Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Μέρκελ:«Πρόγραμμα λιτότητας πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα»

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, επεσήμανε με δηλώσεις της στο Ανόβερο, όπου υποδέχθηκε τον προεδρεύοντα της ΕΕ Ισπανό πρωθυπουργό, Χοσέ Θαπατέρο, για διαβουλεύσεις, ότι:«πρέπει να είναι συντονισμένες οι οικονομικές πολιτικές» των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ενώ «το ευρώ είναι αντιμέτωπο με μία φάση μεγάλης πρόκλησης».

«Συμφωνούμε, πρέπει να ενταθεί ο συντονισμός των οικονομικών μας πολιτικών» με ένα αποτέλεσμα σταθεροποιητικό στην ΕΕ, «ενώ το ευρώ είναι αντιμέτωπο, βεβαίως, με μία φάση μεγάλης πρόκλησης», τόνισε η Άντζελα Μέρκελ.

«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ασκούν στέρεες δημοσιονομικές πολιτικές, ώστε το ευρώ, , να μην μπορεί να δέχεται επιθέσεις στις αγορές, κάτι επιζήμιο για την ΕΕ, αφού οι  ....

..... αγορές θα πρέπει να εμπιστεύονται το ευρώ, αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα υπεσχημένα», τόνισε επίσης η κυρία Μέρκελ.

Ειδικά όσον αφορά στην Ελλάδα, η κ. Μέρκελ επισήμανε «το μεγάλο εξωτερικό χρέος» της, ενώ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα πρέπει να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας, τηρώντας τους ισχύοντες ευρωπαϊκούς κανόνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια :