Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Θλιβερή και προβληματική η εικόνα του Αρχηγού Αντώνη στην δευτερολογία του!...!

Το επιτελείο του Αρχηγαντώνη πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης και διακρίνεται για τις εμμονές του. Τώρα ανακάλυψαν, την «απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο»! …. «Ένας είναι ο εχθρός, το μνημόνιο και ο ….. φιλελευθερισμός».
Η σημερινή δευτερολογία του Αρχηγού ήταν πλήρης εμμονών και ανόητων ρητορικών υπερβολών. Έχουμε πιά συνηθίσει τις περίεργες εξάρσεις του Αρχηγού. Τις νευρωτικές κινήσεις των χεριών που συμβαδίζουν με τις νευρωτικές γραφές του Λαζαρίδη. Εικόνα μαριονέτας. Σε περιόδους κρίσης (για την οποία ευθύνεται κυρίως το κόμμα του Αντώνη), ο Πρόεδρος κρύβεται σε αστείους βερμπαλισμούς γιατί «φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι». Αυτό είναι και το αποτέλεσμα της «αιματηρής» αυτοκριτικής του. Ο περίφημος μηδενισμός του κοντέρ βρίσκει τη Νέα ΝΔ του Σαμαρά, χωρίς προτάσεις και χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση. Μόνο εχθρούς ανακαλύπτουν παντού και δεν ξέρουν τι να κάμουν με όλους αυτούς που θεωρούν επικίνδυνη την αριστεροδέξια στροφή της Νέας ΝΔ προς τον λαϊκίστικο εθνικισμό. Απλά θα καταλήξουν όλοι όσοι θεωρούν επικίνδυνη αυτή την στροφή σε … «εχθρούς της πατρίδας». Ήδη οι ψυχοπλακωμένοι συμβουλάτορες κάπως έτσι αντιμετωπίζουν όλους όσους αρνούνται το μεγαλείο του Αρχηγού Αντώνη.
Δεν μπορούν με τίποτα να κατανοήσουν ότι ο ελληνικός λαός γελά με το «μείγμα πολιτικής» των Λαζαριδομουρούτηδων, τις 25 ανάσες και τα γελοία «κοινωνικά μαξιλάρια». Ουσία μηδέν και μόνο λόγια εύκολα και στρογγυλεμένα. Αυτό είναι ο Αντώνης και η Μουρούζη του. Αυτό είδαμε στην σημερινή δευτερολογία του. Μια εικόνα θλιβερή και προβληματική. Γεμάτη κενά και περίεργες εξάρσεις που προκαλούν πλήθος ερωτημάτων για το υπόβαθρό τους αλλά και το ανέφικτο του χαρακτήρα τους. 

Δεν παρενέβη τελικά στο Συνέδριο ο Καραμανλής. Δεν χρειάζονταν!

Στο ελαφρολαϊκό show του Αντώνη, guest star ήταν τελικά ο πρώην καταλληλότερος. Αυτός που έβλεπε τα τραίνα της καταστροφής να περνούν και κάθονταν αμέριμνος στο Μέγαρο Μαξίμου. Η θερμότατη υποδοχή του Καραμανλή στο show του Αντώνη αποτελεί την αρχή της απόλυτης αποδοχής των θετικών αλλά και αρνητικών (κυρίως) της πενταετίας Καραμανλή. Υποτίθεται το κόμμα μάτωσε, έκανε την αυτοκριτική του «όσο κανένα άλλο κόμμα»(!!!) και ο μηδενισμός του κοντέρ δείχνει ξανά … Καραμανλή. Όλα τα σκάνδαλα, όλη η παρέα του πρώην Μαξίμου, η καταστροφική οικονομική πολιτική βρίσκουν τη θέση τους στο πλευρό του Αρχηγαντώνη. Κάτι που γνωρίζαμε πολύ καλά αλλά πρώτα έπρεπε να παιχτεί το κωμικοθεατρικό παίγνιο των Λαζαριδομουρούτηδων. Σε λίγους μήνες όλοι οι σκανδαλιάρηδες θα καμαρώνουν σα γύφτικα σκεπάρνια στα γραφεία της «ΝΔ Συγγρού». Ήδη οι περισσότεροι εξ’ αυτών κατατάσσονται στον σκληρό πυρήνα του Αρχηγού! Ενδέχεται να υπάρξουν κάποια θύματα για το θεαθήναι (Βουλγαράκης, Δούκας κ.λπ.). πάντως ο πρώην πρωθυπουργός παίρνει συγχωροχάρτι για την κατάρρευση της εθνικής οικονομίας. Στο μυαλό των μυστικοσυμβούλων δεν έχει προκύψει "κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο" για τα στελέχη της ΝΔ. Όλα τα σκάνδαλα, το ΠΑΣΟΚ τα έκανε. Ο πρώην καταλληλότερος Καραμανλής παρέδωσε μια Ελλάδα ακμαία, στο κέντρο των εξελίξεων και με οικονομία υγιέστατη και χωρίς ελλείμματα. Όσα λέει το ΠΑΣΟΚ αποτελούν πρασινόμαυρη προπαγάνδα. Λέει ψέματα …… ως συνήθως.

Τρεις κι ο κούκος σήμερα στο Τάε Κβο Ντο

Έφυγαν οι... κομπάρσοι της έναρξης του Συνεδρίου και σήμερα ήταν εμφανές ότι η φιέστα κι ο αρχηγός δεν συγκίνησαν ούτε τους δικούς του συνέδρους. Τρεις κι ο κούκος σήμερα στο Τάε Κβο Ντο, για την ομιλία-κλείσιμο του Σαμαρά. Όχι ότι είπε και τίποτα, φαίνεται ότι όλη η έμπνευση του Λαζαρίδη εξαντλήθηκε στην εναρκτήρια ομιλία. Άδειες εξέδρες, με λίγο κόσμο (... τους κολλητούς, τους παράγοντες, και κάμποσους βουλευτές) μόνο γύρω από την εξέδρα. Κατάντια.

Τελείως αθώοι οι σκανδαλιάρηδες του πρώην Μαξίμου

Κάποιοι λένε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά ο Ηγέτης Αντώνης. Είναι παγιδευμένος σε ένα κόμμα που αντιμετωπίζεται ιδιοκτησιακά από τον πρώην πρωθυπουργό και αυτό δεν αλλάζει. Όσο και να ξεσκίζεται ο Ηγέτης Αντώνης να φωνάζει τέρμα η οικογενειοκρατία, τέρμα τα βιλαέτια, άδικα πασχίζει, μια και ο ίδιος είναι αποτέλεσμα οικογενειοκρατίας. Δείχνει να μην θέλει να πιστέψει την πραγματικότητα ή μας κοροϊδεύει μαζί με τους ψυχοπλακωμένους μυστικοσύμβουλους. Τελικά ο Αντώνης στην προσπάθεια του να εγκαθιδρύσει τη δική του οικογενειοκρατία(Ζάννα-Σαμαρά) στη Νέα ΝΔ, αυτοπαγιδεύθηκε στην θέληση της Οικογένειας Καραμανλή. Μαζί με την πλήρη άφεση αμαρτιών και την συγκάλυψη των Καραμανλικών σκανδάλων, έρχεται κα η στιγμή της πλήρους αποκατάστασης της οικογενειοκρατίας του πρώην πρωθυπουργού. Αλλά και της παρέας του στο πρώην Μαξίμου.

"Για τη σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του κόμματος της ΝΔ δεν ευθύνεται κανένας άλλος εκτός από τον Σαμαρά"

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ.Σαμαράς ψηφίζοντας υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας επέλεξε να μην συμμετάσχει στη σοβαρή και επώδυνη συζήτηση για τα μέτρα εφαρμογής του μνημονίου του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Ακόμη και σήμερα δεν απαντά στο ερώτημα πως θα πληρωνόντουσαν οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων, αν η Βουλή δεν ενέκρινε το μνημόνιο. Ας μην αγχώνεται όμως για τη δική μου στάση, θα είμαι συνεπής σε όσα ψήφισα.
Είναι φανερό ότι ο κ.Σαμαράς πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης. Για τη σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του κόμματος της ΝΔ δεν ευθύνεται κανένας άλλος εκτός από τον ίδιο.
Η υποκρισία, η παραδοξολογία, τα φοβικά σύνδρομα, στα οποία πλειοδοτεί η ηγεσία της ΝΔ σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν ελπίδα και προοπτική. Είναι το άλλο πρόσωπο του πιο ακραίου, φτηνού και επικίνδυνου λαϊκισμού που γνώρισε ο τόπος από την εποχή του «Τσοβόλα δώστα όλα». Είναι η πολιτική κερδοσκοπία επί των ερειπίων της χώρας .
Το γεγονός ότι έχουμε μια κυβέρνηση που παλινωδεί μεταξύ κρατισμού και ανευθυνότητας, που αδυνατεί να θέσει παράλληλα τις βάσεις για την μελλοντική ανάπτυξη της οικονομίας και να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας δεν σημαίνει ότι πρέπει να διολισθήσουμε στον αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό. Οφείλουμε να συγκροτήσουμε μία ρεαλιστική και υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση που να δίνει όραμα, έμπνευση και πίστη στις δυνάμεις της κοινωνίας μας, στην Ελλάδα της δημιουργίας.»

Τελικά θα γίνει αντιπρόεδρος, ο «νούμερο 2» Δημήτρης

Δεν θα είναι μοναδικός όπως θα ήθελε. Δύο Αντιπρόεδρους θα χρίσει ο Αρχηγός Αντώνης. Ένας θα είναι σίγουρα ο Δημήτρης. Άλλος σκανδαλιάρης! Βύθισε το σύστημα υγείας στα χρέη και αλώθηκε η Υγεία από τα Μεγαλοσυμφέροντα των Φαρμακοβιομηχανιών. Υπάρχει μεγαλύτερος σκανδαλιάρης από το νούμερο 2 της Νέας ΝΔ; Όχι βέβαια; Γι’ αυτό και του αξίζει μια μεγάλη καρέκλα στο πλευρό του Ηγέτη Αντώνη. Το ψάρι βρωμά απ’ το κεφάλι. Είναι μετά μη θέλουν τα μεσαία στελέχη της Νέας ΝΔ, να «βγουν για να φάνε»; Όταν η κορυφή της Νέας ΝΔ βρωμά από το φαγοπότι και το μετέπειτα συγχωροχάρτι; Η ατιμωρησία και η επιβράβευση των σκανδαλοποιών αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα στην κορυφή της Νέας Πολιτικής Άνοιξης. Εξάλλου η ΠΟΛΑΝ από μόνη της είναι αποτέλεσμα διαπλοκής, εξυπηρέτησης συμφερόντων και παραγοντισμού. Τίποτα δεν έχει και ούτε θα μπορούσε να αλλάξει!

Η Νέα Δημοκρατία περνά την μεγαλύτερη ιδεολογική κρίση στην ιστορία της.

Η Νέα Δημοκρατία εξέρχεται από ένα συνέδριο με βαθιά τα σημάδια της αυταρέσκειας, της εσωτερικής κρίσης και της πλήρους έλλειψης σαφούς ιδεολογικού στίγματος. Μια σύγχυσης παντού, τέρμα η Οικογενειοκρατία με τον Καραμανλή μπροστά του να κάθεται σαν Βούδας και να γελά. Με τον ολετήρα Καραμανλή να φωνάζει «Ελλάς Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» και τους μυστικοσύμβουλους να μετράνε κουκιά επικυριαρχίας και να βαθμολογούν κατά πόσον ο τάδε σύνεδρος είναι άξιος να λέγεται δεξιός ή μήπως παρεκκλίνει προς το «ύποπτο» κέντρο. Με την σαφή δεξιά στροφή του κόμματος αλλά στους συνέδρους να λένε ότι αυτό λέγεται «κοινωνικός φιλελευθερισμός». Τελικά όλοι φοβούνται να πούνε τι ακριβώς είναι, πού ανήκουν και σε ποιά ακριβώς ιδεολογία πιστεύουν. Έχει κυριαρχήσει ο φόβος της ταυτότητας στη Νέα ΝΔ. Η σαμαρική θολή Νεοδεξιά διέρχεται την μεγαλύτερη ιδεολογική κρίση που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Κανένας δεν είναι σίγουρος να εκφραστεί με σιγουριά για το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος. Που ακριβώς οδεύουν; Προς μια Νέα Δεξιά; Προς τον φιλελευθερισμό; Προς το Κέντρο; Προς τον καραμανλικό Μεσαίο Χώρο ή ήταν λάθος η Κεντροδεξιά στροφή της παράταξης; Ποιές ακριβώς είναι οι ρίζες της Νεοδεξιάς; Προ Χούντας ή Μετά Χούντας; Από πού εκπορεύεται η ιδεολογία του κόμματος; Από τον Φαήλο και τον Λαζαριδομουρούτη; Ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι που το παίζουν σήμερα Masters της ελληνικής συντηρητικής παράταξης; Τους ξέραμε από χθες ή μήπως οι κύριοι αυτοί έχουν υπηρετήσει και εθιστεί σε περίεργα εθνικιστικά συμπλέγματα και προσπαθούν να σπρώξουν μια βαθύτατα κεντροδεξιά παράταξη στα δικά τους συμπλέγματα;

Τα χαρακτηριστικά του νέου αριστερού κόμματος παρουσίασε ο Κουβέλης

Με μια ομιλία που σε πολλά σημεία της θύμιζε ιδεολογική διακήρυξη ο Φώτης Κουβέλης περιέγραψε σήμερα, Κυριακή, τα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος, της «Ανανεωτικής Δημοκρατικής Αριστεράς» που φιλοδοξεί «να έρθει ξανά στο προσκήνιο υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον»..
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη εκαντοντάδων στελεχών της Ανανενωτικής Πτέρυγας, οι περισσσότεροι εκ των οποίων αποχώρησαν από τον Συνασπισμό πρόσφατα, υπέγραψαν την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος είπε ότι «είμαστε αισιόδοξοι και συγχρόνως υπεύθυνοι», διαβεβαίωσε ότι «πατάμε σε πολύ γερό έδαφος» και διακήρυξε ότι «εντάσσουμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου προς το σοσιαλισμό, ειδικά μέσα στις συνθήκες της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης».

Ο Φώτης Κουβέλης υπογραμμίζοντας εξ' αρχής και τον οικολογικό προσανατολισμό της ΑΔΑ, τόνισε ότι Αριστερά και Οικολογία δεν είναι πλέον δυνατό να λειτουργήσουν χωριστά ως δυνάμεις σφαιρικού μετασχηματισμού. Μαζί, όμως, πρόσθεσε, μπορούν να ......

Στο απυρόβλητο περνά ξανά η αποτυχημένη διακυβέρνηση Καραμανλή

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει κρίση. Και όμως η ΝΔ κάνει πως δεν ακούει την οργή της κοινωνίας. Μας διαβεβαιώνει ότι δεν ευθύνεται η καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή. Φταίει το ΠΑΣΟΚ. Κάπου εκεί ολοκληρώνεται η περίφημη αυτοκριτική. Προκαλούν τη κοινωνία η αυθάδεια και το θράσος των στελεχών της Νέας ΝΔ. μάλιστα όπως ακριβώς μας παρουσίαζαν τον Καραμανλή ως μέγιστο ηγέτη με την ίδια προκλητικότητα έχουν θέσει υπό την προστασία τους τον Σαμαρά, για λόγους φυσικά ευνόητους. Ποιος σήμερα δεν αναγνωρίζει τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης στην καταστροφή της εθνικής οικονομίας. Μόνο τυφλοί στο μυαλό και συνειδητοί κλακαδόροι του Αρχηγού Αντώνη δίνουν απόλυτη άφεση αμαρτιών σε μια κυβέρνηση που κατέστρεψε την χώρα και αφάνισε τα ταμεία της. η ηγετική ομάδα που πλαισίωνε τον ολετήρα Καραμανλή αποδείχθηκε μικρή και ανίκανη. Επικίνδυνη και λίγη. Μόνον η νέα ΝΔ δεν το βλέπει. Ο πρώην καταλληλότερος αποδείχτηκε χωρίς καμιά αμφιβολία ακατάλληλος για πρωθυπουργός. Μάλιστα ο νέος Αρχηγός και τότε δεν αμφισβήτησε ποτέ την ηγετική ομάδα του πρώην Μαξίμου και τώρα καλύπτει απόλυτα τα σκάνδαλα και την ανικανότητά του. Χωρίς καμιά δόση αυτοκριτικής (μόνο στα λόγια) επιδίδεται σε .....

Ο Σαμαράς αλλάζει τα σύμβολα...

//του Η. Μακρή στην Καθημερινή//

Η βόμβα έκανε αποκαΐδια τη φιέστα...

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος...
Ήλπιζε ότι με το Συνέδριο-επιβεβαίωση της μοναρχίας του, ο Αντώνης θα κέρδιζε επικοινωνιακά τουλάχιστον πόντους, γιατί πολιτικό αποτέλεσμα ουδέν. Ήλπιζαν στη Ρηγίλλης ότι θα τσιμπούσαν καμιά μοναδούλα στις επόμενες δημοσκοπήσεις ώστε να αρχίσουν να πανηγυρίζουν για την "ανάκαμψη", μόνο και μόνο επειδή το Συνέδριο ως γεγονός θα απασχολούσε σαν θετικό νέο για τη Ν.Δ. τα κανάλια και την κοινωνία έστω για ένα Σαββατοκύριακο.
Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Ως προς την κοινωνία η εκτίμησή τους ήταν έτσι κι αλλιώς λάθος. Όπως έχουμε γράψει παλιότερα το ενδιαφέρον της κοινωνίας το έχουν χάσει και γι' αυτό δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψουν. Ουδείς τους παίρνει σοβαρά ώστε να αφιερώσει έστω και 5 λεπτά από το χρόνο του για να ακούσει τι λένε. Και γιατί να ενδιαφερθεί κανείς, όταν αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης, για την προσωπική πολιτική επιβίωση του Αντώνη Σαμαρά;
Ως προς τα κανάλια, όμως, η βόμβα στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ., τους έκανε την επικοινωνιακή φιέστα αποκαΐδια. Με εξαίρεση τον ΑΝΤ1 (φυσικά... γι' αυτό και βρίσκονται οι ειδήσεις του στο 7%) ουδείς ασχολήθηκε σοβαρά. Ούτε καν έκοψαν τη ροή των ειδήσεων για να μεταδώσουν την αρχή της ομιλίας Σαμαρά. Όπως και να το κάνουμε, για έναν στοιχειωδώς...

Πάει να "φάει" τον... Καρατζαφέρη ο Αβραμόπουλος!

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης διακρίνεται για το ταλέντο του στις έξυπνες ατάκες, τα λογοπαίγνια και τις χιουμοριστικές προσεγγίσεις ακόμη και των πλέον σοβαρών ζητημάτων. Μέχρι προσφάτως ήταν... άπαικτος και χωρίς αντίπαλο! Όμως κάποιος τον... ζήλεψε και τις τελευταίες μέρες έχει επιδοθεί σε ένα χωρίς ανάσα μπαράζ... ξεκαρδιστικών ανεκδότων! Λίγες μέρες πριν είχε πει: "Ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι θέσεις και τα αξιώματα!"... Σήμερα, μιλώντας στο Συνέδριο της ΚΝΔ (εντός ολίγου και... ΚΝΕ!) είπε δύο ακόμη πιο πετυχημένα αστειάκια: «Εμείς είμαστε η αυθεντική έκφραση του φιλελευθερισμού»... και το κορυφαίο: «δίπλα μας είναι οι δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα! Τελειώνουμε με αυτά...» 
Ο λόγος για τον Monsieur Avramo, που τώρα που πήρε την "αντιπροεδρία" ποιος τον πιάνει!...!

Απεγνωσμένος και πανικόβλητος ο Σαμαράς «αφιέρωσε» τη δευτερολογία του στη… Ντόρα!...!

Δεν θα περίμενε καλύτερο «δώρο» η Ντόρα Μπακογιάννη από το «8ο Συνέδριο της ΝΝΔ», αφού -αν και απούσα- υπήρξε στην ουσία η πρωταγωνίστριά του! Πρωταγωνίστρια στα άγχη και τον πανικό της Ακρονεοδεξιάς, πρωταγωνίστρια στις παιγνιοχαοτικές ατάκες του Αρχηγού-Ταβάνι («εξαπτέρυγα», «πλατιά χαμόγελα», κλπ αρλούμπες…) Το «μνημόνιο» και η ανεύθυνη και λαϊκίστικη στάση απέναντί του, έχει για τα καλά στοιχειώσει τον Σαμαρά και τους μυστικοσυμβούλους του, που βλέπουν τον σοβαρό κεντροδεξιό και φιλελεύθερο κόσμο της Παλαιάς Μεγάλης Νέας Δημοκρατίας να τους γυρίζει περιφρονητικά την πλάτη. Η τελευταία έγκυρη δημοσκόπηση της ALCO, που εμφανίζει την ΚΝΔ («καινούρια» ΝΔ) στο 12,7% (!!!), τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους. Συσκέπτονται, ξανασυσκέπτονται και όμως αδυνατούν να καταλάβουν γιατί ο Λαός δεν… αντιλαμβάνεται το «μεγαλείο» του Αρχηγού-Ήλιου! Γιατί επιλέγει να επενδύσει τις ελπίδες του σ’ εκείνους που...

10 πούλμαν από τη Μεσσηνία στο συνέδριο της ΝΔ...

...και το 30% του κόσμου δεν ήταν σύνεδροι, αλλά "παρατηρητές"

Περίπου 10 λεωφορεία είχαν καταφθάσει με νεοδημοκράτες, χθες, από τη Μεσσηνία στο κλειστό γυμναστήριο του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο για να παρακολουθήσουν από κοντά την ομιλία του Αντ. Σαμαρά...
Συνολικά, υπολογίζεται ότι περίπου το 30% του κόσμου που παρέστη στην έναρξη του συνεδρίου δεν ήταν σύνεδροι, αλλά "παρατηρητές".

L' etat (Nouvelle Démocratie) c' est moi...

"Για να μείνουν δικά του τα ερείπια"...
"Θα κλείσω την πόρτα σε όσους εγώ κρίνω ότι ντρόπιασαν την παράταξη".

Η φράση του Σαμαρά με το "εγώ" δημιούργησε στο εσωτερικό του κόμματος τριγμούς.

Η Ντόρα έχει πάρει ήδη το όπλο της και του απαντάει πολύ σωστά από τη Realnews: "Θέλει να ρίξει το οικοδόμημα για να μείνουν δικά του τα ερείπια"...

Πλήρης κυριαρχία Σαμαρά στους… ΠΟΛΑΝίτες!!! Σώπα, ρε, τι μας λέτε…

«Πλήρης κυριαρχία Σαμαρά», «Νέα Πρόσωπα», «Αλλαγή σελίδας», είναι μερικά από τα κλισέ των νταβατζηδοκάναλων και νταβατζηδοεντύπων τις τελευταίες μέρες, αναφορικά με το περίφημο «8ο Συνέδριο της ΝΔ». Μια μάζωξη που έχει αφήσει παγερά αδιάφορους τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, εν μέσω κρίσης, εργασιακού, ασφαλιστικού και… τρομοκρατίας! Πουθενά δεν συζητάει κανείς για το «μοίρασμα της νεοδεξιάς τράπουλας» από τον Αρχηγαντώνη… Πουθενά! Ούτε στα καφενεία, ούτε στα πεζοδρόμια, ούτε στις πλατείες… Και αν ακουστεί κάτι φευγαλέο, είναι του στυλ «εδώ καράβια χάνονται…» Χάλια κατάσταση! Πραγματικός επικοινωνιακός όλεθρος! Μόνο οι νταβατζήδες επιχαίρουν και θριαμβολογούν που ο Σαμαρούλης τους κατάφερε να «κυριαρχήσει» στους… ΠΟΛΑΝίτες! Γιατί πραγματικοί ΠΟΛΑΝίτες είναι τουλάχιστον το 80% (!!!) των Συνέδρων… Μόλις ένα... 15% είχε συμμετάσχει και στο προηγούμενο -επί Καραμανλή- Συνέδριο!
Πάει, θάφτηκε οριστικά και άδοξα η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Καπτάν Χρύσανθου να… μεταλαμπαδεύσει στο πανελλήνιο -γιατί όχι και στην… υφήλιο!- τις ψυχωτικές και χαοτικές θεωρίες των παιγνίων και του ακρονεοδεξιού λαϊκισμού...

Η καλύτερη "ατάκα" της Ντόρας για τον Αρχηγαντώνη!

"Ο Αντώνης Σαμαράς δεν ενδιαφέρεται για το τι θα γκρεμίσει, αρκεί τα ερείπια να είναι ιδιοκτησία του..."

Ντόρα Μπακογιάννη, στη σημερινή συνέντευξή της στη Real News

Τα Πρωτοπαλικαρα της Ακρονεοδεξιάς...

Από το κυριακάτικο "ΒΗΜΑ" (κάντε κλικ για μεγέθυνση της φωτογραφίας)

Ο νέος λαϊκισμός

Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, την Παρασκευή, στο 8ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζεται, στην ουσία, από έντονο λαϊκισμό. Ακολουθεί την κλασική συνταγή της δημαγωγίας με νέο ένδυμα. Η εθνικιστική δημαγωγία του Αντώνη Σαμαρά είναι γνωστή από παλιά. Διεγείρει τα πατριωτικά αισθήματα του πληθυσμού διακομματικά. Από την άκρα δεξιά (και τον μητροπολίτη Άνθιμο) ως το ΚΚΕ. Δεν επέμεινε σ’ αυτήν στο συνέδριο, πέρα από μια καταγγελία του «μισαλλόδοξου εθνομηδενισμού», τον οποίο μάλλον φαντάστηκε. Δεν του χρειαζόταν άλλωστε. Ο πατριωτισμός του είναι δεδομένος. Ούτε ο άκρατος εθνικισμός χωράει καλά στο νέο κοστούμι του αρχηγού της Ν.Δ.
ΚΕΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ρητορικές κορόνες όπως «Νέα Μεταπολίτευση» - «Επανάσταση του Αυτονόητου» - «Αναγέννηση της Ελλάδας» δικαιολογούνται σε συνεδριακό κλίμα, από νέο αρχηγό, μετά από πρωτοφανή εκλογική ήττα και εσωτερικές διαιρέσεις του κόμματος. Ο νέος λαϊκισμός του Αντώνη Σαμαρά εκδηλώθηκε, τώρα πιο έμμεσα αλλά πιο ουσιαστικά, με την...