Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Τελικά πως πήγε η συνάντηση Μπαρόζο – Σαμαρά;

Με τσαμπουκά πήγε ο Σαμαράς στη συνάντηση με τον Μπαρόζο, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25/2/, αλλά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Μάλλον ο τσαμπουκάς ως πρακτική ανήκει στην εκπαίδευση που παρέχεται από το πανεπιστήμιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης. Άσχετα αν τελικά σπας τα μούτρα σου.
Τι πήγε δηλαδή να πει ο Σαμαράς στον Μπαρόζο; «Επεράσαμε όμορφα;» ή να ζητήσει τη στήριξη και την κατανόηση των Ευρωπαίων στις δύσκολες στιγμές που περνά η ελληνική οικονομία; Τελικά ο Μπαρόζο πίεσε τον Σαμαρά να στηρίξει τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο Παπανδρέου. Μην τα απορρίψει για εσωτερική κατανάλωση ή τουλάχιστον να τα επικρίνει επιφανειακά. Γι΄αυτό και «κατέφυγε» η ΝΔ στο αίτημα για «αναπτυξιακά μέτρα»! Χωρίς ουσιαστικά να διαφωνεί με την κυβέρνηση! Για την κατάσταση εξάλλου φέρει τεράστιες ευθύνες και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκεί που ο Σαμαράς δεν ήταν προετοιμασμένος να εκφέρει άποψη ήταν οι ευθύνες για την παραποίηση των στοιχείων. Ευθύνες που αφορούν την προηγούμενη κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι ζητάνε "κάποιος" να πληρώσει το λογαριασμό. Στο παρασκήνιο ο αρχηγός Αντώνης έχει αναλάβει να στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό και να τον απαλλάξει από κάθε ανάμιξη. «Φταίνε ο Αλογοσκούφης, ο Δούκας και ο Κοντοπυράκης». Στο απυρόβλητο ο Καραμανλής και ο «πανίσχυρος» μηχανισμός του πρώην Μαξίμου. Ένας μηχανισμός που ήταν «πανταχού παρών».
Τελικά ο Μπαρόζο μετέφερε την δυσαρέσκεια που υπάρχει για τη Νέα Δημοκρατία στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την αναγκαιότητα στήριξης από τη Νέα Δημοκρατία των σκληρών μέτρων που θα ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση. Τα βρήκε μπαστούνια ο πρόεδρος Αντώνης. Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :