Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Έρχεται το τέλος του LimeWire

Ένοχοι για συνέργεια στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων κρίθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ οι ιδρυτές της δημοφιλούς υπηρεσίας LimeWire, έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν εναντίον τους 13 μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.
Η δικαστική απόφαση θα μπορούσε να καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα στην ανταλλαγή αρχείων μέσω του Διαδικτύου εδώ και χρόνια, εκτιμά το CNet. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών NPD, οι χρήστες του LimeWire αντιστοιχούν στο... 58% των ανθρώπων που δήλωσαν ότι κατέβασαν μουσική από ομότιμα δίκτυα (peer-to-peer) στη διάρκεια του 2009. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, το λογισμικό του LimeWire έχει κατεβαστεί 340.000 φορές από το δικτυακό τόπο Download.com του CNet.
Όπως αναφέρει το Reuters, η αγωγή κατά της εταιρείας Lime Wire είχε κατατεθεί το 2006 από τις δισκογραφικές εταιρείες Arista, Atlantic, BMG Music, Capital, Electra, Interscope, LaFace, Motown, Priority, Sony BMG, UMG, Virgin και Warner Brothers.
To ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν που εξέτασε την υπόθεση έκρινε ότι η Lime Wire και ο ιδρυτής της Mark Gordon επίτηδες διευκόλυναν τους χρήστες στην ανταλλαγή πειρατικών αρχείων.
"Οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι η Lime Wire βελτιστοποίησε το LimeWire ώστε να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν ψηφιακές ηχογραφήσεις, των οποίων η πλειονότητα καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα, και ότι η Lime Wire βοήθησε τους χρήστες να διαπράξουν την παραβίαση" αναφέρει η απόφαση των 59 σελίδων.
Η ποινή κατά της Lime Wire και του ιδρυτή της θα καθοριστεί σε επόμενη φάση της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :