Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Βατερλό Σαμαρά (και) στο Εργατικό Κέντρο

Μετά το Βατερλό στην ΟΝΝΕΔ ο Αντώνης Σαμαράς γνώρισε δεινή ήττα και στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας. Η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στην ΝΔ έχασε 2 έδρες (είχε 8 και έβγαλε 6) γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει την κατρακύλα της ΝΔ.
Στην σημερινές εκλογές προσήλθαν 114 λιγότερα μέλη να ψηφίσουν, εξέλιξη που καταδεικνύει την άρνηση των νεοδημοκρατών να συμμετάσχουν σε κάθε διαδικασία.
Το Βατερλό Σαμαρά προκύπτει και από άλλο ένα γεγονός. Επί 15 μέρες οι Μανώλης και Ταυρής περιέφεραν συγκεκριμένη λίστα με τους εκλεκτούς της Ρηγίλλης για το ΕΚΑ και δεν κατάφεραν να εκλέξουν ούτε έναν από αυτούς.
Οι έξι οι οποίοι εξελέγησαν δεν έχουν καμία σχέση με τα νεοδεξιά παλικάρια του Αντώνη Ζίγδη.

Δώστε επιτέλους μια απάντηση κ. Μαρκόπουλε

Για να παύσουν να κυκλοφορούν φήμες που αμαυρώνουν το πολιτικό σας όνομα, δώστε μας μια υπεύθυνη απάντηση: Πόσα ευρώ δώσατε τελικά ως υπουργός Τουρισμού, με τη μορφή διαφήμισης, σε δυο τοπικά κανάλια της εκλογικής σας περιφέρειας; Διότι οι εκατοντάδες καναλάρχες δεν μπορούν να πιστέψουν ότι πήραν πάνω από 300.000 ευρώ δυο κανάλια της Εύβοιας, ενώ άλλα δεν πήραν ούτε ένα ευρώ. Εμείς τους λέμε, ότι εσείς ένας ανεπίληπτος πολιτικός δεν κάνετε τέτοια πράγματα, αλλά υπάρχουν κάποιοι κακοήθεις που δεν μας πιστεύουν.

Οι ακροδεξιοί βρικόλακες της ιστορίας βγάζουν γλώσσα ….

….. και δεν την βάζουν μέσα. Τα παιδιά του Μουρούτη και του Λαζαρίδη, κατάλοιπα του ακροδεξιού χρονοντούλαπου, γνήσιοι απόγονοι της εφιαλτικής ακροδεξιάς, κρατάνε σκόρδα και κάνουν ευχέλαια για τον «βρικόλακα» Μητσοτάκη. Έτσι λένε τα σαμαρόπουλα και οι σαμαρούλες σε διάφορα blogs! Δεν βλέπουν την πικρή αλήθεια. Δεν κατανοούν το είδωλο στον καθρέφτη. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιληφθούν την ιστορική δικαίωση του Μητσοτάκη. Η ιδέα και μόνο τους προκαλεί ρίγη. Γι’ αυτούς έχει δικαιωθεί ο «Ηγέτης» …. Αντώνης! Ήδη βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει «Μεγάλος Ηγέτης»! Τί πίνουν Θεέ μου! Καλά έκανε «λέει» και έριξε τον Μητσοτάκη! Και πως θα έρχονταν τα «πέραν του Ατλαντικού», αφεντικά του Ζιγδαντώνη, να κάμουν πλιάτσικο; Έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να έρθει το σημερινό χάλι και να συζητάμε σήμερα για πράγματα που έπρεπε να είχαν γίνει προ εικοσαετίας!...!
Δεν είναι λίγοι αυτοί που βγαίνουν από το καβούκι τους και διατυπώνουν απόψεις όπως «εάν είχε εισακουσθεί ο «γκαντέμης» Μητσοτάκης δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ». Μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον .......

Μήπως ο κρατισμός ζει τις πρώτες μέρες του δικού του 1989 ;

Για να ξεπεραστεί η κρίση, η ελληνική κυβέρνηση έκανε το μόνο πράγμα το οποίο ξέρουν να κάνουν καλά οι πολιτικοί μας από την Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, μέχρι σήμερα: πήρε ένα ακόμη δάνειο. Αυτή τη φορά μάλιστα ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, αφού εξασφαλίσαμε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε μια χώρα από το ΔΝΤ. Βέβαια, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που έδωσαν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το bail-out της Ελλάδας ήταν απαραίτητο ώστε η κρίση να μην επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως όσο οι ημέρες περνάνε , βλέπουμε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να βουλιάζουν, το ευρώ να κατρακυλάει και τα spreads σε Ισπανία και Πορτογαλία να φτάνουν σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Μήπως τελικά κάτι δεν πάει καλά με τα μεγαλεπήβολα σχέδια επί χάρτου των ευρωκρατών; Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο από την οικονομική κατάρρευση μιας περιφερειακής οικονομίας στην Ανατολική Μεσόγειο .Αν πιστέψουμε τις αναλύσεις που φιλοξενούνται τους τελευταίους μήνες στο διεθνή Τύπο , ίσως η Ελλάδα είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Λεφτά υπάρχουν! Στην ...... ΟΝΝΕΔ!

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;
Η ΟΝΝΕΔ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ;
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ Ή ΟΧΙ;
ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ;
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η...
ΔΑΠΝΔΦΚ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
Ο ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ;
Ο ΧΑΤΖΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ;
ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ;
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Η ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, Ο ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ, Ο ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε;

Ποιόν βουλευτή της Νουνουδού λένε «κουρτίνα»;




Καλά το φανταστήκατε!
Τον Μαρκόπουλο.
Μα ποιός άλλος θα μπορούσε να εκπροσωπήσει καλύτερα τον τίτλο του κυρίου «Κουρτίνα»; Λόγω του σκανδάλου με τις κουρτίνες φυσικά.

Γειά σου ρε Κουρτίνα Μαρκόπουλε!

Το Atlantis λίγο πριν τον ελλιμενισμό του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

The Space Shuttle Atlantis is backdropped against the Earth prior to docking with the International Space Station



Το Atlantis «αναποδογύρισε» (backdropped) και είναι έτοιμο για τον ελλιμενισμό του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η φωτογραφία είναι από videoεικόνα της NASA.

REUTERS/NASA TV (UNITED STATES - Tags: SCI TECH) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Υπό κατάρρευση το πολιτικό σύστημα-Σε στάση αναμονής ο Μεσαίος Χώρος… (video)

Τα πορίσματα του Βαρόμετρου της έγκυρης Public Issue για το μήνα Μάιο αποτυπώνουν γλαφυρά το συγκλονισμό που υφίσταται πλέον το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος, και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιβιώνει σχετικά, αφού στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής καταγράφει -παρά την πτώση του στους ποιοτικούς δείκτες- ένα εντυπωσιακό 45%, η ΝΔ όμως είναι εκείνη που οδηγείται ολοταχώς στην πλήρη αποσύνθεση. Όχι μόνο η σημερινή της εκλογική επιρροή περιορίζεται δραματικά στο 27% (6,5 μονάδες κάτω από τη δεινή ήττα του περασμένου Οκτώβρη!), αλλά όπως μαρτυρούν οι ποιοτικοί δείκτες της μέτρησης η τάση είναι σαφώς συρρικνωτική και διαλυτική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τη νέα του ηγεσία. Ιδιαίτερα η τελευταία εμφανίζεται πλήρως απαξιωμένη στα μάτια των πολιτών.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τα πορίσματα του μηνιαίου Βαρόμετρου…

Πού είναι η «ισχυρή Ελλάδα», η «Δανία του Νότου»; Μην είδατε την «επανίδρυση του κράτους» και ……

….. πότε ακριβώς «θωρακίστηκε» η ελληνική οικονομία;
Η απάντηση είναι πολύ απλή. ΠΟΤΕ! Πηγαίναμε με αυτόματους πιλότους, ψέματα, πονηριά και …. βάρκα την ελπίδα του τσαμπουκά και του κρατισμού. Όχι την Ελπίδα που μας παρουσιάζει με θεατρινισμό ο Ηγέτης Αντώνης, αλλά την ελπίδα που υπονοούσαν οι αφίσες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Και το ηφαίστειο δεν έχει ακόμα εκραγεί γιατί …. "κανένας δεν φταίει" και κανένας δεν θέλει να δώσει! Φταίνε πάντα, όλοι οι άλλοι! Πάνω απ’ όλα δεν ευθύνεται το βαθύ, υπανάπτυκτο και αντιπαραγωγικό κράτος που χτίσαμε για "να μας προστατεύσει" και τελικά προστάτευε μόνο τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, την διαπλοκή και έδινε πολλές μίζες στους φίλους, τους κουμπάρους και τους βολεμένους. Ο κόσμος ήταν πάντα ανυπεράσπιστος, αλλά ήλπιζε ότι κάποια στιγμή θα πέσει ένα ψίχουλο κρατικού χρήματος και στην δική του τσέπη. Ή να διορίσει το γιό του σε μια θέση στον ήλιο του κράτους. Όλοι ήθελαν ξαφνικά «καλύτερες μέρες» και εννοούσαν πώς θα δουλέψουν λιγότερο και θα βγάλουν περισσότερα! Υπό την σκέπη ενός πολύ αδύναμου κράτους που είχε πήλινα πόδια και ζούσε με δανεικά. Λόγω του πελατειακού συστήματος της μεταπολίτευσης. Ο εθνικός μας σοσιαλισμός, στην πράξη, αγόραζε και .....

Τα κομμάτια του δύσκολου παζλ των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Το παρόν κείμενο επιχειρεί να προσφέρει μια εξαιρετικά συνοπτική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των διμερών προβλημάτων.
- Αιγιαλίτιδα ζώνη (Χωρικά ύδατα): Στο Αιγαίο και οι δύο πλευρές έχουν χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Στη Μαύρη Θάλασσα και στην ακτή της κατά μήκος της Μεσογείου η Τουρκία έχει εφαρμόσει αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ν.μ. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εθιμικό και συμβατικό (και όπως αποτυπώνεται από τη νέα Σύμβαση του 1982, άρθρο 3), η Ελλάδα έχει το δικαίωμα επέκτασης στα 12 ν.μ. Με απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (1995), τυχόν επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων θα αποτελέσει αιτία πολέμου (casus belli).
- «Γκρίζες ζώνες»: Μετά την κρίση των Ιμίων (1996) η τουρκική πλευρά εμμένει στη θέση ότι στο Αιγαίο υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» κυριαρχίας, που ......

Έτοιμοι να διαπραγματευτούν οι Ταϊλανδοί διαδηλωτές μετά τους 25 νεκρούς

Anti-government red shirt protesters burn tyres on a deserted road during a rally in BangkokAn anti-government protester uses his slingshot during clashes with the Thai army in central BangkokAn anti-government red shirt supporter rolls tires to fuel a barricade set ablaze between army soldiers and protesters in Bangkok
Η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό πολιορκία τους διαδηλωτές, έχοντας διακόψει την παροχή ρεύματος και νερού στην περιοχή. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 54 άτομα στη δίνη των ταραχών, οι 25 από τους οποίους από την Πέμπτη.
Πάντως τα "κόκκινα πουκάμισα" δηλώνουν έτοιμα να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση -αλλά μόνο με τη διαμεσολάβηση του ΟΗΕ. δηλώνουν την Κυριακή οι διαδηλωτές στην Μπανγκόκ, με τον όρο να αποσυρθούν οι στρατιώτες από τους δρόμους με στόχο τη λήξη της πολύνεκρης διαμάχης.
REUTERS/Damir Sagolj (THAILAND - Tags: POLITICS CIVIL UNREST)- Content © 2010 Reuters All rights reserved.

ΝΔ: Εικόνα διάλυσης μετά τη διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη...

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει κυριολεκτικά χαρακτηριστικά διάλυσης. Η ικανοποίηση από τη λειτουργία της βρίσκεται πλέον κάτω από το 10%. Συρρικνώθηκε, μάλιστα, στο ήμισυ (μόλις 8%, από 16%). Η κυβερνητική της ικανότητα έχει σχεδόν μηδενιστεί (4%, έναντι 6% τον προηγούμενο μήνα). Η δημοτικότητα του Α.Σαμαρά σημειώνει μεγαλύτερες απώλειες (-19%) και καθίσταται για πρώτη φορά μετά την εκλογή του ελλειμματική, ενώ η συγκριτική του θέση στο δείκτη πρωθυπουργικών ικανοτήτων παραμένει αναιμική (18%, έναντι 43% του Γ.Παπανδρέου). Η επισημοποίηση του ηγετικού ρήγματος, με την πολιτική διαφοροποίηση και διαγραφή της Ν. Μπακογιάννη δημιουργεί σαφώς φυγόκεντρες τάσεις στη βάση του κόμματος. Η κομματική συσπείρωση της ΝΔ, κυμαίνεται περί το...

Μεγάλες πλημύρες στο Μπαγκλαντές

Manira, 8, and her grandmother Amena Khatun prepare lunch in front of their house, flooded by the high tide in Gabura, SatkhiraA boy uses a plastic container to float in floodwaters during high tide in GaburaSabud Ali Gazi sits in front of his house, which is flooded during the high tide, in Gabura

Η Μανίρα 8 ετών βοηθάει τη γιαγιά της Αμένα να ετοιμάσουν φαγητό, μπροστά στο κατεστραμμένο σπίτι τους. Το χωριό τους έχει κυριολεκτικά πνιγεί. Το πόσιμο νερό είναι πολυτέλεια στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημύρες τις τελευταίες μέρες.
 REUTERS/Andrew Biraj (BANGLADESH - Tags: DISASTER ENVIRONMENT) - Content © 2010 Reuters All rights reserved.

Η πορνοστρέφεια μιας ανέραστης κοινωνίας ...

Όταν η Τζούλια έκανε πορνό, η "Τούβλη" λογικό ήταν να ζηλέψει! "Γιατί? Εμένα τι μου λείπει, τι παραπάνω έχει αυτή από εμένα?" διερωτήθηκε το νέο αστέρι των τεχνών! Έκανε λοιπόν κι αυτή πορνό, αφού με όλα αυτά που ακούει για την κρίση χάζεψε η γυναίκα και φοβήθηκε μην πεινάσει το παιδί της. Αμάρτησε για το παιδί της λοιπόν, αφού έτσι ανακοίνωσε και η ίδια, σε βαρύγδουπες δηλώσεις της, μετά το πέρας των γυρισμάτων. Βγαίνει μάλιστα και δεύτερη υπερπαραγωγή σε ένα  μήνα απ' ότι λένε, για να προλάβουν τη καλοκαιρινή πτώση της αγοράς (τι άγχος που το 'χουν κι αυτοί βρε παιδί μου). Ε, όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να πας διακοπές χωρίς να έχεις πρώτα δει το δεύτερο μέρος της επικής τριλογίας, ή τέλος πάντων χωρίς να το έχεις συμπεριλάβει στις αποσκευές σου. Και ξαφνικά..να σου που ξεφυτρώνει κι άλλη περσόνα...

Πόσα είδε η Εριέτα στα 175 χρόνια της ζωής της...


Το Ισραήλ απαγόρευσε το ipad!

To Ισραήλ απαγόρευσε την εισαγωγή του νέου δημοφιλούς προϊόντος της Apple, iPad εγείροντας την έντονη ανησυχία της για την ισχύ των ασύρματων δεκτών και πομπών, η οποία δεν είναι συμβατή με τα εθνικά πρότυπα λήψης και μπορούν να διαταράξουν την λειτουργία άλλων ασύρματων συσκευών. Αξιωματούχοι του τελωνείου δήλωσαν ότι μόνον αυτήν την Πέμπτη κατασχέθηκαν περίπου 10 συσκευές iPads από τη στιγμή που το Ισραήλ ανακοίνωσε τους νέους κανονισμούς νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η απαγορευτική εντολή του Ισραήλ εμποδίζει τον οποιονδήποτε – ακόμη και...

Δηλώσεις Παπανδρέου στο CNN:"Ανοιχτό το ενδεχόμενο διερεύνησης του ρόλου αμερικανικών τραπεζών στην κρίση"

Ανοιχτό αφήνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόμενο να διερευνηθεί ο ρόλος αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών στην κρίση χρέους της χώρας μας, σύμφωνα με δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται κοινοβουλευτική έρευνα στην Ελλάδα, η οποία θα κοιτάξει στο παρελθόν για το πώς τα πράγματα κινήθηκαν προς τη λάθος κατεύθυνση και ποιου είδους πρακτικές ήταν αρνητικές» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Υπάρχουν παρόμοιες έρευνες σε άλλες χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακούω τις λέξεις 'απάτη' και 'έλλειψη διαφάνειας'. Επομένως, ναι, υπάρχει μεγάλη ευθύνη εδώ» πρόσθεσε.

Ο Ηγέτης Αντώνης Σαμαράς μπροστάρης στους ταξικούς αγώνες

Την Παρασκευή 7 του μηνός, την επομένη της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της χώρας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφόρησε με τον υπέροχο τίτλο: «Δήμιοι του λαού ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. με συμπαραστάτη τη ΝΔ εκτέλεσαν “εν ψυχρώ” στη Βουλή τις λαϊκές κατακτήσεις».
Από πού κι ώς πού «συμπαραστάτης η Ν.Δ.»; Αν η εφημερίδα του ΚΚΕ δεν ταυτίζει ολόκληρο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη μεμονωμένη περίπτωση της Ντόρας Μπακογιάννη (πράγμα απίθανο), τότε γνωρίζει κάτι περισσότερο από όλους μας για το πραγματικό νόημα της αρνητικής ψήφου της Ν.Δ. Κάτι περισσότερο, προφανώς, ακόμη και από αυτόν τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με τόσο σθένος υποστήριξε στη Βουλή, αλλά και στον ΣΕΒ, την απόφασή του να καταψηφίσει τη συμφωνία. Ελπίζω, ειλικρινά, να του το αποκαλύψει η κυρία Παπαρήγα, τη Δευτέρα, όταν θα συναντηθούν στο γραφείο του στη Ρηγίλλης.
Τι πραγματικά επιδιώκει ο πρόεδρος του κατ’ εξοχήν αστικού κόμματος από τη συνάντηση με τη γραμματέα του ......

Ηγούμενος Εφραίμ: «Με πρωτοβουλία Καραμανλή η συνάντησή μας το 2006» (αποκαλυπτική συνέντευξη στην "Ε")

Πυρά και μηνύματα εναντίον μελών της κυβέρνησης Καραμανλή εξαπολύει με συνέντευξή του στην «Κ.Ε.» ο πατέρας Εφραίμ, λίγο πριν κλείσει στην εξεταστική η διερεύνηση του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου. 

Αποκαλύπτει ότι «με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή» έγινε η επίμαχη επίσκεψη τον Ιούλιο του 2006 στο Αγιον Ορος! Επιμένει, όμως, ότι το αντικείμενο των τότε συνομιλιών ήταν μόνο η...

Βαρόμετρο, Μάιος 2010: Τάση “εξόδου” από το εκλογικό σώμα, ισχυρός κλυδωνισμός του δικομματισμού & ενίσχυση της Αριστεράς

Οι πολιτικές συνέπειες της συμφωνίας Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ

Ανάλυση του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ

Η δυναμική της νέας περιόδου, στην οποία έχει εισέλθει η πολιτική σκηνή της χώρας μετά την έλευση του ΔΝΤ, εκδηλώνεται σε τρεις κατευθύνσεις (Η σειρά είναι ιεραρχική): Πρώτον, με την αλματώδη αύξηση των κοινωνικών διαθέσεων για αποχή και έξοδο από το εκλογικό σώμα. Δεύτερον, με τη σημαντική αποδυνάμωση που υφίστανται τα δύο κυρίαρχα κόμματα της διακυβέρνησης, τόσο στο επίπεδο της ηγεσίας τους, όσο και στο επίπεδο της κοινωνικής τους υποστήριξης. Τρίτον, με την εκλογική ενίσχυση της Αριστεράς.

Από την άλλη πλευρά, η κοινωνική προτίμηση για...

89% των πολιτών είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από τη "Νέα" Νέα Δημοκρατία του Ζιγδαντώνη...

//liberalserres//

Έρχεται το τέλος του LimeWire

Ένοχοι για συνέργεια στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων κρίθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ οι ιδρυτές της δημοφιλούς υπηρεσίας LimeWire, έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν εναντίον τους 13 μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.
Η δικαστική απόφαση θα μπορούσε να καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα στην ανταλλαγή αρχείων μέσω του Διαδικτύου εδώ και χρόνια, εκτιμά το CNet. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών NPD, οι χρήστες του LimeWire αντιστοιχούν στο...

Υποθέσεις κακοδιαχείρισης «γαλάζιων» υπουργών στέλνει στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση

Την αποκάλυψη υποθέσεων κακοδιαχείρισης υπουργών των κυβερνήσεων της ΝΔ (2004-2009) σχεδιάζει η κυβέρνηση, στέλνοντας όλους τους σχετικούς φακέλους στη Δικαιοσύνη.
Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται Το Βήμα της Κυριακής εκτιμούν ότι η ροή στοιχείων από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή θα αρχίσει από τον Ιούνιο, όταν αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της η Εξεταστική για την οικονομία.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, από τα στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί ή θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, είναι σαφές και ποιοι υπουργοί θα κληθούν να αιτιολογήσουν τα κονδύλια που υπέγραψαν:
Οι πρώην υπουργοί...

Οι κωλοτούμπες κύριοι Χατζηδάκης - Δένδιας

Ανεπανόρθωτα εξετέθησαν οι Ευρωπαϊστές της Ν.Δ. Χατζηδάκης, Μουσουρούλης και Δένδιας. Οι τρεις νεοδεξιοί - που μαζί με τον Παπαθανασίου- έβγαζαν μανιφέστα για την Ευρώπη, αποφάσισαν ότι ο δρόμος που τους δείχνει ο Σαμαράς είναι απολύτως συμβατός με τις αρλούμπες που έγραφαν και έλεγαν. Ο κόσμος όμως τους έχει πάρει χαμπάρι. Τους έχει κατατάξει στους συντελεστές της χρεοκοπίας. Ως τέτοιοι θα κρίνονται από δω και πέρα

Τέσσερις στους Δέκα πολίτες απορρίπτουν όλα τα κόμματα! Σεισμός στο Πολιτικό Σύστημα (Δημοσκόπηση Alco-Πρώτο Θέμα)