους μισθούς κατά 20% και αύξησε κατακόρυφα τα επιτόκια.
Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές όταν μια χώρα αποφασίζει να χτυπήσει την πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ταυτόχρονα αποφασίζει να λάβει σκληρά μέτρα χωρίς επιστροφή.
Το αντιστάθμισμα αυτού αφενός το εγγυημένο δάνειο και αφετέρου όπως στην περίπτωση της Ουγγαρίας η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.

emprosdrama

Δεν υπάρχουν σχόλια :