Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ορεξάτος γύρισε από τα σαλέ ο Καραμανλής

Οι συμφωνίες Καραμανλή-Σαμαρά ξεκίνησαν πριν από δέκα χρόνια όταν ο Καραμανλής δεν κάλυπτε τον Μητσοτάκη από τις επιθέσεις που δέχονταν από τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς ξέρει πολύ καλά ότι αυτή ήταν και μια από τις αδυναμίες του πρώην πρωθυπουργού και δεν θέλει να πέσει στον ίδιο λάκκο.
Ο Καραμανλής έχει δεχθεί οξύτατη κριτική τις τελευταίες μέρες και η Ρηγίλλης πιστεύει ότι τυχόν υπεράσπιση του παρελθόντος θα μπορούσε να εκληφθεί ως κάλυψη της προηγούμενης αποτυχημένης κυβέρνησης. Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι άλλα έλεγε και ποτέ δεν έκανε τίποτα. Ο Γιακουμάτος ζήτησε συγνώμη που δεν έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση. Η ανοιξιάτικη Ρηγίλλης τήρησε «ίσες αποστάσεις» όπως ακριβώς έκαμε ο Καραμανλής όταν ο ...

"Μαγαζί" φτιάχνει και ο Αβράμ

Βλέπει ο Αβραμόπουλος ότι δεν του δίνουν σημασία στη Ρηγίλλης και σκέφτεται πως ακριβώς θα φτιάξει ένα νούμερο 2 μηχανισμό που να τον εκπροσωπεί επάξια. Με τις πληροφορίες που θέλουν τους μυστικοσυμβούλους να προτείνουν άμεση διαγραφή της Ντόρας θεωρεί ότι είναι απαραίτητος ένας δικός του μηχανισμός κομματικής εξουσίας. Έχει ξεκινήσει μάλιστα επαφές και με Ντορικούς που τους "τοποθετεί" στο κάδρο του δικού του μηχανισμού, μοιράζοντας θέσεις και εξουσίες.
Εάν το σύστημα Σαμαρά δεν τον θέλει στο εσωτερικό της Ρηγίλλης, αυτός θα φτιάξει μηχανισμό απέξω.
Θεωρεί ότι οι επιλογές Σαμαρά σε πολιτικές και πρόσωπα, γρήγορα θα τον οδηγήσουν σε λάθη και γκάφες. Άρα είναι παραπάνω από επιβεβλημένο, ο μηχανισμός του να είναι έτοιμος για να μπορέσει έτσι να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στο βάθος του μυαλού του βέβαια είναι πως αυτός θα γίνει νούμερο 1 ή τουλάχιστον πως θα συναποφασίζει με τον Αντώνη.

Η ανοιξιάτικη Νέα Δημοκρατία ατενίζει το παρελθόν και την πλάτη του ΠΑΣΟΚ

Είναι τεράστια η σύγχυση που έχουν προκαλέσει στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους οι ασάφειες και πολιτικές αστοχίες της ανοιξιάτικης Νέας Δημοκρατίας. Οι επιτελάρχες της Ρηγίλλης προερχόμενοι κυρίως από «αριστερές δεξιώσεις» έχουν αποφασίσει ότι εχθρός της παράταξης είναι ο …. Μητσοτάκης και ανταγωνιστικό κόμμα στη ΝΔ είναι το ΛΑΟΣ. Βρίσκονται μάλιστα εγκλωβισμένοι στις επιλογές τους όπως φαίνεται από τα δορυφορικά στη Ρηγίλλης υποστηρικτικά μέσα, τα οποία έχουν σχεδόν πάψει να ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ και έχουν μεγάλο καημό με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Θεωρούν ότι κερδίζουν τις εντυπώσεις έτσι και εγκατασταθεί ο «αντιμητσοτακισμός» στο κέντρο της νέο-δεξιάς ιδεολογίας, όπως πιστεύει και ο φίλος τους ο Τράγκας! Μιας ιδεολογίας με «θρησκόληπτα μέτρα» που προσεγγίζει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία με πολύ μεγάλη ευκολία και επιδίδεται σε πατριδοκαπηλία με πολύ μεγάλη προχειρότητα.
Η ΝΔ είναι γνωστό ότι υποφέρει από πολλά κομματικά στερεότυπα που λειτουργούν ως εμμονές. Πρόκειται για τα φαντάσματα του παρελθόντος τα οποία θέλει να απενοχοποιήσει το στρατηγείο του Σαμαρά χωρίς να μεσολαβήσει αυτοκριτική ή έλεγχος του αμαρτωλού παρελθόντος. Στη Νέα Δημοκρατία η αυτοκριτική αποτελεί «απαγορευμένο καρπό» από την εκάστοτε ηγεσία μια και θίγονται οι εσωκομματικές ισορροπίες και η «βαθιά δεξιά» που θεωρείται διαρκής πλειοψηφία με σταλινικά χαρακτηριστικά. Ενώ ο Μητσοτακισμός π.χ. θεωρείται «μειοψηφία των περιχώρων, των Χανίων και της Ευρυτανίας»! Στη Νέα Δημοκρατία η αυτοκριτική θεωρείται επικίνδυνη, διχαστική και διασπαστική. Το κομματικό καραμανλικό άβατο ποτέ δεν φρόντισε να δημιουργήσει τις απαραίτητες δικλείδες για ασφαλή εσωτερικό διάλογο. Και όσες φορές επιχειρήθηκε κατέληξε σε φιάσκο μια και ενοχλούσε κάθε φορά τα «φαντάσματα του παρελθόντος»! Έτσι η ελληνική αριστερά επέβαλλε ως κοινωνική εικόνα της δεξιάς ένα σάπιο πολιτικό προϊόν που απλά διαχειρίζεται την εξουσία με εναλλασσόμενο τρόπο, εύκολο να τρωθεί από το δικαίωμα στην αυστηρή κριτική που απολαμβάνουν οι «δημοκρατικές δυνάμεις». Τις αδυναμίες και τα πολιτικά κενά μιας παράταξης καλύπτουν εύκολα ο τσαμπουκάς και ο λαϊκισμός μιας άλλης.
Ο Σαμαράς όχι απλά επιζητά να διορθώσει με την χαμένη αυτοκριτική την άσχημη εικόνα της δεξιάς αλλά προσπαθεί να επιβάλλει (χωρίς ενδοιασμούς) αυτήν την αρνητική εικόνα ως την πραγματικά αληθινή και πολιτικά σωστή. Να μη φοβάται ο δεξιός να πει ότι είναι δεξιός και να μη ντρέπεται για το παρελθόν του … Η νεοδεξιά δηλαδή του σαμαρικού επιτελείου απλά δικαιώνει τα ιστορικά λάθη του παρελθόντος χωρίς να μελετήσει ιστορία ή διαστρεβλώνοντας για άλλη μια φορά την ιστορία της.

27 Ιανουαρίου. Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος [65η επέτειος]


Σήμερα είναι η 65η επέτειος από την απελευθέρωση του ναζιστικού κολαστηρίου Άουσβιτς και ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία, θα απευθυνθεί, στην εβραϊκή γλώσσα, στα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου.
Η 27η Ιανουαρίου ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως "διεθνή ημέρα μνήμης" για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου της Πολωνίας.

50 χρόνια από το θάνατο του Αλμπέρ Καμί

Ο Καμύ (Albert Camus) βρίσκει τον θάνατο στις 4 Ιανουαρίου 1960 σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, στο Βιλμπλεβέν της Υόνης (Yonne), όταν ο οδηγός και συγγενής του στενού του φίλου Γκαλιμάρ παρεκκλίνει της πορείας του και ρίχνει το αυτοκίνητο μάρκας Facel-Vega σε ένα δέντρο.
Οι εφημερίδες της εποχής κάνουν λόγο για υπερβολική ταχύτητα (130 χλμ/ω), αδιαθεσία του οδηγού ή σκάσιμο του ελαστικού, αλλά ο συγγραφέας Ρενέ Ετιάμπλ διαβεβαιώνει ότι μετά από επίμονες μελέτες είχε στα χέρια του αποδείξεις ότι η Facel-Vega ήταν ένα κινητό φέρετρο - ωστόσο καμία εφημερίδα δε δέχτηκε να τις δημοσιεύσει.
Η Γαλλία γιορτάζει αυτή την εποχή τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Αλμπέρ Καμί. Να τι λέει ο Μπρινκ για τον αγαπημένο του Γάλλο συγγραφέα:

«Κατά τον Καμί, ο ορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει τις ρίζες του στην ιδέα της εξέγερσης. Ξεκινώντας από εκεί εξερεύνησε όσα συμβάλλουν στη διεύρυνση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η ιδέα τού να λες όχι, αντιστοιχεί στην άρνηση του συμβιβασμού, της αδικίας, του ψεύδους. Είναι επίσης η ...

Πλοιάρια από Ελλάδα, Τουρκία, Σουηδία και Ιταλία «ανοίγουν πανιά» για τη Γάζα

Τον αποκλεισμό της Γάζας θα επιχειρήσει να σπάσει και πάλι ευρωπαϊκός στολίσκος, μέρος του οποίου θα αποπλεύσει και από την Ελλάδα, ανακοίνωσε παλαιστινιακή επιτροπή κατά του αποκλεισμού.

Επίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Λιβάνου «Αλ-Σαφίρ», ενδέχεται ο Τσάβες να είναι μεταξύ των επιβαινόντων σε πλοίο της επόμενης ανθρωπιστικής αποστολής υπό τον Γκάλογουεϊ, τη Lifeline 4, η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις βρετανικές εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.

Για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας ζήτησαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ασκήσει πίεση προς το Ισραήλ, 54 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου.

Τον αποκλεισμό της πολύπαθης Γάζας είχε σπάσει πέρυσι τον Αύγουστο η αποστολή της οργάνωσης «Free Gaza».
www.palestine-info.co.uk

Ειδικός Σύμβουλος του Στ. Ψυχάρη, αναλαμβάνει ο Γ. Πρετεντέρης


Τελικά όχι μόνο δεν έφυγε από τον ΔΟΛ ο Πρετεντέρης αλλά και αναβαθμίστηκε.

Mε απόφαση του Προέδρου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Στ. Ψυχάρη, ο δημοσιογράφος Γ. Πρετεντέρης αναλαμβάνει καθήκοντα «Ειδικού Συμβούλου παρά τω Προέδρω του Οργανισμού».
Ο Πρετεντέρης διατηρεί τη στήλη του στο «Βήμα της Κυριακής» και αναλαμβάνει καθημερινή στήλη στα «Νέα» από τη Δευτέρα.

Μεγάλωσε η κοιλιά του Λάκη! Τρώει καλά!



"Μην πιστεύετε χοντρό ιερέα" δεν κήρυττε ο Λάκης (από το Αλ Τσαντίρι)στο παρελθόν;
Να τολμήσουμε να ρωτήσουμε αν ισχύει το ίδιο και για τους λαϊκούς "ήρωες ψυχαγωγούς;"

MEDIAKIAS: ΜΕΓΑΛΩΣΕ Η ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΚΗ...

Δημιουργήθηκε νέα γραμμή χρονολόγησης μέχρι 50.000 π.Χ.

Η βασική αρχή της χρονολόγησης μέσω του ραδιοάνθρακα είναι σχετικά απλή. Τα φυτά και τα ζώα απορροφούν μικρές ποσότητες ραδιενεργού άνθρακα-14 από το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ενόσω ζουν, αλλά παύουν να απορροφούν όταν πεθαίνουν. Η αργή αλλά σταθερή αποσύνθεση του άνθρακα-14 από τα αρχαιολογικά και γεωλογικά δείγματα αποτελεί ένα είδος "ρολογιού" και η ποσότητα του ραδιενεργού άνθρακα που έχει απομείνει, όταν οι ερευνητές μετρούν το δείγμα, δίνει μια σαφή ένδειξη για το πόσο παλαιό αυτό είναι.
Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν ότι το τεχνικό όριο για την μέτρηση είναι μέχρι πριν από 50.000 χρόνια, καθώς μετά από αυτό το χρονικό όριο έχει απομείνει πια ελάχιστη ποσότητα άνθρακα-14 και η μέτρηση δεν μπορεί να είναι ακριβής. Όμως το κυριότερο πρόβλημα της ....

Το 13ο ipanic χτύπημα ...



To 13o τεύχος του IPanic βρίσκεται online με νέες στήλες και ακόμα πιο extreme περιεχόμενο.

http://www.panic-gr.blogspot.com/


Έπεσε μετεωρίτης μέσα στο γραφείο του. Scary!



Είναι αυτό που λένε "σου έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι" ή και "Μου ήρθε ο ουρανός Σφοντύλι".... Ε δεν είναι και λίγο πράμα εκεί που κάθεσαι ξαφνικά να πέφτουν μετεωρίτες δίπλα σου; Δηλαδή λίγο πιο πέρα και θα σου έβαζε φωτιά ο ουρανός! Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι σου μένει και ένα ενθύμιο από τα βάθη του οργισμένου σύμπαντος!

Σύγχρονο ελληνικό λεξικό της νεολαίας


Πήρα fax : Tο κατάλαβα.
Μπάρκουλης είσαι; : Είσαι τρελός.
Βυσματώθηκα : Έχω πολλή δουλειά.
Ποδανά : Διάλεκτος των νέων. ( ανάποδα )
Η goa : Η rave γκόμενα.
Έφαγα ήττα : Έπαθα σοκ.
Την είδα Σορίν Ματέι : Έγινα πολύ κακός.
Μάτσας : Προδότης.
Με έδωσες : Με πρόδωσες.
Pamela : Η γυναίκα με το μεγάλο μπαλκόνι.
Κόντρα πλακέ : Η γυναίκα με το μικρό μπαλκόνι.
Τον σακουλιάσανε : Τον πιάσανε, τον συλλάβανε.
Έφαγα φλας : Μου ήρθε ξαφνικά.
Κουκουρούκου : Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Τα πήρα στο κρανίο : Νευρίασα.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Λόρδος Ευβοίας! Ζητάει συγγνώμες τώρα!

Έχει πανικοβληθεί ο Λόρδος Ευβοίας και παίρνει τηλέφωνα έναν - έναν τους
εσωκομματικούς παρεξηγημένους για να ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του.
Μετά τα μέτωπα που άνοιξε με το μισό κόμμα λόγω του "καραμπινάτου λορδισμού"
από τον οποίο πάσχει βαρέως, έχει αρχίσει να τρέμει για την θέση του και ο Σαμαράς
τον έχει βάλει να παίρνει τηλέφωνα δεξιά και αριστερά μπας και λύσει τις παρεξηγήσεις.
Τρέχει και το θέμα με τις...παροχές από το Υπουργείο Τουρισμού, οι οποίες έβγαζαν μάτι και ο "Μέγας Κωνσταντίνος" βλέπει το κόμμα να του έχει ήδη γυρίσει την πλάτη...

Καταψήφισαν το νομοσχέδιο αλλά ψήφισαν υπέρ της αρχής του !!!

Πολύς λόγος είχε γίνει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το νομοσχέδιο περί της Δασικής Πολιτικής της χώρας. Υπήρξαν φωνές οι οποίες αντιδρούσαν ως προς το νομοσχέδιο αλλά όπως φάνηκε ήταν οι μοναχικές φωνές μιας πλήρως απαξιωμένης αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κατάλαβαν χθες τελικά, ότι ο Κιλτίδης είχε δίκιο. Η Νέα Δημοκρατία έφτασε να καταψηφίσει 5 άρθρα του νομοσχεδίου ενώ στην αρχή περιοριζόταν μόνο στα άρθρα 1 και 9. Καταψήφισαν δηλαδή τα 5 από τα 9 άρθρα του νομοσχεδίου αλλά επί της αρχής του νομοσχεδίου, ψήφισαν υπέρ! Άκουσον, άκουσον!!!
Και ερωτάσθε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας: πώς γίνεται να ....

Η Ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκη από βαρύγδουπα λόγια, αλλά από πολιτικές και λύσεις

Νέα Μεταπολίτευση...

Ο Αντώνης Σαμαράς το 1993 ως πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. στη προσπάθεια του να διαφοροποιηθεί και να βρει χώρο ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, μιλούσε για δεινοσαύρους της πολιτικής. Κεντρικό σύνθημα του δε ήταν το "Η Ελλάδα της αξιοκρατίας και της ελπίδας¨.

Περίπου δέκα χρόνια μετά, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που ειρήσθω εν παρόδω εκπροσωπούσε την αμφίπλευρη διεύρυνση του Αντώνη Σαμαρα, ίδρυσε το ΚΕΠ (το κόμμα όχι του Συντάγματος) και έκανε λόγο για το τέλος του βιολογικού κύκλου των μεγάλων κομμάτων.

Τα χρόνια πέρασαν, οι διαδρομές πολλών ξεχάστηκαν και ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στο .....

ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ


Ας μας απαντήσουν οι αγροτοπατέρες ''αγωνιστές'' της ΠΑΣΕΓΕΣ, της Ελαιουργικής και σια -οι οποίοι έχουν φροντίσει να ενθυλακώνουν μερικές δεκάδες εκ. ευρώ για τους ίδιους-  που αγωνίζονται για το ''καλό των αγροτών'' γιατί το 2005, δεν είσασταν βρε ''έτοιμοι'' να πουλήσετε 15.000 τόνους τυποποιημένου ελαιόλαδου σε Αμερικάνικη εταιρία;
Ανικανότητα ή σκοπιμότητα σας έκαναν να μην είστε ''έτοιμοι'';
Για πείτε ρε ρεμπεσκέδες γιατί στερήσατε το δικαίωμα στον Έλληνα ελαιοπαραγωγό να λύσει το πρόβλημα διάθεσης ενός βασικού Ελληνικού προϊόντος;
Για να τους σέρνετε ωρέ καθάρματα στα μπλόκα και να καταστρέφετε την Ελληνική οικονομία;
Για να κάνετε κομματικά παιχνίδια;
Tι έχετε να πείτε για τα παρακάτω δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την ανικανότητα σας; Kαι έχετε μετά το θράσος να μιλάτε για ''εμπόρους που σας εκμεταλεύονται'', όταν εσείς οι ίδιοι πουλάτε τους αγρότες.

Η επιστολή Καραμανλή στη Μπεζαντάκου!

Η αρχή με τις επιστολές, έγινε από τη Στέλλα Μπεζαντάκου στον Καραμανλή.

Μετά ο Καραμανλής έστειλε επιστολή στο Χριστοφοράκο.

Ο οποίος Χριστοφοράκος είχε στείλει επιστολή στον Παπανδρέου.
(Μάλλον στο Ραγκούση, όταν το ΠΑΣΟΚ τού είχε ζητήσει να αναφερθεί πιο ανοικτά και λεπτομερώς στις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει από τη Γερμανία)

Και τέλος ο Παπανδρέου έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Ομπάμα.

Το μόνο που μένει είναι να στείλει επιστολή ο Ομπάμα στην Μπεζαντάκου…

Το Mediasoup εξασφάλισε αποκλειστικά για εσάς, την απαντητική επιστολή του πρώην πρωθυπουργού στην καλλίφωνη super star της πίστας.
ΥΓ. Ζητώ συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό «πρωθυπουργός».
Aκολουθεί η επιστολή του Καραμανλή

Aφού μας έπρηξε με την Πατρίδα ο Σαμαράς, τώρα ζητάει και Υπουργείο Οικογένειας


Σαμαράς ο Προστάτης της Οικογένειας
Τη δημιουργία «Υπουργείου Οικογένειας» πρότεινε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την κοπή της πίτας της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων του κόμματός του. «Δεν είναι συντηρητισμός η Οικογένεια. Κι όσοι δεν το πιστεύετε, ρωτήστε τους καλύτερους εκπροσώπους του αύριο, τα ίδια τα παιδιά, αν επιθυμούν μια υγιή οικογένεια.
http://www.athensvoice.gr

Μάλιστα... Μα γιατί τρελό αγόρι μας τα λες λίγα λίγα και δεν μας προτείνεις κατευθείαν ένα Υπουργείο Πατρίδας, Θρησκείας και Οικογένειας Υ.ΠΑ.ΘΡ.ΟΙΚ.;

Η Ελλάδα στην εντατική του Γιώργου και των κερδοσκόπων


Οσοι έχουν μνήμη ενθυμούνται ότι ο ορυμαγδός των Οίκων αξιολόγησης (αυτών των πειρατών), οι πιέσεις των διεθνών κερδοσκόπων (και συνεπώς τα δημοσιεύματα των δικών τους στον διεθνή Τύπο) άρχισαν αμέσως ύστερα απ' την πρωτοφανή για πρωθυπουργό δήλωση του κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου ότι «η Ελλάδα είναι στην εντατική».

Χθες λοιπόν η χώρα βγήκε στη γύρα για δάνειο ύψους 5 δισ., «ενδιαφέρθηκαν» 26,5 δισ. κι εν τέλει δανείστηκε 8 δισ. με επιτόκιο 6,2% κατά μέσον όρο. Με έναν λόγο αφού ...
πουσάρανε το επιτόκιο οι κεφαλαιούχοι έσπευσαν να μας δανείσουν (με μεγάλο κέρδος αυτοί και να φουσκώσουμε κι άλλο το χρέος μας εμείς). Δανεισμός με τέτοιους όρους σημαίνει ότι η ανάσα που παίρνεις τώρα θα σε πνίξει αύριο.

Δεν ξέρω αν στην περίπτωση που .....

Συνεχίστε Φωτεινούλα με αυτές τις τακτικές και αν δείτε κυβέρνηση να μας το πείτε


Είπε η Φωτεινούλα Πιπιλούλα στο "Κανάλι 1" του Πειραιά: "Το μαστίγιο δεν είναι στο χέρι του Προέδρου μόνο. Θα πάρουν μαστίγιο οι 800.000 ψηφοφόροι εναντίον όποιου βουλευτή κρίνουν ότι παρακούει τη σαφή εντολή τους να ανασυγκροτηθεί η παράταξη".

Η Φωτεινούλα δεν έχει μάλλον καταλάβει ότι περισσότεροι από τους μισούς δεν  ψήφισαν "σφουγγάρι"... Συνεχίστε Φωτεινούλα με αυτές τις τακτικές και αν δείτε κυβέρνηση να μας το πείτε

Δεξί Xαφ

Ογκηθμοί Αντώναρου

Δεν θα έλεγα ότι ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι η αδυναμία μου, εντούτοις είναι μάλλον υπερβολικό να εγκαλείται, επειδή κάποτε ζήτησε από τον Δ. Χριστοφοράκο της Siemens να βρει δουλειά σε κάποια φίλη του (με την καλή έννοια του όρου). Και ποιος δεν το έχει κάνει; Είναι πάγια η πρακτική των πολιτευομένων να παραπέμπουν στους φίλους τους από τον ιδιωτικό όσους τους χτυπούν την πόρτα, αναζητώντας μια θέση. Ως εδώ, λοιπόν, ουδέν το μεμπτόν.
Αν όμως, ευσταθούν τα όσα μετέδιδε από την κρατική τηλεόραση δημοσιογράφος διαπιστευμένος στη Ν.Δ., συγκεκριμένα τους ισχυρισμούς του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου ότι, ακόμη και να του είχε τηλεφωνήσει ο Δ. Χριστοφοράκος, εκείνος ποτέ δεν θα ανταπέδιδε το τηλεφώνημα, τότε το πράγμα αλλάζει. Διότι δεν γίνεται από την μια να προστρέχεις στους κραταιούς των επιχειρήσεων για να σου βολέψουν τους φίλους και από την άλλη, όταν δεν τους έχεις ανάγκη, να μην απαντάς στο τηλέφωνο. Ή μάλλον (μα τι λέω;) γίνεται και παραγίνεται! Ονομάζεται μάλιστα γαϊδουριά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποτελεί προϋπόθεση για να εμπλακεί κανείς με την πολιτική...
/ Στέφανος Κασιμάτης στην "Καθημερινή" /

Τρεις στρατοί συγκρούονται στη ΝΔ ......

Στους επίμονους διαξιφισμούς «σαμαρικών» και «ντορικών» προστίθενται οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή
Μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ, η Ρηγίλλης μοιάζει πολύ με την Εθνική οδό. Είναι γεμάτη από... μπλόκα θερμόαιμων στελεχών που ζητούν επειγόντως ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά και από βουλευτές που βάλλουν πλέον ανοικτά κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή. Στον δύσβατο δρόμο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ.Σαμαρά για ενότητα στήνονται εσωκομματικά οδοφράγματα από τους «σκληροπυρηνικούς» ένθεν κακείθεν. Η ΝΔ έχει σπάσει σε τρία μέτωπα: από τη μια πλευρά βρίσκονται φανατικοί υποστηρικτές του κ. Σαμαρά και από την άλλη είναι οι «ορκισμένοι» πολιτικοί φίλοι της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη . Τα δικά τους «μπλόκα» στήνουν και άλλοι βουλευτές, νυν και πρώην, οι οποίοι ασκούν ανοικτή κριτική στην τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και στον κομματικό μηχανισμό, επικρατεί κλίμα ...

"Άνοιγμα" Παπανδρέου στη Ντόρα Μπακογιάννη;


«Άνοιγμα» έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη Ντόρα Μπακογιάννη,  με την ομιλία του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο πρωθυπουργός, αν και επί υπουργίας της δεν έλεγε και τα καλύτερα λόγια για τη Ντόρα, αναφέρθηκε δύο φορές με θετικό τρόπο στα πεπραγμένα της (μία στην ομιλία του και μία κατά τη διαδικασία των απαντήσεων σε ερωτήσεις των βουλευτών-αντιπροσώπων των κρατών τους).
Τώρα δύο τινά συμβαίνουν: ή κάτι σκέφτεται για το μέλλον ή έχει αποφασίσει να...

Ανω κάτω για το Βατοπέδι στη ΝΔ . Με το ζόρι ο Μαρκογιαννάκης εισηγητής!

Αρχίζουν τα γλέντια !!!

Πολλά τηλεφωνήματα χρειάστηκε να κάνει ο ίδιος ο Α Σαμάρας στο Χρ. ΜΑρκογιαννακη προκείμενου να δεχτεί να εισηγηθεί στη Βουλή για την υποόθεση του Βατοπεδιου. "Δε θα φτυσω τα μούτρα μου " έλεγε χτες στο καφενείο της Βουλής . "Καναμε πολύ δουλειά στην επιτροπή όταν ήμουνα πρόεδρος, τι θέλει τώρα ο Σαμαρας, να φτύσουμε τα μούτρα μας; " Να τα βρει με τον " Καραμανλη και τον Αγγελου και μετά να ζητάει Εξεταστική, στο κάτω κάτω αυτούς αφορά το θέμα "

New entry στην πόλη .....


Από εχθές η πόλη των Αθηνών και πρωτεύουσα της Ελλάδας απέκτησε ένα καινούριο χώρο διασκέδασης με πολύ καλές προδιαγραφές και πολυπληθές σχήμα. Πρόκειται για το Ζάππειο Μέγαρο που ομολογουμένως μας χάρισε απίστευτες σκηνές διασκέδασης στη χθεσινή του πρεμιέρα.

Το γλέντι αφορούσε τους αγρότες που όμως δεν ήταν παρόντες αλλά αντί αυτών συμμετείχαν οι γνωστοί και ως αγρότες του Κολωνακίου που συνηθίζουν να συγκεντρώνονται σε μια ... λέσχη με το όνομα ΠΑΣΕΓΕΣ. Το γλέντι βέβαια ήταν καλά οργανωμένο. Συμμετείχαν και πολλοί από τους NBAers της ομάδας του Γιώργου καθώς και πλήθος εκπροσώπων των ΜΜΕ που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τη φιέστα. Είναι γνωστό εξάλλου το ότι "όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη" που ταιριάζει γάντι στην ....

Στίγκλιτς: Η Ευρώπη δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να ματώσει

Ο Στίγκλιτς καταφέρεται με δριμύτητα κατά των Ευρωπαίων ηγετών, που με τις δηλώσεις τους «επιδείνωσαν τα προβλήματα της Ελλάδας».
Δεν φείδεται επικρίσεων και κατά της ΕΚΤ, χαρακτηρίζοντας «αξιοκατάκριτες» τις ανακοινώσεις της για υποβάθμιση της ελληνικής χρηματοπιστωτικής αξιοπιστίας από τους γνωστούς οίκους και συγκρίνει τον Ελληνα πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με τον Ομπάμα. «Οπως και ο Ομπάμα, ο Παπανδρέου κληρονόμησε μια οικονομική κατάσταση για την οποία δεν ευθυνόταν», επισημαίνει στο άρθρο με τον εύγλωττο τίτλο «Μία Ευρώπη με αρχές δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να ματώσει».

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι θα σταθεί στο πλάι της Ελλάδας...», γράφει ..

O Σαμαράς αναθέτει το Βατοπαίδι στους Καραμανλικούς

Η επιλογή των βουλευτών της Ν.Δ. που θα μετάσχουν στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι είναι ενδεικτική των προθέσεων της νέας Νεοδημοκρατικής ηγεσίας.
Στηρίζεται στην ίδια ακριβώς υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε στην προηγούμενη εξεταστική το πρώην Μαξίμου.
Τα πρόσωπα που επελέγησαν ανήκουν στους ακραιφνείς Καραμανλικούς, οι οποίοι μάλιστα διατηρούν ακόμη στενές προσωπικές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό. Οι δυο πρώην υπουργοί Νίκος Δένδιας και Ευριπίδης Στυλιανίδης ανήκουν στους πολιτικούς που λένε ανοιχτά ότι χρωστάνε την πολτική τους καριέρα στον Καραμανλή, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης είναι ο τελευταίος εκπρόσωπος της Κρήτης στην κυβέρνηση της Ν.Δ. – δείγμα της καλής του σχέσης με τον πρώην πρωθυπουργό ενώ οι βουλευτές Ελίζα Βόζενμπεργκ, Λ. Αυγενάκης και Σ. Αναστασιάδης είναι επίσης επιρροής του ευρύτερου Καραμανλικού περιβάλλοντος.
Συμπέρασμα: Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αποφασίσει – ακόμη – να αδειάσει τον Κώστα Καραμανλή.
/ zoomnews.gr /

Τέλος εποχής

Το Σάββατο που μας πέρασε συμμετείχα στην 8η σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μακράν της δεύτερης η πλέον “παγωμένη” συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής που έχω παρακολουθήσει. Η αίσθηση που σου έδινε ήταν πως κάποιος είχε πεθάνει και είχαν μαζευτεί οι παλιοί φίλοι να πούνε ένα τελευταίο αντίο.
Το συναίσθημα ήταν λογικό μιας και η συνεδρίαση ήταν η τελευταία για ένα μεγάλο αριθμό στελεχών. Οι περισσότεροι δεν είχαν στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά οπότε περιμένουν απλά το συνέδριο για να αποχωρήσουν από το όργανο. Ήταν εμφανές πως πολλοί το έβλεπαν ως αβαρία.
Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι δεν έκαναν καν το κόπο να μπούνε στην αίθουσα και παρέμεναν στο φουαγιέ. Στην εξέλιξη δε της συνεδρίασης η αίθουσα έμεινε απελπιστικά άδεια. Στο τέλος της συνεδρίασης είχαμε μείνει 30-40 άτομα όλα και όλα.
Το κλίμα στην αίθουσα δεν ζεστάθηκε ούτε στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Με εξαίρεση τους κλακαδόρους που είχαν παρεισφρήσει στην αίθουσα, οι περισσότεροι δεν έδειχναν να συγκινούνται από τον λόγο του Αντώνη Σαμαρά. Με την ίδια διάθεση αντιμετώπισαν και τους υπόλοιπους ομιλητές. Ακόμα και η αναμενόμενη κόντρα με την Ντόρα Μπακογιάννη δεν έγινε ουσιαστικά ποτέ. Οπότε πλέον αυτό που έμεινε ήταν η ....

Ο Εθνικός Μασκαράς επιστρατεύτηκε άρον-άρον για να σώσει τον… Καραμανλή και να λοιδορήσει τη Ντόρα!!!

Ο Λαζόπουλος φέτος δεν κάνει εκπομπή κάθε Τρίτη… Έχει και το θέατρο βλέπετε… Το κανονικό… Γιατί αυτό που κάνει στο «Τσαντίρι» του δεν είναι ούτε «επιθεώρηση» ούτε «σάτιρα» ούτε κάτι άλλο των «καλών τεχνών»… Είναι συστημική προπαγάνδα από ένα παλιάτσο που το παίζει δήθεν «αντισυστημικός» και «διαμαρτυρόμενος»! Σε όσους γνωρίζουν από Ιστορία, είναι σαν εκείνους τους «ηθοποιούς» που επιστράτευε το Κομμουνιστικό Καθεστώς στη Σοβιετική Ένωση, για να διακωμωδούν και να διασύρουν την Εκκλησία ή ό,τι άλλο εθεωρείτο «εχθρικό» προς τον Υπαρκτό Σοσιαλισμό. Αυτός είναι ο άθλιος ρόλος του Εθνικού μας Μασκαρά, και τον παίζει τέλεια!
Χθες το βράδυ, σε μια από τις «έκτακτες» παρουσίες του, ανέλαβε το άχαρο καθήκον να...

Ο Μπιτσίδης και ο... Σαμ-Πάπας!


Σύμφωνα με το παλιό ανέκδοτο, ο Μπιτσίδης, προκειμένου να αποδείξει στους φίλους του τις υψηλές γνωριμίες του, μια μέρα βάζει στοίχημα ότι θα εμφανισθεί δίπλα στον Πάπα. Όταν οι φίλοι του τον βλέπουν έκπληκτοι, από την πλατεία του Βατικανού, να στέκεται στο ίδιο μπαλκόνι πίσω από τον Πάπα, ένας από αυτούς γυρνάει δίπλα του σε έναν άγνωστο από το πλήθος και τον ρωτά: «Συγγνώμη, ξέρετε ποιος είναι αυτός ο τύπος εκεί πάνω;». Και ο ερωτηθείς απαντά: «Ποιον λέτε; Αυτόν με τα άσπρα μπροστά από τον Μπιτσίδη;». (Μου αρέσει να φαντάζομαι ότι ο συμπαθέστατος σερβιτόρος της φωτογραφίας ονομάζεται Μπιτσίδης…)

Από την «Καθημερινή», 27-01-10

Οι Γερμανοί επιμένουν για τις μίζες σε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Tρεις πληρωμές της μητρικής Siemens προς τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2004 είναι πιθανόν να απαντούν στο ερώτημα κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία «ενισχύθηκε» από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, τόσο για τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου του 2004 όσο και για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου του ίδιου χρόνου. Η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε ευχαριστήρια επιστολή του τότε προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Καραμανλή προς τον κ. Χριστοφοράκο με ημερομηνία 24/5/2004 για την υποστήριξή του» στο «νέο ξεκίνημα» της χώρας. Η επιστολή βρέθηκε στο αρχείο της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου και φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στα έγγραφα που είχε κατασχέσει ο κ. Νίκος Ζαγοριανός στην έφοδό του στα γραφεία της Siemens και για τα οποία συνήγοροι των κατηγορουμένων τού προσάπτουν ότι δεν είχε συντάξει πράξη κατασχέσεως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το κατηγορητήριο κατά του διαχειριστή των .....

Κομματική πειθαρχία, η απάντηση Σαμαρά


Πόσο οξύμωρο ακούγεται;
Ο άνθρωπος που δεν πειθάρχησε ποτέ και για τις ιδέες και απόψεις του(λέμε τώρα) έριξε μέχρι και κυβέρνηση ζητά εν έτει 2010 κομματική πειθαρχία..
Εμείς πιστεύουμε πως η δύναμη των ιδεών δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία για να αναδειχθεί


dexihalf.blogspot

Το φλουρί όλως τυχαίως έπεσε στην κ. Γεωργία Κρητικού

Όπως πολύ εύστοχα σήμερα προσεγγίζει η στήλη Μικροπολιτικός της Εφημερίδας τα ΝΕΑ η Κατερίνα Παπακώστα έχει υπερφυσικές ικανότητες εφάμιλες του Γιούρι Γκέλερ!
Την τύχη με το μέρος της λοιπόν είχε προχθές η κ. Γεωργία Κρητικού η οποία παραβρέθηκε μαζί με το σύζυγό της Α. Σαμαρά στην κοπή πίτας της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ. Όλως τυχαίως το φλουρί έπεσε στη σύζυγο του Αντώνη Σαμαρά όπως πριν μερικά χρόνια για παράδειγμα είχε πέσει στην ίδια εκδήλωση στην κ. Νατάσα Καραμανλή! Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Κ. Παπακώστα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δεν έκρυβε την χαρά της για το εντελώς συμπτωματικό γεγονός μόνο που γέλαγαν και οι πέτρες στην εκδήλωση με το εντελώς, να αναφέρουμε πάλι, συμπτωματικό γεγονός!