Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Τέλος εποχής

Το Σάββατο που μας πέρασε συμμετείχα στην 8η σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μακράν της δεύτερης η πλέον “παγωμένη” συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής που έχω παρακολουθήσει. Η αίσθηση που σου έδινε ήταν πως κάποιος είχε πεθάνει και είχαν μαζευτεί οι παλιοί φίλοι να πούνε ένα τελευταίο αντίο.
Το συναίσθημα ήταν λογικό μιας και η συνεδρίαση ήταν η τελευταία για ένα μεγάλο αριθμό στελεχών. Οι περισσότεροι δεν είχαν στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά οπότε περιμένουν απλά το συνέδριο για να αποχωρήσουν από το όργανο. Ήταν εμφανές πως πολλοί το έβλεπαν ως αβαρία.
Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι δεν έκαναν καν το κόπο να μπούνε στην αίθουσα και παρέμεναν στο φουαγιέ. Στην εξέλιξη δε της συνεδρίασης η αίθουσα έμεινε απελπιστικά άδεια. Στο τέλος της συνεδρίασης είχαμε μείνει 30-40 άτομα όλα και όλα.
Το κλίμα στην αίθουσα δεν ζεστάθηκε ούτε στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Με εξαίρεση τους κλακαδόρους που είχαν παρεισφρήσει στην αίθουσα, οι περισσότεροι δεν έδειχναν να συγκινούνται από τον λόγο του Αντώνη Σαμαρά. Με την ίδια διάθεση αντιμετώπισαν και τους υπόλοιπους ομιλητές. Ακόμα και η αναμενόμενη κόντρα με την Ντόρα Μπακογιάννη δεν έγινε ουσιαστικά ποτέ. Οπότε πλέον αυτό που έμεινε ήταν η ....
...κουβεντούλα με τους παλιούς φίλους που οι περισσότεροι ίσως έβλεπαν για προτελευταία φορά.
Στα θετικά ο ζήλος που έδειχνε ο Αντώνης Σαμαράς, παρακολουθούσε προσεκτικά όλους του ομιλητές και αντάλλαζε σημειώματα με τους συνεργάτες του. Στα αρνητικά; Σίγουρα η πρωτοφανής απουσία τοποθετήσεων από το σύνολο σχεδόν των νέων γραμματέων του κόμματος. Μόνο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Μανώλης Αγγελάκας και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έκαναν το κόπο να απευθυνθούν στην Κεντρική Επιτροπή. Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο οι περισσότεροι νέοι γραμματείς δεν έχουν δικαίωμα παρουσίας στο όργανο μιας και δεν είναι μέλη του.
Τέλος δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στην απουσία Προέδρου της ΟΝΝΕΔ από το πάνελ. Δεν μπορεί να έχει θέση το πάνελ για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και να μην έχει για τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ που περιορίστηκε στο να κάθεται στο τραπέζι της γραμματείας της συνεδρίασης.
/ stakon' s blog /

Δεν υπάρχουν σχόλια :