Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Υποθέσεις κακοδιαχείρισης «γαλάζιων» υπουργών στέλνει στη Δικαιοσύνη η κυβέρνηση

Την αποκάλυψη υποθέσεων κακοδιαχείρισης υπουργών των κυβερνήσεων της ΝΔ (2004-2009) σχεδιάζει η κυβέρνηση, στέλνοντας όλους τους σχετικούς φακέλους στη Δικαιοσύνη.
Κυβερνητικές πηγές που επικαλείται Το Βήμα της Κυριακής εκτιμούν ότι η ροή στοιχείων από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή θα αρχίσει από τον Ιούνιο, όταν αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της η Εξεταστική για την οικονομία.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, από τα στοιχεία που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί ή θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, είναι σαφές και ποιοι υπουργοί θα κληθούν να αιτιολογήσουν τα κονδύλια που υπέγραψαν:
Οι πρώην υπουργοί... Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου, ο πρώην υπουργός Τουρισμού Κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε αντιπαράθεση με την νυν υπουργό, οι πρώην υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκος και Σ. Χατζηγάκης, οι πρώην υπουργοί Παιδείας Α. Σπηλιωτόπουλος και Ευρ. Στυλιανίδης και οι Μ. Λιάπης και Γ. Βουλγαράκης.
Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης θα παρουσιάσει τις νέες ρυθμίσεις για το «πόθεν έσχες» και το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος θα παρουσιάσει τις αλλαγές στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :