Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ορεξάτος γύρισε από τα σαλέ ο Καραμανλής

Οι συμφωνίες Καραμανλή-Σαμαρά ξεκίνησαν πριν από δέκα χρόνια όταν ο Καραμανλής δεν κάλυπτε τον Μητσοτάκη από τις επιθέσεις που δέχονταν από τον Σαμαρά. Ο Σαμαράς ξέρει πολύ καλά ότι αυτή ήταν και μια από τις αδυναμίες του πρώην πρωθυπουργού και δεν θέλει να πέσει στον ίδιο λάκκο.
Ο Καραμανλής έχει δεχθεί οξύτατη κριτική τις τελευταίες μέρες και η Ρηγίλλης πιστεύει ότι τυχόν υπεράσπιση του παρελθόντος θα μπορούσε να εκληφθεί ως κάλυψη της προηγούμενης αποτυχημένης κυβέρνησης. Ο Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι άλλα έλεγε και ποτέ δεν έκανε τίποτα. Ο Γιακουμάτος ζήτησε συγνώμη που δεν έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση. Η ανοιξιάτικη Ρηγίλλης τήρησε «ίσες αποστάσεις» όπως ακριβώς έκαμε ο Καραμανλής όταν ο ...

...Μητσοτάκης αισθάνονταν ακάλυπτος από τις επιθέσεις Σαμαρά.
Αυτή η κατάσταση ωθεί τον «κουρασμένο» να πάρει μέτρα, να αρχίσει να δίνει το παρόν στις εξελίξεις και να απαντά ο ίδιος (ή μέσω ανθρώπων του) στις επιθέσεις που δέχεται η «κυβέρνησή του».
Η σιωπή Σαμαρά εκλαμβάνεται ως αχαριστία ή προσπάθεια καπελώματος στο εσωτερικό της Ρηγίλλης. Στην μεταξύ του συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνονταν άλωση του κόμματος από στελέχη που ποτέ δεν είχαν σχέση με την κεντροδεξιά. Τα εσωτερικά χτυπήματα που δέχονται οι άνθρωποί του και η καραμανλική ιδεολογία είναι πολλά και αναγκάζουν τον πρώην να βγει από την κατάψυξη των σαλέ και να αρχίσει να δίνει το δικό του στίγμα στις επιθέσεις που δέχεται από όλες τις κατευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :