Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Σκληρές αλήθειες από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που δικαιώνεται από την Ιστορία

Μετρημένος, συνεπής και σταθερός στις αρχές και τις απόψεις του, και προσηλωμένος στην ανάγκη για εθνική ενότητα μπροστά στην κρίση, εμφανίστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Μίλησε με τη γλώσσα της ευθύνης και της σκληρής αλήθειας για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Τόνισε ότι αισθάνεται δικαιωμένος, αφού όλοι τώρα αναγνωρίζουν όσα εκείνος φωνάζει εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια. Στήριξε τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου για τη λήψη μέτρων, επέκρινε όμως σε έντονο ύφος την εμμονή του σημερινού πρωθυπουργού να διασπά το εσωτερικό μέτωπο εθνικής ομοψυχίας κατηγορώντας άδικα και μονομερώς τη ΝΔ για το οικονομικό χάλι της Ελλάδας. Σημείωσε δε με νόημα, ότι ο κ. Παπανδρέου δεν προήλθε από πολιτική «παρθενογένεση», και επομένως είναι συνυπεύθυνος για το ένοχο ως προς τη δημοσιονομική διαχείριση κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ
Δείτε παρακάτω ολόκληρη την βαρυσήμαντη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη…

Δημοσκόπηση στην Αθήνα

Δημοσκόπηση για λογαριασμό της Νέας Ρηγίλλης έτρεξε στην Αθήνα. Με θέμα φυσικά τις δημοτικές εκλογές. Από τη μια, τάζουν στο Νικήτα την απόλυτη στήριξή τους και από την άλλη μεθοδεύουν δημοσκοπήσεις για διερεύνηση των προθέσεων της κοινής γνώμης. Ξέρετε ποια ονόματα έτρεξαν στο ερωτηματολόγιο;
Του Νικήτα φυσικά, του Δημήτρη του Αβράμ, του Άρη (δεν ξέρουν που να τον «χώσουν» τον άνθρωπο) και η έκπληξη … του Δήμα. Του πρώην επιτρόπου που ζητά επειγόντως ενεργοποίηση αν και δεν τον θέλουν στα πόδια τους τα ανοιξιάτικα στελέχη. Ψάχνουν να βρουν τρύπα για να τον ξεφορτωθούν και αυτόν, αν και ως ιδέα τους αρέσει να κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων!

Παίγνια Λαζαρίδη εις βάρος της Ντόρας

Αυτός ο Λαζαρίδης, η σκιά και η ψυχώ του αρχηγού Αντώνη, δε μπορεί να χωνέψει ότι η Ντόρα είναι βουλευτής και μεγάλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Μέρα νύχτα σκέφτεται πώς να επιτεθεί είτε στο Μητσοτάκη, είτε στη Ντόρα. Δεν συμβαδίζει η περίεργη ιδεολογία του με τον κεντρώο χαρακτήρα και του Μητσοτάκη και της Ντόρας. Θέλει πιο καθαρόαιμους δεξιούς δίπλα του. Είτε λαϊκούς, είτε πολανίτες. Παραλλαγές δεν ανέχεται! Έτσι φαίνεται από τα φερέφωνά του (κυρίως στο διαδίκτυο) που όλοι μαζί λειτουργούν ως «η φωνή» του αρχηγού Αντώνη. Με λιγάκι μεταφυσικές προεκτάσεις. Έτσι νομίζουν, έτσι θα είναι, μια και η αντιμητσοτακική τους μανία αγγίζει τα όρια της κατάθλιψης!
Σήμερα έκαμε θέμα υψίστης σημασίας την επίσκεψη της Ντόρας στην Κύπρο. Είναι γνωστό ότι εκλήθη από την Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του Δημοκρατικού Συναγερμού και τη Γυναικεία Οργάνωση του ΔΗΣΥ Λεμεσού. Οι παιγνιομπαίχτες έστησαν ολόκληρη συνωμοσία γύρω από μια ομιλία σε μια εκδήλωση και ενέπλεξαν ελαφρά τη καρδία τον πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. κ. Νίκο Αναστασιάδη και την φιλία του με τη Ντόρα!...!
Πρόσεξαν άραγε ότι στην Κύπρο οι οργανώσεις ενός κόμματος δεν χρειάζεται να πάρουν άδεια από το αρχηγικό επιτελείο; Γιατί εδώ κάθε για κάθε βήμα της η Ντόρα πρέπει να δίνει έγγραφη αναφορά και να παίρνει γραπτή άδεια από τα φερέφωνα του προέδρου! Πρόσεξαν άραγε ότι στην γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Αναστασιάδης κάνει λόγο για μη ανοχή σε παίγνια; Ποιόν άραγε υπονοεί ως παιγνιολάτρη, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ.;

Πολύ θετική η στάση της Νάνας Μούσχουρη

Πολύ θετική η απήχηση της απόφασης που πήρε η Νάνα Μούσχουρη να παραιτηθεί από την βουλευτική της σύνταξη κατά την περίοδο της κρίσης που διέρχεται η χώρα μας. Με επιστολή της που απευθύνεται στον υπουργό οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Δείχνει ότι κάποιοι Έλληνες έχουν ακόμα φιλότιμο και κατανοούν τις δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός. Δε μπορεί την κρίση να πληρώσει μόνο ο λαός. Ας ευχηθούμε να παραδειγματιστούν και άλλοι από τη στάση της.

«Νέα» Νέα Δημοκρατία: η επέλαση του Φασισμού!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα με αφορμή την επίσκεψη της πρώην Υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην Κύπρο, κατόπιν προσκλήσεως της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων και των Γυναικών του ΔΗΣΥ. Η «νέα» σαμαρική Ρηγίλλης έχει γίνει «ανάστα ο Θεός»! Οι νεοδεξιοί «κύκλοι» του προέδρου Αντώνη πήραν φωτιά και άρχισαν να διαρρέουν «απειλές» και «προειδοποιήσεις»! Οι μοσχοσπουδασμένοι στις «θεωρίες των παιγνίων» μυστικοσύμβουλοι του Σαμαρά οργίασαν για άλλη μια φορά. Από τη φασιστική τους μανία δεν γλύτωσε ούτε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ. κ. Νίκος Αναστασιάδης, στον οποίο αυθαίρετα «χρέωσαν» την πρόσκληση προς τη Ντόρα! Και αναγκάστηκε ο άνθρωπος σήμερα να διαψεύσει τα σχετικά σενάρια πολιτικής φαντασίας των σαμαρόπουλων, καταγγέλλοντας τα εις βάρος του ιδίου και του κόμματός του «παίγνια»… Η χρήση της συγκεκριμένης λέξης δεν είναι τυχαία… Ο κ. Αναστασιάδης προφανώς στοχοποιεί τους «ανοιξιάτικους» μυστικοσυμβούλους που έχουν σπουδάσει στο Αμέρικα πώς να… εμπαίζουν και να ανακατεύουν τους πάντες και τα πάντα!
Και στο τέλος, βγήκε και ο… Μανώλης να «προειδοποιήσει» όσους δήθεν «υπονομεύουν τον αρχηγό»! Ε, όχι και ο Μανώλης! Ο κατεξοχήν «αντάρτης» και υπονομευτής της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια! Οι άνθρωποι έχουν χάσει το μπούσουλα… Εάν δεν ήταν επικίνδυνοι, θα ήταν απλώς γελοίοι…

Η Κομισιόν ξεκαθαρίζει τη θέση της: Δική σας η ευθύνη για τα μέτρα

Κάποιοι στο εσωτερικό της χώρας πάνε να εμφανίσουν την Ευρώπη ως υπεύθυνη για τα σκληρά μέτρα που είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να λάβει. 

Από την πλευρά της, η Κομισιόν νίπτει τα χείρας της. Ιδίως για την κατάργηση του 14ου μισθού. Εκφράζεται μάλιστα δυσαρέσκεια για την προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων που επιρρίπτουν τις ευθύνες για τα σκληρά μέτρα στην … Ευρώπη. Ως συνήθως οι Έλληνες δε φταίνε σε τίποτα!
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέο Αλταφάζ, φανερά ενοχλημένος αποσαφήνισε ότι η « πολιτική ευθύνη για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων θα πρέπει να αναληφθεί από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση».

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην Κύπρο. Συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Συνάντηση μιας ώρας είχε η πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε, ότι συζήτησαν με τον Πρόεδρο όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, και πρόσθεσε: «Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδος και όλος ο ελληνικός λαός στηρίζει την Κύπρο με στόχο να βρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη λύση».
Διευκρίνισε ότι η λύση πρέπει να είναι σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και συμβατή με τις ανάγκες του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Τόνισε τέλος, ότι η εθνική προσπάθεια συνεχίζεται και ο καθένας ό,τι μπορεί να προσφέρει, θα το προσφέρει.

Η συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean θα φέρει πανάκριβα εισιτήρια ...

... με θύμα τον ελληνικό λαό

Από αντίπαλοι τελικά ένωσαν τις ... επιχειρήσεις τους, ο Βγενόπουλος με τον Βασιλάκη. Αποτέλεσμα η δημιουργία ενός τερατώδους μονοπωλίου! Την μοναδική «μεγάλη μεταρρύθμιση» της κυβέρνησης Καραμανλή την πήρε ο αέρας της συνεργασίας των συμφερόντων στον τομέα των αερομεταφορών. Γιατί να τσακώνονται; Το σκέφτηκαν καλύτερα. Ας ενώσουν τις δυνάμεις τους και έτσι θα διαχειριστούν καλύτερα τα κέρδη τους. Όχι θα κάτσουν να σκάσουν!
Τα μεγάλα ντιλ φέρνουν και μεγάλα κέρδη. Με θύμα φυσικά τους πολίτες. Που θα είναι υποχρεωμένοι να επιλέγουν μονοπωλιακά τιμολόγια. Τιμολόγια που θα καθορίζονται εκτός ανταγωνισμού και με σκοπό το ανεξέλεγκτο κέρδος.

Τελικά πως πήγε η συνάντηση Μπαρόζο – Σαμαρά;

Με τσαμπουκά πήγε ο Σαμαράς στη συνάντηση με τον Μπαρόζο, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25/2/, αλλά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Μάλλον ο τσαμπουκάς ως πρακτική ανήκει στην εκπαίδευση που παρέχεται από το πανεπιστήμιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης. Άσχετα αν τελικά σπας τα μούτρα σου.
Τι πήγε δηλαδή να πει ο Σαμαράς στον Μπαρόζο; «Επεράσαμε όμορφα;» ή να ζητήσει τη στήριξη και την κατανόηση των Ευρωπαίων στις δύσκολες στιγμές που περνά η ελληνική οικονομία; Τελικά ο Μπαρόζο πίεσε τον Σαμαρά να στηρίξει τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο Παπανδρέου. Μην τα απορρίψει για εσωτερική κατανάλωση ή τουλάχιστον να τα επικρίνει επιφανειακά. Γι΄αυτό και «κατέφυγε» η ΝΔ στο αίτημα για «αναπτυξιακά μέτρα»! Χωρίς ουσιαστικά να διαφωνεί με την κυβέρνηση! Για την κατάσταση εξάλλου φέρει τεράστιες ευθύνες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκεί που ο Σαμαράς δεν ήταν προετοιμασμένος να εκφέρει άποψη ήταν οι ευθύνες για την παραποίηση των στοιχείων. Ευθύνες που αφορούν την προηγούμενη κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι ζητάνε "κάποιος" να πληρώσει το λογαριασμό. Στο παρασκήνιο ο αρχηγός Αντώνης έχει αναλάβει να στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό και να τον απαλλάξει από κάθε ανάμιξη. «Φταίνε ο Αλογοσκούφης, ο Δούκας και ο Κοντοπυράκης». Στο απυρόβλητο ο Καραμανλής και ο «πανίσχυρος» μηχανισμός του πρώην Μαξίμου. Ένας μηχανισμός που ήταν «πανταχού παρών».
Τελικά ο Μπαρόζο μετέφερε την δυσαρέσκεια που υπάρχει για τη Νέα Δημοκρατία στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την αναγκαιότητα στήριξης από τη Νέα Δημοκρατία των σκληρών μέτρων που θα ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα βρήκε μπαστούνια ο πρόεδρος Αντώνης. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!...!

Το μεγαλύτερο "κοιμητήριο" αεροπλάνων στον πλανήτη

Φωτογραφίες από το Google Earth

Το πιο ακριβό στρατιωτικό νεκροταφείο στον κόσμο βρίσκεται στην έρημο Tucson της Arizona και ονομάζεται “The Boneyard”. Γνωστό και ως Davis-Monthan Air Force Base. Το κόστος του υπερβαίνει τα 50 δις δολλάρια.

Πατήστε εδώ για μεγαλύτερης ανάλυσης φωτογραφίες του « Boneyard»
Παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες

Επικός καρχαρίας σε διαφήμιση των Yellow Pages

Train splash

Το "Βορειοδυτικό Πέρασμα" στον Αρκτικό θα αντικαταστήσει τη διώρυγα του Σουέζ;

Πέρασμα από την Ευρώπη στην Ασία ανοίγει από το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική
Με τους επιστήμονες να προβλέπουν ότι ο Αρκτικός Ωκεανός θα είναι στο μέλλον ελεύθερος από πάγο στη διάρκεια του καλοκαιριού, η Κίνα μπαίνει στη λίστα των χωρών που εξετάζουν πώς θα αποκομίσουν οικονομικά και στρατηγικά οφέλη στην περιοχή, εκτιμά ερευνητικό ινστιτούτο στη Σουηδία.
Η έκθεση του Κέντρου έχει τίτλο Η Κίνα προετοιμάζεται για μια Αρκτική χωρίς πάγο.
«Η προοπτική μιας Αρκτικής που θα παραμένει πλωτή τους θερινούς μήνες -κάτι που θα οδηγήσει συντομότερες ακτοπλοϊκές διαδρομές και θα δώσει πρόσβαση σε ανεκμετάλλευτους ενεργειακούς πόρους- έχει δώσει κίνητρο στην κινεζική κυβέρνηση να διαθέσει περισσότερους πόρους στην αρκτική έρευνα» δήλωσε στο AFP η Λίντα Γιάκομπσον του Ερευνητικού Κέντρου Διεθνούς Ειρήνης, με έδρα τη Στοκχόλμη.
Στην Αρκτική εκτιμάται ότι ......

Οι "πρωτιές" στη διαφθορά στο δημόσιο τομέα

Τα πρωτεία κατέχουν νοσοκομεία, πολεοδομίες, εφορίες, ΙΚΑ και νομαρχίες
Νοσοκομεία, πολεοδομίες, εφορίες, ΙΚΑ και νομαρχίες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του πίνακα με περιστατικά διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με την εθνική έρευνα για τη διαφθορά στην Ελλάδα το 2009.

Τα ποσοστά διαφθοράς παραμένουν σταθερά για τον δημόσιο τομέα σε σχέση με το 2008, ενώ έχουν αυξηθεί οριακά στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέσα στο 2009 δαπανήθηκαν περίπου 800 εκατ, ευρώ για περιστατικά διαφθοράς, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αμάν πια με τα νέα μέτρα!!!


Ο Πετσάλνικος ζητάει λεφτά από τους απόδημους Έλληνες στους οποίους δεν έδωσε δικαίωμα ψήφου

Είναι γνωστή η ιστορία της άρνησης του ΠΑΣΟΚ να δωθεί δικαίωμα ψήφου στους απόδημους, βλέπετε οι Αφγανοπακιστανοί είναι πιο φθηνοί στην εξαγορά τους... Ο κ. Πετσάλνικος μετά την ''πατριωτική'' αντιγερμανική του ανακοίνωση, προβαίνει σε νέα ''πατριωτική'' κίνηση. Ο πρόεδρος της Βουλής πρότεινε λέει την δημιουργία Ταμείου Στήριξης Ελλάδας, με την εθελοντική προσφορά πολιτών της χώρας αλλά και Ελλήνων της διασποράς, που αναζητούν τρόπους συμβολής στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση... Πολύ όψιμα τους θυμηθήκατε τους ομογενείς κ. Πετσάλνικε, και δυστυχώς για εσάς οι ομογενείς δεν παρακολουθούν μόνο τα πουλημένα Ελληνικά ΜΜΕ, έχουν καλύτερη κριτική ικανότητα για να καταλάβουν ότι τους δουλεύετε. Πηγαίνετε αλλού να πουλήσετε ''πατριωτισμό''.

Τα οπισθόφυλλα των αθλητικών εφημερίδων [02-03-10]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Τα οπισθόφυλλα πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων [02-03-10]


Τα υπόλοιπα οπισθόφυλλα παρακάτω...

Στο 22,5% η Νέα Δημοκρατία!

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για την ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας αλλά κάποια πράγματα έχουν ήδη διαφανεί. Ο Σαμαράς αδυνατεί να φέρει έστω και μια νέα ψήφο στο κόμμα του, μετά την εκλογή του.

Δεν έχει μειώσει καν ούτε κατά 0,5% τη δύναμη του ΛΑ.Ο.Σ στην οποία θεωρητικά είχε "πρόσβαση". Έρχονται πέτρινα χρόνια για την Κεντροδεξιά...

Στο δρόμο της Ελλάδος η Βρετανία.

Ενώ τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην κρίση χρέους της Ελλάδας, επενδυτές στο Εδιμβούργο αναπροσαρμόζουν τις θέσεις τους καθώς πιστεύουν ότι επόμενος στόχος θα είναι η Βρετανία.
Η εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού Turcan Connell έχει προβλέψει ότι η στερλίνα Σχετικά άρθρα θα υποχωρήσει από 20% έως 30% έναντι του δολαρίου όταν οι επενδυτές «στρέψουν τα βέλη τους» στη Βρετανία την ώρα που η κυβέρνηση εκδίδει ομόλογα - ρεκόρ, όπως αναφέρει το Bloomberg.com.
«Ο κώδωνας κινδύνου ηχούσε για πολύ καιρό στην Ελλάδα και όταν η κρίση ξέσπασε αυτό συνέβη πολύ γρήγορα. Η Βρετανία βρίσκεται σε ανάλογα δύσκολη θέση, θα μπορούσε να πληγεί πολύ σκληρά», σύμφωνα με στρατηγικό αναλυτή της Turcan Connell.
Ηδη, διαχειριστές κεφαλαίου στο Εδιμβούργο προσπαθούν να προστατεύσουν το ενεργητικό τους από τις ριπές της βρετανικής οικονομίας, η οποία διέρχεται τη χειρότερη ύφεση όλων των εποχών.
Ο διαχειριστής Μπρας Στουτ θεωρεί σήμερα «μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά την πιθανότητα διολίσθησης της στερλίνας. Σχετικά άρθρα , γι΄αυτό έχει στις μεγαλύτερες τοποθετήσεις του στην Ασία και στη Λατινική Αμερική. Αποκάλεσε μάλιστα τη στερλίνα «άκρως ευάλωτο νόμισμα».
Στρατηγικός αναλυτής της UBS δεν ....

Μέρκελ:«Πρόγραμμα λιτότητας πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα»

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, επεσήμανε με δηλώσεις της στο Ανόβερο, όπου υποδέχθηκε τον προεδρεύοντα της ΕΕ Ισπανό πρωθυπουργό, Χοσέ Θαπατέρο, για διαβουλεύσεις, ότι:«πρέπει να είναι συντονισμένες οι οικονομικές πολιτικές» των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ενώ «το ευρώ είναι αντιμέτωπο με μία φάση μεγάλης πρόκλησης».

«Συμφωνούμε, πρέπει να ενταθεί ο συντονισμός των οικονομικών μας πολιτικών» με ένα αποτέλεσμα σταθεροποιητικό στην ΕΕ, «ενώ το ευρώ είναι αντιμέτωπο, βεβαίως, με μία φάση μεγάλης πρόκλησης», τόνισε η Άντζελα Μέρκελ.

«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ασκούν στέρεες δημοσιονομικές πολιτικές, ώστε το ευρώ, , να μην μπορεί να δέχεται επιθέσεις στις αγορές, κάτι επιζήμιο για την ΕΕ, αφού οι  ....